|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mój chłopak coraz mniej się stara
wow to jesteś z Nim dwa miesiące i tyle się zdarzyło?
O makabra.Myślalam,ze to przedział roku ![]() Powiem tyle, wlasnie ja mialam podobny przypadek.. jak na poczatku mialam swoje sprawy,to facet latał pisał itd. Jak ja zaczęłam się narzucać to było coraz gorzej. I wiem w praktyce,ze ja nie wytrzymam w związku takim, ze spotykamy sie raz na miesiac i czesc.. kazdy do swoich spraw.
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Racja zgodzę się z tym co piszesz... każdy potrzebuje strefy buforowej... samotni, gdzie chwilę jesteśmy w stanie odsapnąć, uspokoić myśli.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
On o tym wie, wiele razy rozmawiałam z nim na ten tamt, ale najwyraźniej nie bierze moich słów na poważnie, tylko zlewa to i lekceważy moje uczucia. Za każdym razem się kłócimy, bo ja mu robię awanture, nie potrafię już spokojnie z nim rozmawiać, bo do niego nic nie dociera. Obiecuje poprawę, a ciągle jest to samo. Ostatnio był czas, gdy spóźnił się trzy dni pod rząd. Umawiał się na konkretna godzinę, a później dostaje smsa od niego, że się nie wyrobi, a mnie wtedy szlag trafia. Znowu się umówiliśmy i on obiecywał, że przyjdzie na umówioną godzinę, powiedziałam, że mu nie wierzę, lecz on zapewniał że tak nie będzie, żebym mu zaufała. Więc ok, a na następny dzień, kilka minut przed spotkaniem sms, że miałam racje, że się spóźni i smutna buźka. Dzisiaj znowu się pokłócilismy, bo wygarnełam mu wszystko, że czuje, iż lekceważy mnie i moje uczucia, że boli mnie ta cała sytuacja... a on na to, że kocha mnie i nic tego nie zmieni, ale jest tym wszystkim zmęczony, bo ciągle się o coś czepiam. A ja tylko oczekuje szacunku. Jak wspominałam wcześniej wczoraj miał do mnie zadzwonić, a tego nie zrobił. O to, też się pokłóciliśmy, a on stwierdził, że sama doprowadzam do tego, że go do wszystkiego zniechęcam i dlatego nie zadzwonił, bo wiedział jak będzie, że znowu będę się czepiać. Spytałam się, co sugeruje mi słowami, że jest już tym wszystkim zmęczony. Powiedział, że musi odpocząć, ale końca nie chcę. Mamy dzisiaj jeszcze porozmawiać, zobaczymy co z tego wyniknie. Mam wrażenie, że on nie docenia mnie ani moich uczuć do niego... Edytowane przez lolsonon Czas edycji: 2012-12-06 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś miałam ze swoim podobnie, tylko my byliśmy wtedy razem 2 lata. Przestał się starać, więc ja się ciągle czepiałam, bo nauczył mnie czegoś innego, że zawsze ma dla mnie czas, adoruje, dzwoni, mówi że tęskni. Były liczne rozmowy, próby nieodzywania się do niego. Ostatecznie (chociaż to było bardzo trudne, bo jednak jeśli Ci na kimś zależy, to najchętniej miałabyś tę osobę cały czas przy sobie, a przynajmniej utrzymywała z nią kontakt), chociaż bardzo tęskniłam, nauczyłam się ograniczać i żyć własnym życiem. Pamiętam, że kiedy chcialam do niego napisać albo zadzwonić, to powstrzymywałam się, wyciszałam telefon, odkładałam gdzieś, zapominałam (nieważne, że później miałam problem ze znalezieniem tel
). Miałam studia, pracę, zapisałam się na salsę (w parach, mimo ze nie mialam pary, może chcialam tym wzbudzic u niego zazdrość, nie wiem ), spotykałam z koleżankami. I uwierz, to zawsze działa. Taki odwyk od faceta. Kiedy zauważył, że już nie jestem na każde jego skinienie i nie zawsze mam czas dla niego, wtedy kiedy jemu się zachce, to od razu wszystko się zmieniło. Od nowa zaczął się starać, bo zaczęłam mu 'uciekać'. Polecam! ![]() I proponuję się o nic nie prosić, nie błagać, nie poniżać się, nie upokarzać. Po co. Edytowane przez klusek78 Czas edycji: 2012-12-06 o 17:14 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczekujesz szacunku, ale akurat od tego faceta go nie dostajesz. Ile jeszcze będziesz się płaszczyć, wymagać, walczyć o coś, co powinno wyjść od niego naturalnie? Wypłakany, wymarudzony, wykłócony szacunek. Wyżebrany wręcz. To cię zadowoli? Nie uważasz, że to poniżające prosić się, by twój własny facet szanował ciebie, twój czas i uczucia? Nie spada twój szacunek do samej siebie w tej sytuacji?
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-12-06 o 17:13 |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I mój szacunek do samej siebie, spada za każdym razem, co mnie bardzo boli. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio, coraz bardziej nie rozumiem, po co ciągniesz tą farsę? Nie, on się nie zmieni, jak przestaniesz marudzić i wymagać. Nie bądź naiwna. On chce cię 'ustawić', wychować sobie, żebyś po prostu przestała się czepiać i marudzić. Szacunek powinien BYĆ od samego początku, a nie, że ty o niego prosisz, wręcz błagasz. Przeczytaj sobie jeszcze raz swoje ostatnie zdanie i zastanów się- czy warto?
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz wszystko dokładnie inaczej niż trzeba i dlatego on tak cię traktuje, ba- takiego "poświęcenia" nikt nie docenia. Bo niby dlaczego? |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo jak ja tak krzyczę, czepiam się to sumie się nie dziwie, że jemu się już wszystkiego odechciewa... On twierdzi, że często się tak zachowuje, bo się czepiam i nie jestem w ogóle wyrozumiała. Tzn. spóźni się - czepiam się, a jemu przecież coś wypadło, nie wyrobił się itd. itp. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Po 2 miesiącach związku to on raczej powinien świata poza Tobą nie widzieć, a nie odwalać takie numery...
Wydawałoby się, że takie problemy nawet nie powinny mieć miejsca, wg mnie może po prostu do siebie nie pasujecie? On oczekuje od Ciebie całkowitego poświęcenia, dostosowania się do niego, a Tobie to nie pasuje. Zdarza się, są różne wizje wspólnego ''bycia ze sobą'' i niektóre kobiety się na to godzą, ale jeżeli Tobie to nie odpowiada (a tak piszesz) to czy jest sens to przedłużać? |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. To jest JEGO wina. Gdyby się nie spóźniał, nie olewał cię, to pretensji i krzyków by nie było, nieprawdaż? Ja bym na twoim miejscu odpuściła, skoro od początku się nie dogadujecie. Nie widzisz, jak on negatywnie na ciebie działa? Sama napisałaś, że twoja samoocena spada. A od takich ludzi się odcina, a nie dalej kombinuje, żeby łaskawie zaczął cię traktować odpowiednio. Zresztą- jak ty to sobie wyobrażasz? On się spóźnia kilka godzin, nie daje znaku życia, a ty co? Siedzisz potulnie i czekasz na jakikolwiek znak, aż raczy do ciebie przyjść? A potem co? Buziaczek na powitanie, słodkie słówka, przytulanki jak gdyby nic się nie stało??
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To napisałaś w innym temacie autorko. Przepraszam, ale Ty się dziwisz, że zachowując się w ten sposób, facet coraz bardziej ma Cię dosyć? i czy Twoim drugim nickiem nie jest Alekziz? Edytowane przez szoszak Czas edycji: 2012-12-06 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
- mylisz się, tamten przywołany wątek (który kojarzę) dokładnie pokazuje, na czym polega twój problem i że twoje postępowanie krzywdzi głównie ciebie samą- uwieszasz się na chłopaku, jakby był 8 cudem świata- wybaczasz rzeczy, na które należy zareagować od razu i zawsze- ale bez jęczenia, płakania czy skamlania o miłość.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Napisalas, ze on powiedzial, ze chce odpoczac a konca nie chce. Czyli znow dyktuje warunki. Powinnas powiedziec, ze to ty chcesz odpoczac a nie czekac i mowic, ze zobaczymy co z tego wyniknie.
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, ale dlaczego się wypierasz, że tego nie napisałaś, skoro wystarczy wejść w twój profil by zobaczyć jakie wątki pozakładałaś na tym forum?
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
hehehe śmieszne co?
wiem jakie zakładałam wątki i nie uważam, aby to jakąś masakrą było... akurat opisywałam w tych wątakch rozne zdazenia z mojego życia. ![]() i zamykam temat, bo sprawy i tak się juz za bardzo pokomplikowały i musze sama sobie z tym poradzić ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Autorko, miałam tak ze swoim byłym. Po 2 miechach zaczął mnie olewać, przez trzeci męczyłam się tak jak Ty (tzw proszenie o miłość, szacunek i adoracje, okropność...) aż nie wytrzymałam i sama z nim zerwałam. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
- spóźnianie (ale bez powiadomienia, że się spóźni, bo to, ze to się może zdarzyć, to rzecz ludzka)
- teksty z wulgaryzmami (niedawno byłam świadkiem, jak durna panna oczami trzepała do facecika, który do niej zasadził tekst: "poj.ebało cię?"- widać, ze tak mówił do niej nie po raz pierwszy. - różne dziwne akcje z kobietami, bo o ile koleżanki to normalna rzecz, to pewne zachowania wobec nich już nie zawsze. - niesłowność (lubię mieć wiele rzeczy zaplanowanych i burzenie tego ot tak sobie wkurza mnie). To ta na "od razu" co przychodzi mi do głowy. |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko sie wtrace do tekstu "po☠☠☠alo cie?" slysze to u kazdego, nawet najlepszych par, jesli ktos tak mowi na codzien to nie ma w tym nic dziwnego bo do jest jak dorosla bardziej kulturalna osoba mowila by "oszlales?" to tyle
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. No ale załóżmy, że facet spóźni się do nas godzine bez podania powodu. TO jak wygląda taka zdrowa reakcja, która może dać jakieś efekty w przyszłości? Ja bym pewnie się wkurzyła i powiedziała mu co o tym uważam, ale jeśliby przeprosił to byłoby ok, no bo co tu można zrobić jeszcze...wyprosić go?
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak: powiedziałabym "oszalałeś?". Ale dzięki za uświadomienie, że są środowiska, gdzie taki język to norma i nic złego Rozumie, że wg ciebie oszalałam, gdy kiedyś rzuciłam chłopa, bo wyskoczył do mnie ze "spier.dalaj"
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

). Miałam studia, pracę, zapisałam się na salsę (w parach, mimo ze nie mialam pary, może chcialam tym wzbudzic u niego zazdrość, nie wiem