![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak "się wyrobić" na fajną laskę;)
Cytat:
![]() ![]() A temat ciekawy, będę podczytywać, bo też chcę się "wyrobić" ![]()
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zimowych tam już nie kupię, klejony cienki koszmarek. Ale szpilki sobie chwalę, noszę latami ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio usłyszałam, że się wyrobiłam, więc coś postaram się wrzucić
![]() 1.Zadbać o fryzurę, naprawdę dużo może zmienić ![]() 2. Dużo się uśmiechać ![]() 3. Zwracać uwagę na to, jakie ciuchy pasują do naszej figury. Trzeba pomyśleć, co chcemy podkreślić, co schować i wtedy odpowiednio szukać ciuchów. Piszesz, że chcesz kupić nowe ciuchy - nie musisz wydawać nie wiadomo ile kasy od razu, możesz kupować stopniowo. Wyprawa do lumpa też nie jest złym pomysłem. Lubię tam kupować, bo jest tanio i poza tym, mało kto ma potem takie ciuchy jak ja. Może jakieś Twoje obecne ciuchy się też przydadzą. Jak dziewczyny mówiły - warto kupować rzeczy podstawowe, klasyczne, które będą pasowały do wielu innych rzeczy. Np. czarne albo ciemne jeansy, gładkie koszulki albo bluzki na ramiączkach, sweterki dłuższe w kolorach: czarny, szary, granat. ![]() 4. Makijaż. Potrafi wiele zdziałać i zakryć. Ja nie mam praktycznie brwi i rzęs, jeśli ich nie pomaluję(tak jasny blond mam), a to jednak spora różnica jest. ![]() 5. Jedno z ważniejszych: pora uwierzyć w siebie, bo to połowa sukcesu. ![]() Porzuć pomysł z solarą, szkoda skóry. ![]() Napisz może coś więcej o sobie, czy się malujesz i jak tak, to co robisz? Jakie ciuchy Ci się podobają? Coś chciałabyś zmienić oprócz tego, co wyżej wymieniłaś?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A moje kozaczki z CCC (za 119zł) chodzą już ze mną 3-ci sezon i naprawdę na maxa je eksploatuję
![]() ![]() A co do solarium to ja np. o wiele lepiej się czuję jak mam nawet ciut opaloną skórę, nie chodzę często bo od wakacji byłam dopiero raz z 2 tyg temu i to na 8 minut, powinnam iść teraz jeszcze raz i podejrzewam, że do Świąt BN w zupełności by mi to wystarczyło.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Nie wiem co macie do Deichmanna.
Jasne, że są tam buty z ceraty, ale są też lepsze. Ja jestem z tych osób, które nie kupują butów na lata, tylko wolą fajne tańsze i zmieniać częściej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Co do dziewczyn ze stopą 42 - ja mam 41.5 (to oznacza tylko tyle że średnio co drugie przymierzane 41 są za małe :P), moja mama 42 i nie kupujemy TYLKO w Deichmannie (chociaż faktycznie, buty potrzebne od wielkiego dzwonu i noszone 3-4 razy w roku mogę tam kupić). Jest Josef Seibel, jest Wojas (tak, mają tam 42! wiem bo mam
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrą inspiracją w temacie wyrobienia się są zdjęcia polskich aktorek "teraz "w zestawieniu z tymi zrobionymi na początku kariery. Od razu widać na czym polega różnica. Za młodu szare myszki a po 10 latach super laski. Moda sie zmienia, wiadomo, ale dobry makijaż i elegancka fryzura zawsze dużo dają.☠
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dobrze radzą
![]() Jeśli o mnie chodzi to: 1. Wolę kupić mniej, ale lepszej jakości - tyczy się to i ubrań i dodatków i butów. 2. Popieram głos odnośnie perfum - dobrze dobrane, trwałe i dobre jakościowo perfumy pozwolą Ci się wyróżnić z tłumu - gdy usłyszysz klika komplementów, że ładnie pachniesz, od razu poczujesz się lepiej ![]() 3. Nie chodzę do solarium, szkoda mi skóry. Piję od jakiegoś czasu sok z marchewki i sok z buraków (z powodów zdrowotnych...) i kolor skóry widocznie się poprawił ![]() ![]() 4. Siłownia - polecam. Sama chodzę już od długiego czasu i czuję się zdecydowanie lepiej (fizycznie i psychicznie). A jeśli nie siłownia to chociaż bieganie (jak się cieplej zrobi). 5. Osobiście stawiam na makijaż, szczególnie lubię podkreślone oczy (m.in. używam eyelinera) 6. Oczywiście włosy, zmiana fryzury, koloru - sama też farbuję włosy i czuję się o niebo lepiej niż w naturalnym kolorze ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ogólnie nie jest ze mną źle ![]() ![]() Myślę, że najlepiej się poczuję jak schudnę tak z 3-5 kg. Jestem szczupła(tak mówią), ale jeśli czuję, że jest mnie troszkę za dużo, to wolę to zgubić, bo najważniejsze to czuć się dobrze z samą sobą. No a nad solarium myślałam, żeby tak chodzić 2 razy w miesiący na 6-7 minut, bo tyle mi wystarczy. Ale po tym, co piszą dziewczyny zastanawiam się czy warto?? Próbowałam X razy bawić się z balsami brązującymi, ale one tak ohydnie śmierdzą...i smarowanie ich na twarz...wydaje mi się, że to strasznie zapycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja koncentruję się głównie na twarzy i włosach, to robi 'resztę'.
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego myslę, ze skoro masz zamiar schudnąc, to z kupieniem ubran poczekaj, bo chyba bez sensu, zeby potem wisiały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Mam zamiar poczekać do poświątecznych przecen. Mam zatem jeszcze miesiąć. Myślę, że 3 kg zdąże stracić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według mnie podstawą powinna być pielęgnacja- gładka cera, zadbane włosy i paznokcie robią większość roboty ![]() aktywność fizyczna- bardzo na tak ![]() ![]() co do ubrań to raczej nie wypowiem się, bo mam gust dość odmienny od większości i pewnie by się moje propozycje nie spodobały ![]() osobiście czuję się atrakcyjniejsza w butach na obcasach więc też polecam solarium odpada- było fajne 10 lat temu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ogólnie co do ubrań, butów, jasne, że nie ma co iść na ilość, ale raczej na jakość, ale z drugiej strony jak ma się kilka porządnych par spodni/butów noszonych na zmianę, to też nie niszczą i nie zużywają się tak szybko jak byśmy nosiły jedne w kółko, no i zawsze to jakieś urozmaicenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Moja rada to zadbać o szczegóły bo wszystko zostało powiedziane ale... Jest taka jedna blogerka, przeszła metamorfozę już się lepiej ubiera. Ale nawet super ciuchy i szczupła sylwetka będą wyglądać obrzydliwie przy np tłustych nieułożonych włosach, niewyregulowanych brwiach czy nie zrobionych paznokciach. Diabeł tkwi w szczegółach, fryzura nawet jak ładna po wyjściu od fryzjera będzie wyglądać koszmarnie przyklapnięta, dlatego rano należy ją jakoś ułożyć - najlepiej umyć i na szczotce, a jak nie spiąć czy coś żeby nie wisiały takie smęty. To samo brwi i tak dalej bo ja wręcz patrzeć nie mogę - tutaj szpileczka ubranka coś tam włosy pofarbowane ale tłuste smutne drągale zwisają z głowy, aż żal patrzeć. Makijaż jest ale cera niezadbana aż błaga o dermatologa, a lakier z paznokci pozdzierany, do tego paznokcie nierówne i różnej długości. Szczegóły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moim zdaniem warto zainwestować w dobre dodatki: torebkę, zegarek czy okulary bo takie akcesoria nawet zwykłym rzeczom dodają klasy ![]() Kwestią numer dwa dobrego wyglądu są moim zdaniem zadbane włosy, dobrze dobrany makijaż i zadbane ciało, twarz i paznokcie. Jest taki wątek na wizażu który bardzo lubię, dziewczyny podawały tam mnóstwo kosmetyczno- ubraniowych rad,wskazówek i inspiracji, sama zakupiłam sporo perełek pod wpływem tego wątku, w pierwszym poście podana jest też lista blogów fajnie ubierających się dziewczyn. Tu linki do dwóch części wątku : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647426 i https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=606769 Edytowane przez madziunia2 Czas edycji: 2012-11-18 o 14:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Wow, dzięki za podrzucenie fajnych wątków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmiana myślenia jest najważniejsza, najważniejsze to żeby na tym Ci zależało ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
A ja wam powiem,że sztyblety są specjalnymi butami do jazdy konnej. Nie wiem jak można w tym chodzić na co dzień. I nie chodzi tu o to,że są nieładne (dla mnie są piękne,bo chciałabym takie,ale do sportu),tylko to,że są przeznaczone do jazdy konnej ! Ciekawa jestem kiedy zaczną nosić czapsy... xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Myślę, że figura przede wszystkim, wiec zacznij od ćwiczeń i zgubienia kilku kilogramów, możesz połàczyć ten proces ze zmiana fryzury, zainwestuj i idź do dobrego stylisty, nie licz że Pani Krysia z salonu osiedlowego zrobi z ciebie bòstwo, prześledź fora i znajdź najlepszego stylist fryzur, zapłacisz dwa razy tyle, ale z doświadczenia wiem, że to si opłaca. Prawdziwy fachowiec dobierze ci idealny kolor i cięcie, a to już połowa sukcesu.
nIe wiem dlaczego ale mi z nowà fryzurà zawsze lepiej mi siè ćwiczy. Na koniec zostaw sobie ciuchy, a nóż będziesz mogła kupić mniejszy rozmiar ![]() Te z sieciówek nie wytrzymajà w dobrym stanie nawet sezonu, więc nie warto inwestować w shit.w zmechaconej bluzce świata nie zawojujesz. Lepiej mieć mniej rzeczy, ale oryginalnych , budujàcych wizerunek. Tylko tym się wyróżnisz z tłumu i przykujesz uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.