Seks czy nie seks? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 09:46   #31
Clemence
Zakorzenienie

Dot.: Seks czy nie seks?

Cytat:
Napisane przez body_language Pokaż wiadomość
Witajcie,
podejrzewam, że podobnych tematów było sporo, ale mimo wszystko chciałabym napisać o tym co mnie dręczy.
Jestem z moim chłopakiem rok i 3 miesiące. Jest nam razem dobrze, on mnie kocha ja jego też. Mam już skończone 20 lat i jestem dziewicą.
Lubię swoje ciało, wiem, że niczego mu nie brakuje, mój chłopak je ubóstwia. Gdy się pieścimy jest nam cudownie, uprawiamy petting etc. Nie wstydzę się go, niejednokrotnie widział mnie nago.
On nie jest prawiczkiem, nie miał jakiegos bujnego życia erotycznego, ale juz zasmakował seksu.
Zawsze gdy się pieścimy mam ochotę na seks. Dosłownie o niczym innym nie marzę tylko o tym, żeby "on" znalazł się już we mnie. Mimo to gdy już dochodzi prawie do tego ja czuję blokadę.
Psychicznie nie mogę się przełamać, czuję, że to nie ten moment, że będę żałować że teraz, że to jeszcze za wcześnie mimo, że fizycznie tego pragnę.
Wiem, że faceci potrzebują seksu a tacy którzy już to robili zapewne bardziej.
Ja nie czuję się jeszcze gotowa i mimo, że mój chłopak to rozumie i nie naciska, nie namawia itd. wręcz twierdzi, że tego nie musi teraz robić, wiem, że on tego chce.
Co mam zrobić? Nie chcę żeby nasz związek się o to pospał, bo mimo, że jest świetnie to seks to bardzo istotna część związku.
Powiem tyle, jeżeli związek się posypie z takiej sprawy.. to ja bym wiedziała,ze na niego w przyszłosci liczyć się nie da.
Jezeli nie czujesz się gotowa i masz przeczucie,że to nie TEN, to ja bym na pewno ,NA PEWNO tego nie zrobiła,bo po co ?

Czekaj.Gwarantuje,że nic Ci się nie stanie,a być może wybrniesz dobrze z tej sytuacji.
Bo potem ja bym żałowała rzeczywiście,jakbyś miała rację.....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
tak znam jest dla mnie bardzo oczywiste dlatego nie wspominałem o tym, dopóki Chatul mnie nie zmotywowała do sprostowania (którego chyba nie zauważyłaś). Poza tym w tym wątku nie ma aseksualności więc i białego małżeństwa nie poruszałem.

Ja też uciekam z tego wątku

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Też jestem tego zwolennikiem, a CZAS po jakim cierpliwość się kończy to sprawa indywidualna nie podlegająca ocenie
To przepraszam,lepiej to zrobić bo tak trzeba?a się tego nie chce albo się ma przeczucie,że to nie jest dobrze?
Tak samo mozna mieć za sobą seks na pierwszej randce i nie wiem czy to jest jakimkolwiek wskaźnikiem w związku.
Są trochę ważniejsze sprawy. Nikt nie ma PRAWA naciskać na Ciebie w tej sprawie,to jest TWOJA decyzja kiedy co i jak i nawet uwaga! z kim.
A takie pisanie,że czas nie jest zwolennikiem, to absolutna bzdura.
Lepiej się upewnić ,szczególnie w tej sprawie,z kim idę do łóżka i ,że to ten facet niż pójść a potem beczeć,bo okazało się,że facet co sobotę wychodzi na panny.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 15:02   #32
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Navika Pokaż wiadomość
Potem wszystko w życiu seksualnym się zmienia, nie ma już powrotu do tych "zabaw", w moim przypadku klasycznego seksu musiałam się w pewien sposób nauczyć, wymagało to dużo cierpliwości od mojego partnera i dużo zrozumienia i teraz wiem, że nie byłam wtedy na to gotowa,
Po 1. nie rozumiem tego zdania, że nie ma już powrotu do tych "zabaw". O co Ci właściwie chodzi? Że po rozpoczęciu stosunków pochwowych ludzie już nie bawią się w petting czy co?
Po 2. być może nie byłaś gotowa, faktycznie ale to trochę nie bardzo argument co do tego, że odczuwasz tak bo musiałas się seksu uczyć. Każda kiedyś musiała się tego uczyć niezależnie czy była gotowa czy nie, pierwsze stosunki rzadko kiedy też sprawiają przyjemność(tzn. przyjemność stricte fizyczną)ona przychodzi z czasem. Ja także musiałam się uczyć, moj partner miał dużo cierpliwości zrozumienia co uznaję za rzecz normalną i zwyczajną a nie jakąś super cechę a byłam na to w pełni gotowa psychicznie.

Co do autorki: tutaj zasada jest prosta. Zrobisz to wtedy kiedy będziesz gotowa i prawdopodobnie przydarzy się to spontanicznie, poczujesz większą chęć i nie będziesz wtedy analizowała. Masz normalnego fajnego faceta(nie mylić z normalnymFacetem z tego wątku, pokazało dziecko klasę nie ma co) który nie naciska, więc spokojnie odkrywaj z nim życie seksualne, w końcu pewnie i nadejdzie czas na to. A może stanie się to zupełnie kiedy indziej może z zupełnie kim innym, nie myśl nie analizuj, tylko żyj. Nie wynoś pod niebiosa dziewictwa ale skoro to dla Ciebie ważne-to bardzo dobrze
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 22:02   #33
normalnyFacet
Zakorzenienie

Czasem mam wrażenie, że jak ktoś ma potrzeby (i jak druga osoba nie umie/nie potrafi/nie chce spełnić ich) to jest się złym człowiekiem w dodatku ma łatkę "zboczonego erotomana". To jest trochę niesprawiedliwe. Ludzie zamiast ROZEJŚĆ się po ludzku bo nie są dopasowani, to ciągną coś co nie jest warte zachodu (pomijam toksyczne związki) + jeździcie po mojej opinii w tym wątku. Najlepiej to partnera sobie z drewna wystrugać i pójść do czarodzieja aby go ożywił
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości