Kolejna frustracja. Sephora. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 18:30   #31
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Kolejna frustracja. Sephora.

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Zrób sobie dziecko,
Za co Ty mi tak źle życzysz ?
Cytat:
Kryzys jest, chcą towar sprzedać, to co się dziwić, że nachalni.
No to ja przecież chcę kupowac, ale na litośc boską bez przerwy mi przeszkadzają

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 18:35   #32
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Za co Ty mi tak źle życzysz ?

ŻYCIE POZNASZ
- powiedziała zmęczona sterana życiem Matka Polka, co to nocy od 9 miesięcy nie przespała. Od razu odechce się po perfumeriach latać i problemu nie będzie

Cytat:
No to ja przecież chcę kupowac, ale na litośc boską bez przerwy mi przeszkadzają
Widocznie te strategie działają. Moja ciotka jest osobą bardzo bogatą, w takich przybytkach robi lekko zakupy za 1000zł i więcej, skaczą wokół niej jak pieski. Niektórym takie zainteresowanie pochlebia, jak VIPy się czują. Zwłaszcza pewnie to działa na nowobogackie żony buraczanych biznesmenów.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 18:38   #33
razdwapiec
Zakorzenienie

A mnie panie w Sephorze ignorują. Zawsze. Ostatnio weszłam z twardym zamiarem zakupienia podkładu i zostałam autentycznie olana (chociaż prosiłam o pomoc), a że samemu sobie nie można podkładu wziąć (trzymają je w tych magicznych szufladach), po prostu wyszłam i wdepnęłam do konkurencji. 6 minut życia straciłam.
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 18:39   #34
_vixen_
Zakorzenienie

Szugarbejb pewnie za bogato wyglądasz i w tym cały sekret. Przyjdź w jakichś lumpach i będzie ok, jedynie ochroniarz za Toba będzie łaził
Stary 2012-11-13, 18:45   #35
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Zwłaszcza pewnie to działa na nowobogackie żony buraczanych biznesmenów.
To mi przemawia. Ale czy ja wyglądam na żonę buraka?
Cytat:
Szugarbejb pewnie za bogato wyglądasz i w tym cały sekret. Przyjdź w jakichś lumpach i będzie ok, jedynie ochroniarz za Toba będzie łaził
Ja w lumpach chodzę mogę przysiąć. Naprawdę w starej kurtce bylam, bo przyszlam głóownie do kerfura po skrzydelka na zupę. i jeszcze reklamówki z tego kerfura miałam.

Tu nie chodzi o wygląd klientki tylko o ich nudę, ajk się nudzą to nagabują, a jak sie wyjątkoow nie nudzą to się zajmują sobą może.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2012-11-13, 18:49   #36
201604181004
Konto usunięte

Ja kiedyś w sephorze aż fuknęłam na ochroniarza, przyszłam sobie przejrzeć kolorówkę w sklepie pusto a ten za mną łazi. Każdy najmniejszy mój ruch każdy metr w prawo i w lewo słyszałam jego oddech na plecach. W końcu nie wytrzymałam łażenia pół metra ode mnie i powiedziałam dość głośno że NAJDYSKRETNIEJSZY W SWOJEJ PRACY TO PAN NIE JEST czy coś takiego. Potem wyszłam. A babki zagadały mnie normalnie nie były nachalne choć i takie mi się zdarzyły. One zawsze ćwierkają, ja rozumiem że ktos im tak każe ale to naprawdę...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 19:04   #37
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś w sephorze aż fuknęłam na ochroniarza, przyszłam sobie przejrzeć kolorówkę w sklepie pusto a ten za mną łazi. Każdy najmniejszy mój ruch każdy metr w prawo i w lewo słyszałam jego oddech na plecach. W końcu nie wytrzymałam łażenia pół metra ode mnie i powiedziałam dość głośno że NAJDYSKRETNIEJSZY W SWOJEJ PRACY TO PAN NIE JEST czy coś takiego. Potem wyszłam. A babki zagadały mnie normalnie nie były nachalne choć i takie mi się zdarzyły. One zawsze ćwierkają, ja rozumiem że ktos im tak każe ale to naprawdę...
dla mnie masakra, podobnie pytanie 100 osób po drodze "jak moge pomóc, czy ktoś juz Pania obsługuje?"

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:

Widocznie te strategie działają. Moja ciotka jest osobą bardzo bogatą, w takich przybytkach robi lekko zakupy za 1000zł i więcej, skaczą wokół niej jak pieski. Niektórym takie zainteresowanie pochlebia, jak VIPy się czują. Zwłaszcza pewnie to działa na nowobogackie żony buraczanych biznesmenów.
Na mnie nie działa z pewnością. Ostatnio 5 stoisk obleciałąm z konsultantkami (każda z innej firmy próbowała mi coś wcisnąć)
Ani szałowo nie wygładałam (wręcz przeciwnie) ani na bogato a się uczepiły
Na nic się zdawały moje zapewnienia "jeszcze sie rozejrze" Absolutnie. "a może taki, a może sraki"
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 19:30   #38
MissHeresy
Raczkowanie

Cytat:

Swietny tekst.

Ja moze tez zaproponuje szkolenie z asertywnosci. Jak mowie nie, to nie, rzadko kiedy po moim "nie" podchodza kolejny raz.

Poza tym pracowalam w obsludze klienta i to jest naprawde ciezka praca, mimo, ze czasami daje ogromna satysfakcje. Miejcie troche zrozumienia dla ludzi, ktorzy tam pracuja, sa myslacy tak jak wy, wiec wystarczy im wyraznie powiedziec o swoich potrzebach.

Niestety najczesciej jest tak, ze ten kto narzeka nie umie stanowczo powiedziec "nie, dziekuje", a potem chodzi i narzeka wokolo.

Ja tam czasami lubie sobie pogadac z pracownikami, a czasami nie, ale nigdy nie mialam problemu z nachalnoscia sprzedajacych. Moze dlatego, ze staram sie byc mila i zyczliwa.
MissHeresy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 19:30   #39
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Leżę Następnym razem pożyczę od Ciebie ten tekst, bo na tych ochroniarzy to też czasem nie ma siły. I to ogólnie nie tylko w Sephorze, ale nawet w Rossmannie.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 19:34   #40
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissHeresy Pokaż wiadomość

Ja moze tez zaproponuje szkolenie z asertywnosci. Jak mowie nie, to nie, rzadko kiedy po moim "nie" podchodza kolejny raz.
Szkolenie z asertywności to ja mogłabym poprowadzić.
Cytat:
Poza tym pracowalam w obsludze klienta i to jest naprawde ciezka praca
Dokladnie, i dltaego ja, kiedy pracowalam w seiciówce starałam się tak nie utrudniac pracy sobie, jak i innym i zwyczajnie na klientów nie napadałam i nie pytalam głupawo "czy moge w czyms pomóc?", bo mi jedna pani kiedys powiedziała a czy pani jest lekarzem; i wtedy mi przeszło.

Cytat:
(...)
Stary 2012-11-13, 20:06   #41
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez MissHeresy Pokaż wiadomość

Swietny tekst.

Poza tym pracowalam w obsludze klienta i to jest naprawde ciezka praca, mimo, ze czasami daje ogromna satysfakcje. Miejcie troche zrozumienia dla ludzi, ktorzy tam pracuja, sa myslacy tak jak wy, wiec wystarczy im wyraznie powiedziec o swoich potrzebach.

Niestety najczesciej jest tak, ze ten kto narzeka nie umie stanowczo powiedziec "nie, dziekuje", a potem chodzi i narzeka wokolo.

Ja tam czasami lubie sobie pogadac z pracownikami, a czasami nie, ale nigdy nie mialam problemu z nachalnoscia sprzedajacych. Moze dlatego, ze staram sie byc mila i zyczliwa.
O masz, pracuję w obsłudze klienta i wiem jak nagabywanie irytuje klientów, dlatego nie pytam w kółko, czy ktoś potrzebuje pomocy. Z doświadczenia widzę, że osoby, które czegoś szukają same zgłaszają się z prośbą o pomoc.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 20:21   #42
cava
Zakorzenienie

[QUOTE=szugarbejb;37598581]
Cytat:

Chybabym zabiła jakby jakaś laska mi radziła bez pytania co by mi do tej spódnicy pasowało. Zabilabym.
mnie to w ogóle nie denerwje, wręcz przeciwnie, mam kilka zestawów których sama nigdy bym nie skompletowała, a skoro panie przyniosły, zmierzyłam i się okazało że wygląda to tak, że kupiłam i noszę.
Przecież one nie podważają mojego gustu, czy innych racji, tylko firmy wiadomo że produkują ciuchy z danej kolekcji tak, żeby tworzyły jakieś tam zestawy. W dodatku one tam stoją godzinami i mają czas się opatrzeć, ja wpadam i wszytko dla mnie obce. To co mi zależy zobaczyć?
Jak się spodoba to kupię, jak nie, to nie to nie kupię.
Nie czuję się zaatakowana w jakikolwiek sposób przez to, że ktoś mi coś poradzi czy pokaże.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 20:26   #43
kennedy
Zakorzenienie

[QUOTE=szugarbejb;37598581]
Cytat:
O jakżeż bym pragnęła tego !!!!!! Nie da rady, galerie we Wszawie i we Wrocławiu nie do przejścia w ten sposób. A jakbys chciała odwrotnie to by Cię nie denerwowało?

Chybabym zabiła jakby jakaś laska mi radziła bez pytania co by mi do tej spódnicy pasowało. Zabilabym.

ja wtedy będe kupowała tony, jak mi dadzą spokoj i na spokojnie rzeczy poogladac i potestować.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Glitter?
Cytat:
Na mnie się dzis wydarł, że DZIEŃDOBRY!!!!!!!!
na drugim piętrze na parkingu słyszano.
Szugar napisz za ile nosisz futro ze cie tak atakuja
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 20:28   #44
cava
Zakorzenienie

Cytat:

ŻYCIE POZNASZ
- powiedziała zmęczona sterana życiem Matka Polka, co to nocy od 9 miesięcy nie przespała. Od razu odechce się po perfumeriach latać i problemu nie będzie

.
Jeśliś matka polka kobiety, to nie chwal dnia przed zachodem słońca. Bo już niedługo powiadam Ci, to dziecko będzie Cię siłą wlokło do Sephor i Dglasów i stanowczo odmawiało wyjścia bez fanta.
Z chłopcami nie jest lepiej, tylko rodzaj sklepów inny.

Liz Williams
Stary 2012-11-13, 21:47   #45
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Naprawdę bez pytania wrzucają Ci próbki?! Bezczelne babska.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 22:30   #46
szugarbejb
Zakorzenienie

Pani 50+ w kolejce za mną bardzo się z Lady gagi ucieszyła. Tak więc każdemu w potrzeb.

Cytat:
(...)
Stary 2012-11-14, 00:03   #47
Helineth
Raczkowanie

Widać, że niewiele z udzielających się w tym wątku osób pracowało w obsłudze klienta (naliczyłam jedną?) Ludzie, zrozumcie człowieka pracującego! Nie raz miałam taką sytuację, że pracodawca wymuszał tą nachalność - są specjalne oceny, pierdoły i wystarczy jednej klientce nie powiedzieć "w czym mogę pomóc" i wylecieć z pracy. Takie są realia, że obecnie, gdy o pracę ciężko, pracodawca może wszystko. Spotkałam się już z podglądaniem na kamerach, podszywaniem się pod klienta (np. znajomy szefa), nasyłaniem "tajemniczych klientów" z firmy zewnętrznej na KONKRETNYCH pracowników (w celu ich udu*pienia oczywiście). Nie latasz jak piesek za klientem? Na twoje miejsce będzie masa innych chętnych.

Trochę empatii i zrozumienia

Edytowane przez Helineth
Czas edycji: 2012-11-14 o 00:05
Helineth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 01:11   #48
Ayertienna
Raczkowanie

Wiesz, empatia i zrozumienie sobie, a niechęć do robienia zakupów w takim miejscu sobie. Nie kupiłabym w takim "nachalnym" sklepie mając inne do wyboru - a jeśli wiem co chcę to w takiej sytuacji kupię prędzej przez internet.

Ja nikomu pracy nie wybierałam, chodzę na zakupy dla przyjemności i jeśli taka pani swoją natarczywością mi przeszkadza, to z całą☠pewnością nie wrócę do takiego sklepu - bo właśnie, to ma być dla mnie przyjemność.
Stary 2012-11-14, 05:19   #49
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jeśliś matka polka kobiety, to nie chwal dnia przed zachodem słońca. Bo już niedługo powiadam Ci, to dziecko będzie Cię siłą wlokło do Sephor i Dglasów i stanowczo odmawiało wyjścia bez fanta.
Z chłopcami nie jest lepiej, tylko rodzaj sklepów inny.
Jej niepotrzebny będzie makijaż, pierwszego faceta ma mieć dopiero jak medycynę skończy
Stary 2012-11-14, 08:15   #50
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helineth Pokaż wiadomość
Widać, że niewiele z udzielających się w tym wątku osób pracowało w obsłudze klienta (naliczyłam jedną?)
Ja dwie, ze MNOM włącznie.
Cytat:
Spotkałam się już z podglądaniem na kamerach, podszywaniem się pod klienta (np. znajomy szefa), nasyłaniem "tajemniczych klientów" z firmy zewnętrznej na KONKRETNYCH pracowników (w celu ich udu*pienia oczywiście).
Pracowałam w sieciówce, miałam dokładnie to, o czym piszesz, tajemniczy klient przyznał mi 15 punktów, a całemu sklepowi pochwałę, a żadnej z nas przez gardło nie przechodzilo w czym moge pomóc lub latanie za klientką.
Cytat:
Wzajemnie.

Już nawet miałabym gdzieś to latanie i nagabywanie, gdyby te kobiety znały sie na swojej pracy. gdyby na pytanie w czym moge pomóc, mogłabym powiedzieć poproszę perfumy, które w nucie serca mają to, to i tamto, albo juz nawet pachna tym tym i tym , a ona jak rącza łania rzucialaby propozycjami z glowy,(tak jak to robią dziewczyny z Perfum), w końcu to jej robota a i filozofii w tym nie ma, firmy nuty udostępniają, ale np. wczoraj usłyszałam, że Love Chloe jest zapachem kadzidlanym, taka nowość.

W Super Pharm z tydzien temu pani opowiadała, ze kwasy to sie wlasciwie między soba nie różnią, tylko stężeniem.

Cytat:
Jej niepotrzebny będzie makijaż, pierwszego faceta ma mieć dopiero jak medycynę skończy
hahaha

Cytat:
(...)
Stary 2012-11-14, 08:40   #51
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja mam dni , ze mnie bardziej ludzie denerwuja i wtedy unikam takich miejsc

a ostatnio z mezem zaszlam i na meskie zapachy poszlismy, ja wyszlam wczesniej i juz widze, ze do niego sprzedawczyni leci, no to sobie mysle, ocho poczekamy troche na chłopa

biedak nie mogl sie wykaraskac z macek

no i mam tez sposob, staram sie uciekac przed nimi , widze z boczku idzie, to ja cyk na co innego

mnie bardziej ochroniarz denerwuje, ale nie kobieta tylko facet, bo wtedy sie czuje jakbym miala cos ukrasc

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:26   #52
soffka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Helineth Pokaż wiadomość
Widać, że niewiele z udzielających się w tym wątku osób pracowało w obsłudze klienta (naliczyłam jedną?) Ludzie, zrozumcie człowieka pracującego! Nie raz miałam taką sytuację, że pracodawca wymuszał tą nachalność - są specjalne oceny, pierdoły i wystarczy jednej klientce nie powiedzieć "w czym mogę pomóc" i wylecieć z pracy. Takie są realia, że obecnie, gdy o pracę ciężko, pracodawca może wszystko. Spotkałam się już z podglądaniem na kamerach, podszywaniem się pod klienta (np. znajomy szefa), nasyłaniem "tajemniczych klientów" z firmy zewnętrznej na KONKRETNYCH pracowników (w celu ich udu*pienia oczywiście). Nie latasz jak piesek za klientem? Na twoje miejsce będzie masa innych chętnych.

Szczera prawda !

Cytat:
Napisane przez Ayertienna Pokaż wiadomość
Ja nikomu pracy nie wybierałam, chodzę na zakupy dla przyjemności i jeśli taka pani swoją natarczywością mi przeszkadza, to z całą☠pewnością nie wrócę do takiego sklepu - bo właśnie, to ma być dla mnie przyjemność.
Taka pani nie robi Ci tego na złość tylko tak jej każą. Ona nie ma na to wpływu - takie zachowanie jest pracownikom narzucone. Może warto skontaktować się z działem marketingu ? Bo narzekanie na forum raczej nie pomoże
Ostatecznie można nie chodzić w miejsca które nas denerwują
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:31   #53
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
Ostatecznie można nie chodzić w miejsca które nas denerwują
wlasnie

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 10:52   #54
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórym takie zainteresowanie pochlebia, jak VIPy się czują. Zwłaszcza pewnie to działa na nowobogackie żony buraczanych biznesmenów.
Dokładnie, musi o to chodzić.

Ja nienawidzę takich sklepów, wchodzę tylko jak naprawdę muszę (np. szybko kupić prezent). Nieraz jest tak, że jak jest np. 5 dziewczyn w sklepie, to każda musi Cię zaatakować nie da się przejść spokojnie od półki do półki.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 11:32   #55
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
Taka pani nie robi Ci tego na złość tylko tak jej każą. Ona nie ma na to wpływu - takie zachowanie jest pracownikom narzucone.
Pracowałam w sieciówce, mówię to już któryś raz, i bzdurą jest to, co mówisz.
Narzucone jest przede wszytskim to, że należy znać się na swojej pracy, znać asortyment i być miłym i kulturalnym. Jeśli ktoś nie wyniósł z domu czy ze szkoły, co to znaczy profesjonalizm w miejscu pracy, to rozumie to opacznie, tak jak te panie w Sephora czy Douglas. Że jak będzie napadała, to ja nie zauważę, że mówi głupoty i nie zna się na perfumach czy kremach.

Nie trzeba lecieć za klientką, nie trzeba patrzeć jej na ręce, wystarczy np. podejść, powiedzieć dzień dobry, jeśli będzie pani czegoś potrzebowała to jesteśmy do pani dyspozycji i sobie pójść. I czas zaoszczedzony na nagabywaniu zutylizować na dokształcanie się.

Cytat:
(...)
Stary 2012-11-14, 11:37   #56
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

mnie to zawsze rozwala, ze ja wyskakuje z niewygodnymi pytaniami

bo ja juz cos tam wylukam w necie i sie nieraz pytam, a one na mnie najczesciej tak

i to nie tylko perfumeryjne , ale tez mam tak w innych

i sie nauczylam, ze mowie od razu 3 razy dziekuje i mam spokoj

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2012-11-14, 11:43   #57
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
mnie to zawsze rozwala, ze ja wyskakuje z niewygodnymi pytaniami
bo ja juz cos tam wylukam w necie i sie nieraz pytam, a one na mnie najczesciej tak
No ja mam dokładnie tak samo, niestety w 99% wypadkach wiem lepiej od nich, co mają w asortymencie (nie znam się tylko na wykonywaniu makijażu, ale jak patrzę na twarze makijaże 90% z nich to widzę, że też się na tym nie znają), albo czego nie mają, więc na plaster cudują, że chca mi pomóc, jak nie mogą.

Cytat:
(...)

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 11:52   #58
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

E, na jakimś polsat biznes oglądałam program, w którym facet zajmujący się technikami sprzedaży oceniał bardzo negatywnie politykę różnych sieciówek w Polsce. Stwierdził, że tutaj "góra" wychodzi z założenia, że trzeba się narzucać, trzeba atakować, wtedy klient kupi, choć to jest totalnie sprzeczne z ogólnie przyjętymi zasadami.
Co ciekawe, te same sieciówki zagramanicą wprowadzają inne zasady.

Coś w tym jest. W Douglas w Holandii nikt mnie nie atakował. Wybrałam co chciałam i jeszcze dostałam full próbek, testerów, nowych zapachów.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 12:01   #59
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Pracowałam w sieciówce, mówię to już któryś raz, i bzdurą jest to, co mówisz.
Narzucone jest przede wszytskim to, że należy znać się na swojej pracy, znać asortyment i być miłym i kulturalnym. Jeśli ktoś nie wyniósł z domu czy ze szkoły, co to znaczy profesjonalizm w miejscu pracy, to rozumie to opacznie, tak jak te panie w Sephora czy Douglas. Że jak będzie napadała, to ja nie zauważę, że mówi głupoty i nie zna się na perfumach czy kremach.

Nie trzeba lecieć za klientką, nie trzeba patrzeć jej na ręce, wystarczy np. podejść, powiedzieć dzień dobry, jeśli będzie pani czegoś potrzebowała to jesteśmy do pani dyspozycji i sobie pójść. I czas zaoszczedzony na nagabywaniu zutylizować na dokształcanie się.

No ale przecież nie pracowałaś we wszystkich sieciówkach (no chyba ze, to sorry) przecież w każdej sieci jest jednak trochę inne podejście, pewnie co innego pracownikowi każą.
W Solarach wszystkie panie sa ubrane na czarno , uśmiechnięte nawet jak widać że padają już na pysk i niesamowicie miłe i pomocne, w Monnari mają zasadniczo klientkę głeboko w dooopie chyba tylko pilnują żeby nie kraść i układają co się rozłoży i nie kojarzę stroju firmowego, w Sephorze każdej zachowują się wg. danego schematu i witają, proponują pomoc dokładnie tymi samymi słowami czy to Gdynia czy Gdańsk czy Wa-wa, a w H&M czy Reservcie to obsługi z zasady nie ma a jak jest to się kryje po kątach i ucieka przed klientką, w Orsayu oprócz pań przy kasie jest na sklepie z zasady tylko ochroniarz.

ja wątpię, żeby one się tak same z siebie unifikowały w danej sieci na dany sposób. Chyba jednak węszę odgórną idoktrynację.

Tak jak kiedyś w Empikach, nagle obsługa jak jeden zaczęła mówić klientom po imieniu.
Dajesz kartę, a Ci kasjerka po imieniu zasuwa ni z gruchy ni z pietruchy.
Na szczęście się nie przyjęło i jak nagle pojawiło tak nagle zdechło - pewnie klienci dali odpowiednio silny odzew na nie.
W kupie siła.

Liz Williams
Stary 2012-11-14, 12:06   #60
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No ale przecież nie pracowałaś we wszystkich sieciówkach (no chyba ze, to sorry)
W jednej z tu wymienionych
Cytat:
ja wątpię, żeby one się tak same z siebie unifikowały w danej sieci na dany sposób. Chyba jednak węszę odgórną idoktrynację.
A ja węszę, że jak jedna sobie umyśliła, że będzie cudowała i atakowała klientkę, to reszta podpatrzyła i wszystkie tak szaleją. Zdaje się, że mają prowizję od sprzedaży i im więcej napadną i wcisną, tym więcej kasy mają.
Ale co mnie to musi obchodzić?
Cytat:
Tak jak kiedyś w Empikach, nagle obsługa jak jeden zaczęła mówić klientom po imieniu.
Pamiętam te sprawę.
Cytat:
W kupie siła.
Siec mnie uratuje. Allegro i Truskawa.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Coś w tym jest. W Douglas w Holandii nikt mnie nie atakował. Wybrałam co chciałam i jeszcze dostałam full próbek, testerów, nowych zapachów.
Az się łezka w oku kreci na myśl o francuskich perfumeriach. Dwa miechy temu do zakupów za 100 euro dostałam 48 próbek i 2 pełnowymiarowe produkty w gratisie...

Cytat:
(...)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości