Pierwsze problemy w związku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 21:36   #31
saute_
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze problemy w związku

Po prostu szukałam potwierdzenia moich obaw. Poznałam całkiem innego faceta, spodobał mi się inny człowiek, który okazał się być niegodnym uwagi.
saute_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 21:38   #32
Calebia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saute_ Pokaż wiadomość
Cześć, potrzebuję obiektywnego spojrzenia na to co dzieje się w moim związku.
Jestem z chłopakiem bardzo krótko, dosłownie miesiąc i już pojawiły się pierwsze problemy. Jesteśmy w klasie maturalnej, jeśli to istotne. Ogólnie znamy się długo, chodzimy do tej samej szkoły, ale dopiero niedawno coś między nami zaiskrzyło. Zanim zostaliśmy parą, kumplowaliśmy się, można powiedzieć że ja już wtedy coś do niego czułam, ale on wówczas miał dziewczynę. W ostatnim czasie zbliżyliśmy się do siebie, aż w końcu zostaliśmy parą.

Na początku było oczywiście świetnie, jak to zazwyczaj bywa. Był bardzo miły, kochany. Spotykaliśmy się często, w szkole oraz po lekcjach. Nawet poznałam jego rodziców.
Na świeta wyjechałam do rodziny, zostałam tu aż do sylwestra. Nie miałam możliwości by w tym czasie się z nim spotkać, ponieważ dzieliła nas duża odległość. Dosłownie 10 dni, podczas których się nie widzielismy. I wtedy zaczęło coś się psuć. On nalegał na spotkanie, ja nie mogłam przyjechać, denerwował się. Dzwoniłam do niego, rozmawialiśmy, wytłumaczyłam dlaczego nie mogę.. On w tym czasie imprezował, ja oczywiście niczego mu nie zabraniam. Zaczął się do mnie dość niefajnie odnosić. Kiedy tłumaczyłam dlaczego nie przyjadę, powiedział: "a pier*olisz". Kiedy opowiadam mu o problemach w rodzinie, odpowiada: "no bywa."

Zadzwoniłam do niego podczas sylwestra, strasznie przeklinał, był bardzo pijany. Powiedział że wszyscy są z kimś tylko nie on. Zadzwoniła do niego moja przyjaciółka, co bardzo mi się nie spodobało (nie lubię gdy ktoś się wtrąca), zwróciła mu uwagę o to co robi, a on odpowiedział że to moja wina i powiedział że ją kocha (tak, tak, był bardzo pijany....)

SYlwestra nie spędziliśmy wspólnie, ponieważ plany na niego mieliśmy już dużo wcześniej, zanim zostaliśmy parą.

Co sądzicie o tej sytuacji i jego zachowaniu? Czy przesadzam i robię coś źle?

Edit: Przypomniałam sobie o jeszcze jednej sytuacji. Byliśmy na domówce u mojej koleżanki, był trochę pijany i kiedy powiedziałam mu że muszę wcześniej wrócić (bo rodzice...), zaczął ich obrażać w śmieszny dla niego sposób (dla mnie żałosny) - takie tam przekleństwa na ich temat. Kiedy wychodziłam z tej imprezy usłyszałam: ' Anka pijemy, bo X (ja) już idzie.'
To też bardzo mi się nie spodobało.
Autorko, z tego co piszesz, wydajesz się rozsądną, mądrą dziewczyną - tylko tak jak piszesz, trochę uległą i chłopak ewidentnie próbuje się Tobą trochę bawić... tak jak pisze reszta dziewczyn, powinnaś to skończyć, chłopak jest dziecinny, chamski i beznadziejnie Cię traktuje, te jego teksty.. typowy dzieciak, nie trać czasu na kogoś takiego, gdzieś tam jest prawdziwy Książe a nie on
Stary 2013-01-02, 21:43   #33
saute_
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie porady i słowa otuchy.

Jego poprzedni związek chyba wyglądał podobnie. Ciągłe kłotnie z dziewczyną (widocznie nie była tak potulna jak ja), rozstania i powroty. Nie chcę przechodzić przez to samo ...
saute_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 21:52   #34
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saute_ Pokaż wiadomość
Cześć, potrzebuję obiektywnego spojrzenia na to co dzieje się w moim związku.
Jestem z chłopakiem bardzo krótko, dosłownie miesiąc i już pojawiły się pierwsze problemy. Jesteśmy w klasie maturalnej, jeśli to istotne. Ogólnie znamy się długo, chodzimy do tej samej szkoły, ale dopiero niedawno coś między nami zaiskrzyło. Zanim zostaliśmy parą, kumplowaliśmy się, można powiedzieć że ja już wtedy coś do niego czułam, ale on wówczas miał dziewczynę. W ostatnim czasie zbliżyliśmy się do siebie, aż w końcu zostaliśmy parą.

Na początku było oczywiście świetnie, jak to zazwyczaj bywa. Był bardzo miły, kochany. Spotykaliśmy się często, w szkole oraz po lekcjach. Nawet poznałam jego rodziców.
Na świeta wyjechałam do rodziny, zostałam tu aż do sylwestra. Nie miałam możliwości by w tym czasie się z nim spotkać, ponieważ dzieliła nas duża odległość. Dosłownie 10 dni, podczas których się nie widzielismy. I wtedy zaczęło coś się psuć. On nalegał na spotkanie, ja nie mogłam przyjechać, denerwował się. Dzwoniłam do niego, rozmawialiśmy, wytłumaczyłam dlaczego nie mogę.. On w tym czasie imprezował, ja oczywiście niczego mu nie zabraniam. Zaczął się do mnie dość niefajnie odnosić. Kiedy tłumaczyłam dlaczego nie przyjadę, powiedział: "a pier*olisz". Kiedy opowiadam mu o problemach w rodzinie, odpowiada: "no bywa."

Zadzwoniłam do niego podczas sylwestra, strasznie przeklinał, był bardzo pijany. Powiedział że wszyscy są z kimś tylko nie on. Zadzwoniła do niego moja przyjaciółka, co bardzo mi się nie spodobało (nie lubię gdy ktoś się wtrąca), zwróciła mu uwagę o to co robi, a on odpowiedział że to moja wina i powiedział że ją kocha (tak, tak, był bardzo pijany....)

SYlwestra nie spędziliśmy wspólnie, ponieważ plany na niego mieliśmy już dużo wcześniej, zanim zostaliśmy parą.

Co sądzicie o tej sytuacji i jego zachowaniu? Czy przesadzam i robię coś źle?

Edit: Przypomniałam sobie o jeszcze jednej sytuacji. Byliśmy na domówce u mojej koleżanki, był trochę pijany i kiedy powiedziałam mu że muszę wcześniej wrócić (bo rodzice...), zaczął ich obrażać w śmieszny dla niego sposób (dla mnie żałosny) - takie tam przekleństwa na ich temat. Kiedy wychodziłam z tej imprezy usłyszałam: ' Anka pijemy, bo X (ja) już idzie.'
To też bardzo mi się nie spodobało.
Abstrahując od reszty (dziewczyny Ci już napisały o innych 'minusach') - gość jest dupkiem, jeśli obraża TWOICH RODZICÓW, a tym bardziej używając przekleństw. Kopnij w tyłek z odpowiednią siarczystą adnotacją.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:06   #35
Elfir
Zakorzenienie

Poleam saute przeczytanie przedostatniego postu z tego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post38408668

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości