|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
Cytat:
W interesie państwa powinno leżeć bycie rzecznikiem patriotyzmu - dlaczego nikt nie przeprowadza kampanii kierowanych dla tych "pośrodku" na rzecz "rozsądnego" patriotyzmu, dlaczego w Stanach takie podejście jest możliwe, ale tutaj nikogo z rządzących to nie obchodzi?
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2012-11-02 o 17:49 |
|
|
|
|
|
#32 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rok temu widziałem jak bandy cwaniaków w szalikach biegały po Marszałkowskiej i zaczepiały ludzi, ten widok tych ludzi mówi wszystko o pokojowym marszu niepodległości. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2012-11-02 o 17:50 |
||||
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Mój borze, to takie... fantastyczne, aż czuć dumę z bycia Polką. Może jeszcze JP na 100%, hę?
|
|
|
|
|
#34 | |
|
zuy mod
|
I już widzę, że dyskusja nie ma sensu
![]() Cytat:
Bo nawet nie wiesz czym są oba marsze.Kolorowa też świętuje niepodległość, ale w inny sposób. Ci, którzy idą w MN często są przekonani, że Polska straci swoją niepodległość jeżeli nie będą tu mieszkać sami heteroseksualni Polacy-katolicy. Kolorowa sprzeciwia się takiemu podejściu do polskości i Polski.
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie będę się wypowiadać na temat kto, gdzie i po co. Odnoszę się do samej idei świętowania, bo niby co w tym złego, że ludzie chcą być dumni ze swojej narodowości, kultury i celebrują swoją niepodległość? Że mają być przez to nastawieni negatywnie do innych nacji?
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to fascynuje. niby Polacy, ale jednak widzę tu postawę "my i oni". I to jest przykre.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, w zeszłym roku były epizody z Antifą, tego też nie popieram, jak żadnej skrajności, ale jednak ultraprawica wydaje mi się lepiej zorganizowana i liczniejsza pod tym względem (niż Antifa, która musiała zaprosić osoby z zagranicy, żeby było ich więcej)...
|
|
|
#38 | |
|
Buc
|
Cytat:
ale organizatorom MN takie zacne idee nie przyświecają.
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Tyle postów się zrobiła, że nie ma sensu cytować. Więc telegraficzny skrót.
1. Znajomość historii Polski Każdy kto dobrze zna historię, wie doskonale kim byli komuniści, jak zdobyli władzę i jaką krzywdę wyrządzili Polsce, co komuniści zrobili z socjalistami (PPS) i z czego zrodził się SLD. Przed wojną Młodzież Wszechpolska była największą organizacją studencką, ale komuniści uznawali tylko "czerwoną młodzież". 2. Program ONR i MW Przed wojną istniało silne ugrupowanie Narodowa Demokracja, które gdyby nie mniej więcej 1/3 mniejszości w Polsce, to zapewne bez przerwy rządziłaby. Narodowa Demokracja w przeciwieństwie do lewicy i Piłsudskiego nie zdobyła władzy siłą, tylko w demokratycznych wyborach. ONR i MW odwołują się do Narodowej Demokracji, a nie faszymu. 3. Po co powstała Kolorowa Niepodległa? Na bazie sprzeciwu. Nie chcieli sobie maszerować i świętować swoich bohaterów, tylko blokować przemarsz i wyzywać nas od faszystów. Do tego stopnia, że zaprosili antyfaszystów z Niemiec (przed marszem), a po marszu nazwali ich bandytami (chociaż ich zapraszali). |
|
|
|
|
#40 | |
|
zuy mod
|
Historyczny ONR czy MW nie ma nic wspólnego z tym jak teraz działają.
I ta dyskusja naprawdę nie ma sensu, skoro piszesz: Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
I mam takie nastawienie, że jeśli ktoś (lewak, policjant, Robert Biedroń czy feministka) nie pozwoli mi złożyć kwiatów przy pomniku Dmowskiego, to będę musiał użyć siły.
|
|
|
|
|
#42 | |||
|
Buc
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie, na bazie alternatywy. to uno. duo Kolorowa Niepodległa a blokada to dwie różne rzeczy.
|
|
|
#43 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym oni świętują to na swój sposób. oni mają takie samo prawo do świętowania jak i wy, ja wiem że waszym zdaniem żydzi, lewacy nie mają prawa świętować bo tylko porządni Polacy i chrześcijanie mają to prawo. Cytat:
nikt Tobie nie przeszkodzi złożyć kwiatów jeśli będziesz do tego dążył pokojowo. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2012-11-02 o 18:13 |
|||
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do Polskiego Wilka, myślę, że proste. Odpowiedź brzmi tak albo nie.
Czy Kolorowa Niepodległa ma prawo istnieć i manifestować? Tak czy nie? Dzięki za odpowiedź.
|
|
#45 |
|
zuy mod
|
przeraża mnie to, naprawdę.
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Polski Wilk mógłby grać w Fanatyku albo American History X.
|
|
#47 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ma prawo manifestować, ale nie blokować. Niech sobie idą pod Złote Tarasy świętować z TVN i może niech Ci od Dzień Dobry TVN będą to prowadzić. |
|||||
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faszyzm bazował na BARDZO silnym nacjonalizmie, MW nie nawiązywał do Portugalii ani Katmandu, tylko do tego własnie. Bądź poważny... Tak samo hakenkreuz nie kojarzy się z Indiami, skąd ten symbol był wzięty, tylko z wiadomo-czym. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-02 o 18:52 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Buc
|
Cytat:
a mnie brzydzą takie osoby jak ty. i w sumie tyle w tym temacie bo tak mi chłopczyku z drugiej strony ciśnienie podnosisz, że już nie mogę i nic chcę cię czytać bo nie mam zamiaru na zwał pierdzielnąć w młodym wieku.
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem,nieważne czy ktoś jest prawicowy czy lewicowy-każdy ma prawo do swoich poglądów i manifestowania ich w taki czy inny sposób.To samo tyczy się haseł,sloganów,plakatów czy wiary-mogą manifestować katolicy i mogą ateiści.
Jeśli ludzie tłuką się na ulicy jak mięso,to świadczy o nich i ich kulturze,obchody można zrobić spokojnie,ale to zależy od samego nastawienia.Ludzie będą się żreć jak psiarnia,bo zgody nigdy nie będzie. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
To co oznacza ten "salut" i po co właściwie stosujecie coś, po czym możecie się kojarzyć tylko z jednym, z czym PODOBNO nie chcecie się kojarzyć?
Takie skojarzenie nie działa dobrze na PR takich grup.
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Salut rzymski w Polsce przed wojną, zobaczcie, a potem gadajcie:
http://www.youtube.com/watch?v=UI4n5JYwX7w |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak ciebie traktować poważnie?
Sam nie widzisz, co piszesz? "przed wojną" nie wiem, to jest okres dla ciebie niebyły? Nie dociera do ciebie, że gdyby Hitlera nie wykończyła zima rosyjska, to teraz byś szprechał po niemiecku, a nie po polsku? I tyle by było z tej polskości? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-02 o 19:14 |
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Nie widzę różnicy między Hitlerem a Stalinem. Stalin do 1941 roku robił z Polakami dosłownie to samo co Hitler, potem jak Hitler doszedł pod Moskwę "zmiękła mu rura" w polskiej kwestii.
Ale co do tego ma salut rzymski? To jest znak. Jak ktoś jest fanem Imperium Rzymskiego nie może tego znaku używać, bo używali go Niemcy w czasie wojny? Uważam, że używanie salutu rzymskiego przez organizacje prawicowe nie są czymś negatywnym. Salut rzymski u nacjonalistów był przed Hitlerem. |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Takie "saluty" i inne temu podobne cyrki kojarzą się w Polsce w jeden sposób - i nie bez powodu.
Nawiązywanie do AK i zarazem Hitlera - to niebywała ekwilibrystyka. A co do tego, który z nich był gorszy, to mam ciekawy fragment z jednej książki, który mi osobiście na zawsze określił do tego stosunek, potem go wkleję. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-02 o 19:15 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie dość, że Polak stuprocentowy to jeszcze fan legionów rzymskich, robi się ciekawiej. Ty szczenię jesteś, a nie żaden wilk. Fora wam pozamykali, że się przeniosłeś na babskie forum ferment siać?
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Miecz Chrobrego (Szczerbiec) to też faszystowski znak?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Na serio, ciężko Cię traktować poważnie...
Szczególnie, że obstawiam iż jesteś nastolatkiem, albo 20letnim bezrobotnym. (bo sorry, ale normalni, ciężko pracujący ludzie, z kredytem na mieszkanie lub dziećmi, nie mają czasu na bójki na ulicach) Skoro tak dobrze znasz historie, to zdajesz sobie sprawę, że IIWŚ dużo wypaczyła. Dzisiejsza MW nie ma nic wspólnego z tym, czym była przed wojną, tak jak "salut rzymski" jest odbierany w pierwszej kolejności jako pozdrowienie hitlerowców. |
|
|
|
|
#60 |
|
jestę wieszczę
|
Opieracie się na znajomości historii, a nie widzisz różnicy między Hitlerem a Stalinem?
Nie chodzę na takie marsze, bo nie chcę dostać w papę. Teraz widzę, że mam rację .
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Bo nawet nie wiesz czym są oba marsze.

.