Wspólne odchudzanie - W KUPIE SIŁA:) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 20:38   #31
nepolina
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie - W KUPIE SIŁA:)

dzięki
ja się bardzo boję świąt, mam nadzieję, że wytrzymam, ale mam słabą wolę
Stary 2012-12-11, 21:02   #32
MyssPyss
Raczkowanie

Hej dziewczyny miło że tyle nas już jest wWitam wszystkie nowo przyłaczone JA dziś cały dzień poza domem i zero ćwiczeń a do tego zjadłam pizze!!! horror... i to właśnie moja najwieksza zguba fast foody:/ Należy mi się biczowanie;p Ale od jutra obiecuje poprawe i mam nadzieje ze dotrzymam słowa. Może jak nie sobie to chociaż wam
Ja jestem z pod Lbn i sylwestra spędze na impezce na której prawie nikogo nie będe znała:/
MyssPyss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 22:03   #33
anetterainbow
Raczkowanie

czesc wszystkim! moge sie dolaczyc? ja mam problem taki, ze w tygodniu ladnie trzymam sie diety, ale przychodzi weekend i jem tyle ze to co schudlam wraca ze zdwojona sila.... nie potrafie schudnac.... chcialabym wazyc 56kg przy wzroscie 170cm. ale jak bedzie 59 to bedzie rewelacja! jak to robic? liczycie sobie kalorie? myslicie ze jak bede trzymac sie 1500kcl a wniedziele zawsze bede jadla 2-3 kawalki pizzy to w ogole mam szase schudnac?
anetterainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 22:22   #34
aza3994
Zakorzenienie

Duzo nas fajnie jesli chodzi o przekaski to ja uwielbiam owoce i jogurty jakies( lepiej naturalny + lyzka dzemu niz sklepowe smakowe- maja wiecj cukru). Do tego jakies orzeszki(niestety jak zaczne jesc to ciezko skonczyc) i ostatnio chrupalam sucharki. Kupilam taka spora paczke w biedroniw, maja malo kalorii a fajnie mozna chrupnac i oszukac chetke. Ta pizze radzilabym Ci odrzucic jednak, bo raz w tygodniu to bardzo duzo! Jednak to ciasto, ser, dodatki i sosy to mnostwo kalorii. Nie znam sie az tak, ale uwazam, z to tez moze zle wplywac na organizm i metabolizm- w ciagu tygodnia jesz malo i organizm moze czuc pewne braki, w niedziele dajesz mu mnostwo jedzonka i on to sobie magazynuje . Nie mowie, ze nigdy ale ra w tygoniu 3 kawalki .. Ja bym ograniczyla
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 07:27   #35
_Ulcia_
Raczkowanie

Hej !
Paati dzięki za tą szklankę wody przed jedzeniem ,to bardzo dobra rada .Słysząłm też o szklance przed spaniem i rano zaraz po wstaniu z łóżka. Ogólnie woda to Życie do 2 litrów dziennie szczególnie przy odchudzaniu .Woda rozpuszcza tłuszcz krążący po organizmie. (jest najlepszym rozpuszczalnikiem)
Co do tabletek odchudzających można na każdych schudnąć bardzo krótko w krótkim czasie.Jest to nieodpowiedzialne i ale dzięki temu wyniszczymy organizm .
Stary 2012-12-12, 09:32   #36
MyssPyss
Raczkowanie

co do suplementów na odchudzanie to nie radze, kiedys używałam linee, therm line i jeszcze jakieś inne i nic zero efektów... tylko w portfelu coraz mniej;p podobno takie specyfiki sa dobre tylko w przypadku dgy odchudzasz sie i w pewnym momencie mimo wysiłkow przestajesz gubić kilogramy a nie tak na początku odchudzania, tak kiedyś czytałam
Zjadłąm na śniadanie sałatkę z kaszy jaglanej, pomidorkoow, pietruszki i serz feta Myślicie że to dobra opcja na śniadanie? Ja nie jestwm pewna ale zrobiłam tą sałatkę 2 dni temu i jakoś powolo mi jej ubywa z lodówki Miłego dnia
Stary 2012-12-12, 11:37   #37
Archea20
Przyczajenie

I jeszcze ja witam Was wszystkie, moja waga to 62kg przy wzroscie 158 ale tak jak wspominała juz kolezanka troche wyzej - widac szczegolnie fałdki na brzuchu- i te uda.. ale trzeba powiedziec basta
Woda teraz to Nasz najwiekszy przyjaciel wiem sama po sobie
Trzymam kciuki za Nas wszystkie !
Archea20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:32   #38
nepolina
Zakorzenienie

Z ta wodą się zgodzę, a fajnym pomysłem jest tez picie rano na czczo wody z sokiem z cytryny To wspomaga przemianę materii i oczyszcza organizm.
Jeśli chodzi o jedzenie pizzy w weekend, to myślę , że 1-2 kawałki nie powinny zaszkodzić. Nawet gdzieś przeczytałam, że dobrze jest raz w tygodniu zjeść więcej , żeby metabolizm się nie spowolnił
Stary 2012-12-12, 13:28   #39
paati924
Raczkowanie

Tak, po wstaniu szklanka wody swietny pomysl a z cytryna jeszcze lepszy! Bede probowac Co do pizzy to nie ryzykowałabym jednak jest tam duzo kalorii :P
Wstałam wypilam szklanke wody i zjadlam dwie grahamki z pasta jajeczna. Jestem poki co najedzona. O 15 zjem zupe ogorkowa i o 17 jakis owoc i koniec. A bylam w aptece wczoraj i zapytalam sie o komplet witamin bo w czasie odchudzania jest to bardzo potrzebne i doradzil mi VITA-MIN PLUS jest 30 kapuslek po jednej dziennie zaplacilam 24zl. Biore od wczoraj. jest z luteina i zielona herbata + wszystkie witaminy. Wiec caly taki komplet biore Mialam cwiczyc ale zaczne mniej wiecej za tydzien bo wiem, ze jak wszystko na raz zaaczne robic dieta + cwiczenia to od razu chcialabym efekt. A tak latwo nie ma wiec nie chce sie zniechecac i cwiczenia dojda pozniej:P
a Wy jak tam? Jakie plany na jedzonko dzisiejsze?
Stary 2012-12-12, 14:20   #40
MyssPyss
Raczkowanie

Dzisiejszy dzień zaczełam od wspomnianej juz wczesniej sałatki z kaszy jaglanej, dopiero co zjadłam serek homo +bułka grahamka, jeszcze dzis w planie zupa ogórkowa i omlet chociaż czasu już jakoś małao mi na to zostało i koniecznie godz na rowerku stacjonarnym A jak wasze wysiłki dziewczyny?
Stary 2012-12-12, 15:12   #41
kkajusia
Raczkowanie

GG do kkajusia

na śniadanko i obiad- bo masy było dużo, kakaowe, razowe naleśniki z twarogiem, a na drugie śniadanko shake(maślanka+banan)

pod wieczór szykuje się na basen, troche aktywności przed snem idealna motywacja, zeby już nic nie podjadac

polecam stronę z przepisami ☠☠☠☠☠☠☠ zdrowy-talerz.pl i potreningu.pl dużo dobrych porad, wiele fajnych przepisów i artykułów.
kkajusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 16:20   #42
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paati924 Pokaż wiadomość
Tak, po wstaniu szklanka wody swietny pomysl a z cytryna jeszcze lepszy! Bede probowac Co do pizzy to nie ryzykowałabym jednak jest tam duzo kalorii :P
Wstałam wypilam szklanke wody i zjadlam dwie grahamki z pasta jajeczna. Jestem poki co najedzona. O 15 zjem zupe ogorkowa i o 17 jakis owoc i koniec. A bylam w aptece wczoraj i zapytalam sie o komplet witamin bo w czasie odchudzania jest to bardzo potrzebne i doradzil mi VITA-MIN PLUS jest 30 kapuslek po jednej dziennie zaplacilam 24zl. Biore od wczoraj. jest z luteina i zielona herbata + wszystkie witaminy. Wiec caly taki komplet biore Mialam cwiczyc ale zaczne mniej wiecej za tydzien bo wiem, ze jak wszystko na raz zaaczne robic dieta + cwiczenia to od razu chcialabym efekt. A tak latwo nie ma wiec nie chce sie zniechecac i cwiczenia dojda pozniej:P
a Wy jak tam? Jakie plany na jedzonko dzisiejsze?

No nie wiem czy 3 posiłki dziennie to dobry pomysł...Ja jem 5, jem i chudnę. Owoce tylko do południa bo nie powinno się jeść na noc a potem tylko warzywka w każdej postaci.
  • Na śniadanie dziś zjadłam kasze kuskus z musem owocowym mmm pychota.
  • Na lunch serek ziarnisty+100g warzyw+20g pestek słonecznika.
  • Na obiad 200g piersi z kurczaka z ziołami+250g warzyw+łyżka oleju lnianego oczywiście wszystko parowane. Na podwieczorek 250g warzyw na patelnie.
  • Na kolacje łyżka masła orzechowego+odżywka białkowa rozrabiana z mlekiem 0% o smaku mrożonej kawy smakuje jak shake
Co do picia wody mój dietetyk kazał mi pić 15minut przed posiłkiem i po 40min. ale picie przed snem lub z rana jest ok.

a jak pragnie się komuś coś na słodko mam również świetny przepis na naleśniki lub gofry lub omlety białkowe bez mąki tylko na serku ricotta lub bieluch.

Edytowane przez Ewelinkaaa83
Czas edycji: 2012-12-12 o 16:24
Ewelinkaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:33   #43
kkajusia
Raczkowanie

GG do kkajusia

pewnie, wrzucaj !
kkajusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:15   #44
anetterainbow
Raczkowanie

Co do picia przed samym jedzeniem to słyszałam całkiem niedawno (w radio czy tv) że podobno to wcale takie dobre nie jest bo sie rozcieńcza kwasy żołądkowe, które trawią pokarm.... ale żadnego potwierdzenia nigdzie nie znalazłam. Z mojej pracy w aptece moge jeszcze polecić witaminy Bodymax plus (z żeń-szeniem) dla mnie rewelacja
Ja dzisiaj zjadłam dwie kanapki chlebka orkiszowego z dwama parówkami dla dzieci. a potem talerz zupy (krupnik, ale na wodzie bez żadnego mięska). a teraz z pracy wróciłam i za późno żeby cos zjeść
i boję się, że jeśli będe jadła na przykład 2 grahamki rano (na pierwsze i drugie śniadanie), owoc i obiad (np warzywa na patelni z kurczakiem) to wcale nie schudne
Stary 2012-12-12, 21:17   #45
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetterainbow Pokaż wiadomość
Co do picia przed samym jedzeniem to słyszałam całkiem niedawno (w radio czy tv) że podobno to wcale takie dobre nie jest bo sie rozcieńcza kwasy żołądkowe, które trawią pokarm.... ale żadnego potwierdzenia nigdzie nie znalazłam. Z mojej pracy w aptece moge jeszcze polecić witaminy Bodymax plus (z żeń-szeniem) dla mnie rewelacja
Ja dzisiaj zjadłam dwie kanapki chlebka orkiszowego z dwama parówkami dla dzieci. a potem talerz zupy (krupnik, ale na wodzie bez żadnego mięska). a teraz z pracy wróciłam i za późno żeby cos zjeść
i boję się, że jeśli będe jadła na przykład 2 grahamki rano (na pierwsze i drugie śniadanie), owoc i obiad (np warzywa na patelni z kurczakiem) to wcale nie schudne
No to ci powiem że się grubo mylisz Ja też żyłam z tym przekonaniem że nie schudnę jak będę jadła i zawsze jadłam bardzo mało owoce jakies jogurciki i chudłam ale jak zaczełam jesc normalnie szybko tyłam a teraz jem 5 zdrowych posiłków regularnie dziennie i naprawdę chudnę organizm sam spala ciągle regularnie pracuje a myślałam że tak nie będzie. Dziś zaożyłam spodnie w które się kiedyś nie mieściłam naprawde jestem pod dużym wrażeniem.

Przepis jutro napisze.
Stary 2012-12-13, 14:12   #46
MyssPyss
Raczkowanie

Hej dziewczyny Jak idzie dchudzanie? Ja dzis narazie zjadłam tylko na śniadanie bułka fitness z lidla+ serek almette+4 pomidorki koktajlowe a na lunch;p zupa ogórkowa, a i jeszcze 2 kawy z mlekiem znaczy jedna z nich akurat piję i jak skończe mam zamiar 50 min hh +ćw na brzuch które robie codziennie, a zaraz po tym odżywka białkowa która przyniosła mi miły pan listonosz a dalej to jeszcze nie wiem.... A jak u was? Tak dużo nas się zgłosiło a teraz rzadko kto się wypowiada:/ Miłego popołudnia
Stary 2012-12-13, 15:36   #47
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Hej ja dziś na śniadanko płatki górskie z musem jabłkowym na luch serek ziarnisty z pomidorkiem i pestakami słonecznika na obiadek rybka z brokułem właśnie niedawno zjadłam na kolacje warzywka na patelnie a potem odżywka białkowa a i za niedługo wybieram się na aerobik plus coś sama może poćwiczę na steperze...
Stary 2012-12-13, 16:06   #48
paati924
Raczkowanie

Ewelinka a ile chudniesz i w jakim czasie? Cwiczysz dodatkowo?

Cytat:
Napisane przez Ewelinkaaa83 Pokaż wiadomość
Hej ja dziś na śniadanko płatki górskie z musem jabłkowym na luch serek ziarnisty z pomidorkiem i pestakami słonecznika na obiadek rybka z brokułem właśnie niedawno zjadłam na kolacje warzywka na patelnie a potem odżywka białkowa a i za niedługo wybieram się na aerobik plus coś sama może poćwiczę na steperze...
Stary 2012-12-13, 16:45   #49
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

W ciągu 3 tygodni schudłam 4kg. i w tym czasie podjadałam sobie jak miałam ochotę na ciasto czy sałatkę. Teraz leci 2 tydzień przed świętami będę się ważyć choć czuję że schudłam bo ubraniach !! Ćwiczyłam ale nie dużo.
Stary 2012-12-13, 17:04   #50
aza3994
Zakorzenienie

nie pisałam wczoraj dziewczęta, bo cały dzień w biegu i całkowity brak czasu... Jeszcze w sobotę rano mam egzamin na prawko i strasznie się stresuję ! moje odchudzanie idzie ładnie i powoli, mam wrażenie, że troszeczke brzuszek spada, na pewno nie jest wypchany żarciem dzisiaj zjadłam na śniadanko 2 jajka na miękko, potem II śniadanie : jogurt waniliowy light, kanapka z grrahamki i z białym serkiem i warzywkami, kiełkami... obiad: udko kurczaka pieczone (oczywiscie bez skórki) z surówką z marchewki teraz jeszcze jakąś mała kolacje, ale nie mam pomysłu... ( nie jem chleba, macie jakieś fajne posiłki? bo ja najczęściej wcinam jajka lub wieśniaki lub jogurty lub owoce(ale to do 15)...
Stary 2012-12-13, 19:45   #51
aza3994
Zakorzenienie

jednak stanęło na kanapce z ciemnym chlebem, szyneczką i moimi ukochanymi grzybami marynowanymi

3/2017
Stary 2012-12-13, 21:29   #52
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Na kolacje co 3 dzień polecam kefir. A ja warzywka np z kaszą kuskus dzis jadłam mmm pychota
Stary 2012-12-13, 21:46   #53
aza3994
Zakorzenienie

Dlaczego akurat co 3 dzień? kasza kus kus z warzywkami to bardzo fajny pomysl

3/2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 22:05   #54
anetterainbow
Raczkowanie

czesc powiedzcie mi czy dzis dobrze zjadlam? caly dzien bylam poza domem wiec mialam ograniczone mozliwosci.... na pierwsze sniadanie dwie kanapki chleba orkiszowego z parowka. na drugie tez, a na obiad dwie male buleczki orkiszowe z serkiem almette....?
Stary 2012-12-13, 22:40   #55
MyssPyss
Raczkowanie

Ekspertem nie jestem ale wydaje mi sie że bułeczki na obiad to nie najszczęśliwsze wyjście.... chociaż skoro byłaś poza domem dużo lepsze to niż jakiś fast food;p no i ta parówka... ale może jestem uprzedzona Ogólnie wydaje mi się że to za mao jedzenia jednak.
Ewelinkaaa83 super wynik motywujesz))
Stary 2012-12-14, 07:28   #56
_Ulcia_
Raczkowanie

Hej!
Ewelinka jadasz odżywki białkowe? gdzie kupujesz? Dziękuję za odpowiedź
Stary 2012-12-14, 07:43   #57
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aza3994 Pokaż wiadomość
Dlaczego akurat co 3 dzień? kasza kus kus z warzywkami to bardzo fajny pomysl
nie nie chodzi ze co 3 dniem jem kefir. a tak to na kolacje warzywka z kaszą kuskus lub z makaronem lub z ryżem brązowym ciemnym żytnim.
A białko kupisz wszędzie w a jakimś maratonie A ja osobiście kupuje na sklepie Tesco na stoisku z odżywkami tabletkami itp rzeczami dla sportowców.

Edytowane przez Ewelinkaaa83
Czas edycji: 2012-12-14 o 07:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 15:57   #58
anetterainbow
Raczkowanie

mam nadzieje ze troche lepiej dzisiaj dobralam sobie jadlospis: na pierwsze i drugie sniadanie po dwie kanapki z rzodkiewka i almette. na obiad warzywa na patelni z kurczakiem. czy nie za duzo jem pieczywa? i czy na kolacje cos powinnam zjesc czy juz za duzo?
Stary 2012-12-14, 16:08   #59
Ewelinkaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetterainbow Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze troche lepiej dzisiaj dobralam sobie jadlospis: na pierwsze i drugie sniadanie po dwie kanapki z rzodkiewka i almette. na obiad warzywa na patelni z kurczakiem. czy nie za duzo jem pieczywa? i czy na kolacje cos powinnam zjesc czy juz za duzo?
Czy ja wiem zawsze możesz sobie na śniadanko zjeść płatki owsiane górskie z musem jakimś owocowym tak ja jem potem kanapkę z czym tak chcesz oczywiście nie zapychaj się chlebem obiadek super no i kolacja jak najbardziej ja dziś makaronik żytni z marchewką pietruszką brokułem i kalafiorem ugotowane i podsmarze na patelce chwilkę rozplanuj posiłki w mniej więcej o tych samych porach i odstepach minimum 3 do 3,5h i bedzie super efekty bedą widoczne sie przekonasz !!
Stary 2012-12-14, 16:18   #60
anetterainbow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelinkaaa83 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem zawsze możesz sobie na śniadanko zjeść płatki owsiane górskie z musem jakimś owocowym tak ja jem potem kanapkę z czym tak chcesz oczywiście nie zapychaj się chlebem obiadek super no i kolacja jak najbardziej ja dziś makaronik żytni z marchewką pietruszką brokułem i kalafiorem ugotowane i podsmarze na patelce chwilkę rozplanuj posiłki w mniej więcej o tych samych porach i odstepach minimum 3 do 3,5h i bedzie super efekty bedą widoczne sie przekonasz !!
a skad ten mus? mozna taki kupic? czy miedzy posilkami moge sobie zjesc jogurt np jogobella? w ogole fajnie by bylo jakbyscie dalys swoje codzienne jadlospisy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości