|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Imię IDA na Śląsku
Piękne imię. Moje dziecko ma tak na drugie imię, w końcu inne wygrało jako pierwsze, ale zastanawiam się czy słusznie. W rodzinie mojego męża jest tradycja nadawania dziewczynkom imienia Ida, a mieszkamy na Śląsku.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
JA mieszkam na Dolnym Śląsku, tu się tak nie mówi co prawda, ale imię Ida bardzo ładne, oryginalne przynajmniej.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Jednak jest Ida!
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się
Nikt nie będzie zwracał na to uwagi
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehhe pozdrawiam ze Śródmieścia haha z pracy ![]() co do imienia - ostatnią rzeczą było to, żeby przypasować imię Ida do np "ida po ziemniaki" - u mnie jakoś mówi się po polsku nie regionalnie ![]() Osobiście nie nazwałabym córki Ida - nie dlatego, że nie wypada, że mieszkam na Śląsku, że pani ze sklepu się krzywo popatrzy. Mi się po prostu imię nie podoba. Nic więcej. Jak przyszłej mamie się podoba - to czemu nie?
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37892623]
PS. Ale dziękuję, że mi wyjaśniłaś, gdzie żyję i jakim językiem się mam posługiwać. Przez 27 lat na to nie wpadłam To są niuanse i naprawdę można postarać się to zrozumieć. Nie trzeba, oczywiście, ale wówczas nie widzę za bardzo sensu dyskusji.[/QUOTE] Nie wmawiaj mi, że tak Ci napisałam. ![]() Napisałam, że w Polsce obowiązuje urzędowo język polski i nie powinien on dziwić nikogo nigdzie, w granicach kraju. I tyle. Cytat:
Świat jest mały
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Osobiście nie nazwałabym córki Ida - nie dlatego, że nie wypada, że mieszkam na Śląsku, że pani ze sklepu się krzywo popatrzy.
Mi się po prostu imię nie podoba. Nic więcej. Jak przyszłej mamie się podoba - to czemu nie? [/QUOTE]Oczywiście rozumiem, każdy ma inny gust, co widać choćby po różnorodności naszych imion
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

hehhe