Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 17:10   #31
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Moja juz od marca jest odpieluchowana ale raz na 2 miesiace sie jej jeszcze przytrafi nasikac na łóżko

Witaj co słychac?? Jak dziewczyny??

A tu Aneczka
śliczna i bardzo podobna do Kamilki jak była w Ani wieku

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Kachula my w ogole juz pampersów nie używamy. na lozko klade taka mate co uzywalam po porodzie zeby lozka nie ubrudzic;p ale nie zdarza nam sie siusianie w nocy. po prostu przed snem idziemy siusiu i do rana nie sika. ew. jak sie w nocy przebudzi pytam czy chce siusiu ale mówi ze nie. i mniej picia mu przed snem daje zeby wlasnie nie sikal. mowie mu " przed spaniem malo picia bo trzeba bedzie siusiu zrobic" a jak ja pije przed snem to tez slysze ' mama plose isc siusiu'
i bardzo dobrze mama

Cytat:
No mam nadzieję, że zagoszczę tu na dużo dużo dłużej

zazdroszcze tego wstawania rano, my ostatnio przez to choróbsko wstajemy o 10
oj marzenie moje od x czasu zeby pospac do tej godziny

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Melduję się i jaOstatnio mamy remont elewacji budynku w którym wynajmuję biuro i co rusz jakiś Pan zagląda mi przez okno. A że kompa mam blisko okna to ciągle się obawiam że widza co robię na komputerze Dlatego też nie mam za bardzo kiedy pisać.
My po 2 tygodniach przerwy od poniedziałku idziemy do przedszkola. Boje się bo Wiktor jakoś tak mniej chętniej mówi o przedszkolu, mam nadzieje że nie będzie przyzwyczajania na nowo

Sto lat dla wszystkich solenizantów i dużo zdrówka
u nas tez przerwa byla bo Mati tez oczywiscie chory był

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ok zaczne cytowanie od początku:

wykreśliła bym Jo@śkę, Asynesrę i Boguś bo od wieków ich u nas nie było :/ a jak wrócą - to zawsze można je wpisać od now

dzięks
i nie piernicz nam tutaj że się stęskniłaś tylko zaglądaj częściej bo na fb to Cię widzę non stop
no własnie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Witam,

I ja się melduję
co u Was?jak maluchy?

Cytat:
Uff załapałam się na stypendium socjalne, kamień z serca, bynajmniej nie będę tak dużym bankrutem jak mi się wydawało, moje studia kosztują 560zł miesięcznie
super

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 18:32   #32
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mamrotka...najwyżej jak się nie sprawdzi to mnie wychłostasz, pozwalam Ci

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a potem sie ludzie dziwia, ze dzieci choruja, maja prochnice w wieku 4 lat, sa otyle i maja problemy w szkole, jak takimi g.ownami je karmia
byłam ostatnio u koleżanki z małą, brat koleżanki ma córe 3 miesiące młodsza od mojej i raz że niższa jest to waży 35kg!

Asioczka dużo siły życzę! może przesilenie jesienne? ja mam chandrę co rok

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A w ogóle to polecam książkę 'Rozwoj psychologiczny dziecka 0-10 lat"
Świeży nabytek
chyba muszę się rozejrzeć moje dziecko ostatnio ostro stawia na swoim i w ogóle fajnie jest z nią podyskutować ale szantażystka mi mała rośnie i muszę działać bo marny mój los czasem jestem na skraju wytrzymałości psychicznej bo problemów nie brakuje

Cytat:
Co do włosów to ja ostatnio bardzo eksperymentuje, a mianowicie miałam dość blondu i wypróbowywałam różnego rodzaju farby w kolorze jasnego brązu albo ciemnego blondu, na początku kolorki fajne ale niestety mimo iż są to farby, spłukują mi się:/ ale przestałam prostować i stosuję różnego rodzaju maseczki dlatego włoski w coraz lepszej formie Chociaż podciąć muszę bo dawno nożyszek nie widziały te moje kudełki..
ja też mam ochotę na zmiany, coś z włosami bym zrobiła ale się szczypię lata świetlne temu farbowałam na blond ale kondycje włosy miały pożal się boże, masakra, wiem że moje są delikatne i farba ich baaardzo niszczy ale chciałabym pofarbować nie wiem, zacznę od grzywki chyba

Cytat:
Uff załapałam się na stypendium socjalne, kamień z serca, bynajmniej nie będę tak dużym bankrutem jak mi się wydawało, moje studia kosztują 560zł miesięcznie

Cytat:
Ja byłam dzis w pracy w odwiedzinach no i 17 stycznia wracam do pracy na jedno sie ciesze bo lubie z dziecmi pracowac a i do ludzi wyjsc a na drugie to szkoda mi zostawiać Ani

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
oj marzenie moje od x czasu zeby pospac do tej godziny
zapomniałabym że mam dziecko gdybym miała możliwość spać do 9

hej mamusie ja dziś miałam kolejny dzień załatwiania ale już ok, jeszcze we wtorek mam baaardzo ważne spotkanie i baaardzo proszę o kciuki, sprawa życia lub śmierci powiedzmy

Teraz siedzę w mazidłach i wpadł mi w oko retinol i już sama nie wiem chciałam jakiś kremik kupić ale obiecujący jest ten olejek, tzn to co mógł by zdziałać

i ciekawy olejek nie musiałabym kręcić co tydzień świeżej porcyjki bo czasem lenia mam
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 18:48   #33
kachula27
Zakorzenienie

Mamrotka kciuki za spotkanie

Lucky a jak sie czujesz?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2012-11-09, 19:26   #34
DiTu77
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam gdzie mi przepadłyście

Agusia, witaj po latach rozłąki

Mamrotko, kciuki
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 19:37   #35
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Mamrotka trzymam kciuki

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 19:49   #36
kachula27
Zakorzenienie

Pietrusiu a widzialas jaka macie dzis z M rocznice ślubu bo wlasnie luknełam w Twoj suwaczek,fajna 4 lata 4 mce i 4 dni

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2012-11-09, 20:11   #37
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Pietrusiu a widzialas jaka macie dzis z M rocznice ślubu bo wlasnie luknełam w Twoj suwaczek,fajna 4 lata 4 mce i 4 dni
Nie wiedziałam kurcze to jest okazja do świetowania

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 20:42   #38
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Witajcie
melduję się i ja

mam pytanie - widziała dyskusję o rowerku - a powiedzcie czy jeszcze interesują/bawią się teraz Wasze dzieciaczki? u mnie Olcia uwielbia puzzle i ciastolinę a poza tym to praktycznie niczym się na dłużej nie zajmie... no a muszę coś doradzić w temacie prezentów urodzinowych/mikołajkowych/gwiazdkowych dla niej i mam zagwozdkę:/

zmykam bo jadę po Olę do przedszkola i grzejemy na pizzę - Karenina po przeczytaniu postu o karmieniu kolegi Andre mogę się tylko domyślać co być na ten temat powiedziała - ale moje zdanie jest takie, że od czasu do czasu ani paluszki rybne ani pizza nie zaszkodzą a w końcu nie jadamy tego codziennie
ksiazki, lego (duplo), gotowanie, sepelki

Mamrotka w zwiazku z waga tego dziecka

i oczywiscie za spotkanie

Agusia, gratuluje stypendium
a co studiujesz?
Stary 2012-11-09, 21:43   #39
mamrotka
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane za kciuki, przydadzą się

Cytat:

Mamrotka w zwiazku z waga tego dziecka

no moja reakcja była dokładnie taka sama mamuśka uważa że wszystkie rozumy pozjadała i szkoda gadać, szkoda dziecka

Mamusie potrzebuję kremu nawilżającego może macie jakieś swoje ulubione i niezapychające?

Guciu
warte to coś? Skład: Aqua, Glycerin, Petrolatum, Dicapryl Ether, Dimethicone, Glycerin Stearate, Prunus Amygdauls Dulcis,Oil/Prunus,Amygdauls Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetyl Alcohol,PEG-30 Stearate, Acryltes/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Benzyl Alcohol, Dimethiconol, Disodium EDTA, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Tocopherol Acetate.

Zamówiłam na próbę parę gramów mumio zobaczę czy to coś wartę

Guciu nie pamiętam czy pytałam ale zapytam, co myślisz o czarnym mydle? i o mydłach z olejkiem laurowym? bo ja mydeł od wieków nie używam(żeby nie było że się nie myje to używam mydła w płynie/żelu/płynu i td) a kilka kostek mnie zaciekawiło, tylko że jak nie wypalą to trochę szkoda kasiorki bo tanie nie są
Stary 2012-11-10, 06:57   #40
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Moja uwielbia bawic sie zwierzatkami załozyłam jej prenumerate i co miesiac przychodza mi do domu. Wszystkie zabawi szybko sie jej nudza a do tych zwierzatek zawsze powraca. Moja ma teraz etap pracowania w ksiazce, poprawiania po lini, łaczenie obrazków itp.

Moja na Mikołaja chce hulajnoge

Co do żywienia to tez twierdzam, że od czasu do czasu pizza nie zaszkodzi
Mój młodzik też sobie zażyczył hulanoge albo piłe motorową on uwielbia psuć i naprawiać, jego ulubionym zajęciem jest rozkręcanie zabawek przyhodzenie do mamy "Nie dam sam rady, mam mało rąk" więc siedzimy i wkładamy baterie i śrubki na swoje miejsca. Auta i śrubokręty number one!

a poza tym budowanie parkingu z klocków robienie pieczątek na całym ciele i zabieranie babci wszytskiego co mogło by się przydać mamie

Cytat:
Wojtek lubi narzędzia, klocki, samochody ale tylko te które są na jakiś napęd
a co do jedzenia - to u nas dziś naleśniki z Nutellą i smażonymi jabłkami
Kocham naleśniki! dala bym się za nie pokroic! ale zasze robie z dzemem, takiego polaczenie jeszcze nie próbowalam

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

byłam ostatnio u koleżanki z małą, brat koleżanki ma córe 3 miesiące młodsza od mojej i raz że niższa jest to waży 35kg!

ja też mam ochotę na zmiany, coś z włosami bym zrobiła ale się szczypię lata świetlne temu farbowałam na blond ale kondycje włosy miały pożal się boże, masakra, wiem że moje są delikatne i farba ich baaardzo niszczy ale chciałabym pofarbować nie wiem, zacznę od grzywki chyba

hej mamusie ja dziś miałam kolejny dzień załatwiania ale już ok, jeszcze we wtorek mam baaardzo ważne spotkanie i baaardzo proszę o kciuki, sprawa życia lub śmierci powiedzmy

Teraz siedzę w mazidłach i wpadł mi w oko retinol i już sama nie wiem chciałam jakiś kremik kupić ale obiecujący jest ten olejek, tzn to co mógł by zdziałać

i ciekawy olejek nie musiałabym kręcić co tydzień świeżej porcyjki bo czasem lenia mam
waga tego dziecka masakra!

a co do włoskow to chciala bym uzyskać fajny odcień brązu, ale coś mi nie wychodzi, chyba jednak trzeba będzie wybrać się do fryzjera osttanio sama farbuje, robie grzywke i podcinam końcówki

Wy tu piszecie o jakiś kosmetykach o których pierwszy raz słysze a moja cera jest w koszmarnym stanie, nigdy nie było tak źle. Mam straszne wypryski i pryszcze, gdzie nigdy tego nie miałam! nie wiem co robic

Kciuki zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Agusia, witaj po latach rozłąki
witam witam i o zdrowie madziulki mej synowej pytam

Cytat:

Agusia, gratuluje stypendium
a co studiujesz?
Architekturę wnęterz nigdy nie sądziłam, że dam radę rysować jakieś kompozycję, ale powiem Ci, że daje radę i uwielbiam to robić

Ja jeszcze leżę, ale zaraz trzeba się zbierać na uczelnie, dziś tylko dwa nudne wykłady i do domku Pilnie potrzebuje Kawy, bo usnę zaraz, nie przyzwyczajona jestem do tak wczesnego wstawania

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 07:22   #41
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Zasypię was trochę zdjęciami z rańca, żeby wam się nie nudziło
3 Urodziny Filipka
P1030496_zmniejszacz-pl_419685.jpgP1030503_zmniejszacz-pl_350821.jpgP1030514_zmniejszacz-pl_19898.jpgP1030471_zmniejszacz-pl_698476.jpg

Wakacje
IMAG0229_zmniejszacz-pl_827381.jpgIMAG0277_zmniejszacz-pl_136876.jpgIMAG0325_zmniejszacz-pl_830512.jpg

Pomoc kuchenna;d
IMAG0382_zmniejszacz-pl_839882.jpg

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2012-11-10 o 07:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 08:43   #42
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Ależ jestem nie wyspana, idę kawkę zaparzyć bo mi się oczy zamykają

Aguś piękna kobietka z Ciebie, synuś również przystojniaczek
Gratuluję studiów
Stary 2012-11-10, 08:53   #43
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście fajna rocznica
Cytat:
Mój młodzik też sobie zażyczył hulanoge albo piłe motorową on uwielbia psuć i naprawiać, jego ulubionym zajęciem jest rozkręcanie zabawek przyhodzenie do mamy "Nie dam sam rady, mam mało rąk" więc siedzimy i wkładamy baterie i śrubki na swoje miejsca. Auta i śrubokręty number one!
a poza tym budowanie parkingu z klocków robienie pieczątek na całym ciele i zabieranie babci wszytskiego co mogło by się przydać mamie

...
Wy tu piszecie o jakiś kosmetykach o których pierwszy raz słysze a moja cera jest w koszmarnym stanie, nigdy nie było tak źle. Mam straszne wypryski i pryszcze, gdzie nigdy tego nie miałam! nie wiem co robic

...

witam witam i o zdrowie madziulki mej synowej pytam

Architekturę wnęterz nigdy nie sądziłam, że dam radę rysować jakieś kompozycję, ale powiem Ci, że daje radę i uwielbiam to robić
...

...Zasypię was trochę zdjęciami z rańca, żeby wam się nie nudziło
...
Tak się bawi prawdziwy facet
Może używasz kremu który Cię zapycha albo pielęgnację niedopasowaną so swojej cery
A dziękuję, całkiem nieźle, czasami katar łapie Za to niezły z niej zuch przedszkolak
Ale ostatnio jakieś przygody zalicza Ostatnio oprócz tego, że usnęła na obiedzie między talerzami w przedszkolu, to w drodze powrotnej musiałam odebrać syna z autobusu szkolnego, wysiadłam z samochodu dosłownie na chwilę i jak nigdy nie wyjęłam kluczyków ze stacyjki - Madzia zamknęła się w aucie

Gratuluję studiów
Wygląda na to, że wychodzisz na prostą Może częściej będziesz do nas zaglądać

Zaczynam się niepokoić - mój zięć coraz przystojniejszy:l ove:
A Ty wyglądasz na szczęśliwą
Stary 2012-11-10, 11:16   #44
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Kocham naleśniki! dala bym się za nie pokroic! ale zasze robie z dzemem, takiego polaczenie jeszcze nie próbowalam
tzn nie to że naraz część naleśników jest z jabłkami a część z nutellą :P I jeszcze zostały od wczoraj więc zapraszam

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
3 Urodziny Filipka
Załącznik 4973270Załącznik 4973271Załącznik 4973272Załącznik 4973273

Wakacje
Załącznik 4973274Załącznik 4973275Załącznik 4973276

Pomoc kuchenna;d
Załącznik 4973277
sweet
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 12:36   #45
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
1. Mamusie potrzebuję kremu nawilżającego może macie jakieś swoje ulubione i niezapychające?

2. Guciu
warte to coś? Skład: Aqua, Glycerin, Petrolatum, Dicapryl Ether, Dimethicone, Glycerin Stearate, Prunus Amygdauls Dulcis,Oil/Prunus,Amygdauls Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetyl Alcohol,PEG-30 Stearate, Acryltes/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Benzyl Alcohol, Dimethiconol, Disodium EDTA, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Tocopherol Acetate.

Zamówiłam na próbę parę gramów mumio zobaczę czy to coś wartę

3. Guciu nie pamiętam czy pytałam ale zapytam, co myślisz o czarnym mydle? i o mydłach z olejkiem laurowym? bo ja mydeł od wieków nie używam(żeby nie było że się nie myje to używam mydła w płynie/żelu/płynu i td) a kilka kostek mnie zaciekawiło, tylko że jak nie wypalą to trochę szkoda kasiorki bo tanie nie są
1. moj ulubiony https://www.kraeuterhaus.de/content....keyw=hand&st=1
uzywam tez do twarzy, nie tylko do rak

2. jak dla mnie ze wzgledu na pochodna ropy naftowej (petrolatum), odpada

3. powiem szczerze, ze nie zglebilam tematu
takze nie doradze

Cytat:
1. Mój młodzik też sobie zażyczył hulanoge albo piłe motorową on uwielbia psuć i naprawiać, jego ulubionym zajęciem jest rozkręcanie zabawek przyhodzenie do mamy "Nie dam sam rady, mam mało rąk" więc siedzimy i wkładamy baterie i śrubki na swoje miejsca. Auta i śrubokręty number one!

2. Wy tu piszecie o jakiś kosmetykach o których pierwszy raz słysze a moja cera jest w koszmarnym stanie, nigdy nie było tak źle. Mam straszne wypryski i pryszcze, gdzie nigdy tego nie miałam! nie wiem co robic

3. Architekturę wnęterz nigdy nie sądziłam, że dam radę rysować jakieś kompozycję, ale powiem Ci, że daje radę i uwielbiam to robić

Ja jeszcze leżę, ale zaraz trzeba się zbierać na uczelnie, dziś tylko dwa nudne wykłady i do domku Pilnie potrzebuje Kawy, bo usnę zaraz, nie przyzwyczajona jestem do tak wczesnego wstawania
1. dla tego pana

2. wg mnie dla pieknej cery najwazniejsza jest zdrowa dieta
zadne kosmetyki, cuda niewidy na niewiele sie zdadza, jesli nie pozbedziesz sie toksyn z organizmu

3. wow... gratuluje wyboru i super, ze przypadlo ci to do gustu

a zdjecia super... Filip jak wydoroslal ... i ty tez pieknie wygladasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 13:01   #46
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
3 Urodziny Filipka

Wakacje

Pomoc kuchenna;d
Załącznik 4973277

cudne zdjecia Filip jaki przystojniaczek a Ty super wyglądasz

Cytat:
Hej mamusie

Ależ jestem nie wyspana, idę kawkę zaparzyć bo mi się oczy zamykają

Gratuluję studiów
My dzis od 6 na nogach ale w sumie to sie wyspałam

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2012-11-10 o 13:05
Stary 2012-11-10, 13:05   #47
mamrotka
Wtajemniczenie

Guciu co ja bym bez Ciebie zrobiła
Stary 2012-11-10, 14:53   #48
DiTu77
Zakorzenienie

Pomocy
Klub...
Stary 2012-11-10, 17:42   #49
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam kurcze to jest okazja do świetowania

Cytat:
3 Urodziny Filipka

Wakacje

Pomoc kuchenna;d
Załącznik 4973277
Alez masz mama słodziaka w domu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 17:56   #50
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny a jak u Was z odpieluchowaniem?moj Mati niby odpieluchowany całkowicie ale jeszcze czasami zdarzy mu sie w nocy zrobic w łożko a jak u Was?
Grześ na noc ma zakłądaną ale raczej wstaje z suchą, niestety miewa wpadki - sporadycznie i jak tylko popuści siusiu to woła ale jednak zdarza mu się

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

A w ogóle to polecam książkę 'Rozwoj psychologiczny dziecka 0-10 lat"
Świeży nabytek
brzmi ciekawie

Cytat:

Cytat:
jeszcze we wtorek mam baaardzo ważne spotkanie i baaardzo proszę o kciuki, sprawa życia lub śmierci powiedzmy

Cytat:

witam i ja w nowej części

u nas OK
byłam u pulmonologa z Grzesiem i znowu wysłuchała szmery w serduszku i mnie pyta co z tymi szmerami? mówię jej, ze przecież juz było OK, posprawdzałą w karcie ale kazała sprawdzić i jestesmy zapisani za dwa tygodnie na echo i konsultację
mam stresa
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 18:54   #51
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
u nas OK
byłam u pulmonologa z Grzesiem i znowu wysłuchała szmery w serduszku i mnie pyta co z tymi szmerami? mówię jej, ze przecież juz było OK, posprawdzałą w karcie ale kazała sprawdzić i jestesmy zapisani za dwa tygodnie na echo i konsultację
mam stresa
Trzymam kciuki zeby jednak okazalo sie ze wszystko jest dobrze

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2012-11-10, 19:30   #52
gochaa_p
Zakorzenienie

MAGDA na pewno bedzie dobrze, pewnie tak jak u nas okaże się że to tylko strunka powoduje szmery
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 21:09   #53
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Gratuluję studiów
Dziękuję w imieniu swoim i Filipa

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Tak się bawi prawdziwy facet
Może używasz kremu który Cię zapycha albo pielęgnację niedopasowaną so swojej cery
A dziękuję, całkiem nieźle, czasami katar łapie Za to niezły z niej zuch przedszkolak
Ale ostatnio jakieś przygody zalicza Ostatnio oprócz tego, że usnęła na obiedzie między talerzami w przedszkolu, to w drodze powrotnej musiałam odebrać syna z autobusu szkolnego, wysiadłam z samochodu dosłownie na chwilę i jak nigdy nie wyjęłam kluczyków ze stacyjki - Madzia zamknęła się w aucie

Gratuluję studiów
Wygląda na to, że wychodzisz na prostą Może częściej będziesz do nas zaglądać

Zaczynam się niepokoić - mój zięć coraz przystojniejszy
A Ty wyglądasz na szczęśliwą
Najpierw zmienię dietę bo i tak planowałam, a jak to nie pomoże to zmienię krem

Tak jestem szczęśliwa, zdarzają mi się czasami złe nastroje, ale wystarczy, że popatrzę na tego mojego małego Skarba i od razu wszytskie smutki przechodzą Bardzo odżyłam ostatnimi czasy, mam sporo czasu na swoje hobby, na wycieczki z małym( bo dorobiłam się swojego auta) więc praktycznie jak dopada mnie zły humor, albo po prostu nie chce nam się z młodym siedzieć w domu to jeździmy po dolnym śląsku. Mały uwielbia podróże, a jak np. pada deszcz to wsiadamy w auto jedziemy w ustronne meijsce, słuchamy kropel deszczu jak uderz w dach auta i zasypiamy Co ja bym zrobiła bez tego mojego małego chodzącego szczęścia

A Madzia widzę niezła agentka. czytałam o tej drzemce podczas posiłku, ale akcja z kluczykami instułowałaś ją jak z powrotem otworzyć drzwi ?

Cytat:
tzn nie to że naraz część naleśników jest z jabłkami a część z nutellą :P I jeszcze zostały od wczoraj więc zapraszam

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

sweet
Myślałam, że to takie eksta połączenie powybrzydzam- nie lubię takich z wczoraj, ja jem od razu z patelni bo inaczej mi nie smakują

Cytat:

1. dla tego pana

2. wg mnie dla pieknej cery najwazniejsza jest zdrowa dieta
zadne kosmetyki, cuda niewidy na niewiele sie zdadza, jesli nie pozbedziesz sie toksyn z organizmu

3. wow... gratuluje wyboru i super, ze przypadlo ci to do gustu

a zdjecia super... Filip jak wydoroslal ... i ty tez pieknie wygladasz
Zmienię dietę i może rzeczywiście będzie jakaś poprawa
Dziękujemy za komplementy a pochalisz się drugą pociechą? bo żem przegapiła

Cytat:
cudne zdjecia Filip jaki przystojniaczek a Ty super wyglądasz

Cytat:

Alez masz mama słodziaka w domu

Cytat:
u nas OK
mam stresa
trzymamy kciuki, żeby wszytskie badania wyszły w porządku

Uff wreszcie padłam na łóżko, wróciłam z uczelni, ogarnełam kuchnie, gary pomyłam, salon wysprzątany, ale do pokoju młodego dziś nie wchodze- musiała bym jakiś spych zatrudnić po całym dniu z babcią

Wyobraźcie sobie, że Dziekan połaził po sali, poprzyglądał się nam i wybrał mnie na starostę grupy, a potem studenci jednogłośnie wybrali mnie na starostę roku

a poza tym urwałyśmy się z koleżanką z połowy nudnych wykładów z budownictwa i zrobiłyśmy Spaghetti, ale się najadłam czas poleżeć

Fifi

Stary 2012-11-10, 22:00   #54
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a pochalisz się drugą pociechą? bo żem przegapiła
troche zdjec mam w moim profilu

a jesli chcesz, pozesz tez zerknac na filmiki w moim youtube
tutaj sa ostatnie dzialania mlodej
http://www.youtube.com/watch?v=5IdYy2pg8Yc&feature=plcp
Stary 2012-11-11, 07:27   #55
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Gratuluje takich ładnych dziewuch, ślicznotki małe bardzo ładna z was rodzinka Sandra jaka już duża, a Rita jakie cuda wyczynia na macie

Ja juz od kilku godzin na nogach, młody jeszcze śpi. Wyobraźcie sobie, budzę się wyglądam przez okno a tu 2 wielkie wozy strażackie na sygnałach. Nie wiedziałam czy zawinąć młodego w kołdre i uciekać, czy może szybko go ubrać Myślałam, że się u nas pali. Okazało się, że to u sąsiadów najprawdopodobniej piec wybuchł

A poza tym mam dziś średni humor, chyba trzeba będzie skoczyć do Wrocka po południu wyszaleć się z młodzikiem w jakimś małpim gaju

Fifi

Stary 2012-11-11, 08:09   #56
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas OK
mam stresa
Madziu trzymam mocno kciuki, będzie dobrze!

Cytat:
Najpierw zmienię dietę bo i tak planowałam, a jak to nie pomoże to zmienię krem
U mnie dieta bardzo duży wpływ na ma stan cery, jak sobie przesadzę z czekoladą lub zjem coś tłustego to od razu mam wysyp nieprzyjacieli no ale jak unikam tych rzeczy to wszystko jest w miarę
Gratuluję autka oraz odpowiedzialnego stanowiska na uczelni

Cytat:

Ależ słodka akrobatka cudne masz dziewczynki, i jak Sandrunia bawi się z Ritą

Cytat:
Ja juz od kilku godzin na nogach, młody jeszcze śpi. Wyobraźcie sobie, budzę się wyglądam przez okno a tu 2 wielkie wozy strażackie na sygnałach. Nie wiedziałam czy zawinąć młodego w kołdre i uciekać, czy może szybko go ubrać Myślałam, że się u nas pali. Okazało się, że to u sąsiadów najprawdopodobniej piec wybuchł
o mamuniu, ja bym padła na zawał teraz sezon grzewczy i właściwie dopiero się zaczyna, a co będzie do wiosny dobrze że z Wami wszystko ok, sąsiedzi żyją? Udanego popołudnia!

Ja wczoraj padłam o 20 ale chociaż dziś wstałam przed małą

Zdecydowałam się kupić to czarne mydło ale jest niedostępne ja to mam zawsze szczęście i szczotki dtangler też brak na alledrogo i w tym sklepie już jej nie widzę muszę się pocieszyć czymś innym
Stary 2012-11-11, 09:03   #57
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ricia jest słodka: love:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2012-11-11, 11:45   #58
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczyny za 2 tyg mamy w przedszkolu bal jesienie.zupelnie nie mam pomyslu jak Matiego przebrac.....

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2012-11-11, 13:41   #59
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

U mnie dieta bardzo duży wpływ na ma stan cery, jak sobie przesadzę z czekoladą lub zjem coś tłustego to od razu mam wysyp nieprzyjacieli no ale jak unikam tych rzeczy to wszystko jest w miarę
Gratuluję autka oraz odpowiedzialnego stanowiska na uczelni

o mamuniu, ja bym padła na zawał teraz sezon grzewczy i właściwie dopiero się zaczyna, a co będzie do wiosny dobrze że z Wami wszystko ok, sąsiedzi żyją? Udanego popołudnia!
Ja też o mało na zawał nie padłam, pobudziłam rodziców, tato poszedł do sąsiadów, wszystko dobrze, nikomu nic się nie stało tylko najprawdopodobnioej niemałe wydatki ich czekają, wymiana pieca nie wiem co tam jeszcze

Wróciliśmy do domku, bylimy na defiladzie z okazji dzisiejszego święta, młody pooglądał koniki, kupiliśmy tictaci i wróciliśmy na obiad, zaraz znów ruszamy na dwór ale może na rower taka piękna pogoda dzisiaj

Cytat:
Dziewczyny za 2 tyg mamy w przedszkolu bal jesienie.zupelnie nie mam pomyslu jak Matiego przebrac.....
Ja jutro idę młodego zaprowadzić do przedszkola, może też się dowiem o jakimś balu, jak będzie coś rzeczywiście to pewnie młody będzie chciał być przebrany za młotek albo śrubokręt a co matik lubi? może jakąś postać z bajki?

Miłego dnia mamcie

Fifi

Stary 2012-11-11, 14:47   #60
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też o mało na zawał nie padłam, pobudziłam rodziców, tato poszedł do sąsiadów, wszystko dobrze, nikomu nic się nie stało tylko najprawdopodobnioej niemałe wydatki ich czekają, wymiana pieca nie wiem co tam jeszcze

Wróciliśmy do domku, bylimy na defiladzie z okazji dzisiejszego święta, młody pooglądał koniki, kupiliśmy tictaci i wróciliśmy na obiad, zaraz znów ruszamy na dwór ale może na rower taka piękna pogoda dzisiaj

Ja jutro idę młodego zaprowadzić do przedszkola, może też się dowiem o jakimś balu, jak będzie coś rzeczywiście to pewnie młody będzie chciał być przebrany za młotek albo śrubokręt a co matik lubi? może jakąś postać z bajki?

Miłego dnia mamcie
Bal jesieni wiec przebranie ma byc zwiazane z jesienia,myslalam moze za jakiegos jeżyka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości