![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kryzys przed ślubem
Sama jestem pół roku przed ślubem. i wiem ze to okropnie trudny czas dla zwiżku pomimo ze dzień najszczęśliwszy w życiu. Oboje bardzo sie pewnie stresujecie i jak sa ciagłe kłotnie to człowiek zaczyna mieć dosyc. I mówi rózne rzeczy, chociaż wydaje mi sie że troche przesadzil może nawet bardzo.
Nie przekreślaj tego tylko z nim porozmawiaj. Co on czuję i czy chce z Tobą być. Zobaczysz co bedzie mówił i czy bedzie załował. Zresztą myslę że będziesz sama wiedziała. I jezeli sie okaże, że w tym co mówił była prawda to ja bym na Twoim miejscu zerwała zareczyny wszystko odwołala. A coś Ci powiem. Dla mnie w pewnym momencie przygotowaniia do slubu stały sie rodzajem kary. Bo oboje nie mielismy czasu, zaczeły sie klotnie o byle co. Ale kiedy po takim czasie ze ja chodziłam obrazona i on tez. i klocilismy sie nie wiadomo o co mieliśmy wypadek. Nic nam sie nie stalo chociaż było czołowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Pozatym jak w każdym związku, są cudowne chwile i są czasem te cięzkie. Nie moge powiedziec bo zawsze cało wychodzilismy z głupich kłotni. Niestety ja jestem wybuchowa , on strasznie uparty i to chyba nas gubi...
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Myślałam że to tylko dla nas poł roku jest tak beznadziejnym czasem przed ślubem. Zawsze mi sie wydawało że czas narzeczenstwa to czas szczesliwy i że mam byc radosna że już niedługo związe sie z kimś, kogo kocham.... Faktycznie ostatnio ciagle sie klocimy o byle glupoty, ciagle sie stresujemy gdzie bedziemy mieszkali, jak sobie poradzimy itp. Ja z tego wszystkiego do dziś nie zamówilam sukni ślubnej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Słowem, autorko, nie zadawaj niewygodnych dla partnera pytań to nie będziesz dostawać niewygodnych dla Ciebie odpowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
U mnie jest tak, że TŻ bardzo duzo pracuje i nie ma nawet czasu myśleć o ślubie. Nawet jak chce ze mna pogadać to nie ma siły. A że ja mam wiecej czasu to mniej wiecej ja ustalam. Ale w końcu zaczełam sie na to denerwować i dalej sie tocza klotnie same, aż pózniej nie wiadomo o co
![]() My chcemy sie przygotować do ślubu, do naszego najpiękniejszego dnia a nie psuć ten najpiekniejszy czas problemami z weselem i nadmiernym zaangażowaniem. Pamietaj, że wszystkim nie dogodzisz a do ma być Wasz dzień ![]() ![]() Tak mi się teraz przypomniało, że czasami jak coś tam narzekałam TŻ jaki on zły i nie dobry to mówił "znajdź sobie lepszego" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Pozdrów swojego mężczyznę ode mnie i powiedz mu, że bardzo go polubiłem. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas przed ślubem jest bardzo fajny, organizacja i oczekiwanie ale to wszystko wprowadza tez w pewną nerwowość. ale to tylko moje zdanie nie każdy musi tak myśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem w ferworze organizacji bo do ślubu 3 miesiące a jeszcze tyle rzeczy, ale tylko raz się z czymś nie zgadzaliśmy i szybko doszliśmy do porozumienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dla mnie temat zamknięty. Każdy myśli inaczej. Autorko myślę, że ważne jest teraz rozmowa. My nic tu nie poradzimy. musicie sie dogadać albo nie... I dopiero podjąć jakieś decyzje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba logiczne, że kazdy z nas mógłby życ sam bez obecnego partnera ![]() osobiście zdecydować sie wg mnie można na wzięcie kredytu a nie bycie razem. Bo w związku oprócz tej decyzji jest tez chemia,namiętność, uczucie i to chyba bardziej decyduje o byciu razem a nie sama sucha decyzja. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Jeśli ślub jest najszczęśliwszym dniem w życiu to współczuje życia po ślubie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Masakra. Przepraszam, że w taki sposób to napiszę, ale po ch** zadajesz takie pytania??? Ciebie nie interesowało co on zrobi jak nie będziecie razem, a to, czy nadal kocha Cię na tyle, żeby chcieć ślubu (i o to trzeba było zapytać, a nie rzucać aluzjami, a później cierpieć, że facet logicznie i trzeźwo odpowiedział).
Sama jestem realistką, mam za sobą mega długi związek - faceta bardzo kochałam i przez większość naszego czasu razem nie przeszło mi przez myśl, żeby nawet obejrzeć się za innym. Mogłabym kochać na zabój do kwadratu, a i tak na pytanie: "Czy ułożyłabyś sobie życie gdyby mnie przy Tobie zabrakło?", odpowiedziałabym: TAK, ułożyłabym sobie, bo niby co innego? Miałabym się z rozpaczy zabić, zamknąć w zakonie czy rozpocząć pustelniczy tryb życia gdzieś w górach rozpamiętując do końca życia miłość z lat 2001-2006..? Nie ma co wieszać na facecie psów tylko za to, że ma inny sposób myślenia od Ciebie (tzn. Ty idealistka, on realista). Rozumiem, że zabolała Cię jego odpowiedź, ale następnym razem zastanów się o co naprawdę chcesz zapytać i zapytaj konkretnie o tą daną rzecz, a nie, rzucasz aluzjami. Realista nie załapie i odpowie Ci zgodnie z prawdą [obiektywną i logiczną, która może być dla idealistki raniąca]. Na przykładzie: Kobieta: Kochanie, nie sądzisz, że Anka ładnie wygląda w tym czerwonym płaszczyku? (w domyśle to o co naprawdę chodzi, czyli: Kochanie, nie sądzisz, że ja też wyglądałabym świetnie w takim czerwonym płaszczyku jaki ma Anka?) Mężczyzna: Racja, Anka wygląda w nim super! (I tu burza gotowa, no bo jak to, uważasz, że Anka jest ładna?! Podoba Ci się bardziej niż ja?! Ciekawe, że zauważyłeś, że dobrze jej w tym płaszczyku, a jak ja mam nową sukienkę to nie widzisz!!!) Każdy ma swój sposób myślenia i nie można nikogo za to piętnować. Ja osobiście uważam, że tylko śmierć jest pewna - cala reszta, np związek, może się posypać za 5, 10, 20, 50 lat, nawet jeżeli w danym momencie ma się jak najszczersze intencje bycia razem do końca życia.
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy warto się męczyć, narażać związek na kłótnie, kryzysy, zniechęcenie, stresy etc, przez kilka miesięcy! albo nawet ponad rok-bo tyle trwają często przygotowania do ślubu- dla jednego dnia, jednej imprezy? Niby to ma być piękny dzień, ale czy faktycznie można być wtedy na maxa szczęśliwym wiedząc, ile stresu i kłótni was to kosztowało jako parę? Jaki to ma sens? Bo szczerze nie rozumiem. Całe szczęście, że mi ani mojemu partnerowi nie marzy się wesele. Zarówno przygotowania (skromne) do ślubu, jak i sam ten dzień będziemy mogli przeżywać bez większych stresów i uszczerbków na związku.
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie da rady oddzielic chemi i racjonalnie zdecydować w przypadku związku. Dwa co to za związek w którym nie ma chemii, brak chemi może być w przyjażni ale nie w związku. Gdy wydarzy sie cos złego ? np. facet zdradzi ? a ja mam nadal chciec tego związku ? Nie mogę sie zgodzić bo ludzie się zmieniaja ,dojrzewają, popełniaja błędy, odkochują się, odchodzą, itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Polubiłeś bo co ? Bo mnie zranił rzucając słowa na wiatr ?? Każdy jest uczuciowy w mniejszy lub w wiekszy sposob, do mnie akurat to trafiło, nie oczekuje ze rzuci sie na kolana ani ze wstapi do zakonu. BEZ PRZESADY!
Ale jeśli się kogoś kocha, to nie mowi się byle czego byleby zadac ból ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
A Twoje 'mogę odejść' to nie było byle co? Po co to powiedziałaś? Czy Ty go kochasz skoro mówisz takie słowa? Zastanów się Meggie nad sobą, bo nad Wami to już on się zastanawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech się zastanawia- pozwól że on podejmie decyzje a nie twoja męska wyobraźnia ![]() Ja także sie zastanawiam i nie widze nic złego w tym że powiedziałam, że moge odejsc skoro ciagle sie przegadujemy, chyba tez mam prawo do mowienia co czuje? W czym niby mam ulec ??? Znam swoją wartosc i nie pozwole sobie na takie teksty , bo ja tak samo moge sobie ułożyc życie z piecioma innymi i zapomniec o nim- problem w tym, że NIE chce bo go kocham .! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Myślę,że to dobrze postawione pytanie!
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rada tyleż bezsensowna, co spóźniona, bo jej facet już pierwszy ją przeprosił. ![]() ![]() Autorko, znaj swoją wartość, bądź asertywna i nie bierz sobie do serca rad jakiś mizoginów ciętych na kobiety. Pozdrawiam. ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prędzej piekło zamarźnie, niż poprosze o wybaczenie, za to, że mój facet wykazał się kompletnym brakiem troski o moje uczucia i zachował się jak gbur. Dobrze, że mój TŻ nie wymaga ode mnie robienia z siebie podnóżka jesli to on zawini |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=_ema_;38018650]Może jeszcze po łapkach poliż i zaskowycz?
![]() Prędzej piekło zamarźnie, niż poprosze o wybaczenie, za to, że mój facet wykazał się kompletnym brakiem troski o moje uczucia i zachował się jak gbur. Dobrze, że mój TŻ nie wymaga ode mnie robienia z siebie podnóżka jesli to on zawini[/QUOTE A co ja jestem niewolnica ?! Żeby przepraszac za to że moj Tż wykazał się kompletnym brakiem wyczucia !? Prosic o wybaczenie ? Błagam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No dobra Meggie, ale umówmy się, Twój tekst o tym, że możesz odejść był właściwie tak samo niedelikatny i pokazał DOKŁADNIE TO SAMO, co tekst Twojego TŻ.
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Poza tym jej tekst był pierwszy i był pytaniem, na które zwyczajowo się odpowiada wszystkim tym, których się szanuje ze szczególnym uwzględnieniem przyszłych (niedoszłych?) żon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Co ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Pogadałabym z TŻ i powiedziała coś takiego: "Kochanie, sprawiłeś mi ogromną przykrość mówiąc mi to, że łatwo wyobrażasz sobie życie z kimś innym. Poczułam się tak, jakbym nie była twoją ukochaną, wymarzoną partnerką, z którą chcesz spędzić resztę życia. Ale ja też nie jestem bez winy. Przepraszam, że wspomniałam o tym, że mogę odejść. Jesteśmy zaręczeni, za kilka miesięcy mamy wziąć ślub i podjąć najważniejsze zobowiązanie naszego życia. Nie powinniśmy grozić sobie odejściem i powinniśmy być siebie pewni. Wiem, że teraz jest ciężki okres i często się sprzeczamy, co może nas podłamywać, ale bardzo cię kocham i mam nadzieję, że ty mnie też. Musimy ustalić, aby do podobnych słów w czasie kłótni nie dochodziło nigdy więcej."
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
jestę wieszczę
|
eos50 ma rację. Ja bym po takim haśle jeszcze powiedziała "to se idź, nikt Cię nie trzyma". Pierwsza zaczęłaś wyjeżdżać z takimi tekstami. Ktoś mnie straszy rozstaniem, to co, mam z siebie robić podnóżek? Nie szanuje się takich osób
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.