Buty Melissa Vivienne Westwood cz II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 20:11   #31
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
Ja z okazji nowego wątku też mam pytanie
Czy beżowe meliski z niebieską kulką ("Mołkowe") są w ogóle jeszcze do zdobycia? Czy to już bardzo stary model? Da się je dostać z pewnego źródła do 400 zł?
Nie masz na to prawie żadnych szans.. Co prawda jak kupowałam swoje serca na Allegro to potem zobaczyłam, że sprzedawczyni tydzień wcześniej wystawiła dokładnie te, o których piszesz za 400zł (38).. Zeszły prawie od razu.. Niedawno ktoś za 750zł je wystawiał, poniżej nawet nie ma szans ich kupić, bo jest to bardzo rzadko spotykany już model
PlastikowaBarbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:12   #32
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jaką sukienkę?
Mnie melisy kuszą same w sobie - z kulką i z sercem Właśnie zabrałam się za szukanie i znalazłam niezłą okazję...
Czy możecie napisać coś o rozmiarówce? Bo nie mogę się doszukać konkretnych postów w starym wątku Czy 3 to typowe 36? Noszę szpilki przeważnie 36, w Zarze przeważnie waham się między 36 a 37. Podpowiedzcie proszę
Mam rozmiar 35, Zarowe 36 jest na mnie zawsze sporo za duże a Melissy 35/36 zazwyczaj dobre, radziłabym Ci wziąć jednak 37.

Edytowane przez Niebieska.Kredka
Czas edycji: 2013-01-07 o 20:14
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:17   #33
Rvda88
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi A jak jest z rozmiarami - 3 to jest 36, a 4 37? Czy 3 to 35 w melisach?

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:24   #34
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z okazji nowego wątku też mam pytanie
Czy beżowe meliski z niebieską kulką ("Mołkowe") są w ogóle jeszcze do zdobycia? Czy to już bardzo stary model? Da się je dostać z pewnego źródła do 400 zł?
Nie ma szans.
Jak są to jakieś skrajne rozmiary po ponad tysiąc zlotych.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:36   #35
Rvda88
Zadomowienie

Dobra, to proszę o ostateczne rozwianie moich wątpliwości - zastanawiam się na łososiowymi z sercem http://www.theshoegallery.co.uk/acat...wood.html#a342 Jest rozmiar 3. Czy ktoś ma ten model i może mi doradzić albo zmierzyć dł. wkładki? Te buty wypadają małe czy po prostu jak 36?

Stary 2013-01-07, 21:10   #36
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, to proszę o ostateczne rozwianie moich wątpliwości - zastanawiam się na łososiowymi z sercem http://www.theshoegallery.co.uk/acat...wood.html#a342 Jest rozmiar 3. Czy ktoś ma ten model i może mi doradzić albo zmierzyć dł. wkładki? Te buty wypadają małe czy po prostu jak 36?
3 to jest 35/36 ,melissa z tego co się orientuje nie ma rozmiaru 36 (chociaż nigdy się tym nie interesowałam bo sama noszę inny). Jeżeli czasem kupujesz 37 to radziałbym chyba jednak wziąć 4 albo przymierzyć w sklepie w Polsce i dopiero zamówić
kasiaa1100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:22   #37
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi A jak jest z rozmiarami - 3 to jest 36, a 4 37? Czy 3 to 35 w melisach?
Melissa nie ma rozmiaru 36, jest 35/36 (UK3), a potem 37 (UK4), wg japońskiej numeracji na bucie 35/36 to 22,5 cm. Tego konkretnego modelu nie mam, mam kilka innych par i są dobre (chyba 2 pary baletek były mi za duże), a zarowe 36 jest mi sporo za duże.
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 21:22   #38
Rvda88
Zadomowienie

Ufff, dzięki za tę odpowiedź. Bo napaliłam się jak głupia Jutro zmierzę może w Answearze model ze skrzydłami bodajże i będę mieć jakiś pogląd.

Stary 2013-01-07, 21:46   #39
saha8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceriserose Pokaż wiadomość
Zauważyłam, ze buty ze zdjęcia z bukietem mają serca ze złotym obramowaniem, więc możliwe, że są błękitne. Wzięłam pod uwagę jeszcze jeden model - te bladoróżowe z postrzępioną złotą kokardką. Wydają się optymalnym wyborem, choć raczej nie są tak słodkie.

Wypatrzyłam również te pudrowe. Czy one są transparentne??? Jeśli nie, zmieniam koncepcję

Gdzie te buty można tanio dostać? 750 zł to gruba przesada... Jakieś podpowiedzi?

Te bladoróżowe Jasona Wu są naprawdę śliczne,oglądałam je na żywo i najbardziej mi się podobały (mam czarne ale te są dla mnie ładniejsze).Są w takim neutralnym kolorze pasującym do wszystkiego.A można je znaleźć za naprawde małe pieniądze np za 50 funciaków +wysyłka
http://www.danielfootwear.com/women-...oe-shoe-p38240
Stary 2013-01-07, 22:00   #40
19izka89
Rozeznanie

Ale macie małe stópki Ja mam między 26, a 26,5 cm przeważnie jest to 40. Możecie mi powiedzieć czy te buty wraz z rozmiarem rozszerzają się? Ja mam wąską stopę i trudno mi dopasować szpilki bo mi często klapią. To będzie 8 melisskowa, tak?

ceriserose te mi się najbardziej podobają.
Ja lubię złote dodatki więc te ze złotym sercem byłyby praktyczniejsze dla mnie później, ale akórat na ślubie będę miała kolię z białego złota, malutkie kolczyki ze szmaragdami i pewnie jakąś jeszcze bliżej nie określoną bransoletkę, a jedyne co będzie złote, złote to obrączka Jednak nie wydaje mi się, że to nie będzie jakiś mega problem bo ja będę się cieszyć, że mam fajne buty na nogach, a reszta ich i tak nie będzie widzieć. Sukienki jeszcze nie mam, jestem w trakcie poszukiwań.
http://www.itorebka.com/p/200/9183/v...westwood-.html

http://www.itorebka.com/p/200/13144/...westwood-.html

Dziewczyny, a taki model istnieje czy ktoś się pofatygował zaprojektować podróby?
http://cdn101.iofferphoto.com/img3/i...ndals-930b.png

Edytowane przez 19izka89
Czas edycji: 2013-01-07 o 22:17
19izka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:17   #41
ceriserose
Raczkowanie

Ja poluję na te z bordowym sercem, to moje wymarzone, jednak ceny powalają. Te pudrowe ze złotą kokardą też mnie fascynują, jednak mam wrażenie, ze dziwnie wyglądają jeśli chodzi o czubki, są jakby za bardzo wysunięte. W butach z sercami, czy inną dużą ozdobą tak tego nie widać. Jednakże mam długie paluchy, wiec może by to jakoś wyglądało u mnie, ale jak to sprawdzić... Nie mieszkam w W-wie. Nawet rozmiaru nie jestem pewna, moje stopy mają 24 cm dł. i przypuszczalnie musiałabym mieć 37.

Ktoś zamawiał w sklepie danielfootwear.com?
ceriserose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:31   #42
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Ale macie małe stópki Ja mam między 26, a 26,5 cm przeważnie jest to 40. Możecie mi powiedzieć czy te buty wraz z rozmiarem rozszerzają się? Ja mam wąską stopę i trudno mi dopasować szpilki bo mi często klapią. To będzie 8 melisskowa, tak?

ceriserose te mi się najbardziej podobają.
Ja lubię złote dodatki więc te ze złotym sercem byłyby praktyczniejsze dla mnie później, ale akórat na ślubie będę miała kolię z białego złota, malutkie kolczyki ze szmaragdami i pewnie jakąś jeszcze bliżej nie określoną bransoletkę, a jedyne co będzie złote, złote to obrączka Jednak nie wydaje mi się, że to nie będzie jakiś mega problem bo ja będę się cieszyć, że mam fajne buty na nogach, a reszta ich i tak nie będzie widzieć. Sukienki jeszcze nie mam, jestem w trakcie poszukiwań.
http://www.itorebka.com/p/200/9183/v...westwood-.html

http://www.itorebka.com/p/200/13144/...westwood-.html
Niedawno dziewczyny pisały,że itorebka coś nie za bardzo więc radze nie kupować tam nic...

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Nie uwierzycie - Melissa na swojej oficjalnej str podaje sklepy patronackie/ współpracujące czy coś - i znalazłam tam Waszą Panią z allegro co do której są zdania podzielone... http://www.melissaplasticdreams.com/storeeurope/#POLAND
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:40   #43
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Ja poluję na te z bordowym sercem, to moje wymarzone, jednak ceny powalają. Te pudrowe ze złotą kokardą też mnie fascynują, jednak mam wrażenie, ze dziwnie wyglądają jeśli chodzi o czubki, są jakby za bardzo wysunięte. W butach z sercami, czy inną dużą ozdobą tak tego nie widać. Jednakże mam długie paluchy, wiec może by to jakoś wyglądało u mnie, ale jak to sprawdzić... Nie mieszkam w W-wie. Nawet rozmiaru nie jestem pewna, moje stopy mają 24 cm dł. i przypuszczalnie musiałabym mieć 37.

Ktoś zamawiał w sklepie danielfootwear.com?
Jak nosisz zwykle 37 to bierz 37, ja mam podobną stopę i mam Melissy 38.
Jest minimalny luz z tyłu, ale od tego są te paski na pięcie. Najlepiej byłoby przymierzyć, ale tylko w paru miejscach jest to możliwe

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
Niedawno dziewczyny pisały,że itorebka coś nie za bardzo więc radze nie kupować tam nic...

Nie uwierzycie - Melissa na swojej oficjalnej str podaje sklepy patronackie/ współpracujące czy coś - i znalazłam tam Waszą Panią z allegro co do której są zdania podzielone... http://www.melissaplasticdreams.com/storeeurope/#POLAND
No to by częściowo wyjaśniało skąd ma tyle par tych butów

Edytowane przez PlastikowaBarbie
Czas edycji: 2013-01-07 o 23:43
Stary 2013-01-07, 23:52   #44
19izka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgoska_78
O dzięki za linka wybiorę się po przymierzać jak teraz wiem gdzie je znajdę
19izka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:12   #45
myszola21
Zakorzenienie

mi się marzą kuleczki,ale poczekam jak je na answear przecenią, może zrobię taką akcję wyprzedażową jak zrobili z sercami
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:22   #46
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość

No ta Pani ma działalność gospodarczą, gdyby ktoś kiedyś miał z nią problemy Ale wgooglowałam ją, nawet sama nosi Melissy, może te niepochlebne opinie wynikają z tego, że ktoś jej zrobił złą reklamą- były tu przecież też opinie pochlebne. A to, że drogo sprzedawała kulki to w sumie mnie nie rusza- moim zdaniem ma do tego święte prawo

A w temacie- miałam oszczędzać, miałam pozbyć się kilku par melissek, w których nie chodzę, a wczoraj kliknęła mi się kolejna para szpilek... No i tak jak Małgosia marzę o tych Campana ;p

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.

Edytowane przez Marigold19
Czas edycji: 2013-01-08 o 09:23
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:52   #47
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
mi się marzą kuleczki,ale poczekam jak je na answear przecenią, może zrobię taką akcję wyprzedażową jak zrobili z sercami
Też chciałam je kupić jak będzie jakaś przecena, ale odkąd weszły kokardki to na mojej liście są:
- nude+różowa kokarda
- białe/nude wiśnie

Na kulki nie ma miejsca, chociaż chyba jednych serc się na dniach pozbędę :P więc kto wie..
Stary 2013-01-08, 12:03   #48
ceriserose
Raczkowanie

PlastikowaBarbie, jak się chcesz pozbyć melissek? W jakim są rozmiarze? Używane? Napisałam maila do Blind Concept Store i między innymi napisali mi, że jeśli mam stopy o dł. 24 cm to polecają rozmiar 38. Zwariuję! To ja już nie wiem, czy 37, czy 38...
Stary 2013-01-08, 12:15   #49
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

ceriserose mam aukcję wystawioną.

24cm to już raczej jest 38. Ja zawsze myślałam, że mam 24,5cm ale ostatnio kupuję same buty 24cm i pasują jak ulał, w przypadku Meliss jest trochę luzu z tyłu, jak się zapnie najciaśniej to jest dobrze.

Najlepiej jakbyś znalazła jakiś sklep, który ma je w ofercie i przymierzyła, ale z reguły chyba większość osób potwierdzi, że kupuje się ten sam rozmiar co zwykle
Stary 2013-01-08, 13:30   #50
ceriserose
Raczkowanie

W przewadze mam buty o rozmiarze 37. W rozmiarówce Melisaa r. 37 to 23,8 cm a 38 już 24,5, to duża różnica. Jeśli mam 24 cm, to bliżej mi do 23,8, więc będę się tego trzymać, tym bardziej, że mam bardzo wąskie stopy. PlastikowaBarbie, widziałam Twoją aukcję. Piękne te buty, ale 38 rozmiar
Stary 2013-01-08, 17:53   #51
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość

A jaki potrzebujesz kolor i rozmiar?
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 19:14   #52
Rvda88
Zadomowienie

No i zanim się namyśliłam, to buty mi wykupili Gdybyście spotkały gdzieś serca do 400 zł, rozmiar 3 lub 4 - dajcie znać, proszę!

Stary 2013-01-08, 19:36   #53
PlastikowaBarbie
Raczkowanie

Cytat:
No i zanim się namyśliłam, to buty mi wykupili Gdybyście spotkały gdzieś serca do 400 zł, rozmiar 3 lub 4 - dajcie znać, proszę!
Niestety takie są prawa wyprzedaży.

Cytat:
W przewadze mam buty o rozmiarze 37. W rozmiarówce Melisaa r. 37 to 23,8 cm a 38 już 24,5, to duża różnica. Jeśli mam 24 cm, to bliżej mi do 23,8, więc będę się tego trzymać, tym bardziej, że mam bardzo wąskie stopy. PlastikowaBarbie, widziałam Twoją aukcję. Piękne te buty, ale 38 rozmiar
To trudno powiedzieć jakie byłyby lepsze. Jeśli masz wąską stopę to może te 37 Ja bym się osobiście rozmiarówką nie sugerowała w 100%, bo wiadomo jak jest z butami w szpic. Byle tylko nie kupić takich, w których palce wyłażą poza but, bo to jest mega nieestetyczne.

Powodzenia w szukaniu!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 19:50   #54
Marigold19
🦄

Cytat:
Rvda88, a na które polowałaś? Ja Ci mogę takie zaoferować, ale kolor by Ci pewnie nie odpowiadał

Stary 2013-01-08, 20:12   #55
Rvda88
Zadomowienie

Napisz pw i ew. jakieś zdjęcie, o które chodzi Bo ja aż tak oblatana w modelach nie jestem.

Stary 2013-01-08, 21:26   #56
ceriserose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Rvda88, a na które polowałaś? Ja Ci mogę takie zaoferować, ale kolor by Ci pewnie nie odpowiadał
Marigold19, widzę, że nosisz się z zamiarem pozbycia się niektórych swoich melissek. Jeśli Lady Dragon i masz rozmiar 37 to jestem chętna. Daj znać tu albo na pw.
Stary 2013-01-08, 22:20   #57
Marigold19
🦄

Cytat:
Marigold19, widzę, że nosisz się z zamiarem pozbycia się niektórych swoich melissek. Jeśli Lady Dragon i masz rozmiar 37 to jestem chętna. Daj znać tu albo na pw.
Ceri, noszę się i noszę, bo waham się i waham Z jednej strony przeprowadziłam się do nowego mieszkania, gdzie mam baaardzo mało miejsca na buty, których mam ogromnie dużo, a z drugiej mi szkoda Ale noszę rozmiar 35/36, więc raczej nie pomogę. Poza tym buty nad którymi się waham są raczej w takich wariantach, które pewnie nie znajdą zwolenniczek, bo myślę nad oddaniem czarn0-czarnych serduszek i tych brudno-różowych skrzydełek Jasona Wu.

Jakoś te dwie pary nie pasują do moich koncepcji i reszty garderoby, chociaż za Jasona Wu dostałam wiele komplementów, a w tych czarnych w ogóle nie chodziłam. Miałam zamiar chodzić w nich do pracy, ale w międzyczasie zmieniłam ją na inną i teraz mam trochę sztywniejsze reguły odnośnie dress code. Poprzednio pozbyłam się ciemno-złotych kulek i fuksjowo-różowych serduszek, bo też zupełnie do mnie nie pasowały ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (8,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Melissa-Lady-Dragon-Jason-Wu.jpg (41,1 KB, 78 załadowań)

Stary 2013-01-08, 23:29   #58
ceriserose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Ceri, noszę się i noszę, bo waham się i waham Z jednej strony przeprowadziłam się do nowego mieszkania, gdzie mam baaardzo mało miejsca na buty, których mam ogromnie dużo, a z drugiej mi szkoda Ale noszę rozmiar 35/36, więc raczej nie pomogę. Poza tym buty nad którymi się waham są raczej w takich wariantach, które pewnie nie znajdą zwolenniczek, bo myślę nad oddaniem czarn0-czarnych serduszek i tych brudno-różowych skrzydełek Jasona Wu.

Jakoś te dwie pary nie pasują do moich koncepcji i reszty garderoby, chociaż za Jasona Wu dostałam wiele komplementów, a w tych czarnych w ogóle nie chodziłam. Miałam zamiar chodzić w nich do pracy, ale w międzyczasie zmieniłam ją na inną i teraz mam trochę sztywniejsze reguły odnośnie dress code. Poprzednio pozbyłam się ciemno-złotych kulek i fuksjowo-różowych serduszek, bo też zupełnie do mnie nie pasowały ;/
Marigold...obie pary mnie urzekają! Te pudrowe chodzą za mną i waham się pomiędzy nimi a Lady Dragon ecru z bordowo-czerwonymi sercami. Jak mi smutno, że masz mniejsze stopy od moich Powiedz chociaż, czy te różowe nadają się do kreacji ślubnej, jaki to właściwie kolor i ogólnie Twoje odczucia co do nich.
Stary 2013-01-09, 07:02   #59
ilios
PIP.

GG do ilios

nie wiem czy widzialyscie, ale na asosie promo na te melisski
http://answear.com/101336-melissa-sz...nglomania.html
-> http://www.asos.com/Vivienne-Westwoo...1&clr=Saphhire
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:44   #60
Marigold19
🦄

Cytat:
Marigold...obie pary mnie urzekają! Te pudrowe chodzą za mną i waham się pomiędzy nimi a Lady Dragon ecru z bordowo-czerwonymi sercami. Jak mi smutno, że masz mniejsze stopy od moich Powiedz chociaż, czy te różowe nadają się do kreacji ślubnej, jaki to właściwie kolor i ogólnie Twoje odczucia co do nich.
Ceri, bo to są ogólnie bardzo urocze buty i pewnie dlatego mają tyle fanek

Co do butów na ślub to szczerze mówiąc nie wiem, czy te pudrowe się nadają. To taki dziwny kolor i chyba ciężko byłoby do niego dobrać sukienkę która by z nim konweniowała. Ogólnie to dla mnie w noszeniu są takie same jak inne Melissy, to moje pierwsze takie bardziej cieliste melissy no i nosiłam je praktycznie do wszystkiego. Tak jak pisałam zebrałam za nie dużo komplementów.

Co do tych ecru z czerwonym sercem to wydają mi się odpowiedniejsze, chociaż widziałam już tyle ślubnych zdjęć z tymi butami, że ten pomysł wydaje mi się oblatany. Ja bym wybrała ze starej kolekcji gołębie z niebieskim sercem lub starsze błękitne kulki, które są jeszcze czasem do upolowania. Natomiast z myślą o własnym ślubie kupiłam sobie Lychee, ewentualnie rozważałabym takie nude/brokatowe, ale na w moim aktualnym zamyślę będę brać jedynie ślub cywilny, of corz bez białej sukni (bo i takie przypadki widziałam ). A i są jeszcze te błękitne z metalicznym sercem, ale ktoś tu pisać, że nie lubi błękitnego Jest jeszcze coś takiego: http://www.nonnon.co.uk/designers/v/...-bow-mint.html

Jeśli chcesz to koło piątku mogłabym Ci wrzucić do wątku więcej zdjęć tych Jasona Wu. Już wprawdzie wrzucałam kilka, ale wtedy miałam dużo gorszy aparat w telefonie, no i strasznie ciężko zrobić sobie samemu zdjęcie w butach, bo stopa wygląda wtedy jak raciczka, więc może poproszę TŻ

Edytowane przez Marigold19
Czas edycji: 2013-01-09 o 07:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości