![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sylwester - alkohol
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie kupuję 0,5 wódki, jakaś kolorowa lubelska albo luksusowa żurawina plus woda mineralna z cytryną na popitke, bo pije strzały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ReklaMO(D)żerca.
|
na wszelkich imprezach radzę jeszcze uważać z likierami. swego czasu dosyć często napadała mnie chęć na zrobienie jakiegoś likieru. nadeszła impreza, zabrałam ze sobą 5, może 6 butelek różnych smaków do spróbowania. Osoby,które mieszały likiery z innymi alkoholami doczekały się nagłego ścięcia z nóg (bo przecież likiery sa pyszne-wchodzą jak w masło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
.
|
ja pije rozowe wino.
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży kac-czerwone ciężkie wina, koniaki, whisky. Średnio-piwo Najlepiej wchodzi dobra czysta wódka i tequila.Po tym zazwyczaj nie mam kaca.Tylko uwaga bo np tequila z Lidla nie równa się tequili Olmeca.Różnica pomiędzy nimi to ok 50zł ale warto wydać więcej. Przed piciem warto zjeść dobrze i tłusto.Ja akurat nie lubię za dużo jeść w trakcie picia.Za ciężko mi.Owszem można i dobrze przekąsić coś niewielkiego ale odradzam jakieś wielkie posiłki w trakcie.Za to pomaga picie dużej ilości wody ale nie soku czy coli. I to wszystko.A oczywiście papierosy wzmagają kaca.Maksymalnie.
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38291306]Pomoże jeszcze łyżka miodu zjedzona przed spaniem (woda oczywiście też). Albo pryynajmniej mi pomaga
![]() Bo miód jest słodki, a cukier pomaga rozkładać alkohol (tak gadali w jakimś dokumencie na ten temat) ![]() To picie wody/ soku też testowałam, działa ![]() Ja jestem smakoszem piwa i wódeczki, oczywiście nie razem ![]() ![]() Z wódek Krupnik wspominam bardzo dobrze, tak samo Absolwenta, smakowego też, Smirnoffa, Finlandię i oczywiście moją ulubioną Żołądkową z trawą żubrową albo cytryną ![]() Odradzam Starogardzką (a to nowość ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-12-26 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar pić w sylwestra whisky z colą i sobie zdaje sprawę, że jest to całkiem kacogenne połączenie :p aczkolwiek nie mam za bardzo wyboru, wódki czystej nie lubię, a piwa przecież nie będę sączyć.
Połączę się z wami wszystkimi w kacowym bólu 1 stycznia ![]()
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze słyszałam oprócz duzej ilści wody to jakiegoś apapa łyknąć przed snem czy coś przeciwbólowego, ale ja osobiście nie próbowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o smak, to jak dla mnie może być: wino, drinki i po drinku nie czuję się taka senna jak po winie ![]() ![]() Na weselu piłam wódkę, 2 kieliszki, po niej nie byłam skołowana jak po winie, bo uwierzcie, po 2 kieliszkach wina, a nawet jednym potrafi mi się zakręcić w głowie i tracę kontakt ze światem na jakiś czas :P Tak jak mówię, bardzo rzadko piję, to tak jest. Tak jak piszą dziewczyny: nie pić na pusty żołądek, mnie się kiedyś zdarzyło właśnie prawie na pusty żołądek dwa kieliszki szampana i kiepsko się czułam. Brakowało pomyślenia przed. Wiadomo, pijana nie byłam ani żaden kac, ale żołądek odmawiał posłuszeństwa. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-12-26 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem każdy organizm reaguje inaczej ale pewnych zasad można się trzymać. Mnie na przykład nic nie jest (zazwyczaj) po zmieszaniu alkoholi ale jednak innym doradziłabym aby ich nie mieszali. Tak samo jeśli upijać się to raczej wódką albo czymś "czystym".
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie tequile
![]() ![]() Pewnie z 2 butelki Carlo Rossi + szampan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
200 ml wódki to raczej sporo.
Na sylwestra po prostu wybierz jeden rodzaj alkoholu, a jego ilość dostosuj do długości imprezy i do tego co robisz. Jeśli to posiadówka to może piwo albo wino, a jeżeli tańce-hulanki w dużych ilościach, to może coś mocniejszego np. wódka? I jeśli planujesz szampana o północy, to nie pij tuż przed czegoś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym gadanie, że ja tak mam to wszyscy też tak będą mieć jest raczej mało mądre. Ty tak masz-ok.Mi nie szkodzi mieszanie alkoholu.Ale nie twierdzę, że jest to dobre a obiegowa opinia aby nie mieszać to "mondrość" i nie nalezy jej głosić. Poza tym alkohol i organizm to nie jest jakaś stała jak 2+2 i reakcja zawsze może być inna.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2012-12-27 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38299520]Z tego co zdążyłam zauważyć, aby wizażowe forum uwierzyło w jakieś badania, to musisz podać do niech link
![]() Proszę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kac Cytat:
Poza tym nie uważam, że każdy kto wypije whisky zamiast wódki będzie miał kaca.Ale dla osoby niewprawionej w bojach alkoholowych ciężkie alkohole mogą jednak być zbyt ciężkie na dzień następny.
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
ja to przewaznie pije dobre winko czasem tez piwo, a za wodka nie przepadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Po niczym nie mam kaca, nie jest mi źle, a piję w ilościach sporych. 200 ml wódki to sporo?
![]() Polecam czystą, najbardziej popularny alkohol, można pić i w drinkach, i szotami, jak komu pasuje. Podobnie jest z tequilą. Dobrze też "wchodzą" drinki whisky + cola czy gin + tonic.
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ja tam jestem wierna piwkom
![]() uwielbiam smak piwa i to jest praktycznie jedyny alkohol, który pije ![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wódka, drinki--> też mało, ale zawsze, brak uczucia na żołądku praktycznie, brak zawrotów głowy, może raz mi się zdarzyło przy drinku być skołowaną, ale tylko raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Mogę pić wszystko tylko nie wino.Po winie boli mnie głowa.
Będę pić wódkę ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie 0,2 to też mało, ale po 0,5 za to chyba bym nie wyszła żywa z tej imprezy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.