Zmierzch - Przed Świtem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 09:15   #31
nosferatku
Zadomowienie

Dot.: Zmierzch - Przed Świtem

A ja oglądam "Zmierzch" dla beki i nie kryję się z tym. Gniot jest gniotem i gniotem pozostanie, ale jest gniotem tak absolutnym, że to już aż prawie sztuka.
Na tej samej zasadzie oglądam nieraz horrory klasy Y.
To się nazywa reset mózgu.

Może nie powinnam była iść do kina, bo wpadłyśmy w głupawkę tak potworną, że jakaś zakochana parka obok patrzyła na nas z nienawiścią. Na szczęście, to był wieczorny seans i trzy czwarte sali ryczało ze śmiechu.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 10:35   #32
aezn913
Raczkowanie

Mam pytanie do fanów Zmierzchu. Szukam piosenki / melodii, która jest chyba motywem przewodnim wszystkich części (tak mi się wydaje). Jest to instrumentalny utwór i w pewnym momencie jest słychać dźwięk pianina.

Bella Reborn - Carter Burwell udało mi się znaleźć ten motyw

Edytowane przez aezn913
Czas edycji: 2012-11-21 o 11:07
aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 16:23   #33
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Też miałam okazję już zobaczyć Przed świtem 2. Aż trudno uwierzyć, że to już koniec...No i Emmet jakoś inaczej wyglądał Wszyscy się pozmieniali
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:49   #34
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Byłam wczoraj na seansie.

Jakoś 3 lata temu 'zachorowałam' na zmierzch. Namiętnie chodziłam do kina na każdą część.

No i poszłam na ostatnią. Chociaż zmierzch teraz obchodzi mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg, to postanowiłam zakończyć tą sagę.

I co? I gó***, chciałoby się rzec Film ciągnie się jak flaki z olejem. Wierzcie mi, że pomimo sympatii i sentymentu do sagi, (gdyby nie pewna częśc filmu, która zaostała zresztą już zaspojlerowana) to z czystym sumieniem wystawiłabym na Filmwebie 2/10.

Ostatnia część była jak dla mnie tylko wyciągnięciem od widza dodatkowej kasy.

Jedyne co mi się w filmie podobało to postać Aro, która została genialnie (zresztą w całej sadze) zagrana. I tylko temu panu z całej obsady należą się gromkie brawa.

Jakoś wcale mi nie żal, ze Zmierzch się skończył

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość

Może nie powinnam była iść do kina, bo wpadłyśmy w głupawkę tak potworną, że jakaś zakochana parka obok patrzyła na nas z nienawiścią. Na szczęście, to był wieczorny seans i trzy czwarte sali ryczało ze śmiechu.

mnie na każym z poszczególnych części zawsze rozśmieszali faceci, którzy z laskami chodzili na ten film (na bank zostali zmuszeni)
wczoraj w moim kinie było bardzo dużo facetów w wieku 50+, zupełnie nie wiem, co oni tam robili

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 23:55   #35
Kasssiulka
Raczkowanie

my jak bylismy w kinie to nam dali chusteczki higieniczne bo to komedia romantyczna...
egekt zaskoczenia z bitwa był...
a najbardziej podobał mi sie śmiech Aro... serio genialnie zagrana postać
Kasssiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 07:55   #36
agniesiaa

Zgadzam się co do Aro. Uwielbiam też jane
Stary 2012-11-27, 16:21   #37
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do Aro. Uwielbiam też jane

Ja własnie z całej Sagi lubiłam Volturi
Świetnie zagrane role- oni w ogóle byli tacy 'powerfull'- do tego stroje, charakteryzacja- sposób wysławiania się Byli taką perełką wśród całej sagi

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 17:25   #38
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ja własnie z całej Sagi lubiłam Volturi
Świetnie zagrane role- oni w ogóle byli tacy 'powerfull'- do tego stroje, charakteryzacja- sposób wysławiania się Byli taką perełką wśród całej sagi
Podpisuję się pod wszystkim. Świetnie im to wyszło.
Stary 2012-11-27, 17:42   #39
coff3ina
Zadomowienie

Po Silent Hill 2 stwierdzilam, ze czas na cos glupiego coby obrazy z horroru z glowy wypedzic. Tak zawane 'odmozdzenie sie'.

Film zaskoczyl mnie pozytywnie bo byl... Zabawny. Ogolna koncepcja, niespojnosc pewnych scen daly super komiczny obraz.

Chociaz musze przyznac, ze sceny walki byly dosc brutalne jak dla mnie. Powiedzmy, ze nie spodziewalam sie takiej jatki na Zmierzchu.

Ostatnia scena plus piosenka tez mialy grac na emocjach i jak widzialam niektorzy lezke uronili. Zreszta ja tez kilka uronilam ale ze smiechu.

Oczywiscie postacie z Rosji rozwalily mnie totalnie z ich akcentem.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1

Edytowane przez coff3ina
Czas edycji: 2012-11-27 o 17:43 Powód: Zapomnialam o postaciach z Rosji
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 11:12   #40
ginkgo biloba
Raczkowanie

Mnie osobiście bardzo się podobało. Oczywiście książka była 100 razy lepsza, ale i tak postarali się z tą częścią. Zaś jeżeli mam oceniać zmierzch jako sam film, to gdyby nie książkowy sentyment, faktycznie wypada bardzo słabo... A co do oglądania zmierzchu dla samego pośmiania się i mówienia później, że to jest bez sensu... to takie osoby powinny zostać w domu i zająć się czymś konstruktwnym, a nie wydawać forsy, na coś co nawet ich nie interesuje!
ginkgo biloba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości