![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Na wyprzedaże ruszam jutro
![]() Tancerka212 "wizja sexu sexu i jeszcze raz sexu"- to się uśmiałam, hahaha. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
A ja bylam dzisiaj ale juz nie wiele dorwalam , najwiekszy szal byl wczoraj ale jakos nie chcialo mi sie stac poltorej godziny przed otwarciem w kolejce na tym deszczu . Dzis to juz tylko szmaty - to czego nikt wczoraj nie chcial
![]() ![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
Szamanka no bo jak tu inaczej mówić o starankach
![]() ![]() ![]() ![]() TreleMorele ja dzisiaj stałam się szczęśliwą posiadaczką neonowej torebusi i jestem taka happy że chyba będę z nią spać ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- TreleMorele podpis to się ustawiało/usuwało gdzieś w ustawieniach... coś mi się tak kojarzy ![]() ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
Chwal sie , pokazuj . Uwielbiam wszystko co neonowe
![]() ![]()
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny ! chętnie dołącze do Waszego grona
![]() ![]() Wiek: 22 (za chwilę 23 ![]() cykl starań: 1 data ostatniej @: 6.12.2012 długość cyklu: książkowe 28 dni owulacja miała miejsce w czwartek (20.12) . pewnie nie wytrzymam i zrobię w sylwestra test- a nuż z mężem otrzymamy prezent na nowy rok ![]()
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie temperatura się utrzymuje, ale brzuch boli coraz bardziej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do 'wczesności' testu. - ubiegłym razem wyszedł szybko.a w dniu okresu mogłam robić o dowolnej porze i były dwie krechy. liczę, ze i teraz nie zawiedzie. a jak nie to kolejny te 2-3 dni później. ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() trzymam kciuki za kolejne 2 kreseczki na teście- właściwie to nie wiem czemu nie zaczęliśmy staranek już miesiąc temu to bym tu może już na dwie kreseczki wyczekiwała a tak to piszę o starankach chociaż jeszcze nic w tym kierunku nie poczyniliśmy hehehe no ale na przykład kwas foliowy oboje jemy ![]() a powiedzcie mi- czy nospę forte tez można jeść w ciąży na ból brzucha? czy tylko tą zwykłą słabszą? jak to jest? Patrycja ty widzę też z Lubelszczyzny jesteś- witaj ![]()
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2012-12-28 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
tancerka212 wszystko zależy od lekarza i bóli
![]() ![]()
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwnię się czuję na mamusiowym dziale- muszę to stwierdzić głośno ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
u mnie było tak - do ślubu uważaliśmy niesamowicie, później zaniechaliśmy i udało się od razu. nie było planowane, ale nie było zaskoczenia. do dzieci mi się nie spieszyło. ale jak się udało byłam szczęśliwa. a potem stało się co się stało
![]() ![]() ![]()
#44 |
Rozeznanie
|
Shamanka7 - i jak tam testowalas moze ? czy czekasz jeszcze? ja wlasnie mam etap przytulanek wiec tez za jakis czas beda testy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ty pracujesz? uczysz się? czy jak to u was wygląda? my z mężulem już po studiach 2-3 lata więc pracujemy dzielnie żeby na te przyszłe wózki i gadżety było ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() póki co to mam @ i umieram ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
my oboje mamy stałe prace. ja zaczełam studia, ale po pierwszej sesji, kiedy na egzaminy szłam ot-tak z ulicy i zaliczałam całkiem nieźle, zrezygnowałam. tego samego roku zaczepiłam się w firmie szkoleniowej i tak siedzę trzeci rok. na studia chcę, ale poczekam na kierunek "dla mnie"
![]() a więc praca jest, mieszkanko z widokiem na domek jest, dziecię w planach. a naukę i studia planuję- oczywiście, ale jako formę rozrywki ![]() i szczerze mówiąc nie narzekam- do tej pory wszystko układa mi się idealnie jakbym chciała ;-) co do tych ślubów- ja traktuję je jak najbardziej poważnie. ale w moim otoczeniu odpowiedni wiek to ok 25 lat, wcześniej tylko i wyłącznie z racji "wpadek" tak zwanych. my jak się zaręczyliśmy (dwa lata przed ślubem) to znajomi znajomych podpytywali kiedy rodzę ![]() z tego wszystkiego nie odpowiedziałam na pierwsze pytanie, tak się w odp wczułam ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2012-12-28 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Wiek : 25 lat ( w lutym 26) dc: 30-32 dni cykl starań: 1 ostatnia @ 22.12 - ale bardzo dziwna Nasz przypadek jest dość dziwny. A więc zacznę od początku ![]() Ostatnio zaczęły wypadać mi bardzo włosy, więc poszłam do lekarza na badania okazało się, że podstawowe badania są ok, wysłano mnie do dermatologa, dostałam leki po których miałam mieć burzę loków (została tylko burza, ale w portfelu) więc poszłam do ginekologa na kasę chorych, żebym dostała skierowanie na badania hormonalne. Okazało się, że wszystkie hormony oprócz estradiolu są w normach. Estradiol jak mi pani powiedziała to hormon kobiecości i mogę mieć problem z zajściem w ciąże. Starania mieliśmy zacząć w przyszłym roku, ale jak usłyszałam taką informację to mało z nóg nie spadłam. Co prawda nie podejmowaliśmy żadnych starań wcześniej, a badania zrobiłam z innej przyczyny. Pani dr przepisała mi tabletki antykoncepcyjne ze zwiększoną dawką hormonów i po dwóch opakowaniach kazała odstawić i brać się do roboty. Tabletek nie zaczęłam brać bo chcieliśmy spróbować na razie bez niczego. Okresu dostałam 22. 12 a miałam dostać 24, ale dwa dni w tą czy w tą to żadna różnica, ale obecny okres jest dość dziwny. Nie mam bolących piersi, są większe, ale przy poprzednich miesiączkach miałam tak bolące, że nie mogłam się dotknąć, miałam raz nudności poranne bez przyczyny, a w wigilię jak poczułam cebulę to mało ślinotoku nie dostałam. Boję się zrobić testu. Do grudnia nie myślałam o dziecku, chcieliśmy jeszcze trochę poczekać, a teraz wiem, że mogę mieć problemy z zajściem w ciąże i mam straszne wyrzuty sumienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ale macie staze .. Ja wylam wczesniej prawie 6 lat w zwiazku i ani o slubie ani o dziecku nie bylo mowy , wyjechalismy razem do Uk i wszystko sie rozbieglo .. Z moim TZtem obecnym jestesmy razem 14 miesiecy , pierwsza ciaza byla jak najbardziej planowana , o kolejnej nawet nie wspomne .. ![]() Wogole wczoraj rozmawialam z mama na temat tego wszystkiego i poradzila mi zebym z testem czekala ile sie da , bo w moim wypadku teraz czym pozniej sie dowiem tym lepiej , ze wzgledu na psychike,a tu do lekarza i tak nie dostane sie wczesniej jak po 12 tygodniu .. U mnie to nie bedzie trudne , nie wiem kiedy dostane pierwszy okres po tym wszystkim , ani kiedy kolejny bo wszystko moglo sie rozregulowac , poki co mam zamiar zaczac dzialania w polowie stycznia a test moze na walentynki ? WCZORAJ lekarka powiedziala ze mam starac sie od razu , jesli organizm nie bedzie wystarczajaco gotowy to i tak w ciaze nie zajdzie . co wy na to ?
#50 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka po pierwszej straci fasolki miała czekać minimum pół roku, tak usłyszała od swojego lekarza, ale poszła na konsultację do innego starszego gin. , który nie pracuje już na szpitalu, facet na emeryturze, prowadzi tylko swój prywatny gabinet. Stara mądra głowa. Powiedział jej, że nie ma co czekać, ze staraniami tylko jak psychika jej pozwoli to mają brać się do działania, bo organizm ma swoje prawa i nie ma zakodowane, że ma odczekać pół roku.
Ja sama chyba wybiorę się do tego lekarza, skonsultować i zobaczę co mi On powie. Do tej lekarki co byłam to poszłam tylko i wyłącznie po skierowanie na badanie, żebym miała je za darmo. Trele - Ja uważam, że nie macie na co czekać ! ![]() ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-12-28 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że jest na coraz więcej na wątku, ale gorsze jest to, że coraz więcej osób ma problemy żeby zajść w ciąże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i dlatego też zdecydowałam się z własnej woli teraz na powiększanie rodziny niż później później- bo jeśli pójdzie coś nie tak będzie czas na reakcję i leczenie. oczywiście nie neguję osób które odkładają tą decyzję (sama pewnie gdyby nie ta mała "wpadeczka" należałabym do takich ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
To i ja się dołączę, jak można ?
![]() Wiek :25 lat ostatnia @ :23.12 Starania mieliśmy zacząć już od stycznia, ale niestety musimy troszkę je przełożyć. Ponieważ w połowie grudnia dowiedziałam się, że mam w stawach zmiany reumatyczne i najpierw muszę zrobić szereg badań( w tym badanie rentgenowskie,a wiadomo że przy nim lepiej nie być w ciąży), umówić się z reumatologiem, dobrać odpowiednie leki, odwiedzić ginekologa i dopiero wtedy możemy zacząć myśleć o bobasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Witam, mam nadzieją, że mogę do Was dołączyć bo to wątek dla staraczek o pierwszą dzidzię, a ja mam już synka 2- letniego, ale pragnę kolejnej dzidzi. Tak do końca to sama jeszcze nie wiem czy to odpowiedni moment... no cóż ciężko jest mi sie zdecydować. Planuję zacząć starania około marca. Pierwsza dzidzia była planowana i udało się już w 2 cyklu
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Wiek: 27 Ostatni okres: 26.12 Długość cyklu: 28 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Witam wszystkie nowe staraczki widze ze coraz nas wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Jezu dziewczyny, nie było mnie chwilę, a tu tyle do nadrobienia
![]() PPPatinka jeszcze nie robiłam drugiego testu, boję się. Czekam i sprawdzam temp., biegam do łazienki czy czasami @ nie ma. W niedzielę minie 28 dni cyklu, ja nigdy takiego długiego nie miałam, ale myślę sobie, że to będzie taka granica ostateczna... Fajnie by było nowy rok zacząć z II krechami ![]() Co do bóli brzucha- dzięki za wsparcie. Nospy nie biorę, bo nie opanowałam jeszcze jak ją łykać, żeby nie dotknąć języka, a niestety smak mi bardzo nie odpowiada. Witam nowe dziewczyny, cieszę się, że nas coraz więcej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
o proszę jak się rozmnażamy ładnie
![]() ![]() wracam dzisiaj do domu a tu wizyta księdza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() tak w ogóle to dostałyśmy @ tego samego dnia i ja też mam 28 dniowe cykle więc jakbyś się jednak zdecydowała starać od zaraz to razem będziemy owulki wyczekiwać ;D
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2012-12-28 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie staraczki
![]() Ja mam same dobre wiesci , 2 stycznia wszystkie badania az nie moge uwierzyc ze mi sie udalo ![]() ![]()
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci się udało- tam w Londynie nie macie lekko z badaniami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.