TŻ rozmawia na mój temat z innymi - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 11:41   #31
201710120930
Konto usunięte

Dot.: TŻ rozmawia na mój temat z innymi

Cytat:
Napisane przez Naomi1_8
Sprawa skończyła się tak, że on nie zamierza zrezygnować z rozmów na mój temat z siostrą, a ja nigdy więcej nie będę grzebać w jego telefonie/komputerze.
Przyznaję że też jestem pod wrażeniem tego kompromisu.

Powiedz mu że też sobie z kimś porozmawiałaś na jego temat....i pokaż mu ten wątek
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 00:09   #32
Salalina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość

Tylko, że to już przegięcie w drugą stronę. Najbliższa osoba obgaduje ją za plecami, zdradza jej sekrety, a ona ma się nie przejmować i siedzieć cicho?
G..no to ma wspólnego z pewnością siebie, bo pewna siebie osoba nie pozwoli na takie zachowanie ze strony bliskich, a przynajmniej nie będzie się bała powiedzieć głośno, że tego nie będzie tolerować.
To o czym piszesz jest właśnie najlepszym przykładem na mylenie definicji pewności siebie. Pewność siebie to w psychologii świadomość własnej wartości, bez żadnej potrzeby jej udowadniania. Często takie osoby, o których mówimy, że 'nie boją się głośno powiedzieć, co myślą' mają w podświadomości wiele kompleksów, które manifestują się właśnie przez potrzebę zaspokajania poczucia własnej wartości przez mocne zaznaczanie swojej osobowości w świecie (nieustępliwość, stanowczość, etc.). Prawidłowo rozumiana pewność siebie to to co sprawia, że nawet jeśli słyszymy w twarz obelgi na swój temat patrzymy na osobę wypowiadającą je ze spokojem i delikatnym politowaniem. Wiemy bowiem, że nasza pewność siebie jest tak mocna, że na nasze zdanie o sobie samym nie mają żadnego wpływu opinie innych.
Stary 2012-12-19, 01:08   #33
Elfir
Zakorzenienie

problem się sam rozwiąże jak siostra mu znajdzie mniej męczącą dziewczynę.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 01:42   #34
kasia5580
BAN stały

GG do kasia5580 Send a message via Skype™ to kasia5580

Wręcz przeciwnie - masz racje!! Nie obraz sie, nie umiem być delikatna.
Ale twój facet ma chyba jakiś problem pzbrodzaju nie odcietej pepowiny.
Tylko on zamiast do mamusi , idzie do siostry.
Juz nie pierwszy raz zastanawialo mnie dlaczego nie pójdzie wyglądać sie do kumpla?! Moze zbyt długo był przy cycu!?
Nie staje w Twojej obronie kiedy jego siostra Cie obraza, ani nawet nie prosi by tego nie robiła? w dodatku wytyka ci błędy i z nia porównuje... No nie moge, gdybym była na twoim miejscu zostałoby popełnione morderstwo!! Jesteś jego kobieta, powinien stawać za tobą jak lew a tu proszę, jeszcze dokłada... Chyba potrzebna mu terapia wstrzasowa, zeby docenił co ma...
Jesli chodzi o twoje problemy, które mu powierzasz to należy mu sie
Gdyby Moj facet opowiadał o moich problemach komu kolwiek z domu dostałby odjechalby ode mnie z Bielecikiem
I jak tu teraz iść do łóżka ? To tak samo jakby szła tez jego siostra bo nie wiadomo czy tego tez jej nie mówi..
Faceci mnie czasami przerażają !!!
Jak ma poczucie spowiadac sie siostrze ze wszystkiego to czemu z nia nie zamieszka?Nie będzie dobrze, ona będzie go buntowala a on będzie słuchał. A ty bedziesz ta zla,leniwa i glupia ... O i du**

---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Naomi_18 Pokaż wiadomość
W takim razie co powinnam zrobić?
A co? Brakuje ci czegoś? Urody , inteligencji , charakteru... ?

Nie pozwalają sie tak traktować, pokaz ze masz honor i nikt nie będzie ( chodzi o jego siostrę ) cie obrazal.
Ta siostra jest jego jakimś autorytetem czy co ... ?
Powiem ci tak - to twoja decyzja czy go zostawisz na wyłączność siostrze , czy będziesz próbowała zmienić ich upodobania.
Według mnie nic nie wskorasz, juz piękny kompromis zawarliscie
W każdym bądź razie pokaz ze nie jesteś słaba i nie mogą cie obrażać zwłaszcza ze o tym wiesz !!!

Edytowane przez kasia5580
Czas edycji: 2012-12-19 o 01:30
kasia5580 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 10:23   #35
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salalina Pokaż wiadomość
To o czym piszesz jest właśnie najlepszym przykładem na mylenie definicji pewności siebie. Pewność siebie to w psychologii świadomość własnej wartości, bez żadnej potrzeby jej udowadniania. Często takie osoby, o których mówimy, że 'nie boją się głośno powiedzieć, co myślą' mają w podświadomości wiele kompleksów, które manifestują się właśnie przez potrzebę zaspokajania poczucia własnej wartości przez mocne zaznaczanie swojej osobowości w świecie (nieustępliwość, stanowczość, etc.). Prawidłowo rozumiana pewność siebie to to co sprawia, że nawet jeśli słyszymy w twarz obelgi na swój temat patrzymy na osobę wypowiadającą je ze spokojem i delikatnym politowaniem. Wiemy bowiem, że nasza pewność siebie jest tak mocna, że na nasze zdanie o sobie samym nie mają żadnego wpływu opinie innych.
A powiem ci, że ciekawe jest to, co napisałaś podoba mi się. I zgadzam się z tym- sama słyszałam na swój temat negatywne komentarze, i właśnie taka była moja reakcja politowanie, śmiech w głębi duszy.

Ale olanie tego, że mój partner obgaduje i przyjęcie ze spokojem, że pozwala innym gadać na mój temat głupoty, to raczej nie jest rozwiązanie, które by mnie zadowoliło. Czegoś innego oczekuję od swojego partnera. Jak ktoś ma do mnie 'ale'- proszę bardzo, niech się wyżywa. Ale nie wyobrażam sobie sytuacji, gdzie wtedy mój TŻ nie reaguje, nie powie, że nie ma ochoty słuchać takich rzeczy na temat swojej dziewczyny- zwykła lojalność.
Generalnie chodzi o to, że miałabym do plotkary jakieś pretensje, że sobie nie pozwolę itp, a po prostu stanowczo bym powiedziała TŻ, że takie zachowanie mi się nie podoba i czegoś innego się po nim spodziewałam. Ta pewność siebie to w odniesieniu właśnie do bliskich, żeby nie bać się mówić o swoich oczekiwaniach, gdy coś nam nie pasuje w ich zachowaniu, traktowaniu nas.

BTW- ta teoria o pewności siebie z jakiejś książki?
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-12-19 o 10:27
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 12:56   #36
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Nie wiem, czy ja jestem jakaś dziwna, ale dla mnie poważniejszym problemem jest myszkowanie w prywatnych rzeczach typu telefon, gg, skrzynka mailowa. Byłabym mega wściekła!

A co do rozmów z siostrą.... no nie wiem, ja uważam, że każdy powinien mieć kogoś do rozmów o ważnych rzeczach. Niby siostra cię nie lubi i w rozmowach z chłopakiem cię beszta a on cię nie broni - tak jest podczas rozmowy na gg. Na głupim komunikatorze. A jak jest na żywo? Czy jego siostra ubliżyła ci kiedyś? Czy chłopak wtedy interweniował?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości