|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tak to wygląda czyli sfilmowany poród
Rzeczywiście, Moni potrafisz fajnie i budująco opisać poród
Cmokacz dla Ciebie Sama filmów nie oglądałam i nie obejrzę, bo nie chcę się nakręcać. Chcę mieć dzieci, porodu jakoś szczególnie się nie boję i chcę aby tak zostało
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Co za szczescie, ze Zlosliwiec mnie uprzedzil bo z satysfakcja chcialam interweniowac. Coz, ja z czystej przyzwoitosci i rozsadku nie skomentuje Twoich wypowiedzi. Buahahaha, przykro mi tylko, ze musisz sie w ten sposob dowartosciowywac
cyt. ""Wskaz mi natomiast ,w ktorym miejscu "atakuje matki" " "bedac zajeta opieka nad dzieckiem albo lataniem do ginekologaNa nastepna wizyte wybierz sie do psychiatry w celu przepisania leku spowalniajacego reakcje nerwoweTylko nie wiem,czy po tym zajdziesz w ciaze albo bedziesz mogla karmic)Moze sama jestes juz matka,a moze wlasnie spodziwasz sie dziecka,albo chesz je miec-czy tak zachowuja sie "szczesliwe,normalne" kobiety?Jesli tak,musza to byc otyłe,nie wysciubiajace nosa zza pieluszek purchawy,nie majace czasu na nic poza opieka nad dzieckiem,mysleniem nad nastepnym i wizytami u ginamilo ci teraz?Pozdrawiam" Tak na marginesie, nie cierpisz przypadkiem na rozdwojenie jazni??? Zlosliwca za komentarz przepraszam i prosze o zrozumienie. Z gory rowniez dziekuje ! |
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Monis, coz za zbieg toku myslenia
![]() ![]() ![]() .... z tym wycinaniem buehehehe
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podoba mi sie to co napisałaś... naprawdę dziękuje
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Zauważyłam, że Monka juz tak ma, oglądasz coś, przy czym się trochę dziwnie czujesz, tak nie swojo, ale myślisz sobie, no cóż, to nie koniec świata, moze mało to wszystko przyjemne, ale każda z nas szykuje się na to, że to mniej wiecej tak może wyglądać. I tu pojawia sie Monika i mów: to nie tak!! To jest inaczej!! I opowiada, że pozycja inna, ze nie tyle krwi, ze nie w tm miejsce to naciecie itd.. I juz sie człowiekowi lepiej robi, duuużo lepiej
Bo właśnie to czego można sie obawiać jest nie takie jak tam widać ![]() Dzieki Moniu... |
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Nie ogladałam tego filmu, bo nie czuje takiej potrzeby. Jakies 2 lata temu ogladałam taki filmik w szkole rodzenia, krótko przed własnym porodem i przyjełam go na spokojnie-tzn. nie przeraził mnie. Generlnie uważam,tak jak pewnie większoś z Was,ze każdy poród, tak samo jak każy człowiek,jest inny. Mój poród-rodzinno/naturalny wspominam dobrze,-pomimo że nie dostałam żadnych środków znieczulających, pomimo bólu, o którym zapomina się bardzo szybko. Z perspektywy czasu muszę stwierdzić, że bardziej niż bólu, bałam się ludzi(a raczej ich kompetencji, bądz ich braku), na szczęscie trafiłam pod opiekę miłych"profesjonalistów", dzięki którym są te wspomnienia, a poza tym nie została 'zachwiana" moja wiara w człowieka i naszą służbę zdrowia( czyt. nie dawałam nikomu "łapówki"). Tak więc dziewczyny nie obawiajcie się.
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Moni ciesze sie ze przeczytalam Twoj post ja za niecale 2 miesiace bede rodzila i na poczatku sie tak nie balam ale im blizej rozwiazania tym jest gorzej. Ale Twoj post mnie pocieszyl i dodal odwagi. Mam nadzieje ze faktycznie nie jest tak strasznie jak to niektorzy mowia. Dziekuje |
|
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi sie nie chce uruchomic ten link
chciałabym to zobaczyć z czystej ciekawosci.Mimo tego że jestem jeszcze młoda i nie planuję dzieci w najbliższym czasie strasznie boję się porodu...Nie wyobrazam sobie rodzić normalnie,tylko cesarka wchodzi w gre Niedawno rodziła moja siostra,fakt miała bardzo ciężki poród ale jak ją widziałam taką obolałą...siedzieć nie mogła... przeraża mnie to.Poza tym boję się że po porodzie seks już nie będzie tak przyjemny jak przed.Dlatego wolę się dać pokroić Może i z wiekiem zmienię zdanie (aczkolwiek nie sądzę) podejdę do tego inaczej bo w końcu to naprawdę jest wspaniałe przeżycie ale tymczasem nie zmienię zdania
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo bym chciała obejrzec te filmy bo niedługo rodze i jestem ciekawa jak to wyglada, ale niestety nie mogę otworzyc tych linków. Jesli ktoś moze mi pomóc to bardzo prosze o instrukcję
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Jagódko, myślę, że to nie są dobre filmy dla kobiety, która niedługo ma rodzić... Ja je obejrzałam i ... sama nie wiem, jakoś to wygląda... niesmacznie... Już raz napisałam, że rodząc nie stoisz miedzy własnymi nogami, Twój mąż też nie musi. A nacinanie krocza... no tu wygląda dziwnie. Widziałam inne filmy z porodami i tam wyglądało to bardziej... nie wiem jak to nazwać... przyjemniej...
Ja też niedługo będę rodziła. Pozdrawiam |
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
((. Też bym chciała zobaczć, nie wiem co w tym strasznego przecież to naturalne!
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Filmów nie miałam odwagi oglądać, na szkole rodzenia puszczano nam film z porodu ale w kulminacyjnym momencie po prostu zamknęłam oczy. Jezeliby matka natura chciała aby kobieta to widzidziała to nie obdarzyła by ją tak dużym bruchem, który wszystko przysłania. A z nad którego potem wyłania się najpiekniejszy widok w życiu każdej matki, zwięczenie ciąży i trudów z nią i porodem związanych JEJ DZIECKO. I tak powinno zostać
Reszte zostawmy położnym i lekarzą (nawet męża prosiła aby tam mi nie zaglądał).... tak na marginesie dla mnie nacięcie było największą ulgą jaka doznałam w czasie porodu Dziewczyny lepier rodzić niz oglądać.
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
czy ten adres z filmem jest nadal aktualny??? bo mi nie dziala strona
a chcialabym go obejrzec....
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
no własnie gdzie wejsc zeby obejzec film
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
niestety ja tez probowalam link jest nie aktualny
wlasciciel musi wprowadzic go na nowo!!Cytat:
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Misiak niewarto ogladac! Ten film chyba nakrecono po to by kobietkom napedzic stracha
Zbyt duzo krwi i bardzo drastyczny jak na moj gust. Ja co prawda jeszcze nie rodzilam dopiero za miesiac mam termin ale duzo mi moj lekarz mowil o porodzie i w szpitalu wypytalam sie dokladnie wszystkiego poloznej Pozatym kazdy porod jest inny nie warto sie sugerowac porodami innych kobiet czy ogladaniem takich filmow. Wiadomo ze bol jest na pewno ale jak przytulisz swojego bobaska juz o nim nie bedziesz pamietala. Pozdrowienia |
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam moj poscik mial byc dla Jagody
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
moglby ktos jeszce raz wrzucic na rapidshare.de te filmiki z porodem bo pisze ze transfer jest przekroczony i juz nie moge sobie sciagnac. bardzo bardzo prosze !!! i z gory dziekuje
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Widze ze jest duze zainteresowanie filmami, wiec wrzucilam jeszcze raz i podaje linki. Czekam na opinie. Pozdrawiam.
Linki usunięte przez moderatora po raz ostatni! Kolejnego razu nie przewiduję... Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2005-12-15 o 17:50 |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie nie otwiera nic
(
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
oooo matko...ja chce cesarskie...
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki nie chce mi wejsc
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ile czekalyscie na sciagniecie? ja mam caly czas komunikat "Your download is in progress" i tak od godziny;/
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Niestety mniej wiecej tyle trwa sciagniecie tych linkow:/wymagana cierpliwosci
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Adriana24dziekuje Ci bardz
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
o moj Boze
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co? jeden filmik nie chce mi chodzic tzn jest obraz leca minuty ale nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
usunięte przez Moderatora
Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2005-12-14 o 16:54 |
|
|
|
#60 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Cmokacz dla Ciebie 

chciałabym to zobaczyć z czystej ciekawosci.Mimo tego że jestem jeszcze młoda i nie planuję dzieci w najbliższym czasie strasznie boję się porodu...Nie wyobrazam sobie rodzić normalnie,tylko cesarka wchodzi w gre