CIĄZA? - prosba o opinię od doswiadczonych Mam - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 18:52   #31
sarna405
Zadomowienie

Dot.: CIĄZA? - prosba o opinię od doswiadczonych Mam

Cytat:
Napisane przez Lumnia_Luminosa Pokaż wiadomość
hej Sarna, czy można już gratulować, byłaś już u lekarza?

Ja byłam wczoraj na USG i lekarz zauważył pęcherzyk 6,9 mm. Na moje pytanie o serduszko i zarodek uśmiechnął się i westchnął, że jest jeszcze za wcześnie. Powiedział, że jest to 4/5 tydz. Trochę mi się to nie zgadza, bo ostatni okres miałam 21.11.2012, ale to pewnie przez dłuższe cykle, miałam opóźnioną owulację i ciąża jest młodsza.

Mam przyjść dopiero za 3 tyg. na kolejne USG i ma być już widać zarodek i serce , a we wtorek idę na resztę badań, których jeszcze nie robiłam sama.

Czy powinnam iść jeszcze gdzieś indziej na USG wcześniej ? Lekarz mowił, żebyśmy poczekali i dali matce naturze szansę na swobodny rozwój ciąży. Ale to tak korci...

no więc wróciłam od lekarza....u mnie powiedział ze już 6, 7 tydzień A plamienie to nie było tylko upławy po tabletkach dopochwowych
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 19:48   #32
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie,

jeszcze jedno ostatnie pytanie (i tak Was już nadwyrężam)

Czy moja beta nie przyrasta za szybko? Wg skali z labratorium zawsze odpowiadala dobremu tyg ciąży 4/5, 5, 5/6

28.12.2012 475 jedn.

31.12.2012 2056 jedn.

03.12.2012 9403 jedn.

doktor widział jeden pęcherzyk, więc raczej to nie są bliźniaki, a ta beta szybko rosnie, a życzliwi straszą mnie zasniadem i chorobami genetycznymi...
Mi też przyrastała b szybko, faktycznie tak bywa w zaśniadzie, wadach, ciąży pozamacicznej czasami i bliźniakach. Co z tego że pęcherzyk jeden, może mieć więcej lokatorów (nawet >2)

Pozostaje Ci czekać - co wiem, że nie jest łatwe...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 08:48   #33
sarna405
Zadomowienie

DIETOCHOLICZKA !!!!!!Na test to za szybko, test powinno się wykonać po dniu w którym miała się pojawić @, jest wiarygodniejszy...u niektórych kobiet które były w 2 tyg pokazywał negatywnie a były. A z drugiej strony przeszła byś się do lekarza i przebadała ponieważ może wariują ci hormony. Jak poprzednia miesiaczka nie była już normalna. Ja też miałam nie regularne cykle ale takich objawów jak ty nie miałam. Teraz jestem w ciaży i 1 objaw jaki miałam to bolące sutki 28.12 zaczęły dokuczać a @ miałam 22.11 także 1 miesiąc po

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
słuchajcie,

jeszcze jedno ostatnie pytanie (i tak Was już nadwyrężam)

Czy moja beta nie przyrasta za szybko? Wg skali z labratorium zawsze odpowiadala dobremu tyg ciąży 4/5, 5, 5/6

28.12.2012 475 jedn.

31.12.2012 2056 jedn.

03.12.2012 9403 jedn.

doktor widział jeden pęcherzyk, więc raczej to nie są bliźniaki, a ta beta szybko rosnie, a życzliwi straszą mnie zasniadem i chorobami genetycznymi...

Oj ja nie wiem czemu tak szybko narasta...kolejną wizytę masz dopiero za 3 tyg, nie myślałaś żeby isc gdzieś prywatnie jeszcze. U mojej kuzynki było tak ze raz miała złe wyniki, raz dobre tak na zmiane już chcieli usuwać a nagle się poprawiło wszystko, także nie wiadomo co się tam dzieje. Ja wyniki dopiero mam zrobić i ide 14.01 do lekarza, a usg dopochwowe 14.02 akurat będzie 12 tydzień wiec lekarz stwierdził ze to najlepszy czas.
A jak twoje objawy. Moje się nasiliły najpierw bolały sutki i były mdłości, teraz bolą całe piersi i dzoszły wymioty....
Stary 2013-01-05, 10:41   #34
Lumnia_Luminosa
Przyczajenie

objawy w normie. piersi nie bolą bardziej niż bolały (lekko przy dotyku), nie odczuwam prawie żadnego dyskomfortu w okolicach jajników, wymiotow brak, tylko jestem spiąca.

chciałam isć wczesniej, ale lekarz mowi, że jestem panikarą i mam się uspokoić i nie mysleć, bo ciąża wg niego rozwija się prawidłowo. (jednak nie widział wtedy jeszcze tego ostatniego wyniku bety) może faktycznie pójdę gdzies jeszcze, ale myslę, że za tydz. półtora, to może co już będzie więcej widać na usg

jeszcze jedno, czy szybszy wzrost bety może być spowodowany zażywaniem luteiny? (nim poszłam do lekarza i powiedział, że mam nie brać) sama sobie aplikowałam doustnie 1 tabl. na podtrzymanie (wiem, że bez konsultacji się nie powinno nic brać, ale to czysty progesteron)

na usg wyszło, że na jednym z jajników mam torbiel wypełnioną :substancjami podtrzymującymi ciążę" (na 1 usg prawie jej nie było, a teraz jest większa) lekarz mówi, że mam się nią nie przejmować, bo pomaga utrzymać dzidzię, a w przyszłoci się wchłonie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
no więc wróciłam od lekarza....u mnie powiedział ze już 6, 7 tydzień A plamienie to nie było tylko upławy po tabletkach dopochwowych
gratulacje !!!trzymam kciuki za rozwój Maluszka!

Edytowane przez Lumnia_Luminosa
Czas edycji: 2013-01-05 o 10:50
Lumnia_Luminosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 11:10   #35
Irmusia81
Zakorzenienie

Lumnianic się nie martw wysoką betą, tylko się ciesz Ja też tak miałam. Najpierw w terminie @ beta 1608!, potem jakoś 3500, a potem 9800. Mój synek jest zdrowiutki i od początku był tylko jeden (nie było bliźniąt). Myśl pozytywnie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

jeszcze jedno, czy szybszy wzrost bety może być spowodowany zażywaniem luteiny?

nie zawracaj sobie głowy tą betą. Myśl pozytywnie- Twój maluszek tego potrzebuje

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2013-01-05 o 11:11
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 12:39   #36
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
objawy w normie. piersi nie bolą bardziej niż bolały (lekko przy dotyku), nie odczuwam prawie żadnego dyskomfortu w okolicach jajników, wymiotow brak, tylko jestem spiąca.

chciałam isć wczesniej, ale lekarz mowi, że jestem panikarą i mam się uspokoić i nie mysleć, bo ciąża wg niego rozwija się prawidłowo. (jednak nie widział wtedy jeszcze tego ostatniego wyniku bety) może faktycznie pójdę gdzies jeszcze, ale myslę, że za tydz. półtora, to może co już będzie więcej widać na usg

jeszcze jedno, czy szybszy wzrost bety może być spowodowany zażywaniem luteiny? (nim poszłam do lekarza i powiedział, że mam nie brać) sama sobie aplikowałam doustnie 1 tabl. na podtrzymanie (wiem, że bez konsultacji się nie powinno nic brać, ale to czysty progesteron)

na usg wyszło, że na jednym z jajników mam torbiel wypełnioną :substancjami podtrzymującymi ciążę" (na 1 usg prawie jej nie było, a teraz jest większa) lekarz mówi, że mam się nią nie przejmować, bo pomaga utrzymać dzidzię, a w przyszłoci się wchłonie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

gratulacje !!!trzymam kciuki za rozwój Maluszka!
Nie ma związku między tempem przyrostu bety i luteiną. Ja miałam torbiel na jajniku 12cm aż, wchłaniała się aż do 4 m-ca. Naprawdę ta wcześniejsza wizyta nic ci nie da i trzymaj się jednego lekarza bo zwariujesz. Już nie wspominając że luteina w takiej dawce jak piszesz to ilość jak dla kota. Ja brał am 3x2, potem 2x2, amoja koleżanka po in vitro to w ogóle 16 tabl na dobę.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 15:45   #37
sarna405
Zadomowienie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Napisze tak w pierwszej ciazy przelezalam tydzien z podejrzeniem zasniadu i urodzilam zdrowa piekna coreczke ktora teraz ma 7 lat . Obecnie tez jestem w ciazy i tez mam raczej podwyzszona bete ale jest wszystko w pozadku wiec nie masz co sie bac. Im mniej stresow teraz tym lepiej . Twoje dziecko odczowa stres wiec zachowaj spokuj a bedzie dobrze. Pozdrawiam.

Hej Barbaro też mam 7 letnie dziecko, a 2 w drodze termin koniec sierpnia Tylko martwi mnie troche ta róznica wieku czy ciebie też? starałam sie wcześniej lecz się nie udawało...a z drógiej strony może mi pomoże, wiecej zrozumie i wogule....
Stary 2013-01-06, 21:10   #38
Barbarja
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny...

Luminosa.... nie martw się! zaśniad z tego co czytałam daje bardziej gwałtowne objawy.

a wiecie... ja czekam tak na termin mojej @ (za ok 7 dni) i tak sobie gdybam : jestem mamą, czy nie... piersi bolą tragicznie, do tego mam śpiączkę,,,,po południu normalnie wiotczeję,,, ale najgorsze, że chyba mnie grypa dopadła, a mój TŻ ma półpaśca!!!!!! no poprostu cud malina...
: pala:
co zrobić,,,, znowu mam temperaturę, gardło mnie tak boli, w nocy mi się śni że nie mogę oddychać,,, a jutro jszcze muszę iść do pracy (((((((((((((((((((
Barbarja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 08:52   #39
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez Barbarja Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny...

Luminosa.... nie martw się! zaśniad z tego co czytałam daje bardziej gwałtowne objawy.

a wiecie... ja czekam tak na termin mojej @ (za ok 7 dni) i tak sobie gdybam : jestem mamą, czy nie... piersi bolą tragicznie, do tego mam śpiączkę,,,,po południu normalnie wiotczeję,,, ale najgorsze, że chyba mnie grypa dopadła, a mój TŻ ma półpaśca!!!!!! no poprostu cud malina...
: pala:
co zrobić,,,, znowu mam temperaturę, gardło mnie tak boli, w nocy mi się śni że nie mogę oddychać,,, a jutro jszcze muszę iść do pracy (((((((((((((((((((
testuj albo idz na bete

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

[/COLOR]

Hej Barbaro też mam 7 letnie dziecko, a 2 w drodze termin koniec sierpnia Tylko martwi mnie troche ta róznica wieku czy ciebie też? starałam sie wcześniej lecz się nie udawało...a z drógiej strony może mi pomoże, wiecej zrozumie i wogule....
ja sie tez martwie ze to ciut za pozno ale wazne ze jest . teraz sie ciesze bo jest starsza i wiecej zrozumie . wiec sie tym juz nie martwie a raczej ciesze

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 20:51   #40
Lumnia_Luminosa
Przyczajenie

byłam dzis kontrolnie u lekarza z wynikami i powiedzial, że ta beta jest w normie i pieknie przyrasta, a ciaza dobrze sie rozwija.

Zasugerowal, abym nie robila juz wiecej bety ani zadnych innych badan, bo z moim zacieciem stane sie niedlugo analitykiem medycznym i patologiem zalecil spokoj.

Zrobil mi wyklad na temat zasniadu i twierdzi, ze przy takim obrazie USG, jaki byl 3/1/12 to juz by widac bylo zmiany w obrazie typowe dla tej dolegliwosci. wiec chyba pozostaje mi mu uwierzyc
Lumnia_Luminosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości