Alior Sync - wasze opinie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 09:07   #31
paczusia
Raczkowanie

Dot.: Alior Sync - wasze opinie

dziewczyny mam jeszcze pytanie: dlugo czekalyscie na karte debetowa? mam juz umowe ,bo przyszla kurierem wraz z umowa o onto i instrukcja logowania,konto mam aktywne od zeszlego czwartku. z gory dziekuje za podpowiedzi.

paczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 10:52   #32
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość
dziewczyny mam jeszcze pytanie: dlugo czekalyscie na karte debetowa? mam juz umowe ,bo przyszla kurierem wraz z umowa o onto i instrukcja logowania,konto mam aktywne od zeszlego czwartku. z gory dziekuje za podpowiedzi.
U mnie było tak, że w piątek był kurier z umową we wtorek miałam kartę a w środę dostałam sms, że aktywowali mi konto.
Cytat:
Napisane przez TvvinShadow Pokaż wiadomość
Zmiany...

informujemy, że od 1 listopada 2013 r. zmienia się "Taryfa Opłat i Prowizji Alior Sync". Zgodnie z zapisami nowej Taryfy pierwsze 3 wpłaty we wpłatomacie na rachunki oszczędnościowo-rozliczeniowe i oszczędnościowe Klienta w danym miesiącu są darmowe. Za kolejne wpłaty pobierana będzie prowizja w wysokości 0,5% wpłacanej kwoty, minimum 1 zł.
Trzeba będzie po prostu pilnować ile razy się będzie wpłacało, nieco wkurzające ale mi na razie te konto odpowiada.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 16:00   #33
paczusia
Raczkowanie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42606062]U mnie było tak, że w piątek był kurier z umową we wtorek miałam kartę a w środę dostałam sms, że aktywowali mi konto.

Trzeba będzie po prostu pilnować ile razy się będzie wpłacało, nieco wkurzające ale mi na razie te konto odpowiada.[/QUOTE]

kurka,a ja ciągle na karte czekam... a i nie wiem dlaczego ja chcę zadzwonic na infolinię to mi odrzuca polaczenie.

paczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 16:10   #34
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość
kurka,a ja ciągle na karte czekam... a i nie wiem dlaczego ja chcę zadzwonic na infolinię to mi odrzuca polaczenie.
To dziwne, włąśnie spróbowałam zadzwonić i się połączyłam, na pewno wpisałaś dobry numer? Możesz jeszcze spróbować na stronie Sync pogadać przez chat z pracownikiem banku i tam się zapytać ile czasu średnio może iść karta, tylko, że teraz to może być ciężko z dobiciem się do nich.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 22:57   #35
karolina12805
Przyczajenie

Dot.: Alior Sync - nie polecam

Nie polecam!
Niestety mają kilkudniowe opóźnienia w ksigowaniu transakcji.
Wielokrotnie zdarzało się, że przez kilka dni nie dokonywałam żadnych transakcji, a nagle po kilku dniach ksiegowano stare przelewy (których nie było w kwotach zablokowanych!!!) i okazywało się, że mam np. 60 zł. mniej niż mi się wydawało. I dzisiaj właśnie zaskoczyło mnie doszczętnie, kiedy niezpodziewanie dostałam sms-a o saldzie ujemnym, a ostatnie zakupy robiłam 31 października! sciana
Nie pytajcie jakie jest oprocentowanie tego nie chcianego debetu...
Wg mnie jest to sprawa skandaliczna. W Credit Agricolu nigdy przenigdy mi się to nie zdarzało, a wyniosłam się od nich bo podnieśli opłaty.
Od listopada w Sync wprowadzili też ograniczenie wpłat we wpłatomatach - darmowe są tylko 3, od każdej następnej płaci się chyba 0,5% prowizji (a Sync przecież nie ma własnych oddziałów).
23.12.2012 73 kg
30.12.2012 71,6 kg
karolina12805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 07:43   #36
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: Alior Sync - nie polecam

Cytat:
Napisane przez karolina12805 Pokaż wiadomość
Nie polecam!
Niestety mają kilkudniowe opóźnienia w ksigowaniu transakcji.
Wielokrotnie zdarzało się, że przez kilka dni nie dokonywałam żadnych transakcji, a nagle po kilku dniach ksiegowano stare przelewy (których nie było w kwotach zablokowanych!!!) i okazywało się, że mam np. 60 zł. mniej niż mi się wydawało. I dzisiaj właśnie zaskoczyło mnie doszczętnie, kiedy niezpodziewanie dostałam sms-a o saldzie ujemnym, a ostatnie zakupy robiłam 31 października! sciana
Nie pytajcie jakie jest oprocentowanie tego nie chcianego debetu...
Wg mnie jest to sprawa skandaliczna. W Credit Agricolu nigdy przenigdy mi się to nie zdarzało, a wyniosłam się od nich bo podnieśli opłaty.
Od listopada w Sync wprowadzili też ograniczenie wpłat we wpłatomatach - darmowe są tylko 3, od każdej następnej płaci się chyba 0,5% prowizji (a Sync przecież nie ma własnych oddziałów).
A to były normalne transakcje czy zbliżeniowe? Bo mi w każdym banku zbliżeniowe dochodzą kilka dni później i nie blokuje się kwota (dlatego bardzo ich nie lubię )

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 00:16   #37
ictb
Przyczajenie

Arrow Dot.: Alior Sync - wasze opinie

Ok ja ma konto w Alior Sync prawie od początku istnienia banku także może też się wypowiem
Kiedyś miałam konto w inny m konkurencyjnym banku, jednak ich zachowanie przechyliło szalę goryczy i postanowiłam zmienić.
Początkowo miałam wątpliwości jednak po przeczytaniu tego ciekawego artykułu http://alior-sync-konto.pl/alior-sync-opinie-o-banku/ zdecydowałem się na otwarcie rachunku.
Do tej pory nie zapłaciłam nic za to konto, co jest nie do pomyślenia w przypadku kont w innych bankach.
ictb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości