Haker ze Słupska - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 20:00   #31
magrat16
Zakorzenienie

Dot.: Haker ze Słupska

A moim zdaniem to bujda. Może trochę prawdy w tym jest, ale mocno przesadzone. Ok, śledzenie może trwać miesiąc, dwa, ale dwa lata, a oni nic nie robią?!
Pierwsza rzecz- zamienić chociażby tymczasowo smartfony na stare graty, zakleić kamerki w laptopach.
Podejrzewam, że dekoder tv podłączony do netu jest, powinno się go odłączyć. No i profilaktycznie zasłaniać okna w domu, bo ktoś widocznie nie tylko elektronicznie ich podgląda.
A swoją drogą nie chce mi się wierzyć, że dwa lata jedną i tą samą rodzinę by podglądał...
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 20:27   #32
wanitatywna
Wtajemniczenie

Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy w moim mieście się dzieją.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 13:42   #33
Oliath
Zakorzenienie

Mnie tylko dziwi, ze rodzice pozostaja w szponach technologii pomimo posiadania dzieci - biorac pod uwage tresci pedofilskie.
No ale z drugiej strony moze dobrze, ze historia zostala podkoloryzowana i naglosniona, miejmy nadzieje, ze swira posadza.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Tak sobie mysle, ze Newsweek stoi ciut wyzej od SE czy Faktu... wiecej szczegolow tez jest... masakra
http://spoleczenstwo.newsweek.pl/-ha...98260,1,1.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 13:53   #34
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tak sobie mysle, ze Newsweek stoi ciut wyzej od SE czy Faktu... wiecej szczegolow tez jest... masakra
http://spoleczenstwo.newsweek.pl/-ha...98260,1,1.html
Takie wstawki to jak dla mnie świadczą o czymś innym

Cytat:
Miasto znane było niegdyś na całą Polskę z butów produkowanych w fabryce Alka i czekoladek Pomorzanki, ale oba zakłady już dawno zostały zamknięte. Ludzie poszli na bezrobocie, a Słupsk podupadł. – Po godzinie 18 nie uświadczysz na ulicach żywego ducha – tłumaczy sprzedawczyni z kiosku w centrum miasta.
Miejska legenda głosi, że w Słupsku rozpanoszyły się wampiry. – Brzmi to trochę nieprawdopodobnie, ale rzeczywiście zatrzymaliśmy obywatela, który tłumaczył nam, że przyjechał do nas z Krakowa, bo chciał żyć wiecznie. Miejscowa wampirzyca o wdzięcznym imieniu Ilona, którą znalazł w internecie,miała przegryźć mu krtań i wypić krew. Nie wywiązała się jednak z zadania, za które miała zainkasować 10 tysięcy złotych. Razem ze swoim chłopakiem pobiła i okradła niedoszłego wampira. Zostali zatrzymani – mówi podkomisarz Robert Czerwiński.
On sam wieczorami zdejmuje mundur oficera, łapie za gitarę basową i gra w rockowej kapeli defLower. Przygotowują właśnie płytę, będą na niej m.in. kawałki „Zabiłem” i „Chory kraj”. Nie potrafią pisać radosnego popu, bo powietrze w Słupsku przesiąknięte jest szaleństwem i zbrodnią.
No litości

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 14:08   #35
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Od dwóch tygodni przed domami poszkodowanych stoją nieoznakowane samochody policyjne, komórki ofiar oddano wreszcie do analizy, a portrety pamięciowe przestępcy rozsyłane są po komendach w całej Polsce.
*

Ja bym tą słupską policję wzięła ostro za łby. Mam nadzieję że ktoś z góry nimi się zainteresuje.

Ludzie się skarżą, wariują, a oni PO DWÓCH latach (o ile dobrze zrozumiałam) pobrali komórki do analizy?

No kurna nie wierzę. I w całym Słupsku nie było kogoś sensowniejszego co zgłosił by tą sprawę wyżej, zmusił ich do analiz sprzętu?

Przecież ten cały "haker" to ma tam pełne pole do popisu. Śmiech na sali.

*źródło http://spoleczenstwo.newsweek.pl/-ha...98260,3,1.html
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 16:20   #36
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
*

Ja bym tą słupską policję wzięła ostro za łby. Mam nadzieję że ktoś z góry nimi się zainteresuje.

Ludzie się skarżą, wariują, a oni PO DWÓCH latach (o ile dobrze zrozumiałam) pobrali komórki do analizy?

No kurna nie wierzę. I w całym Słupsku nie było kogoś sensowniejszego co zgłosił by tą sprawę wyżej, zmusił ich do analiz sprzętu?

Przecież ten cały "haker" to ma tam pełne pole do popisu. Śmiech na sali.

*źródło http://spoleczenstwo.newsweek.pl/-ha...98260,3,1.html
No ja się nie doczytałam, kiedy oni w ogóle sprawę zgłosili. Bo dwuletnie nękanie nie jest równoznaczne z tym, że dwa lata temu zgłosili sprawę.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 16:44   #37
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Takie wstawki to jak dla mnie świadczą o czymś innym

No litości

W ogóle przecież Pomorzanka istnieje dalej, co za brednie.

Bywam regularnie w Słupsku, to miasto jest skapciałe i nudne, nie wiem niby gdzie tam klimaty zbrodni i krwi?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 20:08   #38
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Bywam regularnie w Słupsku, to miasto jest skapciałe i nudne, nie wiem niby gdzie tam klimaty zbrodni i krwi?
No wiesz, przykro mi się zrobiło.
Stary 2012-11-14, 08:39   #39
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
No wiesz, przykro mi się zrobiło.
Oj! Nie gniewaj się Jeśli Cię uraziłam, to wybacz. Sama mieszkam w takim mieście-przechowalni, gdzie jedynym plusem jest cisza i spokój.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 22:22   #40
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Oj! Nie gniewaj się Jeśli Cię uraziłam, to wybacz. Sama mieszkam w takim mieście-przechowalni, gdzie jedynym plusem jest cisza i spokój.
Nie, absolutnie mnie nie uraziłaś. Zdecydowanie zgadzam się z Tobą, że takie mroczne klimaty do Słupska nie pasują.
Stary 2012-11-15, 11:57   #41
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Poza tym, dziwi mnie że te rodziny nie zrezygnowały ze smartfonów, nie wyłączyły na jakiś czas laptopów, telewizji. Przecież najpotrzebniejsze rzeczy można załatwić przy pomocy mniej zaawansowanej technologii (jak ta przykładowa Nokia o której wspomniała mikia20).
Ja tez się dziwię, wystarczyłoby wyciągnąć wtyczkę, wyjąć baterię Świr dałby sobie spokój po jakimś czasie
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości