![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejna frustracja. Sephora.
Za co Ty mi tak źle życzysz ?
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ŻYCIE POZNASZ - powiedziała zmęczona sterana życiem Matka Polka, co to nocy od 9 miesięcy nie przespała. Od razu odechce się po perfumeriach latać i problemu nie będzie ![]() ![]() Widocznie te strategie działają. Moja ciotka jest osobą bardzo bogatą, w takich przybytkach robi lekko zakupy za 1000zł i więcej, skaczą wokół niej jak pieski. Niektórym takie zainteresowanie pochlebia, jak VIPy się czują. Zwłaszcza pewnie to działa na nowobogackie żony buraczanych biznesmenów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A mnie panie w Sephorze ignorują. Zawsze. Ostatnio weszłam z twardym zamiarem zakupienia podkładu i zostałam autentycznie olana (chociaż prosiłam o pomoc), a że samemu sobie nie można podkładu wziąć (trzymają je w tych magicznych szufladach), po prostu wyszłam i wdepnęłam do konkurencji. 6 minut życia straciłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Szugarbejb pewnie za bogato wyglądasz i w tym cały sekret. Przyjdź w jakichś lumpach i będzie ok, jedynie ochroniarz za Toba będzie łaził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tu nie chodzi o wygląd klientki tylko o ich nudę, ajk się nudzą to nagabują, a jak sie wyjątkoow nie nudzą to się zajmują sobą może. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś w sephorze aż fuknęłam na ochroniarza, przyszłam sobie przejrzeć kolorówkę w sklepie pusto a ten za mną łazi. Każdy najmniejszy mój ruch każdy metr w prawo i w lewo słyszałam jego oddech na plecach. W końcu nie wytrzymałam łażenia pół metra ode mnie i powiedziałam dość głośno że NAJDYSKRETNIEJSZY W SWOJEJ PRACY TO PAN NIE JEST czy coś takiego. Potem wyszłam. A babki zagadały mnie normalnie nie były nachalne choć i takie mi się zdarzyły. One zawsze ćwierkają, ja rozumiem że ktos im tak każe ale to naprawdę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Ani szałowo nie wygładałam (wręcz przeciwnie) ani na bogato a się uczepiły ![]() Na nic się zdawały moje zapewnienia "jeszcze sie rozejrze" Absolutnie. "a może taki, a może sraki" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swietny tekst. Ja moze tez zaproponuje szkolenie z asertywnosci. Jak mowie nie, to nie, rzadko kiedy po moim "nie" podchodza kolejny raz. Poza tym pracowalam w obsludze klienta i to jest naprawde ciezka praca, mimo, ze czasami daje ogromna satysfakcje. Miejcie troche zrozumienia dla ludzi, ktorzy tam pracuja, sa myslacy tak jak wy, wiec wystarczy im wyraznie powiedziec o swoich potrzebach. Niestety najczesciej jest tak, ze ten kto narzeka nie umie stanowczo powiedziec "nie, dziekuje", a potem chodzi i narzeka wokolo. Ja tam czasami lubie sobie pogadac z pracownikami, a czasami nie, ale nigdy nie mialam problemu z nachalnoscia sprzedajacych. Moze dlatego, ze staram sie byc mila i zyczliwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=szugarbejb;37598581]
Cytat:
Przecież one nie podważają mojego gustu, czy innych racji, tylko firmy wiadomo że produkują ciuchy z danej kolekcji tak, żeby tworzyły jakieś tam zestawy. W dodatku one tam stoją godzinami i mają czas się opatrzeć, ja wpadam i wszytko dla mnie obce. To co mi zależy zobaczyć? Jak się spodoba to kupię, jak nie, to nie to nie kupię. Nie czuję się zaatakowana w jakikolwiek sposób przez to, że ktoś mi coś poradzi czy pokaże.
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=szugarbejb;37598581]
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z chłopcami nie jest lepiej, tylko rodzaj sklepów inny. ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Naprawdę bez pytania wrzucają Ci próbki?! Bezczelne babska.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Pani 50+ w kolejce za mną bardzo się z Lady gagi ucieszyła. Tak więc każdemu w potrzeb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Widać, że niewiele z udzielających się w tym wątku osób pracowało w obsłudze klienta (naliczyłam jedną?)
![]() Trochę empatii i zrozumienia ![]() Edytowane przez Helineth Czas edycji: 2012-11-14 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Wiesz, empatia i zrozumienie sobie, a niechęć do robienia zakupów w takim miejscu sobie. Nie kupiłabym w takim "nachalnym" sklepie mając inne do wyboru - a jeśli wiem co chcę to w takiej sytuacji kupię prędzej przez internet.
Ja nikomu pracy nie wybierałam, chodzę na zakupy dla przyjemności i jeśli taka pani swoją natarczywością mi przeszkadza, to z całą☠pewnością nie wrócę do takiego sklepu - bo właśnie, to ma być dla mnie przyjemność.
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już nawet miałabym gdzieś to latanie i nagabywanie, gdyby te kobiety znały sie na swojej pracy. gdyby na pytanie w czym moge pomóc, mogłabym powiedzieć poproszę perfumy, które w nucie serca mają to, to i tamto, albo juz nawet pachna tym tym i tym , a ona jak rącza łania rzucialaby propozycjami z glowy,(tak jak to robią dziewczyny z Perfum), w końcu to jej robota a i filozofii w tym nie ma, firmy nuty udostępniają, ale np. wczoraj usłyszałam, że Love Chloe jest zapachem kadzidlanym, taka nowość. W Super Pharm z tydzien temu pani opowiadała, ze kwasy to sie wlasciwie między soba nie różnią, tylko stężeniem. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja mam dni , ze mnie bardziej ludzie denerwuja i wtedy unikam takich miejsc
![]() a ostatnio z mezem zaszlam i na meskie zapachy poszlismy, ja wyszlam wczesniej i juz widze, ze do niego sprzedawczyni leci, no to sobie mysle, ocho poczekamy troche na chłopa ![]() biedak nie mogl sie wykaraskac z macek ![]() no i mam tez sposob, staram sie uciekac przed nimi , widze z boczku idzie, to ja cyk na co innego ![]() mnie bardziej ochroniarz denerwuje, ale nie kobieta tylko facet, bo wtedy sie czuje jakbym miala cos ukrasc ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatecznie można nie chodzić w miejsca które nas denerwują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nienawidzę takich sklepów, wchodzę tylko jak naprawdę muszę (np. szybko kupić prezent). Nieraz jest tak, że jak jest np. 5 dziewczyn w sklepie, to każda musi Cię zaatakować ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narzucone jest przede wszytskim to, że należy znać się na swojej pracy, znać asortyment i być miłym i kulturalnym. Jeśli ktoś nie wyniósł z domu czy ze szkoły, co to znaczy profesjonalizm w miejscu pracy, to rozumie to opacznie, tak jak te panie w Sephora czy Douglas. Że jak będzie napadała, to ja nie zauważę, że mówi głupoty i nie zna się na perfumach czy kremach. Nie trzeba lecieć za klientką, nie trzeba patrzeć jej na ręce, wystarczy np. podejść, powiedzieć dzień dobry, jeśli będzie pani czegoś potrzebowała to jesteśmy do pani dyspozycji i sobie pójść. I czas zaoszczedzony na nagabywaniu zutylizować na dokształcanie się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
mnie to zawsze rozwala, ze ja wyskakuje z niewygodnymi pytaniami
![]() bo ja juz cos tam wylukam w necie i sie nieraz pytam, a one na mnie najczesciej tak ![]() i to nie tylko perfumeryjne , ale tez mam tak w innych ![]() i sie nauczylam, ze mowie od razu 3 razy dziekuje i mam spokoj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
No ja mam dokładnie tak samo, niestety w 99% wypadkach wiem lepiej od nich, co mają w asortymencie (nie znam się tylko na wykonywaniu makijażu, ale jak patrzę na twarze makijaże 90% z nich to widzę, że też się na tym nie znają), albo czego nie mają, więc na plaster cudują, że chca mi pomóc, jak nie mogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
E, na jakimś polsat biznes oglądałam program, w którym facet zajmujący się technikami sprzedaży oceniał bardzo negatywnie politykę różnych sieciówek w Polsce. Stwierdził, że tutaj "góra" wychodzi z założenia, że trzeba się narzucać, trzeba atakować, wtedy klient kupi, choć to jest totalnie sprzeczne z ogólnie przyjętymi zasadami.
Co ciekawe, te same sieciówki zagramanicą wprowadzają inne zasady. Coś w tym jest. W Douglas w Holandii nikt mnie nie atakował. Wybrałam co chciałam i jeszcze dostałam full próbek, testerów, nowych zapachów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale przecież nie pracowałaś we wszystkich sieciówkach (no chyba ze, to sorry) przecież w każdej sieci jest jednak trochę inne podejście, pewnie co innego pracownikowi każą. W Solarach wszystkie panie sa ubrane na czarno , uśmiechnięte nawet jak widać że padają już na pysk i niesamowicie miłe i pomocne, w Monnari mają zasadniczo klientkę głeboko w dooopie chyba tylko pilnują żeby nie kraść i układają co się rozłoży i nie kojarzę stroju firmowego, w Sephorze każdej zachowują się wg. danego schematu i witają, proponują pomoc dokładnie tymi samymi słowami czy to Gdynia czy Gdańsk czy Wa-wa, a w H&M czy Reservcie to obsługi z zasady nie ma a jak jest to się kryje po kątach i ucieka przed klientką ![]() ja wątpię, żeby one się tak same z siebie unifikowały w danej sieci na dany sposób. Chyba jednak węszę odgórną idoktrynację. Tak jak kiedyś w Empikach, nagle obsługa jak jeden zaczęła mówić klientom po imieniu. ![]() Dajesz kartę, a Ci kasjerka po imieniu zasuwa ni z gruchy ni z pietruchy. Na szczęście się nie przyjęło i jak nagle pojawiło tak nagle zdechło - pewnie klienci dali odpowiednio silny odzew na nie. W kupie siła. ![]()
![]() |
![]() |
#60 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale co mnie to musi obchodzić? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Az się łezka w oku kreci na myśl o francuskich perfumeriach. Dwa miechy temu do zakupów za 100 euro dostałam 48 próbek i 2 pełnowymiarowe produkty w gratisie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.