Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 17:46   #31
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?

Cytat:
Napisane przez Polski Wilk Pokaż wiadomość
ONR nie jest bojowy, tylko chce pokazać wizję Polski narodowej, ale nie przez przemoc. Kilka lat temu kiedy na Marszu nie było tyle osób, nie było awantur. Bojowi są kibice, chociaż policja święta nie była.

ONR i MW mają prawo organizować dowolną manifestację. Zadymy się zaczęłu od czasu, kiedy lewactwo się zainteresowało Marszem i chce ciągle go blokować. Poza tym Młodzież Wszechpolska była elitarną organizacją skupiającą przed wojną wielu polskich studentów (a przed wojną byle kto nie studiował).

Będąc na Marszu, nic o Oświęcimiu i Madagaskarze nie słyszałem.

Porównałem pieśni z Marszu i pieśni z Kolorowej. Szczerze mówiąc oprawa muzyczna mimo brzydkich przerywników była lepsza po stronie Marszu. .

ONR jest to organizacja całkowicie niezależna od PiSu i Kościoła (tak jak Korwin, MW, NOP czy frakcje kibiców). To, że kilku posłów z PiSu nam kibicuje, to nic złego. Rok temu o Smoleńsku nic nie słyszałem, a co do wozu TVNu, to się nie dziwię, bo TVN szkalował cały Marsz do takiego stopnia, że KRRiT się tym zainteresował.

Kolorowa i duma brzmi zabawnie. Oni tam nie świętują, tylko blokują!

To nie jest argument tylko opinia, równie dobrze Kolorowa może powiedzieć, że tego pięknego dnia zależy wam głównie na awanturze, ewentualnie na powiedzeniu tego dnia wszystkim "obcym", że nie ma tu dla nich miejsca.
Manifestacja środowisk ultraprawicowych bez lewaków traci nagle trochę ze swojego sensu - jak nie można się z nikim ponaparzać, pokazać swojej siły, to co to za manifestacja.
Było to widać przy okazji każdego corocznego marszu równości, jaki był organizowany w moim mieście - natychmiast organizowany był kontrmarsz.

Cóż, ja się czuję dumny z bycia Polakiem.

No to się czuj, nikt z kolorowych Ci tego nie zabrania.

Jak tam wolisz, aczkolwiek gdyby nie policja, to rok temu blokada byłaby złamana w 5 minut.
Siła argumentu nie istnieje, tylko argument siły? - ja nie mam ochoty żyć w takim państwie.

W interesie państwa powinno leżeć bycie rzecznikiem patriotyzmu - dlaczego nikt nie przeprowadza kampanii kierowanych dla tych "pośrodku" na rzecz "rozsądnego" patriotyzmu, dlaczego w Stanach takie podejście jest możliwe, ale tutaj nikogo z rządzących to nie obchodzi?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2012-11-02 o 17:49
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:47   #32
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
ONR nie jest bojowy, tylko chce pokazać wizję Polski narodowej, ale nie przez przemoc. Kilka lat temu kiedy na Marszu nie było tyle osób, nie było awantur. Bojowi są kibice, chociaż policja święta nie była.
tak wszystkiemu winni kibice, tylko dziwnym trafem sami tych kibiców zapraszaliście do siebie, choć wiedzieliście jacy oni mogą być...

Cytat:
ONR i MW mają prawo organizować dowolną manifestację. Zadymy się zaczęłu od czasu, kiedy lewactwo się zainteresowało Marszem i chce ciągle go blokować.
a co lewactwo to nie Polacy i nie mają prawa manifestować? to są tacy sami Polacy jak ci z Młodzieży Wszechpolskiej.

Cytat:
ONR jest to organizacja całkowicie niezależna od PiSu i Kościoła (tak jak Korwin, MW, NOP czy frakcje kibiców). To, że kilku posłów z PiSu nam kibicuje, to nic złego. Rok temu o Smoleńsku nic nie słyszałem, a co do wozu TVNu, to się nie dziwię, bo TVN szkalował cały Marsz do takiego stopnia, że KRRiT się tym zainteresował.
ciekawe było to że wóz TVP również zdemolowano, wóz Polsatu również, więc oni wszyscy tak się uwzięli na was? poza tym kto jak nie radny PiS sam nawoływał do palenia wozów w tym roku itd? a narodowcy bratają się z Rydzykiem i PiSem i to nie od wczoraj, ale wmawiaj że tak też nie jest. a transparentów ze Smoleńskiem było bardzo dużo na poprzednim marszu, ale również udawaj że tak nie było. wy zawsze święci jesteście i jestem pewien gdyby nie kolorowa to i tak doszłoby do awantur, winny i tak by się znalazł poza waszymi kręgami.

Cytat:
Jak tam wolisz, aczkolwiek gdyby nie policja, to rok temu blokada byłaby złamana w 5 minut.
to w takim razie był to marsz pokojowy czy bojowy skoro gdyby nie policja to byście ich złamali? marsz pokojowy by pokojowo się obszedł a nie bojowo, no chyba że wy marsz pokojowy rozumiecie w inny sposób niż większość ludzi...

rok temu widziałem jak bandy cwaniaków w szalikach biegały po Marszałkowskiej i zaczepiały ludzi, ten widok tych ludzi mówi wszystko o pokojowym marszu niepodległości.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2012-11-02 o 17:50
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:48   #33
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój borze, to takie... fantastyczne, aż czuć dumę z bycia Polką. Może jeszcze JP na 100%, hę?

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:50   #34
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

I już widzę, że dyskusja nie ma sensu

Cytat:
Zaraz, kontrmanifestacja? Wobec czego? Wobec obchodów Święta Niepodległości? Serio, pozwala się w Polsce na kontrmanifestację wobec świętujących rocznicę Niepodległości? Jestem zdegustowana
Widać, że nie mieszkasz w Polsce Bo nawet nie wiesz czym są oba marsze.
Kolorowa też świętuje niepodległość, ale w inny sposób.
Ci, którzy idą w MN często są przekonani, że Polska straci swoją niepodległość jeżeli nie będą tu mieszkać sami heteroseksualni Polacy-katolicy. Kolorowa sprzeciwia się takiemu podejściu do polskości i Polski.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:51   #35
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Cóż za samokrytyka

To se zobacz, kto idzie w tzw. Marszu Niepodległości (może poza ludźmi nieświadomymi tego, kto to jest, albo mającymi w d.pie kto idzie obok) - organizowanym we współpracy z NOPem. Czy też wręcz zawłaszczonym przez takie środowiska. I dlaczego ci chłopcy są łysi, noszą brunatne koszule. Brakuje tylko heilowania.
Po stronie kolorowych też niezłe kwiatki i wcale nie takie pokojowe.

Ja nie będę się wypowiadać na temat kto, gdzie i po co. Odnoszę się do samej idei świętowania, bo niby co w tym złego, że ludzie chcą być dumni ze swojej narodowości, kultury i celebrują swoją niepodległość? Że mają być przez to nastawieni negatywnie do innych nacji?
Stary 2012-11-02, 17:52   #36
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a co lewactwo to nie Polacy i nie mają prawa manifestować? to są tacy sami Polacy jak ci z Młodzieży Wszechpolskiej.
Też mnie to fascynuje. niby Polacy, ale jednak widzę tu postawę "my i oni". I to jest przykre.

Stary 2012-11-02, 17:55   #37
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Po stronie kolorowych też niezłe kwiatki i wcale nie takie pokojowe.

Ja nie będę się wypowiadać na temat kto, gdzie i po co. Odnoszę się do samej idei świętowania, bo niby co w tym złego, że ludzie chcą być dumni ze swojej narodowości, kultury i celebrują swoją niepodległość? Że mają być przez to nastawieni negatywnie do innych nacji?
Obie strony wzajemnie się prowokują, nie ma szans na pokojowy przemarsz obu środowisk INNĄ trasą - zawsze któraś ze stron dąży do konfrontacji.
Owszem, w zeszłym roku były epizody z Antifą, tego też nie popieram, jak żadnej skrajności, ale jednak ultraprawica wydaje mi się lepiej zorganizowana i liczniejsza pod tym względem (niż Antifa, która musiała zaprosić osoby z zagranicy, żeby było ich więcej)...

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-02, 17:56   #38
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
oczywiście, że nic.
ale organizatorom MN takie zacne idee nie przyświecają.
Stary 2012-11-02, 17:59   #39
Polski Wilk
BAN stały

Tyle postów się zrobiła, że nie ma sensu cytować. Więc telegraficzny skrót.

1. Znajomość historii Polski

Każdy kto dobrze zna historię, wie doskonale kim byli komuniści, jak zdobyli władzę i jaką krzywdę wyrządzili Polsce, co komuniści zrobili z socjalistami (PPS) i z czego zrodził się SLD. Przed wojną Młodzież Wszechpolska była największą organizacją studencką, ale komuniści uznawali tylko "czerwoną młodzież".

2. Program ONR i MW

Przed wojną istniało silne ugrupowanie Narodowa Demokracja, które gdyby nie mniej więcej 1/3 mniejszości w Polsce, to zapewne bez przerwy rządziłaby. Narodowa Demokracja w przeciwieństwie do lewicy i Piłsudskiego nie zdobyła władzy siłą, tylko w demokratycznych wyborach. ONR i MW odwołują się do Narodowej Demokracji, a nie faszymu.

3. Po co powstała Kolorowa Niepodległa?

Na bazie sprzeciwu. Nie chcieli sobie maszerować i świętować swoich bohaterów, tylko blokować przemarsz i wyzywać nas od faszystów. Do tego stopnia, że zaprosili antyfaszystów z Niemiec (przed marszem), a po marszu nazwali ich bandytami (chociaż ich zapraszali).
Polski Wilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 18:02   #40
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Historyczny ONR czy MW nie ma nic wspólnego z tym jak teraz działają.
I ta dyskusja naprawdę nie ma sensu, skoro piszesz:

Cytat:
. Po co powstała Kolorowa Niepodległa?

Na bazie sprzeciwu. Nie chcieli sobie maszerować i świętować swoich bohaterów, tylko blokować przemarsz i wyzywać nas od faszystów.
Może faktycznie jest pewnym sprzeciwem, ale wziąłeś pod uwagę, że ten sprzeciw nie jest nieuzasadniony? Z marszu niepodległości robi się marsz narodowców a to bardzo duża różnica.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2012-11-02, 18:04   #41
Polski Wilk
BAN stały

I mam takie nastawienie, że jeśli ktoś (lewak, policjant, Robert Biedroń czy feministka) nie pozwoli mi złożyć kwiatów przy pomniku Dmowskiego, to będę musiał użyć siły.
Stary 2012-11-02, 18:05   #42
suszarka
Buc

Cytat:
Tyle postów się zrobiła, że nie ma sensu cytować. Więc telegraficzny skrót.

1. Znajomość historii Polski

Każdy kto dobrze zna historię, wie doskonale kim byli komuniści, jak zdobyli władzę i jaką krzywdę wyrządzili Polsce, co komuniści zrobili z socjalistami (PPS) i z czego zrodził się SLD. Przed wojną Młodzież Wszechpolska była największą organizacją studencką, ale komuniści uznawali tylko "czerwoną młodzież".
a co ma piernik do wiatraka? a sorry, bo rozumiem, że zeszłoroczna Kolorowa to komuchy?

Cytat:
2. Program ONR i MW

Przed wojną istniało silne ugrupowanie Narodowa Demokracja, które gdyby nie mniej więcej 1/3 mniejszości w Polsce, to zapewne bez przerwy rządziłaby. Narodowa Demokracja w przeciwieństwie do lewicy i Piłsudskiego nie zdobyła władzy siłą, tylko w demokratycznych wyborach. ONR i MW odwołują się do Narodowej Demokracji, a nie faszymu.
a niektórzy ich członkowie mają mocne skurcze ręki czego efektem jest hajlowanie?

Cytat:

Na bazie sprzeciwu. Nie chcieli sobie maszerować i świętować swoich bohaterów, tylko blokować przemarsz i wyzywać nas od faszystów. Do tego stopnia, że zaprosili antyfaszystów z Niemiec (przed marszem), a po marszu nazwali ich bandytami (chociaż ich zapraszali).

nie, na bazie alternatywy. to uno. duo Kolorowa Niepodległa a blokada to dwie różne rzeczy.
Stary 2012-11-02, 18:09   #43
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
2. Program ONR i MW

a Niko Puhakka znany fiński nazista obecny na zjeździe ONR lub NOP to taki czysty przypadek? o czym z nim można rozmawiać? no tak trenować was przyjechał przed marszem niepodległości...

Cytat:

widzisz oni blokują i was wyzywają, a wy ich wyzywacie podczas marszów równości od pedałów itd więc wam wolno a im już nie?
poza tym oni świętują to na swój sposób.
oni mają takie samo prawo do świętowania jak i wy, ja wiem że waszym zdaniem żydzi, lewacy nie mają prawa świętować bo tylko porządni Polacy i chrześcijanie mają to prawo.

Cytat:
I mam takie nastawienie, że jeśli ktoś (lewak, policjant, Robert Biedroń czy feministka) nie pozwoli mi złożyć kwiatów przy pomniku Dmowskiego, to będę musiał użyć siły.
czyli podniesiesz rękę na kobietę? lub policjanta? brawo, panie z pokojowego marszu!
nikt Tobie nie przeszkodzi złożyć kwiatów jeśli będziesz do tego dążył pokojowo.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2012-11-02 o 18:13
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 18:09   #44
ulicznica
Zakorzenienie

Mam pytanie do Polskiego Wilka, myślę, że proste. Odpowiedź brzmi tak albo nie.
Czy Kolorowa Niepodległa ma prawo istnieć i manifestować?
Tak czy nie? Dzięki za odpowiedź.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-02, 18:12   #45
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
przeraża mnie to, naprawdę.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2012-11-02, 18:15   #46
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
przeraża mnie to, naprawdę.
Polski Wilk mógłby grać w Fanatyku albo American History X.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-02, 18:45   #47
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
a niektórzy ich członkowie mają mocne skurcze ręki czego efektem jest hajlowanie?
Salut rzymski przed wojną był używany przez całą prawicę w Europie. Od Portugalii przez Niemcy do Finlandii. Oglądałem zdjęcia narodowej demokracji sprzed wojny i tak się wszyscy witali. To, że Niemcom odbiła szajba i przejęli ten gest nie znaczy, że oznacza poparcie dla Hitlera.

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a Niko Puhakka znany fiński nazista obecny na zjeździe ONR lub NOP to taki czysty przypadek? o czym z nim można rozmawiać? no tak trenować was przyjechał przed marszem niepodległości...
Raczej on trzyma z NOPem, bo NOP naprawdę przegina. Poza tym było pełno gości, zwłaszcza Serbów, Węgrów i Czechów. I oni o dziwo w przeciwieństwie do gości z lewackich gości z Niemiec zadym nie robili.

Cytat:
widzisz oni blokują i was wyzywają, a wy ich wyzywacie podczas marszów równości od pedałów itd więc wam wolno a im już nie?
poza tym oni świętują to na swój sposób.
Z jednego powodu, że jest bardzo ważne święto narodowe. Poza tym my (chociaż nie chodzę na przemarsze homoseksualistów, bo mnie to brzydzi) nie blokujemy przejść.

Cytat:
oni mają takie samo prawo do świętowania jak i wy, ja wiem że waszym zdaniem żydzi, lewacy nie mają prawa świętować bo tylko porządni Polacy i chrześcijanie mają to prawo.
Niech świętują, ale z dala od nas.

Cytat:
czyli podniesiesz rękę na kobietę? lub policjanta? brawo, panie z pokojowego marszu!
nikt Tobie nie przeszkodzi złożyć kwiatów jeśli będziesz do tego dążył pokojowo.
To powiedz mi, dlaczego ta kobieta ma niepozwolić mi na złożenie kwiatów.

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Polskiego Wilka, myślę, że proste. Odpowiedź brzmi tak albo nie.
Czy Kolorowa Niepodległa ma prawo istnieć i manifestować?
Tak czy nie? Dzięki za odpowiedź.
Ma prawo manifestować, ale nie blokować. Niech sobie idą pod Złote Tarasy świętować z TVN i może niech Ci od Dzień Dobry TVN będą to prowadzić.
Stary 2012-11-02, 18:50   #48
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Salut rzymski przed wojną był używany przez całą prawicę w Europie. Od Portugalii przez Niemcy do Finlandii.
Jak chcesz, aby ciebie traktować poważnie, to nie pisz takich bzdur

faszyzm bazował na BARDZO silnym nacjonalizmie, MW nie nawiązywał do Portugalii ani Katmandu, tylko do tego własnie.
Bądź poważny...
Tak samo hakenkreuz nie kojarzy się z Indiami, skąd ten symbol był wzięty, tylko z wiadomo-czym.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-11-02 o 18:52
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 18:54   #49
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Tak samo hakenkreuz nie kojarzy się z Indiami, skąd ten symbol był wzięty, tylko z wiadomo-czym.
Oj coś ty, niewinnego symbolu solarnego się czepiasz

Stary 2012-11-02, 18:59   #50
suszarka
Buc

Cytat:
Salut rzymski przed wojną był używany przez całą prawicę w Europie. Od Portugalii przez Niemcy do Finlandii. Oglądałem zdjęcia narodowej demokracji sprzed wojny i tak się wszyscy witali. To, że Niemcom odbiła szajba i przejęli ten gest nie znaczy, że oznacza poparcie dla Hitlera.

Raczej on trzyma z NOPem, bo NOP naprawdę przegina. Poza tym było pełno gości, zwłaszcza Serbów, Węgrów i Czechów. I oni o dziwo w przeciwieństwie do gości z lewackich gości z Niemiec zadym nie robili.
pieprzysz takie głupoty, że aż mi brak słów.

Cytat:
Z jednego powodu, że jest bardzo ważne święto narodowe. Poza tym my (chociaż nie chodzę na przemarsze homoseksualistów, bo mnie to brzydzi) nie blokujemy przejść.
a mnie brzydzą takie osoby jak ty. i w sumie tyle w tym temacie bo tak mi chłopczyku z drugiej strony ciśnienie podnosisz, że już nie mogę i nic chcę cię czytać bo nie mam zamiaru na zwał pierdzielnąć w młodym wieku.
Stary 2012-11-02, 18:59   #51
Blobby
Raczkowanie

Moim skromnym zdaniem,nieważne czy ktoś jest prawicowy czy lewicowy-każdy ma prawo do swoich poglądów i manifestowania ich w taki czy inny sposób.To samo tyczy się haseł,sloganów,plakatów czy wiary-mogą manifestować katolicy i mogą ateiści.
Jeśli ludzie tłuką się na ulicy jak mięso,to świadczy o nich i ich kulturze,obchody można zrobić spokojnie,ale to zależy od samego nastawienia.Ludzie będą się żreć jak psiarnia,bo zgody nigdy nie będzie.
Blobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 18:59   #52
ulicznica
Zakorzenienie

To co oznacza ten "salut" i po co właściwie stosujecie coś, po czym możecie się kojarzyć tylko z jednym, z czym PODOBNO nie chcecie się kojarzyć?

Takie skojarzenie nie działa dobrze na PR takich grup.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-02, 19:04   #53
Polski Wilk
BAN stały

Salut rzymski w Polsce przed wojną, zobaczcie, a potem gadajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=UI4n5JYwX7w
Stary 2012-11-02, 19:05   #54
JanePanzram
Zakorzenienie

No i jak ciebie traktować poważnie?
Sam nie widzisz, co piszesz? "przed wojną"
nie wiem, to jest okres dla ciebie niebyły? Nie dociera do ciebie, że gdyby Hitlera nie wykończyła zima rosyjska, to teraz byś szprechał po niemiecku, a nie po polsku? I tyle by było z tej polskości?

Czas edycji: 2012-11-02 o 19:14
Stary 2012-11-02, 19:12   #55
Polski Wilk
BAN stały

Nie widzę różnicy między Hitlerem a Stalinem. Stalin do 1941 roku robił z Polakami dosłownie to samo co Hitler, potem jak Hitler doszedł pod Moskwę "zmiękła mu rura" w polskiej kwestii.

Ale co do tego ma salut rzymski? To jest znak. Jak ktoś jest fanem Imperium Rzymskiego nie może tego znaku używać, bo używali go Niemcy w czasie wojny? Uważam, że używanie salutu rzymskiego przez organizacje prawicowe nie są czymś negatywnym. Salut rzymski u nacjonalistów był przed Hitlerem.
Stary 2012-11-02, 19:14   #56
JanePanzram
Zakorzenienie

Takie "saluty" i inne temu podobne cyrki kojarzą się w Polsce w jeden sposób - i nie bez powodu.
Nawiązywanie do AK i zarazem Hitlera - to niebywała ekwilibrystyka.

A co do tego, który z nich był gorszy, to mam ciekawy fragment z jednej książki, który mi osobiście na zawsze określił do tego stosunek, potem go wkleję.

Czas edycji: 2012-11-02 o 19:15
Stary 2012-11-02, 19:17   #57
Madia
Zakorzenienie

Haha nie dość, że Polak stuprocentowy to jeszcze fan legionów rzymskich, robi się ciekawiej. Ty szczenię jesteś, a nie żaden wilk. Fora wam pozamykali, że się przeniosłeś na babskie forum ferment siać?

Stary 2012-11-02, 19:21   #58
Polski Wilk
BAN stały

Miecz Chrobrego (Szczerbiec) to też faszystowski znak?
Stary 2012-11-02, 19:23   #59
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Na serio, ciężko Cię traktować poważnie...
Szczególnie, że obstawiam iż jesteś nastolatkiem, albo 20letnim bezrobotnym. (bo sorry, ale normalni, ciężko pracujący ludzie, z kredytem na mieszkanie lub dziećmi, nie mają czasu na bójki na ulicach)

Skoro tak dobrze znasz historie, to zdajesz sobie sprawę, że IIWŚ dużo wypaczyła. Dzisiejsza MW nie ma nic wspólnego z tym, czym była przed wojną, tak jak "salut rzymski" jest odbierany w pierwszej kolejności jako pozdrowienie hitlerowców.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:23   #60
Bananalama
jestę wieszczę

Opieracie się na znajomości historii, a nie widzisz różnicy między Hitlerem a Stalinem?
Nie chodzę na takie marsze, bo nie chcę dostać w papę. Teraz widzę, że mam rację .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości