![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: bezmyślność młodych matek...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Moj tata pracuje w Slegrosie i niedawno opowiadal makabryczna sytuacje.Ochroniarz spacerujacy po parkingu zauwazył ze w samochodzie zamknietym na 4 spusty jest dziecko, lezy na podłodze kolo kierownicy i wyglada na martwie! Niewiele myslac wybił szybe i wyciagnał dziecko, wezwane zostało pogotowie, na szczescie okazało sie ze to tylko zasłabniecie. Matke dziecka kilkakrotnie wzywano przez głosniki i nic...Zjawila sie po poł godzinie(pila sobie kawke z kolezanka przez ten czas ![]() Jak to usłyszałam to nie moglam uwierzyc ze tacy ludzie istnieja...Pozbawic taka praw rodzicielskich to mało. Tak sobie mysle ile jest kobiet ktore pomimo tego ze bardzo chca to nie moga miec dzieci i oddały by wszystko zeby to zmienic a inne nawet nie zasługuja na ten dar od Boga! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przerażają mnie takie historie... Sczególnie, że nawet osoby, które czekały na dziecko, starały się o nie itp popoełniają straszne błędy...
Napiszę o moim małym bracie ciotecznym. Ma w tej chwili 2,5 roku. Jego rodzice nie są już młodzi, wiec wydawałoby się, że będą bardzij odpowiedzialni. Jakis czas po urodzeniu (może poł roku-rok) mały miał jakieś lekkie uczulenie. Co zrobili rodzice? Poszli do znachora i zaczeli go ODTRUWAC! Czyli karmili go jakimiś paskudztwami. Efekt jest taki, że dziecko w tej chwili w ogóle nie chce jesc. Niczego. Do kazdego posiłku trzeba go wręcz siłą zmuszać, jest przy tym zawsze wrzast, płacz i protesty. Może i chcieli dobrze, ale do czego doprowadzili? Jedyną rzeczą jaka mały jadł były te ostre kawałki kurczaka z KFC (ja zione po nich ogniem...) frytki itp. Zero warzyw, zero owocow. Tylko soczki. Najgorsze jest to, że teraz mają drugie dziecko i chcą zrobić to samo! Niczego się nie nauczyli... ![]() W ogóle ten maluch jest bardzo histeryczny, nerwowy, nie daje sie przekonać do niczego - i to pewnie tez ich wina, bo oni zmuszają go do różnych rzeczy, krzycza itp I co zrobic z takimi rodzicami, którzy wczytuja sie w amerykańskie poradniki ktore są dla nich wyrocznią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
![]()
wczoraj przyszla do kancelarii, w ktorej pracuje mama z dwojka chlopcow - jeden jakies 4-5 lat, drugi cos kolo 3 - istny diabelek. porozlewal wode mineralna na pol poczekalni, w sekretariacie rzucil sie od razu do szuflad i chcial w nich grzebac- mam a go zlapala w polowie drogi.pozniej chwile jeszcze urzedowal zagluszajac pratycznie kazde mamine slowo waleniem raczkami w fotele i tupaniem i wyciem 'mamaaaaaaaaaaaaaaaa'. w koncu matka nie wytrzymala, podnisla malego i dosc gwaltownie usadzila na krzesle. w zasadzie to rzucila go na to krzeslo (dobrze ze bylo miekkie) . i mu lekko przylozyla. maly w placz. a braciszek patrzy na niego i stwierdza bardzo 'doroslym' tonem .... 'to ci wcale nie pomoze....".
natomiast ja nie wiedzialam jak sie zachowac - z jednej strony nie podobalo mi sie to, jak mama potraktowala synka- bo uwazam ze ur\dzerzenie dziecka nie jest wyjsciem, ale z drugiej strony widzialam ze i tak miala swieta cierpliwosc do tej pory.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Co za ludzie!Wydaje mi się,że niektóre kobiety nie dojrzały do macierzyństwa.Może nie są w jakiś sposób przygotowane na to psychicznie,czy jak...Sama już nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o masakra :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
dzieci moich sasiadow to dziewczynka w wieku 3 lat i chlopiec 6...
chlopiec to zawsze byl urwis w przedszkolu chodzil z moja siostrzenica do tej samej grupy i dobrze wiedzialam co wyprawial ![]() oprocz tego, ze bil wszystkie dzieciaki, to jeszcze wyzywal je!!! malo tego wyzwiskami obrzucal nawet przedszkolanki i to do tego jego rodzice nic sobie z tego nie robili, bo to zawsze byla kogo innego wina a nie ich synka!!! ![]() a ja mysle ze to wina rodzicow, bo maly takie slowa wynosi z domu ![]() Przypominam to byl wtedy przedszkolak!!! tearz chodzi do szkoly i tez jest nie do zniesienia, a najgorsze jest w tym wszystkim, ze ta jego mlodsza siostrzyczka wyrabia to samo ![]() potrafi nawyzywac nieznajome osoby, przechodzace obok niej ![]() to sie nazywa odpowiedzialni rodzice i dobrze wychowane dzieci ![]() bez komentarza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
No niestety znajda sie takie "wspaniale matki"
![]() dzisiaj jak bylam na zakupach, to az sie we mnie zagotowalo ![]() byl bankomat i jakas madra mloda "mamusia" zajela sie spokojnie bankomatem i w miedzy czasie gawedzila wesolo ze swoja jakas kumpela a jej male dziecko (3 latka moze) bylo we wozku a co najlepsze ten wozek to ona zostawila na srodku chodnika pare metrow od bankomatu. Jak tam mozna? znajdzie sie jakis psychol, wezmie dziecko i pojdzie a pozniej bedzie lament bo nie ma dziecka ![]() A co najlepsze pare metrow dalej jakis pijak trzymal sie (!!) slupa bo byl tak pijany ze ustac nie mogl ![]() Ale zauwazcie co jest najciekawsze - jak sa jakies takie mamusie z przymusu (bo gdzies sie jej tam zdarzylo na imprezie), pija, pala, chodza dalej na imprezy i nic im nie jest!!! rodza zdrowe dzieciaczki. A "normalne" kobiety ktore jak tylko sie dowiedza ze sa w ciazy to dbaja o siebie itd., to albo cos jest nie tak z porodem, albo pozniej jakies komplikacje ![]() Nie jest to regula, ale zauwazylam ze tak jest dosyc czesto, wystarczy poczytac gazetki ![]() pozdr. ![]()
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Pociesze was, ze takie sytuacje to nie tylko polska przypadlosc... Bylam na wakacjach w Czarnogórze (kraj za Chorwacja i Bosnia, przed Albania, duzo osob nie wie gdzie to jest, dlatego podaje polozenie
![]() Siedzialam na hotelowej plazy, przyszla tam matka z dziewczynka moze 5 letnia+niemowlakiem i swoja kolezanka ktora tez miala chlopca kolo 5 letniego. Tego niemowlaczka to nie widzialam zeby smarowala ZADNYM kremem z filtrami podczas gdy upal byl okolo 35 stopni... Ale to nie wszystko, gdy mamusia poczula ochote pogrania sobie pilka z kolezanka (oczywiscie w tym nie ma nic zlego) to zaczela te dzieciatko wciskac dziewczynce kolo 10 lat, ona nie chciala sie zajac ale jakas znajoma nastolatka zajela sie nim. I tu sie zaczal dramat dziewczyna spacerowala sobie z tym dzieckiem "na biodrze" trzymajac je jedna reka, wczasie gdy dziecko kurczowo sie jej trzymalo. Potem jeszcze je podrzucala do gory i lapala w powietrzu, no mi az sie goraco robilo, a mamusia nie widziala w tym nic niepokojacego. Pozniej owe dziewczynisko siadlo na betonowym brzegu (dalej jedna reka trzymala baby) i zaczela je zanurzac w wodzie trzymajac je pod paszki... Jakby tego bylo malo, gdy po siescie przyszlam znowu nad morze ta rodzinka dalej tam bylo ale tym razem niemowlakiem "zajmowala" sie ta 10 letnia dziewczynka. Uczyla je plywac ![]() ![]() Cale te wydarzenie obserwowalam z dusza na ramieniu, zaluje ze nie znam serbskiego bo bym chyba klnela jak szewc!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Kurde,Karola,z tego co przeczytałam to miałaś niezłe "atrakcje" na wakacjach.Takie "mamusie" to normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Goniu, przecież to promieniowanie wydostaje się poza obręb otwartego łóżka - może nie zrobiłoby szkody skórze dziecka (choć nie jestem pewna), ale z całą pewnoscia zaszkodziłoby oczom.
A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Nie tylko mlodych... kiedys bylam swiadkiem podobnej sceny jaka opisala monyczkaaa, tylko ze do solarium przyszla troche starsza pani z wnuczka (chyba, tak to wygladalo). kobieta owszem zadbana widac zreszta ze czesto korzysta z solarium...
![]() Normalnie mnie zamurowalo opad szczeny!!!!!!!!!!! Matka tez nieodpowiedzialna ze pozostawia dziecko takiej opiekunce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Reyka - mialam to samo napisac
![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
nie wiem jak to do konca bylo bo ja wychodzilam i glupio bylo by tak czekac co sie stanie, ale sadze ze nie, panie w solarium znaja sie na tym i wiedza kto moze kozystac a kto nie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Moja kolezanka z dawnej klasy opowiadała mi jak opieprzyła dziewczynę w swojej szkole średniej. Oczywiście tamta była w ciąży, ale nie przeszkodziło to jej w paleniu na każdej przerwie i noszeniu krótkich ciuszków. Po interwencji mojej kumpeli, i pani pedagog w szkole, młoda matka rzuciła palenie i zaczęła się odpowiednio ubierać
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, czy ja jestem przewrażliwiona, czy małemu dziecku nie powinno się dawać lizaka typu "czupa-czups" (nie wiem, jak to się pisze), zwłaszcza jeśli jedzie autobusem. Obserwowałam malucha w wózeczku i bałam się, że zaraz autobus zahamuje i ta kulka wraz z patykiem znajdzie się w jego gardle. Znajomi stwierdzili, ze przesadzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
az strach, co to za matki?.........
![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zachowanie matki z tą szybą- po prostu szok! uważam, ze powinna obowiązywać kara "oko za oko. ząb za ząb". policjanci powinni zamknąc taką mamuśkę w samochodzie na kilka godzin w największy upał. może to ją by czegoś nauczyło! Ps. evka, a ile lat mialo to dziecko?
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Trochę demonizujecie dziewczyny.
![]() Oczywiście nie popieram palenia, picia, ale miałam kolezankę, bardzo ułożoną osobe, żadna z niej alkoholiczka, czy patologiczna kobieta! Jednak w czasie ciąży miała wręcz pijackie skłonności. ![]() Poza tym wszystkim byłam raz świadkiem takiej sytuacji w pociągu. Włosy dęba stają... Jechała pociągiem tym zwykłym pastikowym, żółtym. Matka z 3 dzieci. Matka na ok. grubo po 30-tce, nie wyglądała na pijaczkę, ale nerwowa była na 100%, wręcz psychopatyczne zachowanie prezentowała. ![]() W końcu tych dwóch chłopców zaczeli się poszturchiwać, wygłupiać śmiać, ale to wszystko było naprawdę milusińskie i nie utrudniało nikomu z pasażerów podróży! Natomiast ta mała dziewczynka była już ogromnie znudzona pordóżą i coś nieustannie chciała od tej matki-psychopatki, bo inaczej się jej nazwac nieda... Ta matka bezprzerwy wyzywałą te dzieci od sur---nów, gnoi, ch--j itp. ![]() ![]() Przysięgam Wam, że jest to fatk autentczny, który widziałam i słuszałam na własne oczy i uszy! Wysiadłam z pociągu chora! Opowiadałam to mojej mamie i ona też nie mogła uwierzyć. Koleżanką też zdalam relację i każdy był w szoku, że taka cholera wredna i niepanująca nad sobą ma aż 3 dzieci, które traktuję gorzej jak kolegów z meliny... Wole oglądać na ulicy zadbaną mamę w obcasach jak zapijaczoną meliniarę, którą dziś widziałam ze swojego balkonu. Szła pijana jak bąk i wyzywała swoją 2-3 letnią córkę od debilki...A to dziecko nie ubrane za bardzo w jakiejś cienkiej bluzeczce, wystraszone... Póżny wieczór, bo ok. 22. Jakies nieporozumienie? ![]() Mam od razu jednoznaczne skojarzenia, aby taką matkę zamknąć, nienakarmić... cokolwiek byle tylko trochę zmądrzała i przestała tak okrutnie traktować swoje, jakby nie było dzieci! Ehh zdenerwowałam się... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.