moda na zaręczyny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 15:17   #31
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: moda na zaręczyny

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Tandeta czy znak czasu bo chyba w większości robia to ludzie pokolenia internetu i portali społ.?
Dla mnie obciach podobnie jak wyczekiwanie i podejrzewanie, że to może jutro a może w moje urodziny,wypytywanie, podpytywanie, przeszukiwanie kieszeni,itp gierki ale ja dziwna jestem i nie lubie du.. do ludzi wystawiać
O mnie Ci chodzi? Żadne podpytywanie. Po prostu mówię kochanemu : "Patrz XXX też się zaręczyli" A on na to "Poczekaj jeszcze tydzień"
Zresztą jesteśmy dorośli i rozmawiamy na takie tematy jak wspólna przyszłość i zaręczyny. Więc czemu miałabym nie wiedzieć? Nie żyjemy w średniowieczu.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 15:34   #32
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

W moim otoczeniu też mnóstwo par się zaręcza.
O ile planują faktycznie ślub - życzę szczęścia, ale ile jest takich, które nie planują, ale zaręczają się mimo to?
Chyba po to aby zmienić status na Fb
Ojoj a ja się w tym roku zaręczyłam, a nie zmieniłam statusu na FB Chyba coś ze mna nie tak
Stary 2012-12-28, 16:02   #33
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Mnie bardziej rozwalają 'ustawione zaręczyny'. Wchodzę na fb, a tam zdjęcia po kolei- jak facet wręcza mamie kwiaty- pyta o rękę córki, zdjęcie z przyszłym teściem i flaszką, potem jak klęka przed dziewczyną z pierścionkiem, potem ucieszeni się przytulają, pocałunek, i zdjęcie pierścionka na ręce.

Jak dla mnie taka tandetna szopka pod publiczkę.

Albo to ja taka romantyczna jestem, że nie wyobrażam sobie takich zaręczyn
Zrobiłabym z chęcią sobie taką sesję, ALE dla nas do naszego albumu a nie do pokazywania na forach
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 16:36   #34
mala19881
Zadomowienie

GG do mala19881

U mnie na tablicy tez jakis wysyp po swietach chyba ze 3 pary. W ciagu toku tez mnostwo ale to chyba ja jestem coraz starsza i taka jest kolej rzeczy, bo majac 20 lat raczej nikt sie specjalnie nie zareczal
mala19881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 16:41   #35
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
O mnie Ci chodzi? Żadne podpytywanie. Po prostu mówię kochanemu : "Patrz XXX też się zaręczyli" A on na to "Poczekaj jeszcze tydzień"
Zresztą jesteśmy dorośli i rozmawiamy na takie tematy jak wspólna przyszłość i zaręczyny. Więc czemu miałabym nie wiedzieć? Nie żyjemy w średniowieczu.
Nie, absolutnie nie o tobie myślałam
Ale czytałam o przeszukiwaniu kieszeni i szaf w poszukiwaniu pierścionka przed rocznicami itp sprzyjającym datom

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 16:51   #36
garfieldek
Zakorzenienie

u mnie przez swieta 3 pary sie zareczyly, i przed swietami 2, wiec tez megaaa wysyp zareczyn
az swojemu TZ-towi napomknelam, ze mi zal dooope sciska heheh ;D a on do mnie: Yyy... ty tez chcesz sie zareczyc? no coz, po 5-ciu latach zwiazku fajnie cos zmienic...

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 16:53   #37
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez neia Pokaż wiadomość
A ja majac prawie 24 lata nie znam nikogo kto by się zaręczył albo przynajmniej planowałby to zrobić w ciągu najbliższego roku...
serio....? ja mam 23 lata, baaaaaaardzo duzo znajomych i przynajmniej 2 osoby w miesiacu sie zareczaja. i co jakis czas pojawiaja sie sluby - w tym ludzi mlodszych ode mnie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:01   #38
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Mnie bardziej rozwalają 'ustawione zaręczyny'. Wchodzę na fb, a tam zdjęcia po kolei- jak facet wręcza mamie kwiaty- pyta o rękę córki, zdjęcie z przyszłym teściem i flaszką, potem jak klęka przed dziewczyną z pierścionkiem, potem ucieszeni się przytulają, pocałunek, i zdjęcie pierścionka na ręce.

E tam ładny zwyczaj moim zdaniem. Takie oficjalne. Chociaż sama chciałabym inne to nie neguje tego.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

btw w wigilię zaręczyły się 3 znajome pary plaga! to ten wiek
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:06   #39
Bananalama
jestę wieszczę

Akurat mnie nie interesuje zbytnio kto się zaręczył. Za to sami zainteresowani lubią na FB bombardować innych zdjęciami z pierścionkiem i hasłami "moja nażyczona" (pisownia oryginalna). Nie wiem, może tylko u mnie tak jest, ale to te najbardziej płytkie osoby o najwęższych horyzontach obrączkują się i pierścionkują tak szybko.
A no i mam jeszcze jedną koleżankę, dla której szczytem marzeń jest pierścionek, bo w kółko marudzi, że go jeszcze nie ma.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:06   #40
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Nie wiem jak to u was ale w moim otoczeniu tylko w tym tygodniu zaręczyły się trzy pary. Wcześniej też było ich sporo ale nie liczyłam. Fajnie ciesze się, że im się układa ale nie rozumiem po co w ciągu 5 minut po zaręczynach biec na znany portal społecznościowy i wstawiać zdjęcia pierścionka?!
Dzisiaj zobaczyłam jeszcze pod szanownym zdjęciem tego cudeńka komentarz " A ta XXX to nie ma takiego ładnego"
Nie rozumiem. To jakaś licytacja? Jakaś moda, że każdy musi być zaręczony??
Jakieś dwa miesiące temu moja bliska znajoma wstawiła sobie informację ze się zaręczyła chociaż to w ogóle nieprawda. No ale zadowolona z życia zbierała gratulację. Kompletnie tego nie rozumiem. Narobiła tylko zamieszania w rodzinie.
Kilka koleżanek też mówiło mi , że "muszą przycisnąć misia, bo wszystkie koleżanki mają już pierścionek". To jakaś paranoja!
Nie mam, żadnego pytania tylko chciałam się wygadać bo to irytujące
Zapraszam do dyskusji.
Ps: Nie chodzi tu o zazdrość sama też się zaręczam, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, ale nie zamierzam robić z tego szopki.
Cóż chyba takie czasy, że dużo ludzi żyje facebookiem i innymi portalami. Notorycznie wstawiają zdjęcia, jakieś notki z pobytów itd...
Mnie to szczerze nie irytuje, bo nie zawracam sobie tym głowy

Też bym chciała być zaręczona i nie chodzi o pierścionek na ręku ale o kolejny etap w związku. Mimo tego, zmuszać swojego partnera absolutnie nie będę. To musi wyjść od niego i być niespodzianką.
Nigdy nie rozumiałam ustawianych zaręczyn.

Uważam, że takie 'przyciskanie misaczka' nie świadczy dobrze o związku. To dziecinne.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:08   #41
Candy_lips
Zakorzenienie

Też nie rozumiem takiego podejścia. Dla mnie to coś intymnego, nie wstawiłabym zdjęć z zaręczyn na portal. Mogłabym ewentualnie dać status "zaręczona", ale nie by pochwalić się, ale stwierdzić fakt. Co prawda, zaręczona jeszcze nie jestem, mamy czas , nie ma się co ścigać kto pierwszy, ale wątpię, bym tak 'oszalała'
Dla mnie zaręczać się jest sens wtedy, gdy czuje się na to gotowym itp, a nie dlatego, że inni to robią. Nie mam nic do zaręczyn w bardzo młodym/ młodym wieku, z krótkim stażem czy długim- to sprawa indywidualna. No, ale kłócić się kto ma lepszy pierścionek? No ludzie...

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-12-28 o 17:11
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 17:17   #42
bedeliciuos
Wtajemniczenie

u mnie na fb ciągle zaręczyny i zaręczyny, a żadnych ślubów
ale te zaręczyny to też raczej tylko u tych, którzy nigdy z ambicji i fajnych planów na życie nie słynęli
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:25   #43
201604181004
Konto usunięte

A i dla mnie pokazywanie tego na fejsie to nic złego, normalne że w życiu jak spotykamy znajomych to dzielimy się nowiną "hej co u ciebie? no super zaręczyłam się!" to czemu nie na fejsie
Stary 2012-12-28, 17:26   #44
visionAM
Zakorzenienie

U mnie też się teraz zaręcza sporo osób, ale to dlatego, że "taki wiek" nastał, pokończyliśmy studia i coraz częściej ludzie myślą o ustatkowaniu się
A co do informowania tego na Facebooku to wg mnie nie jest to żadna moda (przynajmniej wśród moich znajomych nie panuje nic takiego) tylko normalne zjawisko - teraz portale społecznościowe są bardzo popularne, mnóstwo ludzi ma konto na Fb i ogłasza światu czy tam znajomym wszelkie fakty ze swego życia, więc niby czemu zaręczyn nie ogłosić?

Ja osobiście nie widzę w tym problemu i nie razi mnie to ani trochę.
A jak ktoś się zaręcza tylko dlatego, że inni to robią - jego sprawa. Później co najwyżej nie dojdzie do ślubu albo będzie rozwód. Ludzie byli, są i będą głupi, teraz po prostu częściej okazują to w internecie, bo takie mamy czasy. Nie wiem nad czym się tu rozwodzić.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:28   #45
chwast
Zakorzenienie

jezu u mnie się wiecznie ktoś zaręcza (osoby w wieku 18-20 lat) i dochodzi nawet do tego, że jak ktoś na serio się zaręcza to nie wiem czy na serio czy tylko tak żeby mieć statusik i mówić "mój narzeczony" a nie "mój chłopak"

co do samej zmiany statusu - spoko ja bym zmieniła, ale jakbym naprawdę miała brac ten ślub, jakbyśmy zaczeli przygotowania do niego i gdybym miała już na oku sukienkę
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:31   #46
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
co do samej zmiany statusu - spoko ja bym zmieniła, ale jakbym naprawdę miała brac ten ślub, jakbyśmy zaczeli przygotowania do niego i gdybym miała już na oku sukienkę
no to właśnie po to się człowiek zaręcza, przynajmniej w moim odczuciu... zaręczyny i ślub możliwie najwcześniej jak się da, czyli czasem rok czy tam dwa trzeba poczekać. Ale nie rozumiem zaręczania się bez planowania kiedy ślub Dla mnie to dziwne i nie zmienię zdania, już kilka wątków na ten temat przerabiałam i spodziewam się zaraz argumentów o wspólnym życiu i obietnicy bla bla bla... A dla mnie zaręczyny to znak - jestem gotowy/a wziąć z tobą ślub. I gdy ja się zaręczę to jak już ochłonę itp. pierwsze co zrobię - zaklepię termin ślubu.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 17:41   #47
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM
U mnie też się teraz zaręcza sporo osób, ale to dlatego, że "taki wiek" nastał, pokończyliśmy studia i coraz częściej ludzie myślą o ustatkowaniu się
Dlatego ja tak średnio się patrzę na te zaręczyny, bo patrząc na wiek tych znajomych to trochę na wyrost ale nie mi to oceniać.
Stary 2012-12-28, 17:46   #48
Lilth
Raczkowanie

W sierpniu byłam na ślubie siostry mojego TŻ, ona w wieku 20lat, po jej weselu, wszystkie koleżanki jak leci się pozaręczały.. ponad 3/4 osób, które siedziały ze mną przy stoliku planuje ślub.. czyli gdzieś z 6-7 par.

A co do klimatu zaręczyn, ja bym nie chciała, żeby TŻ oświadczył mi się przy rodzinie, wcześniej powinien spytać moich rodziców o zdanie owszem, ale w tajemnicy przede mną. Zaręczyny to on i ja, a nie jakaś widownia naokoło.
Stary 2012-12-28, 17:59   #49
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja w ogóle nie ogarniam czym właściwie są te zaręczyny Po wizażu widzę, że to:
- fakt otrzymania od faceta drogiego pierścionka (niejednokrotnie żałośnie wybłaganego),
- zaplanowana chwila, od której faceta nazywa się "narzeczonym",
Jaki jest w tym wszyskim sens? Po swoich znajomych widzę, że zaręczyny absolutnie nic nie zmieniają w życiu. Nie rozumiem wątków w stylu "mieszkamy razem x lat, a on się nie oświadcza". No i co z tego, że się nie oświadcza? Albo "wypadałoby się zaręczyć" Nie przekonuje mnie nazywanie tego "nowym etapem" w związku. Nawet zaczęłam czytać forum ślubne w celu zgłębienia tematu, ale tylko utwierdzam się w przekonaniu, że te mityczne "zaręczyny" są objawem infantylizmu (chociażby wątek o czekaniu na pierścionek ). Przecież jeśli ludzie planują ślub, to chyba wcześniej o tym gadają. Wtedy zaręczyny nie są już niespodzianką i noszą znamiona zaplanowanych (po co wtedy ten show?), a jeśli ktoś podejmuje życiowe decyzje pod wpływem błyskotki, to jest niespełna rozumu moim zdaniem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 18:01   #50
201604181004
Konto usunięte

Lisbeth idąc tym tokiem myślenia wszystkie "rytuały" które tkwią w naszej kulturze np świętowanie nowego roku, pogrzeby czy chrzczenie, wszelkie śluby i obrządki tez są bez sensu
Stary 2012-12-28, 18:04   #51
Synkopa
Raczkowanie

Coś w tym jest.
U mnie też wkoło się zaręczają. Część faktycznie jest razem już długo, planują ślub. A część - raczej ot tak, chyba żeby było. Bo zaręczyny po 5-6 miesiącach znajomości to coś nie tego :P

DLA MNIE też nie do przyjęcia jest planowanie oświadczyn (nie mylić z zaręczynami, bo mówiąc oświadczyny mam na myśli sam moment zapytania, czy to na osobności, czy przy rodzinie, a zaręczyny - to już z oznajmieniem rodzinie. I to jak najbardziej mogłabym planować).
Ale w życiu nie chciałabym wiedzieć "tego i tego dnia się zaręczymy". I już na pewno narzucać pierścionka.

Wracając do tematu - nie brakuje teraz takich panien, które chcą złapać faceta na ślub. Z różnych powodów.
Choćby u mnie na roku jedna taka się znalazła - rzekoma (jak się później okazało) ciąża, więc szybciutko zaręczyny i po 1.5 miesiąca ślub.
Synkopa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:09   #52
Lilth
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38325927]Ja w ogóle nie ogarniam czym właściwie są te zaręczyny Po wizażu widzę, że to:
- fakt otrzymania od faceta drogiego pierścionka (niejednokrotnie żałośnie wybłaganego),
- zaplanowana chwila, od której faceta nazywa się "narzeczonym",
Jaki jest w tym wszyskim sens? Po swoich znajomych widzę, że zaręczyny absolutnie nic nie zmieniają w życiu. Nie rozumiem wątków w stylu "mieszkamy razem x lat, a on się nie oświadcza". No i co z tego, że się nie oświadcza? Albo "wypadałoby się zaręczyć" Nie przekonuje mnie nazywanie tego "nowym etapem" w związku. Nawet zaczęłam czytać forum ślubne w celu zgłębienia tematu, ale tylko utwierdzam się w przekonaniu, że te mityczne "zaręczyny" są objawem infantylizmu (chociażby wątek o czekaniu na pierścionek ). Przecież jeśli ludzie planują ślub, to chyba wcześniej o tym gadają. Wtedy zaręczyny nie są już niespodzianką i noszą znamiona zaplanowanych (po co wtedy ten show?), a jeśli ktoś podejmuje życiowe decyzje pod wpływem błyskotki, to jest niespełna rozumu moim zdaniem.[/QUOTE]

Szczerze, też tak kiedyś myślałam, ale że tak powiem "wyrosłam" trochę z tego myślenia. Tak racja, o ślubie powinno się rozmawiać, ale jednak zaręczyny powinny być jako tako niespodzianką. Dla mnie jest to takie potwierdzenie poważności związku, dowód że chce z Tobą wziąć ślub co w zamyśle daje nam związek aż do śmierci. I fajnie jest gdy inni widzę, że jesteś "czyjaś" i że Twój TŻ jest dla Ciebie kimś poważny, więc niech spadają ze swoim podrywaniem
Stary 2012-12-28, 18:14   #53
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Lilth Pokaż wiadomość
W sierpniu byłam na ślubie siostry mojego TŻ, ona w wieku 20lat, po jej weselu, wszystkie koleżanki jak leci się pozaręczały.. ponad 3/4 osób, które siedziały ze mną przy stoliku planuje ślub.. czyli gdzieś z 6-7 par.
tak z ciekawosci - skad ten szybki slub?

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Lisbeth idąc tym tokiem myślenia wszystkie "rytuały" które tkwią w naszej kulturze np świętowanie nowego roku, pogrzeby czy chrzczenie, wszelkie śluby i obrządki tez są bez sensu
no dla mnie swietowanie nowego roku jest bez sensu :P tak samo chrzciny, szczegolnie te narzucane malym dzieciakom. pogrzeby maja sens - nie pojawiaja sie epidemie :P

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:18   #54
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Tak właśnie uważam
W każdym razie jestem w stanie zrozumieć, że ludzie odprawiają jakieś obrzędy przy wymienionych okazjach. One rzeczywiście coś znaczą (może poza nowym rokiem ). Ale zaręczyny? Nowy rok - powiedzmy, że zamyka się jakś cykl, pogrzeb - ktoś umarł, chrzest (lub analog świecki) - ktoś się urodził, ślub - ze względów religijnych może być ważny. Ale że facet dał pierścionek?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilth Pokaż wiadomość
Dla mnie jest to takie potwierdzenie poważności związku, dowód że chce z Tobą wziąć ślub co w zamyśle daje nam związek aż do śmierci. I fajnie jest gdy inni widzę, że jesteś "czyjaś" i że Twój TŻ jest dla Ciebie kimś poważny, więc niech spadają ze swoim podrywaniem
Dla mnie potwierdzeniem ważności związku jest fakt, że facet ze mną mieszka, daje się z nim robić wspólne inwestycje w życie i można na nim polegać. A pierścionek na palcu nie świadczy o żadnej z tych rzeczy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:22   #55
201604181004
Konto usunięte

Ale dla mnie ma to wartość symboliczną i właściwie - tylko taką. To jest i dużo i mało. Dla mnie to dużo dla ciebie nie, nie wiem po co deprecjonować czyjeś postrzeganie zaręczyn, czemu nazywać że czyjeś podejście jest głupie, czy siakieś Nie chodzi o pierścionek ale o deklaracje i wejście na nowy etap w związku czyli potwierdzenie gotowości do ślubu, są związki i związeczki a narzeczeństwo to już raczej związek, poważniejszy. Sam ślub, czym jest ślub? Też tylko wymianą pierścionków i papierem, niektórzy tego nie uznają. Ja tak.
Stary 2012-12-28, 18:32   #56
bedeliciuos
Wtajemniczenie

o, własnie 10 minut temu znajoma z podstawówki zmieniła statusik na zaręczona tylko że odkąd mam ją w znajomych, już z 10 razy widziałam zmiany statusów na wolny/w związku (ciągle z tym samym, żeby nie było)
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:37   #57
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Rainbow Pokaż wiadomość
Nie rozumiem robienia z zaręczyn wielkiego widowiska cyrkowego, ale po części rozumiem osoby, które "chwalą się" tym na portalach społecznościowych (oczywiście w sposób normalny i umiarkowany) Nie ze wszystkimi znajomymi ma się kontakt na co dzień, nie każdemu można to przekazać osobiście, choć chcemy się z nim tą wiadomością podzielić. Wreszcie, trudno czasem jest zadzwonić do 30 osób i się pochwalić. Dlatego rozumiem poniekąd informowanie o czymś takim na portalu, gdzie w znajomych masz samych bliskich znajomych, którzy będą się cieszyć razem z tobą, a nie zazdrościć i komentować za twoimi plecami.

Cytat:
lady17 gratuluję. Widzę, że tu też wysyp zaręczyn
Tak sobie teraz myślę, że powinnam wątek poruszyć bardziej ogólnikowo. Bo też wielka rzesza osób wstawia zdjęcia ciasta, które zrobiła (bo trzeba się pochwalić) albo swoje z wczorajszej imprezy (bo w końcu gdzieś wyszła i musi pokazać jaka jest rozrywkowa)
Nie widzę w tym sensu.
A czy wszystko musi mieć sens ?
Ten wątek też głębszego sensu nie ma. Ludzie robią to, na co mają ochotę. Ich profil - ich przestrzeń. Nikt Ci oglądać nie każe.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 18:40   #58
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dla mnie ma to wartość symboliczną i właściwie - tylko taką. To jest i dużo i mało. Dla mnie to dużo dla ciebie nie, nie wiem po co deprecjonować czyjeś postrzeganie zaręczyn, czemu nazywać że czyjeś podejście jest głupie, czy siakieś Nie chodzi o pierścionek ale o deklaracje i wejście na nowy etap w związku czyli potwierdzenie gotowości do ślubu, są związki i związeczki a narzeczeństwo to już raczej związek, poważniejszy. Sam ślub, czym jest ślub? Też tylko wymianą pierścionków i papierem, niektórzy tego nie uznają. Ja tak.
Dla mnie też symbol piękny, nie chodzi o cenę pierścionka i by się nim chwalić, ale o to, że widać, że facet starał się, szukał, chciał czegoś pięknego dla kobiety
Dlatego ręce mi opadły jak mój były niby mówił, że chce ze mną ślubu, a powiedział raz, że na pierścionek, to by mu szkoda pieniędzy było To mi wiele o nim powiedziało i wtedy już wiedziałam, że jednak takiego poważnego podejścia do mnie nie ma :P
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:52   #59
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:

Rozwalające.

A potem wysyp zdjęć profilowych, ona z rozmarzonym wzrokiem, oparta o blat stołu, ręka pod policzkiem. I pierścionek na pierwszym planie

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:57   #60
Millygirl
Zadomowienie

Moja daleka koleżanka zaręczyła sie w świeta.
Wrzuciła zmianę statusu 1 h po fakcie, ustawiła sobie opis na gg i przysłala mi jeszcze z 3 smsy aby to oznajmić i opisać (chyba dlatego że nie polubiłam, nie skomentowałam i uznała, ze jeszcze jestem nie poinformowana )
Podkreślam, daleka a nie bliska psiapsióła jakaś

Poza tym z 4 zmiany statusów na zaręczony zarejestrowalam przez święta wiec cos w tym jest, magia świat i te sprawy ale mam znajomych 25-30 lat

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości