![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: fenomen chińskich centrów handlowych
Cytat:
![]() Co do chinskich sklepow, to kiedys kupowalam lakiery do paznokci, ramki na zdjecia, ozdoby. Nigdy nie kupilabym tam naczyn i akcesoriow kuchennych (zwlaszcza tych chohelek z czarnego plastiku) oraz kosmetykow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
W moim miasteczku centrum chińskie jest jedno. Czasem tam kupuje, mogę się wypowiedzieć co do niektórych rzeczy
![]() - mąż kupuje tam koszulki, noszą się świetnie, po praniu też ok, o niebo lepsze niż z targu pod Zamościem ![]() - kupiłam tam jedne podróbki perfum z avonu dla siostrzenicy do zabawy (psikała misie) , i o dziwo trzymały jak prawdziwe - raz gdy akurat obok sklepu rozpadły mi się zimowe kozaki, weszłam i kupiłam tam za 49zł. przechodziłam w nich cały sezon, jedyne co w nich zrobiłam to wymieniłam fleki ![]() - dziecięce rzeczy dobrze się noszą - raz kupiłam spodnie za 30zł, nie zniszczyły się, lubiłam ich bardzo, mam do tej pory tylko że trochę schudłam i nie zdążyłam ich znosić ![]() - nigdy nie mogłam znaleźć tam bluzek, bluz, tunik, swetrów, które by "dobrze leżały". Rozmiary zupełnie inne niż nosiłam, niektóre miały krótkie rękawy, i czułam się w tym wszystkim "grubo" - to co kupowałam nie miało prawa śmierdzieć, poza tym akurat w tym sklepie takiego zapachu nie było -ach no i zapomniałam o mojej mini za 19zł, którą mam trzy lata i chyba nigdy mi się jej nie uda zniszczyć bo nosi i pierze się mistrzowsko Fakt faktem trzeba się oszukać żeby znaleźć coś ładnego i wartego uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
znam ten fenomen i nie polecam ani butów ani kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Jako, że mieszkam w Chinach to się wypowiem
![]() Otóż, Chińczycy większości rzeczy nie potrafią zrobić tak jak trzeba ale zdarzają się produkty np. t-shirty bardzo dobre jakościowo za które tutaj trzeba zapłacić więcej. Mam tu na myśli kwotę podobną do tej którą trzeba zapłacić w Polskich sklepach występujących np w galeriach. Praktycznie wszystkie chińskie rzeczy, które są tanie w Polsce są produkowane po tak niskich kosztach, że niemożliwym jest żeby to było dobre jakościowo. Przykładowo ostatnio widziałam chustę, która tu kosztowała 5zł a w Polsce koleżanka kupiła identyczną za 25zł. Więc można sobie wyobrazić jaki jest koszt produkcji tych chińskich wyrobów, których ceny w PL niejednokrotnie są mniejsze niż 5zł. Absolutnie nie uważam, że z każdą rzeczą tak jest ale tutaj cena częściowo może być wyznacznikiem ![]()
31/40 ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2012-11-02 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Z tego co się dowiedziałam to koszt dzinsów u chińczyków to jakieś 6-8zł a sprzedawane są za 60+
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
no to kazdy sklep inaczej mowi. my oddaismy na gwarancje, wezwali rzeczoznawce ktory stwierdzil ze ze uzytkowalismy i pielegnowalismy obuwie. zlozylismy ponownie prosbe o reklamacje ktorej rowniez nie uznano. firma nike nie chciala uznac reklamacji bo sklep ma racje. dalismy sobie spokoj bo kolejnym krokiem to tyko sad a ladowac pieniadze w sprawy sadowe. nie oplacilo by nam sie to. mamy juz sprawdzony sklep gdzie jesli cokolwiek sie dzieje z butami to zwracaja od razu kase. nie wazne czy to buty za 300 czy za 30 zł.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Nie znam takich centrów, w Gdańsku jest coś takiego??? Z ciekawości bym zajrzała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, z tymi cenami u Chińczyków różnie bywa, u mnie niestety część jest zdecydowanie za droga w stosunku do spodziewanej jakości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.