![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Wawie
Ja jestem na społecznej, ale Ci z klinicznej tez wygladaja na zadowolonych.
![]() jesli masz profil na www.grono.net to mozesz zerknąć bo chyba maja swoje grono<forum> i poczytać. Zgromadź jak najwiecej informacji i zastanów się porzadnie! Życzę trafnych decyzji! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Klinicystka wita
![]() Ćwirka łatwo napisać, bo gdzieś tam coś się słyszało, ale niestety sa to wypowiedzi często bez poparcia. Oczywiście u części wykładowców mozna bez problemu zaliczyć, u innych natomiast jest bardzo ciężko. Ale tak jest chyba na wszystkich/większości uczelni. Mamy dwa terminy - A i B; oba trwają po 2 tygodnie, następują po sobie. Jeśli nie zdasz/nie możesz przyjść/jesteś chora na A to bez problemu idziesz zdawać w B (lub poprawiać ocenę z A). Ale za to nie ma poprawek we wrześniu. Na czwarty rok dostać się można tylko jeśli masz zaliczone 100% przedmiotów z 3 lat. Na gronie jest gigantyczne grono(masło maślane ![]() ![]() Jeśli chodzi o organizację w szkole to jestem średnio zadowolona, za mało jest też książek. Ale za to kadra jest świetna. Co do praktyk - na psychologii nie ma obowiązkowych! (ale bez praktyk masz bardzo nikłe szanse na jakąkolwiek prace w zawodzie), są różne staże w ramach specjalizacji - ale nie wszystkich. Zauważyłam, że dużo osób z mniejszych miast nie chce się integrować, więc to nie jest tak, że tylko warszawiacy są tacy źli ![]() Karamba czy mi się wydaje, czy Ty jesteś z okolic Wola Parku?
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Hej Estello!
Nie, nie jestem. Jestem z Pruszkowa ![]() ![]() Nawiąże od razu do tego co napisałas o tym, że "dużo osób z mniejszych miast nie chce się integrować". Zgadza się. Też zauważyłam taką tendencję i jestem tego przykładem! ![]() Zwykle Ci przyjezdni<np. mieszkajacy w akademikach> albo autochtoni są bardzo skorzy do wspólnego imprezowania i integracji. Ja tak nie mam. Dojezdzam codziennie z Pruszkowa i jestem tym troche zmeczona wiec nie lubie zostawać jeszcze po zajęciach ani specjalnie jeździć na imprezy bo nawet wtedy nie mam jak wrócic do domu w nocy. Ale to tak w ramach dygresji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
to ja walne ni z gruchy ni z pietruchy
![]() trudno jest się dostać? jakie są wymagania? czym tam, ile pkt trzeba mieć? [pytania przyszłorocznej maturzystki]
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem bardzo łatwo jest sie dostać.
Matura poszła mi kiepsko a mimo to dostałam się bez problemu i znalazłam sie jakos tak na srodku listy. Poza tym patrza na 2 przedmioty które Ci najlepiej poszly. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
karamba kiedy wybiera sie specjalizacje i jakie sa np do wyboru?
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Od trzeciego roku wybierasz wyklady specjalizacyjne i potem na czwartym i piatym konkretne zajecia z tej tematyki co wyklad spec.
Dużo osób spoza Warszawy wynajmuje tu mieszkania, mieszka w akademikach itp i nie chce sie integorowac - jeśli dojezdzasz codziennie to sie nie dziwie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
czy swps ma swoj akademik?
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
karamba o to dobrze
![]() a może jest ktoś z oddziału w Sopocie? albo ma ktoś jakieś porównanie? bo zastanawiam się miedzy Wawą a Sopotem właśnie
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie ma, ale gdzies niedaleko jest jakis akademik.
W Wwie jest lepsz akadra; spróbuj poszukać na gronie czegoś o Sopocie.
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
aha
![]() właśnie jakiś tydzień temu usunęłam konto na gronie ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Jestem na drugim roku Psychologii Społecznej. Na pierwszym zajęć nie było specjalnie dużo. Dla przykładu:
pon - 12-13:30 wt- 8:30-11:45 śr wolne czwartki 10:15 do 15:30 piątki 10:15 do 17 w obu semestrach miałam jeden dzien wolny<oprócz weekendu ![]() teraz jestem na drugim roku i tak sobie ustaliłam plan że w zimowym semestrze mam 2 dni wolne a w letnim 3!<nadal oprócz weekendów ![]() Z tym że reszte mam juz porzadnie zawaloną. Powiedz czy łatwo się było w tym roku dostać? Znasz kogoś kto się nie dostał? Słyszałam, że było trudniej niż w zeszłym roku<ale wtedy z kolei było banalnie>. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Wejdz na strone i poszukaj planow. Kazda specjalnosc ma troche inne zajecia, plan ustalasz sobie sama, wiec mozesz miec codziennie zajecia albo np zgrupowac je sobie w 2 czy 3 dni.
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Na I roku są przedmioty które sprawiaja niektórym kłopot. Nie napisałaś chyba na jakim kierunku jestes ale na psychologii społecznej sa to statystyka i SPSS<taki program komputerowy>. Także zwróć na nie na początku uwagę<ale tez nie ma z nim az takich znowu problemów! Ja mam 4,5 z pierwszego i 6 z drugiego wiec jak widac sie da!
![]() Na I roku bedziesz miała swoją grupę. teraz nie masz takiej dowolności w zapisach, bedziesz miała do wyboru komputery rózne angielski i chyba z grubsza tyle. Na reszte bedziesz zapisana ze swoja grupa. Dopieor potem jest wieksza dowolnosc. Wf jest nieobowiazkowy wiec nie chodziłam na niego ani w tym ani w tamtym roku. Tez nikogo nie znałam... Na poczatku jest troche trudno ale łatwo do kogos zagadac bo w koncu wszyscy sa w takiej sytuacji. Potem będzie z górki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Nic sie nie martw!
Jutro rozpoczecie? ![]() ![]() Plan juz pewnie masz w necie! Widze że nie wchodziłas jeszcze na www.swps.edu.pl/xap <twoj prywatny profil w ktorym sa wszystkie wazne dla Ciebie rzeczy> ! Wejdź koniecznie! Tam masz wazne mejle no i własnie swój plan i tam musissz dokonac zapisów! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja studiuję w Sopocie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Nie jest az tak ciężko, ale też nie jest tak, że płacisz czesne i się obijasz cały rok. Nauki jest dośc dużo - głównie przed sesją, jest dużo teorii, dużo podejść, nazwisk etc.
Zajęcia są co tydzień - ale może być tak, że trwają tylko pół semestru i odbywają się ciągiem co tydzień albo co dwa tygodnie. Niektóre zajęcia trwają jeden semestr (większość) a niektóre cały rok. Wejściówki - zależy od prowadzącego, ja na to natrafiłam raz. Kolokwia i zaliczenia - zalezy od prowadzącego ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Napewno nie podchodzilam do tego tak ze płace wiec dosaje oceny za nic..wiec dobrze ze wymagaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie sama ustalam plan, zajecia sa co tydzien te same - ale na przyklad z modułu mam wykład, który odbędzie się tylko 5 razy.
W Warszawie będziesz studiować? Z przydatnych rzeczy: możesz wziąć 5 książek na 2 tygodnie, podręczniki do testów na tydzień, artykuły przeglądasz na miejscu. W ksero można zostawiac zlecenia na np. rozdział z jakiejś książki, po odbiór przychodzisz na następnej przerwie/następnego dnia(przed sesją duzo zamówień ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Jestem na Swps we Wroclawiu. w Warszawie wf jest nieobowiazkowy ..niewiem czemu we Wrocku jest inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Przyjrzyj sie datom zajęc i zobaczysz że sa za tydzien. Pisza kazda date zeby nie było watpliwosci a nie dlatego że sa w calkiem innych terminach. Godziny pewnie tez masz te same. Zerknij! Masz tesz plan widok szczegolowy czy jak tam sie nazywa i widac jakie masz zajecia w kazdym tygodniu. Spójrz ze tak wizualnie to wsyztsko sie powtarza pewnie. Nie panikuj!
A na koliDujace zajecia chyba nie moglas sie zapisac bo sam system jest tak skonstruowany ze nie pozwala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
ja tez jestem we Wrocku. na IV roku klinicznej.
wf nie jest zly. zresztca co to jest te 1,5 godziny w tygodniu. polecam silownie. co do planu - to mozesz tak miec, ze w kazdym tygodniu troche inaczej ale wiekszkosc sie powtarza. najlepiej kliknij w ISOS na widok szczegolowy i przepisz do jakiegos kalendarza kiedy sa jakies zajecia i zobaczysz co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ja już skończyłam SWPS, jestem po psychologii społecznej i nigdy nie żałowałam decyzji (mimo, że mogłam studiować dziennie na UW- co prawda inny kierunek, no ale wtedy jeszcze nie zależało mi aż tak bardzo na psychologii).
Z punktu widzenia kadry dydaktycznej i nauczania, pierwsza klasa. Wiadomo jednak, że każdy wyniesie z zajęć tyle ile sam chce. Czy jest łatwo? Zależy na jakiego Wykładowcę się trafi i czy ma się szczęście podczas sesyjnego totolotka ![]() Moje 5 lat studiów, było najlepsze z najlepszych, a o tym, że lubię SWPS świadczy fakt, że mimo zakończenia szkoły i tak codzinnie "siedzę" w niej 8 godzin dziennie ![]() No i niestety zauważyłam, że trochę się klimat Uczelni zmienił ![]() ![]() Edytowane przez Xian Czas edycji: 2008-01-23 o 21:03 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
odswiezam watek
![]() A w tym roku wybiera sie ktos do SWPS do Warszawy? Jedziecie na Dzien Otwarty uczelni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.