![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: sukienka lila roz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Przykro mi, ale nie trafiłaś na czuły punkt, akurat po przeczytaniu tych postów wybuchnęłam gromkim śmiechem, bo "światowe" dziewczyny, które wyjechały za granicę po przeczytaniu kilku bardziej krytycznych komentarzy na temat, który ich dotyczy zawsze mają jeden argument "Polacy są zacofani/do tyłu" itp. Nie jesteś pierwsza.
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Aha, a co w takim razie powiesz o Polkach, którym ta sukienka się podoba? Bo zdania są podzielone. Jedne są mniej, a drugie bardziej do tyłu?
#35 |
Zakorzenienie
|
i znowu dyskusja między emigrantkami, które uważają, że życie w innym kraju jest lepsze niż w Ojczyźnie i kobietami, które za wszelką cenę chcą pokazać i przekonać, że w Polsce kobiety są ubrane świetnie.
W każdym kraju znajdą się ludzie ubrani genilanie, jak i szare myszki, niczym się nie wyróżniające. Nie ważne czy Polska, czy UK, czy Stany ![]() a co do sukienki: podoba mi się, ale nie wiem gdzie bym mogła taką założyć ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja wyjechałam i wcale tak nie myślę. A już na pewno jeśli chodzi o modę czy sposób ubierania się! Może nigdy nie mieszkałaś/nie miałaś do czynienia z dużym polskim miastem i dlatego odczuwasz tak ogromną różnicę.
![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------
[/COLOR] Pewnie jesteś młodziutka, bo nie wierzę by ktoś +20 miał tak ograniczone myślenie o modzie.[/QUOTE] hahaha po prostu jestem zdania że jak się ma piękne i zgrabne ciało lub się lubi takie ciuszki to czemu ich nie nosić! Ja osobiście tej sukienki na żadną impreze-club czy dyskoteka oraz obrona bym nie założyła ale wesele czy studniówka tak ![]() ![]() I nie myśl że wszystkie rozumy pozjadałaś bo ja tu nie widzę -cyt. Ciebie "ograniczenia o modzie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie nie klasyfikuje Polek tych które są na emigracji czy w kraju, bo to nie ma znaczenia. Jest tak ze większość Polek kieruje się zasada nie wypada,za krótkie itd Po prostu bądźmy bardziej otwarci i nie przywiazujmy zbyt dużej wagi do stroju... Wiec najpierw przeczytaj o co tak naprawdę mi chodzi,a nie rzucasz bezpodstawne komentarze .... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Polska to nie tylko duże miasta,ale też małe miasteczka i wsie. Wiem jak jest w dużych miastach bo studiowałam 5 lat w jednym z nich i nie powiesz mi, ze jakby jakas dziewczyna szła ulica w takiej sukience lub poszła na impreze nie byłaby obsmarowana od góry do dołu, a juz napewno wyróżniała y się z tłumu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
gwarantuje ci, że o ile jest zgrabna(a nie jak w twoim ukochanym UK, babsko 100kg w miniówie i wydekoltowane, bo przecież WYPADA), nie zostałaby obsmarowana idąc tak PO ULICY czy NA IMPREZĘ. ale to zupełnie inne okazje niż te, które podałaś w pierwszym poście, do których odnosiłyśmy tę sukienkę.
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to poczucie dobrego smaku nie odnosiło się do lasek na ulicy tylko do stosownego ubioru do danej konkretnej sytuacji, więc staraj się czytać ze zrozumieniem.
"W nocy, gdy cały dom już śpi. Stukostrachy, Stukostrachy pukają do drzwi. Chciałbym stąd uciec, lecz boję się, że Stukostrach zabierze mnie." www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl Edytowane przez Eshi Czas edycji: 2013-01-02 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale musisz przyznać, że mentalność w mieście a we wsi to dwa inne światy. Bardzo prawdopodobne, że część osób 'obsmarowałaby' dziewczynę w takiej sukience, ale drugiej części by się spodobała, zdaję sobie sprawę, że tolerancja części Polaków pozostawia wiele do życzenia. Ale mi nie chodziło o to :P Z Twoich poprzednich postów wynika, że uważasz, że Polki nie mają stylu, ubierają się nudno i szaro, a ja z tym się nie zgadzam. I nie wierzę, że jakieś Angielki wyglądają lepiej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.