Jak "się wyrobić" na fajną laskę;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 23:15   #31
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Jak "się wyrobić" na fajną laskę;)

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupuje w Deichmanie i uważam, że są solidne buty. Z tym, że wiadomo-być może zależy kto jak trafi. Ja się nigdy nie zawiodłam. Za to CCC...buty po dwóch tygodniach się rozpadają i jak da się do reklamacji, to po dwóch dniach trzeba nieść do kolejnej...Jedyny plus że CCC ma duży wybór.

A gdzie w takim razie kupujecie buty?
Ja w zeszłym roku kupiłam w Deichmanie albo w CCC buty zimowe. Po czym całą zimę przechodziłam w kozakach z Carrefoura, nabytych za całe 30 zł Generalnie większość butów jest tam okropna, ale czasem można trafić na jakąś "perełkę" - i niektóre trzymają się dłużej, niż te "porządne" kilka razy droższe

A temat ciekawy, będę podczytywać, bo też chcę się "wyrobić"
Stary 2012-11-18, 00:00   #32
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
No ja tam nie wiem, mówię o skórzanych, porządnych, a nie papierowych. Chociaż co kto woli - mam jedne "papierowe" i wytrzymały więcej niż skórzane kozaki, które są przeznaczone na włoskie zimy. Skórzane buty na jesień fajna rzecz, ale do jeżdżenia samochodem. No chyba że mówimy o glanach
Tak ogólnie na co dzień to i ja mam dobre wrażenia po tych jakichś najtańszych ale akurat na nazwy oficerki i sztyblety jestem cięta, już mi się zdarzyło zostawić podeszwę w błocie
Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
O nie, tylko nie Deichmann i buty z ceraty
Zimowych tam już nie kupię, klejony cienki koszmarek. Ale szpilki sobie chwalę, noszę latami
Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Moja mama kupiła kozaki w Deichmannie, które po kilku dniach zaczęły przemakać i odrzucili jej reklamacje z uzasadnieniem, że źle wykorzystywała buty z domysłem, że nie nadają się na śnieg...
Haha mojej koleżance też tak kiedyś powiedzieli. Wkurzyła się i mówi po to kupuje buty żeby w nich chodzić i jej przyjęli

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 00:08   #33
solaola
Zakorzenienie

Ostatnio usłyszałam, że się wyrobiłam, więc coś postaram się wrzucić .

1.Zadbać o fryzurę, naprawdę dużo może zmienić Może inaczej przedziałek? Ja kiedyś nosiłam taką dłuższą grzywkę, teraz noszę na środku przedziałek(zawsze myślałam, że mi to nie pasuje), przekonałam się i jest chyba fajniej.
2. Dużo się uśmiechać .
3. Zwracać uwagę na to, jakie ciuchy pasują do naszej figury. Trzeba pomyśleć, co chcemy podkreślić, co schować i wtedy odpowiednio szukać ciuchów. Piszesz, że chcesz kupić nowe ciuchy - nie musisz wydawać nie wiadomo ile kasy od razu, możesz kupować stopniowo. Wyprawa do lumpa też nie jest złym pomysłem. Lubię tam kupować, bo jest tanio i poza tym, mało kto ma potem takie ciuchy jak ja.
Może jakieś Twoje obecne ciuchy się też przydadzą. Jak dziewczyny mówiły - warto kupować rzeczy podstawowe, klasyczne, które będą pasowały do wielu innych rzeczy. Np. czarne albo ciemne jeansy, gładkie koszulki albo bluzki na ramiączkach, sweterki dłuższe w kolorach: czarny, szary, granat.
4. Makijaż. Potrafi wiele zdziałać i zakryć. Ja nie mam praktycznie brwi i rzęs, jeśli ich nie pomaluję(tak jasny blond mam), a to jednak spora różnica jest.
5. Jedno z ważniejszych: pora uwierzyć w siebie, bo to połowa sukcesu. Widać od razu to po człowieku w mowie ciała, ale najważniejsze jest to, żebyś sama ze sobą czuła się dobrze i to co będziesz miała aktualnie na sobie nie ma aż takiego wielkiego znaczenia.

Porzuć pomysł z solarą, szkoda skóry.
Napisz może coś więcej o sobie, czy się malujesz i jak tak, to co robisz? Jakie ciuchy Ci się podobają? Coś chciałabyś zmienić oprócz tego, co wyżej wymieniłaś?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 07:27   #34
tigrunia
Raczkowanie

A moje kozaczki z CCC (za 119zł) chodzą już ze mną 3-ci sezon i naprawdę na maxa je eksploatuję W tym czasie były zaledwie raz u szewca na wymiance podeszwy. Lubię je bo są mega wygodne ale niestety chyba pora przerwać ten związek bo zwyczajnie mi się opatrzyły

A co do solarium to ja np. o wiele lepiej się czuję jak mam nawet ciut opaloną skórę, nie chodzę często bo od wakacji byłam dopiero raz z 2 tyg temu i to na 8 minut, powinnam iść teraz jeszcze raz i podejrzewam, że do Świąt BN w zupełności by mi to wystarczyło..
tigrunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 09:10   #35
201611241302
Konto usunięte

Nie wiem co macie do Deichmanna.
Jasne, że są tam buty z ceraty, ale są też lepsze.
Ja jestem z tych osób, które nie kupują butów na lata, tylko wolą fajne tańsze i zmieniać częściej.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 09:37   #36
Ayertienna
Raczkowanie

Co do dziewczyn ze stopą 42 - ja mam 41.5 (to oznacza tylko tyle że średnio co drugie przymierzane 41 są za małe :P), moja mama 42 i nie kupujemy TYLKO w Deichmannie (chociaż faktycznie, buty potrzebne od wielkiego dzwonu i noszone 3-4 razy w roku mogę tam kupić). Jest Josef Seibel, jest Wojas (tak, mają tam 42! wiem bo mam ), są zwykłe sklepy obuwnicze z szerszym wyborem dużych rozmiarów, są buty unisex wreszcie - nie trzeba kupować czegoś niskiej jakości tylko ze względu na większą stopę...
Stary 2012-11-18, 10:11   #37
BioIvO
Zakorzenienie

Bardzo dobrą inspiracją w temacie wyrobienia się są zdjęcia polskich aktorek "teraz "w zestawieniu z tymi zrobionymi na początku kariery. Od razu widać na czym polega różnica. Za młodu szare myszki a po 10 latach super laski. Moda sie zmienia, wiadomo, ale dobry makijaż i elegancka fryzura zawsze dużo dają.☠

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 10:17   #38
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dziewczyny dobrze radzą

Jeśli o mnie chodzi to:

1. Wolę kupić mniej, ale lepszej jakości - tyczy się to i ubrań i dodatków i butów.
2. Popieram głos odnośnie perfum - dobrze dobrane, trwałe i dobre jakościowo perfumy pozwolą Ci się wyróżnić z tłumu - gdy usłyszysz klika komplementów, że ładnie pachniesz, od razu poczujesz się lepiej
3. Nie chodzę do solarium, szkoda mi skóry. Piję od jakiegoś czasu sok z marchewki i sok z buraków (z powodów zdrowotnych...) i kolor skóry widocznie się poprawił dodatkowo, polecam balsam z drobinkami rozświetlającymi (np. Dove). Świetna sprawa w okresie letnim, czy na jakąś imprezę
4. Siłownia - polecam. Sama chodzę już od długiego czasu i czuję się zdecydowanie lepiej (fizycznie i psychicznie). A jeśli nie siłownia to chociaż bieganie (jak się cieplej zrobi).
5. Osobiście stawiam na makijaż, szczególnie lubię podkreślone oczy (m.in. używam eyelinera)
6. Oczywiście włosy, zmiana fryzury, koloru - sama też farbuję włosy i czuję się o niebo lepiej niż w naturalnym kolorze
Stary 2012-11-18, 10:20   #39
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Ostatnio usłyszałam, że się wyrobiłam, więc coś postaram się wrzucić .

1.Zadbać o fryzurę, naprawdę dużo może zmienić Może inaczej przedziałek? Ja kiedyś nosiłam taką dłuższą grzywkę, teraz noszę na środku przedziałek(zawsze myślałam, że mi to nie pasuje), przekonałam się i jest chyba fajniej.
2. Dużo się uśmiechać .
3. Zwracać uwagę na to, jakie ciuchy pasują do naszej figury. Trzeba pomyśleć, co chcemy podkreślić, co schować i wtedy odpowiednio szukać ciuchów. Piszesz, że chcesz kupić nowe ciuchy - nie musisz wydawać nie wiadomo ile kasy od razu, możesz kupować stopniowo. Wyprawa do lumpa też nie jest złym pomysłem. Lubię tam kupować, bo jest tanio i poza tym, mało kto ma potem takie ciuchy jak ja.
Może jakieś Twoje obecne ciuchy się też przydadzą. Jak dziewczyny mówiły - warto kupować rzeczy podstawowe, klasyczne, które będą pasowały do wielu innych rzeczy. Np. czarne albo ciemne jeansy, gładkie koszulki albo bluzki na ramiączkach, sweterki dłuższe w kolorach: czarny, szary, granat.
4. Makijaż. Potrafi wiele zdziałać i zakryć. Ja nie mam praktycznie brwi i rzęs, jeśli ich nie pomaluję(tak jasny blond mam), a to jednak spora różnica jest.
5. Jedno z ważniejszych: pora uwierzyć w siebie, bo to połowa sukcesu. Widać od razu to po człowieku w mowie ciała, ale najważniejsze jest to, żebyś sama ze sobą czuła się dobrze i to co będziesz miała aktualnie na sobie nie ma aż takiego wielkiego znaczenia.

Porzuć pomysł z solarą, szkoda skóry.
Napisz może coś więcej o sobie, czy się malujesz i jak tak, to co robisz? Jakie ciuchy Ci się podobają? Coś chciałabyś zmienić oprócz tego, co wyżej wymieniłaś?

Ogólnie nie jest ze mną źle Zapuszczam włosy, staram sie zagęścić(wcierki), intensywnie odżywiam. Maluję się, ćwiczę, generalnie raczej dbam o siebie. Ale w związku z przypływem gotówki postanowiłam zadbać jeszcze bardziej i stąd moje pytanie o Wasze tricki na wyrobienie
Myślę, że najlepiej się poczuję jak schudnę tak z 3-5 kg. Jestem szczupła(tak mówią), ale jeśli czuję, że jest mnie troszkę za dużo, to wolę to zgubić, bo najważniejsze to czuć się dobrze z samą sobą. No a nad solarium myślałam, żeby tak chodzić 2 razy w miesiący na 6-7 minut, bo tyle mi wystarczy. Ale po tym, co piszą dziewczyny zastanawiam się czy warto?? Próbowałam X razy bawić się z balsami brązującymi, ale one tak ohydnie śmierdzą...i smarowanie ich na twarz...wydaje mi się, że to strasznie zapycha.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 10:25   #40
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie nie jest ze mną źle Zapuszczam włosy, staram sie zagęścić(wcierki), intensywnie odżywiam. Maluję się, ćwiczę, generalnie raczej dbam o siebie. Ale w związku z przypływem gotówki postanowiłam zadbać jeszcze bardziej i stąd moje pytanie o Wasze tricki na wyrobienie
Myślę, że najlepiej się poczuję jak schudnę tak z 3-5 kg. Jestem szczupła(tak mówią), ale jeśli czuję, że jest mnie troszkę za dużo, to wolę to zgubić, bo najważniejsze to czuć się dobrze z samą sobą. No a nad solarium myślałam, żeby tak chodzić 2 razy w miesiący na 6-7 minut, bo tyle mi wystarczy. Ale po tym, co piszą dziewczyny zastanawiam się czy warto?? Próbowałam X razy bawić się z balsami brązującymi, ale one tak ohydnie śmierdzą...i smarowanie ich na twarz...wydaje mi się, że to strasznie zapycha.
ja nie chodzę na solarium, nie trzeba mieć opalonej skóry, by wyglądać dobrze mogę Ci powklejać kilka zdjęć, które to udowodnią, szkoda skóry
ja koncentruję się głównie na twarzy i włosach, to robi 'resztę'.
Stary 2012-11-18, 10:59   #41
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie kupuje w Deichmanie i uważam, że są solidne buty. Z tym, że wiadomo-być może zależy kto jak trafi. Ja się nigdy nie zawiodłam. Za to CCC...buty po dwóch tygodniach się rozpadają i jak da się do reklamacji, to po dwóch dniach trzeba nieść do kolejnej...Jedyny plus że CCC ma duży wybór.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Znalazłam jakiś blog, gdzie laska wkleja zdjęcia fajnych stylizacji -->http://schigellaa.pinger.pl/ jak one to robią, że tak fajnie dobierają ciuchy? To wszystko na nich wygląda idealnie. I w ogóle skąd biorą takie ciuchy? Mi się wydaje, że takich fajnych u nas w sklepach nie ma.

A co myślicie np. o przedłużaniu rzęs?
Ja kupuje buty na bazarze, skórzane, porzadne buty z cenie jedne 250 , drugie 280. Dobrej jakosci skora, wysokie do kolana, jedne ocieplane. Za takie buty w sklepie zapłaciłabym dwa razy wiecej. Jesli chodzi o ubrania, to z tych sieciowek co tu mam to bardzo lubię orsay, ich zestawienia kolorystyczne, czesto maja przeceny, moj ulubiony sklep, zara tez jest fajna, czy desigual, ale nawet nie wiem czy i gdzie w Polsce jest taki sklep.
Do tego myslę, ze skoro masz zamiar schudnąc, to z kupieniem ubran poczekaj, bo chyba bez sensu, zeby potem wisiały.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 11:08   #42
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja nie chodzę na solarium, nie trzeba mieć opalonej skóry, by wyglądać dobrze mogę Ci powklejać kilka zdjęć, które to udowodnią, szkoda skóry
Zgadzam się-włosy dają bardzo dużo. Dlatego ciągle je hoduję i staram się zagęścić. No i szczupła sylwetka to kolejny duży plus. No, a twarz-wiadomo, to podstawa

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Ja kupuje buty na bazarze, skórzane, porzadne buty z cenie jedne 250 , drugie 280. Dobrej jakosci skora, wysokie do kolana, jedne ocieplane. Za takie buty w sklepie zapłaciłabym dwa razy wiecej. Jesli chodzi o ubrania, to z tych sieciowek co tu mam to bardzo lubię orsay, ich zestawienia kolorystyczne, czesto maja przeceny, moj ulubiony sklep, zara tez jest fajna, czy desigual, ale nawet nie wiem czy i gdzie w Polsce jest taki sklep.
Do tego myslę, ze skoro masz zamiar schudnąc, to z kupieniem ubran poczekaj, bo chyba bez sensu, zeby potem wisiały.

Mam zamiar poczekać do poświątecznych przecen. Mam zatem jeszcze miesiąć. Myślę, że 3 kg zdąże stracić Już nawet nie pamiętam jak to jest z przecenami-są po świętach Bożego Narodzenia, czy w styczniu dopiero?
Stary 2012-11-18, 11:16   #43
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
Mam zamiar poczekać do poświątecznych przecen. Mam zatem jeszcze miesiąć. Myślę, że 3 kg zdąże stracić Już nawet nie pamiętam jak to jest z przecenami-są po świętach Bożego Narodzenia, czy w styczniu dopiero?
Chyba raczej koniec stycznia/początek lutego.
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 11:44   #44
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
popieram
według mnie podstawą powinna być pielęgnacja- gładka cera, zadbane włosy i paznokcie robią większość roboty
aktywność fizyczna- bardzo na tak (pisze to ta która od 2 msc nie może się zebrać na fitness )
co do ubrań to raczej nie wypowiem się, bo mam gust dość odmienny od większości i pewnie by się moje propozycje nie spodobały ale ogólnie to polecam stawiać na dobrą jakość i raczej prostotę
osobiście czuję się atrakcyjniejsza w butach na obcasach więc też polecam
solarium odpada- było fajne 10 lat temu.
Stary 2012-11-18, 12:24   #45
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość

Zimowych tam już nie kupię, klejony cienki koszmarek. Ale szpilki sobie chwalę, noszę latami
Też mam szpilki z D.

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Bardzo dobrą inspiracją w temacie wyrobienia się są zdjęcia polskich aktorek "teraz "w zestawieniu z tymi zrobionymi na początku kariery. Od razu widać na czym polega różnica. Za młodu szare myszki a po 10 latach super laski. Moda sie zmienia, wiadomo, ale dobry makijaż i elegancka fryzura zawsze dużo dają.☠
oo właśnie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 12:44   #46
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
a gdzie ogladalas nowa kolekcje? bo ja w tym katalogu, co są w sklepach i sporo butow to nowosci, bo nawet w zeszlym sezonie nie byly modne. w sumie to kazda firma kantuje, nawet taki przyjazny klientowi i mamie rossmann
w sklepie i w internecie, no i owszem nie mówię, że nie ma w ogóle nowości z prawdziwego zdarzenia ale po prostu mnie to trochę wkurzyło, że wszystko drożeje, nawet modele z zeszłego sezonu a co do reszty Twojej wypowiedzi... taka niestety smutna prawda kto jest czujniejszy to zaraz widzi jak chcą na człowieku zarobić, na każdym kroku

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku kupiłam w Deichmanie albo w CCC buty zimowe. Po czym całą zimę przechodziłam w kozakach z Carrefoura, nabytych za całe 30 zł Generalnie większość butów jest tam okropna, ale czasem można trafić na jakąś "perełkę" - i niektóre trzymają się dłużej, niż te "porządne" kilka razy droższe
hahaha, ja tak samo! rok czy dwa temu przed Świętami mama mojego TŻa kupiła kozaki na obcasie w auchan za jakies 80-90 zł, a ja po Świętach zdobyłam jeszcze te same za jakieś 50 zł, no i powiem Wam, że wielu osobom się bardzo podobały, chwalili i pytali gdzie kupiłam jasne, że wolę porządniejsze buty, ale jak na codzienne bieganie i niszczenie (nie ukrywam, że tańsze buty traktuję po macoszemu) to i tak się naprawdę nieźle trzymają, pewnie niejedną zimę w nich jeszcze pochodzę

a ogólnie co do ubrań, butów, jasne, że nie ma co iść na ilość, ale raczej na jakość, ale z drugiej strony jak ma się kilka porządnych par spodni/butów noszonych na zmianę, to też nie niszczą i nie zużywają się tak szybko jak byśmy nosiły jedne w kółko, no i zawsze to jakieś urozmaicenie
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 12:49   #47
gabi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Chyba raczej koniec stycznia/początek lutego.
w sklepach Inditexu przeceny zaczynały się w tamtym roku 27 grudnia
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 12:57   #48
201604181004
Konto usunięte

Moja rada to zadbać o szczegóły bo wszystko zostało powiedziane ale... Jest taka jedna blogerka, przeszła metamorfozę już się lepiej ubiera. Ale nawet super ciuchy i szczupła sylwetka będą wyglądać obrzydliwie przy np tłustych nieułożonych włosach, niewyregulowanych brwiach czy nie zrobionych paznokciach. Diabeł tkwi w szczegółach, fryzura nawet jak ładna po wyjściu od fryzjera będzie wyglądać koszmarnie przyklapnięta, dlatego rano należy ją jakoś ułożyć - najlepiej umyć i na szczotce, a jak nie spiąć czy coś żeby nie wisiały takie smęty. To samo brwi i tak dalej bo ja wręcz patrzeć nie mogę - tutaj szpileczka ubranka coś tam włosy pofarbowane ale tłuste smutne drągale zwisają z głowy, aż żal patrzeć. Makijaż jest ale cera niezadbana aż błaga o dermatologa, a lakier z paznokci pozdzierany, do tego paznokcie nierówne i różnej długości. Szczegóły.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 14:07   #49
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
zacznijmy od tego że ładnemu we wszystkim ładnie..

np z podanego wcześniej bloga..
ta dziewczyna na tym zdjęciu wygląda ładnie bo jest ładna na twarzy..
jest szczupła ma ładne długie zadbane włosy i ogólnie no nie oszukujmy się ładna..
http://i2.pinger.pl/pgr141/65fa8df400007ec1509e6d1a

ale jakby taki sam zestaw ubrań założyła przeciętna dziewczyna
http://s.redefine.pl/dcs/o2/redefine...mbs300x250.jpg
http://foto2.m.onet.pl/_m/3dc071d371...44,20,19,0.jpg
(zdjecia przypadkowe z grafiki google)
to myślę że już by tak świetnie nie wyglądała
Zacznijmy od tego że dziewczyna z pierwszego zdjęcia jest wymalowana i wystylizowana a dwie pozostałe bez kropli makijażu, uważam że gdyby zrobiły makijaż, ułożyły włosy i się ubrały w zestaw taki jak dziewczyna z pierwszego zdjęcia wyglądałyby podobnie Mało kto zachwyca będąc zupełnie bez makijażu...

Cytat:

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Znalazłam jakiś blog, gdzie laska wkleja zdjęcia fajnych stylizacji -->http://schigellaa.pinger.pl/ jak one to robią, że tak fajnie dobierają ciuchy? To wszystko na nich wygląda idealnie. I w ogóle skąd biorą takie ciuchy? Mi się wydaje, że takich fajnych u nas w sklepach nie ma.

A co myślicie np. o przedłużaniu rzęs?
Ja na tym blogu widzę sporo zdjęć dziewczyn z Polski, widzę też wiele ubrań które widziałam w Zarze,Mango.H&M czy Bershce... Więc już ne przesadzajmy że w Polsce nie ma fajnych ubrań Warto śledzić blogi dziewczyn których styl nam się podoba albo lookbooki ulubionych firm, często można podpatrzeć i się nieco zainspirować Warto też poczekać do stycznia na wyprzedaże, wtedy można kupić fajne rzeczy dużo taniej
Moim zdaniem warto zainwestować w dobre dodatki: torebkę, zegarek czy okulary bo takie akcesoria nawet zwykłym rzeczom dodają klasy
Kwestią numer dwa dobrego wyglądu są moim zdaniem zadbane włosy, dobrze dobrany makijaż i zadbane ciało, twarz i paznokcie. Jest taki wątek na wizażu który bardzo lubię, dziewczyny podawały tam mnóstwo kosmetyczno- ubraniowych rad,wskazówek i inspiracji, sama zakupiłam sporo perełek pod wpływem tego wątku, w pierwszym poście podana jest też lista blogów fajnie ubierających się dziewczyn. Tu linki do dwóch części wątku : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647426 i https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=606769

Edytowane przez madziunia2
Czas edycji: 2012-11-18 o 14:09
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 14:54   #50
KinkyGirl
BAN stały

Wow, dzięki za podrzucenie fajnych wątków!
Stary 2012-11-18, 18:50   #51
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moim zdanie duzo daje zmiana fryzury.Dobrze dobrana fryzurka to polowa sukcesu.Delikatny makijaz. Solarium raczej okazjonalnie mysle,zdrowe nie jest,a zbyt mocna opalenizna zle wyglada,poza tym o tej porze roku niewiele z tej opalenizny byloby widac Moze jakis balsam brazujacy,rozswietlajacy by nadac skorze ladny odcien.
Co do ciuchow...wszystko zalezy od tego jaki jest twoj styl.Ja kupuje ciuchy raczej klasyczne,tak ze wiekszosc pasuje do siebie.Moj no 1 to jeansy,mam kilka par: jasne,niebieskie,granatow e,czarne,szare.Do tego mam duzo takich najzwyklejszych bluzeczek "basic",pasuja i pod rozpinany sweter i do bezrekawnikow.
Nowa fryzura, umiejętne układanie włosów + makijaż to już zmienia. Fajne dodatki do ciuchów, biżuteria,torebka.
Zmiana myślenia jest najważniejsza, najważniejsze to żeby na tym Ci zależało

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość

Te buty profanacja a potem nie można znaleźć prawdziwych sztybletów ani oficerek na konie, bo rynek zalało chińskie papierowe goowno o tej samej nazwie
Uwielbiam jak po deszczu na ulice wybiegają dziewczęta w gumowych oficerkach - chyba kupionych w GoSporcie w dziale jeździeckim, bo to SĄ oficerki, mają miejsce na ostrogę! że niby wyglądają jak Huntery?
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 16:32   #52
sekretyy
Przyczajenie

A ja wam powiem,że sztyblety są specjalnymi butami do jazdy konnej. Nie wiem jak można w tym chodzić na co dzień. I nie chodzi tu o to,że są nieładne (dla mnie są piękne,bo chciałabym takie,ale do sportu),tylko to,że są przeznaczone do jazdy konnej ! Ciekawa jestem kiedy zaczną nosić czapsy... xd
sekretyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 00:07   #53
SandraRose
Przyczajenie

Myślę, że figura przede wszystkim, wiec zacznij od ćwiczeń i zgubienia kilku kilogramów, możesz połàczyć ten proces ze zmiana fryzury, zainwestuj i idź do dobrego stylisty, nie licz że Pani Krysia z salonu osiedlowego zrobi z ciebie bòstwo, prześledź fora i znajdź najlepszego stylist fryzur, zapłacisz dwa razy tyle, ale z doświadczenia wiem, że to si opłaca. Prawdziwy fachowiec dobierze ci idealny kolor i cięcie, a to już połowa sukcesu.
nIe wiem dlaczego ale mi z nowà fryzurà zawsze lepiej mi siè ćwiczy.
Na koniec zostaw sobie ciuchy, a nóż będziesz mogła kupić mniejszy rozmiar . Poszukuj swojego unikatowego stylu, odradzam bazówki, chyba że chcesz wyglàdać zwyczajnie. Na Da Wandzie czy Pakamerze znajdziesz wiele oryginalnych, designerskich rzeczy w całkiem dobrych cenach. Zobacz sobie Np : Unicorno, OH YEJ,czy choćby Mnischa... Podaję swoje ulubione, ale zachécam do poszukiwań.
Te z sieciówek nie wytrzymajà w dobrym stanie nawet sezonu, więc nie warto inwestować w shit.w zmechaconej bluzce świata nie zawojujesz. Lepiej mieć mniej rzeczy, ale oryginalnych , budujàcych wizerunek. Tylko tym się wyróżnisz z tłumu i przykujesz uwagę.
SandraRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości