Tak to wygląda czyli sfilmowany poród - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-15, 22:50   #31
konfitura
Wtajemniczenie

Dot.: Tak to wygląda czyli sfilmowany poród

Rzeczywiście, Moni potrafisz fajnie i budująco opisać poród Cmokacz dla Ciebie
Sama filmów nie oglądałam i nie obejrzę, bo nie chcę się nakręcać. Chcę mieć dzieci, porodu jakoś szczególnie się nie boję i chcę aby tak zostało

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 23:07   #32
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Co za szczescie, ze Zlosliwiec mnie uprzedzil bo z satysfakcja chcialam interweniowac. Coz, ja z czystej przyzwoitosci i rozsadku nie skomentuje Twoich wypowiedzi. Buahahaha, przykro mi tylko, ze musisz sie w ten sposob dowartosciowywac

cyt. ""Wskaz mi natomiast ,w ktorym miejscu "atakuje matki" "
"bedac zajeta opieka nad dzieckiem albo lataniem do ginekologaNa nastepna wizyte wybierz sie do psychiatry w celu przepisania leku spowalniajacego reakcje nerwoweTylko nie wiem,czy po tym zajdziesz w ciaze albo bedziesz mogla karmic)Moze sama jestes juz matka,a moze wlasnie spodziwasz sie dziecka,albo chesz je miec-czy tak zachowuja sie "szczesliwe,normalne" kobiety?Jesli tak,musza to byc otyłe,nie wysciubiajace nosa zza pieluszek purchawy,nie majace czasu na nic poza opieka nad dzieckiem,mysleniem nad nastepnym i wizytami u ginamilo ci teraz?Pozdrawiam"

Tak na marginesie, nie cierpisz przypadkiem na rozdwojenie jazni???
Zlosliwca za komentarz przepraszam i prosze o zrozumienie. Z gory rowniez dziekuje !
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 23:09   #33
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Monis, coz za zbieg toku myslenia .... z tym wycinaniem buehehehe
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-17, 11:23   #34
Aneciak
Zadomowienie

GG do Aneciak

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba
hihihi, ale sie usmialam z tego filmu. Zreszta, nie tylko ja, moj maz tez ogladal. Po tym jak mu ten watek przeczytalam, stwierdzilismy, ze sciagniemy sobie ten z nacieciem krocza i zobaczymy "ta krew", jak tu juz ktos wspomnial. Moje spostrzezenia i mojego meza. Ten film to przesada. Pozycja w ktorej lazala kobieta(calkiem na plasko), jest nie wygodna, nie wiem czy inne rodzace tak lazaly, ja nie, ja mialam poduszke, wiec byla to pozycja pollezaca, znacznie wygodniejsza dla rodzacej i dziecka. Bardzo nas interesowalo to nacice krocza. Maz widzial mnie w czasie porodu od strony krocza i odrazu powiedzial, ze tyle krwi to nie ma. U mnie nie bylo prawie wcale krwi. Do tego maz jeszcze powiedzial, ze ta pania nacieli znacznie dalej niz normalnie sie nacina, bardzo daleko, gdzie skora juz sprezystosci nie miala. Zreszta ten porod, nakrecony byl w jakis specjalnych okolicznosciach bo, kobieta ta nie umiala przec, dziecko z niej wyciagneli na chama, ze to tak ujme. Nikt tak dziecka nie wyrywa z kobiety. Jesli to dziecko nie ma teraz zwichnietych stawow barkowych, to jest to cud. Caly ten porod to jedna wielka farsa. Nie przesadzajcie kobitki, porod tak nie wyglada. Oczywiscie, moze zdazyc sie cos nie oczekiwanego, cos pojdzie nie tak, ale normlanie to porody wygladaja calkiem inaczej. I nie pisze tu z mojego doswiadczenia, bo jak ktos juz wspomnial, to rodzac nie widzialm wlasnego krocza. Wypowiadam sie tu jako moj maz, co on powiedzail, na to co sobie obejrzelismy. Maz , wogole sie bardzo zdziwil, jak mozna pokazywac taka karykature porodu i straszyc, co delikatniejsze osoby?

Dodam jeszcze od siebie, ze ja pare lat temu widzialam porod i jakos mnie to nie wystraszylo, ale ja to pewnie jakas inna jestem, bo dla mnie to jest poprostu nasza natura. Nalezymy do swiata zwierzat i jest to najprymitywniejsza rzecz w naszym zyciu. Jednak jest to wazna rzecz, bez tego by nas nie bylo. W szkole rodzenia ogladalismy zdjecia, jak wyglada dziecko ktore wychodzi z kobiety, jak jest sciskane przez skore. I chodz bylam w zaawansowanej ciazy, nic mnie to nie wystraszylo. mam wyobraznie i to bardzo duza, wiec wszystko sie zgadzalo z tym co w mojej glowie sie upleglo.

Kochane, przymknijcie oczko na to co tam pokazuja, nie taki diabel straszny. porod na tym filmie to wielka przesada.

podoba mi sie to co napisałaś... naprawdę
dziękuje
Stary 2005-08-17, 11:50   #35
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Zauważyłam, że Monka juz tak ma, oglądasz coś, przy czym się trochę dziwnie czujesz, tak nie swojo, ale myślisz sobie, no cóż, to nie koniec świata, moze mało to wszystko przyjemne, ale każda z nas szykuje się na to, że to mniej wiecej tak może wyglądać. I tu pojawia sie Monika i mów: to nie tak!! To jest inaczej!! I opowiada, że pozycja inna, ze nie tyle krwi, ze nie w tm miejsce to naciecie itd.. I juz sie człowiekowi lepiej robi, duuużo lepiej Bo właśnie to czego można sie obawiać jest nie takie jak tam widać
Dzieki Moniu...
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-17, 12:36   #36
Tiger
Raczkowanie

Nie ogladałam tego filmu, bo nie czuje takiej potrzeby. Jakies 2 lata temu ogladałam taki filmik w szkole rodzenia, krótko przed własnym porodem i przyjełam go na spokojnie-tzn. nie przeraził mnie. Generlnie uważam,tak jak pewnie większoś z Was,ze każdy poród, tak samo jak każy człowiek,jest inny. Mój poród-rodzinno/naturalny wspominam dobrze,-pomimo że nie dostałam żadnych środków znieczulających, pomimo bólu, o którym zapomina się bardzo szybko. Z perspektywy czasu muszę stwierdzić, że bardziej niż bólu, bałam się ludzi(a raczej ich kompetencji, bądz ich braku), na szczęscie trafiłam pod opiekę miłych"profesjonalistów", dzięki którym są te wspomnienia, a poza tym nie została 'zachwiana" moja wiara w człowieka i naszą służbę zdrowia( czyt. nie dawałam nikomu "łapówki"). Tak więc dziewczyny nie obawiajcie się.
Tiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-20, 09:23   #37
Sonia1982
Raczkowanie

GG do Sonia1982

Witajcie!
Moni ciesze sie ze przeczytalam Twoj post ja za niecale 2 miesiace bede rodzila i na poczatku sie tak nie balam ale im blizej rozwiazania tym jest gorzej. Ale Twoj post mnie pocieszyl i dodal odwagi. Mam nadzieje ze faktycznie nie jest tak strasznie jak to niektorzy mowia.
Dziekuje
Sonia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 15:35   #38
adriana24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Constancja
nie chodze do gin,gdyz i tak nie zamierzam miec dzieci,wiec chorobami sie nie przejmujejak mi wytna narzady rodne,kiedy na dobre zraczeja,to bede miala wszystko z glowy za jednym zamachem.A zyjac w nieswiadomosci zaoszczedze sobie nerwow,strachu,kasy itp.Po prostu nie nadaje sie do rodzenia dzieci,wychowywania ich,nawet na tym forum widac,ze prawie nikt tego nie rozumie.Zazdroscicie czy co?ja rodzacych kobiet nie obrazam,nie krytykuje tej drogi,ktora wybraly.Jestesm juz w dosc "powaznym"wieku i instynkt macierzynski sie we mnie nie rozwinal,nawet w postaci szczatkowej.Bycie w ciazy,porod,chodzenie do ginekologa, to dla mnie rzeczy wstretne i abstrakcyjne.I jakos nad tym nie ubolewam.Wypowiedzialam sie tylko na temat filmow (wczorajszy obiad i kolacje mialam dzieki nim z glowy)
Wiesz!szkoda ze Twoja mama nie miala takiego zdania jak ty na temat ciazy,porodu,macierzynstw a....
adriana24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 16:42   #39
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

A mi sie nie chce uruchomic ten link chciałabym to zobaczyć z czystej ciekawosci.Mimo tego że jestem jeszcze młoda i nie planuję dzieci w najbliższym czasie strasznie boję się porodu...Nie wyobrazam sobie rodzić normalnie,tylko cesarka wchodzi w gre Niedawno rodziła moja siostra,fakt miała bardzo ciężki poród ale jak ją widziałam taką obolałą...siedzieć nie mogła... przeraża mnie to.Poza tym boję się że po porodzie seks już nie będzie tak przyjemny jak przed.Dlatego wolę się dać pokroić Może i z wiekiem zmienię zdanie (aczkolwiek nie sądzę) podejdę do tego inaczej bo w końcu to naprawdę jest wspaniałe przeżycie ale tymczasem nie zmienię zdania
Stary 2005-08-28, 14:59   #40
Jagodaa
Przyczajenie

Question Dot.: Tak to wygląda czyli sfilmowany poród

Bardzo bym chciała obejrzec te filmy bo niedługo rodze i jestem ciekawa jak to wyglada, ale niestety nie mogę otworzyc tych linków. Jesli ktoś moze mi pomóc to bardzo prosze o instrukcję
Jagodaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-28, 19:07   #41
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Jagódko, myślę, że to nie są dobre filmy dla kobiety, która niedługo ma rodzić... Ja je obejrzałam i ... sama nie wiem, jakoś to wygląda... niesmacznie... Już raz napisałam, że rodząc nie stoisz miedzy własnymi nogami, Twój mąż też nie musi. A nacinanie krocza... no tu wygląda dziwnie. Widziałam inne filmy z porodami i tam wyglądało to bardziej... nie wiem jak to nazwać... przyjemniej...
Ja też niedługo będę rodziła.
Pozdrawiam
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 21:54   #42
MISIAK
Raczkowanie

GG do MISIAK

Cytat:
Napisane przez Jagodaa
Bardzo bym chciała obejrzec te filmy bo niedługo rodze i jestem ciekawa jak to wyglada, ale niestety nie mogę otworzyc tych linków. Jesli ktoś moze mi pomóc to bardzo prosze o instrukcję
Te filmiki po prostu były za często oglądane i/lub ściągane - ponad 25 razy i niestety nie da się już więcej ((. Też bym chciała zobaczć, nie wiem co w tym strasznego przecież to naturalne!
MISIAK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 22:33   #43
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Filmów nie miałam odwagi oglądać, na szkole rodzenia puszczano nam film z porodu ale w kulminacyjnym momencie po prostu zamknęłam oczy. Jezeliby matka natura chciała aby kobieta to widzidziała to nie obdarzyła by ją tak dużym bruchem, który wszystko przysłania. A z nad którego potem wyłania się najpiekniejszy widok w życiu każdej matki, zwięczenie ciąży i trudów z nią i porodem związanych JEJ DZIECKO. I tak powinno zostać Reszte zostawmy położnym i lekarzą (nawet męża prosiła aby tam mi nie zaglądał).
... tak na marginesie dla mnie nacięcie było największą ulgą jaka doznałam w czasie porodu Dziewczyny lepier rodzić niz oglądać.
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-31, 13:20   #44
muszka66
Rozeznanie

czy ten adres z filmem jest nadal aktualny??? bo mi nie dziala strona a chcialabym go obejrzec....
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-01, 10:12   #45
maszka5
Raczkowanie

no własnie gdzie wejsc zeby obejzec film
maszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-01, 16:37   #46
adriana24
Przyczajenie

niestety ja tez probowalam link jest nie aktualnywlasciciel musi wprowadzic go na nowo!!
Cytat:
Napisane przez maszka5
no własnie gdzie wejsc zeby obejzec film
Stary 2005-09-01, 21:20   #47
Sonia1982
Raczkowanie

GG do Sonia1982

Misiak niewarto ogladac! Ten film chyba nakrecono po to by kobietkom napedzic stracha Zbyt duzo krwi i bardzo drastyczny jak na moj gust. Ja co prawda jeszcze nie rodzilam dopiero za miesiac mam termin ale duzo mi moj lekarz mowil o porodzie i w szpitalu wypytalam sie dokladnie wszystkiego poloznej Pozatym kazdy porod jest inny nie warto sie sugerowac porodami innych kobiet czy ogladaniem takich filmow. Wiadomo ze bol jest na pewno ale jak przytulisz swojego bobaska juz o nim nie bedziesz pamietala. Pozdrowienia
Stary 2005-09-01, 21:21   #48
Sonia1982
Raczkowanie

GG do Sonia1982

Przepraszam moj poscik mial byc dla Jagody
Stary 2005-09-03, 15:25   #49
bandziorka007
Rozeznanie

moglby ktos jeszce raz wrzucic na rapidshare.de te filmiki z porodem bo pisze ze transfer jest przekroczony i juz nie moge sobie sciagnac. bardzo bardzo prosze !!! i z gory dziekuje
bandziorka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-03, 17:34   #50
Blondgirl18
Przyczajenie

GG do Blondgirl18

Widze ze jest duze zainteresowanie filmami, wiec wrzucilam jeszcze raz i podaje linki. Czekam na opinie. Pozdrawiam.

Linki usunięte przez moderatora po raz ostatni! Kolejnego razu nie przewiduję...

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2005-12-15 o 17:50
Blondgirl18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-03, 20:11   #51
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

a mi sie nie otwiera nic (
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-03, 20:26   #52
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

oooo matko...ja chce cesarskie...
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-06, 18:09   #53
kycia1
Wtajemniczenie

dziewczynki nie chce mi wejsc pomozcie prosze!!!!!!!
kycia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-06, 18:58   #54
kycia1
Wtajemniczenie

dziewczynki ile czekalyscie na sciagniecie? ja mam caly czas komunikat "Your download is in progress" i tak od godziny;/
Stary 2005-09-07, 17:10   #55
adriana24
Przyczajenie

Niestety mniej wiecej tyle trwa sciagniecie tych linkow:/wymagana cierpliwosci
Stary 2005-09-07, 20:16   #56
kycia1
Wtajemniczenie

Adriana24dziekuje Ci bardz
Stary 2005-09-08, 16:14   #57
kycia1
Wtajemniczenie

o moj Boze
Stary 2005-09-08, 19:43   #58
kycia1
Wtajemniczenie

wiecie co? jeden filmik nie chce mi chodzic tzn jest obraz leca minuty ale nic sie nie dzieje
Stary 2005-09-13, 12:06   #59
Blondgirl18
Przyczajenie

GG do Blondgirl18

usunięte przez Moderatora

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2005-12-14 o 16:54
Stary 2005-09-13, 12:11   #60
Blondgirl18
Przyczajenie

GG do Blondgirl18

Cytat:
Napisane przez kycia1
dziewczynki ile czekalyscie na sciagniecie? ja mam caly czas komunikat "Your download is in progress" i tak od godziny;/
Zle to robisz tam gdzie masz ten komunikat o ktorym piszesz jest tez napisane "Click here if download does not start" Kliknij wiec na podkreslone na niebiesko "here" i zacznie sie sciagac. Pozdrawiam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości