Sylwester - alkohol - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 14:08   #31
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Dot.: Sylwester - alkohol

Cytat:
Napisane przez czarodziej_ka Pokaż wiadomość
martini dobre jest też z colą albo nawet z samą wodą gazowaną plus cytrynka
jeszcze często polecana metoda i rzeczywiście działająca na w miarę dobre samopoczucie i brak kaca dnia następnego: po imprezie przed położeniem się spać należy wypić jak najwięcej wody, najlepiej jakiejś mineralnej niegazowanej. ale naprawdę dużo, min 2-3 szklanki a nawet litr czy więcej, tyle ile jesteśmy w stanie w siebie wlać. rano wstajemy jak nowonarodzone
Pomoże jeszcze łyżka miodu zjedzona przed spaniem (woda oczywiście też). Albo pryynajmniej mi pomaga
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 14:19   #32
69love69
Zakorzenienie

Ja sobie kupuję 0,5 wódki, jakaś kolorowa lubelska albo luksusowa żurawina plus woda mineralna z cytryną na popitke, bo pije strzały
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 14:22   #33
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

na wszelkich imprezach radzę jeszcze uważać z likierami. swego czasu dosyć często napadała mnie chęć na zrobienie jakiegoś likieru. nadeszła impreza, zabrałam ze sobą 5, może 6 butelek różnych smaków do spróbowania. Osoby,które mieszały likiery z innymi alkoholami doczekały się nagłego ścięcia z nóg (bo przecież likiery sa pyszne-wchodzą jak w masło ) i porannego bólu głowy
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 14:27   #34
skazana_na_bluesa
.

ja pije rozowe wino.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 15:20   #35
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
Pilam ostatnio lime&mint ze sprite'em, butelka na dwie osoby i było bardzo dobre. A imbirowa do jakich drinkow by byla dobra?

Na sylwestra dwa lata temu wypilam pol wina, potem troche piwa, szampan wodka...mozna sie domyslic jaki byl koniec
czy byłaś moim wczorajszym kompanem do picia?
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 16:32   #36
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Pokaż wiadomość
Hej
Co najlepiej pić w Sylwestra?
Niedawno będąc na imprezie piłam wódkę i się później bardzo źle czułam, przez co nabrałam wstrętu do alkoholu.
Sylwester coraz bliżej i nie chciałabym nic nie pić. Co będzie najbezpieczniejsze?
Myślałam o ok. połówce wina czerwonego dolce, ale może macie jakieś lepsze pomysły?
Im czystszy i lepszy alkohol tym mniejszy kac.

Duży kac-czerwone ciężkie wina, koniaki, whisky.

Średnio-piwo

Najlepiej wchodzi dobra czysta wódka i tequila.Po tym zazwyczaj nie mam kaca.Tylko uwaga bo np tequila z Lidla nie równa się tequili Olmeca.Różnica pomiędzy nimi to ok 50zł ale warto wydać więcej.

Przed piciem warto zjeść dobrze i tłusto.Ja akurat nie lubię za dużo jeść w trakcie picia.Za ciężko mi.Owszem można i dobrze przekąsić coś niewielkiego ale odradzam jakieś wielkie posiłki w trakcie.Za to pomaga picie dużej ilości wody ale nie soku czy coli.

I to wszystko.A oczywiście papierosy wzmagają kaca.Maksymalnie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 17:08   #37
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38291306]Pomoże jeszcze łyżka miodu zjedzona przed spaniem (woda oczywiście też). Albo pryynajmniej mi pomaga[/QUOTE]

Bo miód jest słodki, a cukier pomaga rozkładać alkohol (tak gadali w jakimś dokumencie na ten temat)
To picie wody/ soku też testowałam, działa

Ja jestem smakoszem piwa i wódeczki, oczywiście nie razem ale piwo do dłuższych, relaksujących posiedzień polecam, na sylwka za ciężka faza no i to sikanie...

Z wódek Krupnik wspominam bardzo dobrze, tak samo Absolwenta, smakowego też, Smirnoffa, Finlandię i oczywiście moją ulubioną Żołądkową z trawą żubrową albo cytryną de luxe też w sumie spoko.

Odradzam Starogardzką (a to nowość ), Bolsa, 1906.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )

Edytowane przez Andriejewna
Czas edycji: 2012-12-26 o 17:09
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 17:52   #38
coccinelle7
Zadomowienie

Ja mam zamiar pić w sylwestra whisky z colą i sobie zdaje sprawę, że jest to całkiem kacogenne połączenie :p aczkolwiek nie mam za bardzo wyboru, wódki czystej nie lubię, a piwa przecież nie będę sączyć.

Połączę się z wami wszystkimi w kacowym bólu 1 stycznia
Stary 2012-12-26, 18:30   #39
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar pić w sylwestra whisky z colą i sobie zdaje sprawę, że jest to całkiem kacogenne połączenie :p aczkolwiek nie mam za bardzo wyboru, wódki czystej nie lubię, a piwa przecież nie będę sączyć.

Połączę się z wami wszystkimi w kacowym bólu 1 stycznia
To chyba zależy od osoby, bo mój mąż ze znajomymi tylko piją whisky z colą i dużą ilością cytryny i zawsze po tym się czują bardzo dobrze

Jeszcze słyszałam oprócz duzej ilści wody to jakiegoś apapa łyknąć przed snem czy coś przeciwbólowego, ale ja osobiście nie próbowałam
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 18:41   #40
elisee15
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość

Średnio-piwo

Najlepiej wchodzi dobra czysta wódka i tequila.Po tym zazwyczaj nie mam kaca.Tylko uwaga bo np tequila z Lidla nie równa się tequili Olmeca.Różnica pomiędzy nimi to ok 50zł ale warto wydać więcej.

I to wszystko.A oczywiście papierosy wzmagają kaca.Maksymalnie.
To bardzo indywidualna kwestia, bo ja na przykład nigdy nie miałam kaca po whisky, choć zdarzało mi się jej wypić naprawdę dużo, a z kolei już po 2 - 3 butelkach piwa zwykle źle się czuję (nie jest to kac - morderca, ale na drugi dzień czuję, że coś piłam), więc jak widać każdy ma inaczej. Ogólnie to moim zdaniem kluczem do dobrego samopoczucia na drugi dzień jest nie mieszanie alkoholi i znajomość własnego organizmu - każdy chyba wie co mu szkodzi
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 18:49   #41
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Pokaż wiadomość
Hej
Co najlepiej pić w Sylwestra?
Niedawno będąc na imprezie piłam wódkę i się później bardzo źle czułam, przez co nabrałam wstrętu do alkoholu.
Sylwester coraz bliżej i nie chciałabym nic nie pić. Co będzie najbezpieczniejsze?
Myślałam o ok. połówce wina czerwonego dolce, ale może macie jakieś lepsze pomysły?
Zależy jaki alkohol dobrze tolerujesz. Ja się czuję skołowana nawet po 1 kieliszku wina i chcę mi się spać, a wszystko dlatego, że piję tylko na okazje typu Sylwester, święta i nic więcej, czyli parę razy w roku, a czasem niewiele więcej :P Ja na Sylwestra zazwyczaj mam tylko szampana, piję symbolicznie po lampce, dwóch, a chłopak też niewiele, rodzice coś dokończą Wino chyba też było, ale rzadko.

Jeżeli chodzi o smak, to jak dla mnie może być: wino, drinki i po drinku nie czuję się taka senna jak po winie No i wybieram zazwyczaj takie, gdzie jest niewiele alkoholu, więc bardziej jakbym piła soczek, posmak jest niewielki Inne alkohole praktycznie wcale mi nie smakują.
Na weselu piłam wódkę, 2 kieliszki, po niej nie byłam skołowana jak po winie, bo uwierzcie, po 2 kieliszkach wina, a nawet jednym potrafi mi się zakręcić w głowie i tracę kontakt ze światem na jakiś czas :P Tak jak mówię, bardzo rzadko piję, to tak jest.

Tak jak piszą dziewczyny: nie pić na pusty żołądek, mnie się kiedyś zdarzyło właśnie prawie na pusty żołądek dwa kieliszki szampana i kiepsko się czułam. Brakowało pomyślenia przed. Wiadomo, pijana nie byłam ani żaden kac, ale żołądek odmawiał posłuszeństwa.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-12-26 o 19:19
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 19:24   #42
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elisee15 Pokaż wiadomość
To bardzo indywidualna kwestia, bo ja na przykład nigdy nie miałam kaca po whisky, choć zdarzało mi się jej wypić naprawdę dużo, a z kolei już po 2 - 3 butelkach piwa zwykle źle się czuję (nie jest to kac - morderca, ale na drugi dzień czuję, że coś piłam), więc jak widać każdy ma inaczej. Ogólnie to moim zdaniem kluczem do dobrego samopoczucia na drugi dzień jest nie mieszanie alkoholi i znajomość własnego organizmu - każdy chyba wie co mu szkodzi
Tylko ja tego nie wymyśliłam i nie jest to, że tak powiem, oparte na własnych doświadczeniach jedynie.

Owszem każdy organizm reaguje inaczej ale pewnych zasad można się trzymać.
Mnie na przykład nic nie jest (zazwyczaj) po zmieszaniu alkoholi ale jednak innym doradziłabym aby ich nie mieszali.
Tak samo jeśli upijać się to raczej wódką albo czymś "czystym".

Stary 2012-12-26, 19:27   #43
zarumieniona
Raczkowanie

Na pewno nie tequile +
Pewnie z 2 butelki Carlo Rossi + szampan
zarumieniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 21:04   #44
biia
Wtajemniczenie

200 ml wódki to raczej sporo.

Na sylwestra po prostu wybierz jeden rodzaj alkoholu, a jego ilość dostosuj do długości imprezy i do tego co robisz. Jeśli to posiadówka to może piwo albo wino, a jeżeli tańce-hulanki w dużych ilościach, to może coś mocniejszego np. wódka?
I jeśli planujesz szampana o północy, to nie pij tuż przed czegoś innego

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 22:49   #45
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

ja i mój tż lubujemy się w whisky i nigdy nie mieliśmy po niej kaca więc kurde to kwestia czysto indywidualna trochę głupio głosić takie "mondrości"
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 23:02   #46
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ja i mój tż lubujemy się w whisky i nigdy nie mieliśmy po niej kaca więc kurde to kwestia czysto indywidualna trochę głupio głosić takie "mondrości"
Zależy jaka ta whisky i jakie proporcje drinkow
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 23:06   #47
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Zależy jaka ta whisky i jakie proporcje drinkow
po każdej czułam się dobrze. nie pijemy drinków tylko samą whisky.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 08:14   #48
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
To nie są mondrości tylko były przeprowadzone badania.Kaca powoduje najczęściej to co jest nieprzefiltrowane w alkoholu.Wódka jest bardziej przefiltrowana niż whisky.A najmniejszego kaca powoduje czysty spirytus ale wątpię żeby ktoś go pił.

Poza tym gadanie, że ja tak mam to wszyscy też tak będą mieć jest raczej mało mądre.
Ty tak masz-ok.Mi nie szkodzi mieszanie alkoholu.Ale nie twierdzę, że jest to dobre a obiegowa opinia aby nie mieszać to "mondrość" i nie nalezy jej głosić.

Poza tym alkohol i organizm to nie jest jakaś stała jak 2+2 i reakcja zawsze może być inna.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2012-12-27 o 08:16
Stary 2012-12-27, 09:10   #49
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
To nie są mondrości tylko były przeprowadzone badania.Kaca powoduje najczęściej to co jest nieprzefiltrowane w alkoholu.Wódka jest bardziej przefiltrowana niż whisky.A najmniejszego kaca powoduje czysty spirytus ale wątpię żeby ktoś go pił.

Poza tym gadanie, że ja tak mam to wszyscy też tak będą mieć jest raczej mało mądre.
Ty tak masz-ok.Mi nie szkodzi mieszanie alkoholu.Ale nie twierdzę, że jest to dobre a obiegowa opinia aby nie mieszać to "mondrość" i nie nalezy jej głosić.

Poza tym alkohol i organizm to nie jest jakaś stała jak 2+2 i reakcja zawsze może być inna.
Z tego co zdążyłam zauważyć, aby wizażowe forum uwierzyło w jakieś badania, to musisz podać do niech link
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 09:18   #50
kuki9
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38299520]Z tego co zdążyłam zauważyć, aby wizażowe forum uwierzyło w jakieś badania, to musisz podać do niech link [/QUOTE]

Proszę:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kac

Cytat:
Również zawartość innych związków takich, jak wyższe alkohole (propanole, glikole), aceton, taniny, powstające w wyniku fermentacji napojów alkoholowych powoduje powstawanie kaca. Z tego względu najłagodniejsze dla organizmu są napoje na bazie alkoholu rektyfikowanego (wódki czyste), w przeciwieństwie do piwa, wina, wódek gatunkowych (whisky, gin, rum, brandy).
No to jest przykład akurat.W internecie jest sporo artykułów tego typu.

Poza tym nie uważam, że każdy kto wypije whisky zamiast wódki będzie miał kaca.Ale dla osoby niewprawionej w bojach alkoholowych ciężkie alkohole mogą jednak być zbyt ciężkie na dzień następny.

Stary 2012-12-27, 09:31   #51
fantazja__
Raczkowanie

ja to przewaznie pije dobre winko czasem tez piwo, a za wodka nie przepadam
fantazja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 10:37   #52
Kretka666
Zakorzenienie

Po niczym nie mam kaca, nie jest mi źle, a piję w ilościach sporych. 200 ml wódki to sporo? Jednocześnie nie mieszam alkoholi i nie piję do utraty przytomności, zawsze trzymam się sama na nogach i ogarniam co się dzieje dookoła, nie wymiotuję, bawię się dobrze. Chyba pić trzeba umieć. Generalnie najlepiej nie przesadzać mocno z ilością, nie mieszać, jeść coś w trakcie (nie siedzieć z pustym żołądkiem), nawadniać się cały czas (np. na jednego drinka jedna szklanka wody), takie "ogólne" zasady, które przynajmniej część społeczeństwa uznaje.
Polecam czystą, najbardziej popularny alkohol, można pić i w drinkach, i szotami, jak komu pasuje. Podobnie jest z tequilą. Dobrze też "wchodzą" drinki whisky + cola czy gin + tonic.
Stary 2012-12-27, 11:02   #53
kolorowatecza
Zakorzenienie

ja tam jestem wierna piwkom
uwielbiam smak piwa i to jest praktycznie jedyny alkohol, który pije

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 15:04   #54
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kac

No to jest przykład akurat.W internecie jest sporo artykułów tego typu.

Poza tym nie uważam, że każdy kto wypije whisky zamiast wódki będzie miał kaca.Ale dla osoby niewprawionej w bojach alkoholowych ciężkie alkohole mogą jednak być zbyt ciężkie na dzień następny.
W sumie Twoja teoria zgadza się z tym jak było u mnie- wino, szampan--> złe samopoczucie, nie kac, bo piję bardzo mało, ale kiepsko
wódka, drinki--> też mało, ale zawsze, brak uczucia na żołądku praktycznie, brak zawrotów głowy, może raz mi się zdarzyło przy drinku być skołowaną, ale tylko raz.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 15:56   #55
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
ja tam jestem wierna piwkom
uwielbiam smak piwa i to jest praktycznie jedyny alkohol, który pije
Ja na początku - nie znosiłam tego smaku ale dodoałam do niego soku i jest super, pozatym wyczytałam że dobre piwo - tzn robione na chmielu a nie na jakimś gównie.........sprzyja zdrowiu, cp nie znaczy że zdrowe jest picie go co chwila
Stary 2012-12-27, 15:59   #56
platekrozy
Zakorzenienie

Mogę pić wszystko tylko nie wino.Po winie boli mnie głowa.
Będę pić wódkę

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 18:42   #57
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
P 200 ml wódki to sporo?
Chciałam napisać to samo, ale stwierdziłam, że wyjde na spitusa :P Ja kupuje sobie 0,5 i się martwie czy to nie za mało na taką długą imprezę
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 20:53   #58
arszeniks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja też za wódką nie przepadam, jedynie smakowa Finlandia mi smakuje
Polecam Martini ze spritem.
o tak, chociaz ja wole martini+sprite+limonka i to juz jest dla mnie mix idealny
arszeniks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 20:58   #59
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Chciałam napisać to samo, ale stwierdziłam, że wyjde na spitusa :P Ja kupuje sobie 0,5 i się martwie czy to nie za mało na taką długą imprezę
Przecież pół litra wódki (czy tam czystego alkoholu, sama nie wiem) to dawka śmiertelna .

Dla mnie 0,2 to też mało, ale po 0,5 za to chyba bym nie wyszła żywa z tej imprezy. 0,3 maksymalnie 0,4 to dawka odpowiednia dla mnie, więc taki średni pijak ze mnie , ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 21:08   #60
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Przecież pół litra wódki (czy tam czystego alkoholu, sama nie wiem) to dawka śmiertelna .

Dla mnie 0,2 to też mało, ale po 0,5 za to chyba bym nie wyszła żywa z tej imprezy. 0,3 maksymalnie 0,4 to dawka odpowiednia dla mnie, więc taki średni pijak ze mnie , ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje.
Chyba czystego alkoholu, bo czasem zdarzyło mi się wypić połowkę, a żyję Ogólnie też 0,3-0,4 wypijam i jest mi tak akurat, jestem na rauszu / wstawiona, bez rewelacji żołądkowych, bez bełkotu. Ale fakt, każdy organizm inaczej reaguje i ktoś może po dwóch kieliszkach wina już być w takim stanie jak ja po ćwiartce i więcej wódki. Trzeba obserwować i pić tyle ile głowa pozwala.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości