|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Sola a moze mala nie tyle od lezenia na brzuszku i cwiczen usnela co odkurzac swoje zobil
![]() moj maly niesamowicie targa glowe.dzis zrzuce zdjecia to pokaze.unosi cala klatke ale kurde smie przypuszczac ze tonie zasluga jego sily tylko skutek napiecia bo on straszneisie odgina do tylu jak go nosimy.16 mam wizyte w osrodku wczesnej interwencji wiec zobaczymy.szkoda tylko ze w ostr rehabilituja tylko bobathami wolalabym vojte.bardziej dratstyczna metoda ale o ile skuteczniejsza.a moze bedzie tak ze malemu przejdzie...oby Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja tesknie.nie tyle za Mikolajem w brzuchu co za sama ciaza.bo wiem ze nie bedzie 3 dziecka i tak mi smutno ze juz nigdy w ciazy nie bede ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Musso sliczne dzieciaki!! Gusika powalilas mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
Sola z decykacja dla Ciebie
![]() ![]() i kilka(nadajacych sie do publikacji) z rodzinnej jako Mikos mial 6tyg ![]() ![]() Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2013-01-07 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm.. i tak i nie ![]() Cytat:
![]() zmieniam ;*
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
No wkońcu, też sobie obiecałam że jak bęzie odchowalnia to będe częściej sie udzielać
![]() u nas wporządku, byliśmy teraz 4.01 u neurologa kardiologa i rehabilitantki i powiedzieli że mały sie pięknie rozwija, zachwycająco wręcz na 30 tc i rzadko tak sie zdarza, często ma katar ale tak to jest cudowny. Grzeczny, sam zasypia w łóżeczku a jak nie śpi to ogląda świat i sie tak słodko uśmiecha ![]() Nataniel powoli zaczyna nosić ciuszki na 62 no i 5 kg lekko waży ![]() Nadii pyskol mały, a brudzi, ja posprzątam a ona jak tornado ![]()
#36 |
Zakorzenienie
|
a kto tytul wymyslil?? super jest
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Kamila to super-lepszych wiesci przekazac nie moglas!!fajny wiek teraz ma mala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja sie pochwale że mój kuba waży już 5050g a ma 6, 5 tygodnia, grubas mały
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
OOOO nabieramy rozpędu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny, jużjest kumata, no i wkońcu sie doczekałam i mówi kokam cie mamo, moja mama, i pyta coś czy możę i jak jej pozwole to mówi kokam i przesyła całusa, no i wygląda przy tym jak kot ze shreka takie ma wielkie brązowe ślepka ![]() czy ja tęsknie za brzuszkiem, troche mi smutno bo też trzeciego dziecka mieć nie będe, i brakowało mi w tej ciąży tego oczekiwania jak ciąża donoszona, no i tych rzeczy co z nadią miałam, a tutaj miałam dużo stresu i wogóle ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- i przyznam szczerze że wam zazdrościłam, tego włąsnie czekania na rozwiązanie, no ale najgorsze za nami i dobrze że sie skończyło tak a nie inaczej, bo mamy szczęście że Nataniel jest zdrowy, i mega dobrze sobie radził poza brzuchem od początku ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej łapie siena tym że dotykam brzucha i czekam na ruchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja.. jak ja będę nadrabiać i FB i tutaj
![]() Fajnie, że już wszystkie rozpakowane! Eh, kocham was dziewczynki ![]() a moja właśnie śpi.. jak na załączonym obrazku..
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2013-01-07 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Laski ja mam taka depresję że już nie daje rady sama siebie nie poznaje.. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
melduję się i ja i obiecuję się poprawić i bywać częściej
![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ewcia.. idź do psychologa koniecznie.. moją koleżankę też tak dopadło - nie obyło się bez pomocy profesjonalisty.. ty masz bardzo dużo na głowie - nie dziwię Ci się, że się łamiesz.. ja bym też nie dała rady..
#45 | ||
Rozeznanie
|
![]() Śliczną masz córcię!!! Cytat:
![]() ![]() Czasami, jak sobie leżę i głaszczę swojego flaczka, ale jak śpię albo wstaję z łózka to cieszę się że w końcu moge się normalnie ruszać. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- he he ale słodziaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mnie już w ogóle odechciało się szczepić młodą jak usłyszałam, że mogą być powiązania pomiędzy śmiercią łóżeczkową a szczepieniami.
Polecam Wam do obejrzenia filmik prof Majewskiej. Ja już o niej słyszałam i o niektórych rzeczach wiedziałam, ale niektóre mnie zaszokowały. Babka jest przede wszystkim za tym, żeby rodzice mieli świadomość na co się decydują, bo u zwykłego lekarza usłyszymy głównie o samych plusach. Polecam obejrzeć od początku do końca, choć jest długi. Chodzi o filmik który jest wrzucony na bloga. http://rawstaurant.blogspot.com/2012...ajewska-o.html Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-07 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
melduje sie
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- a na pneumokoki szczepicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
No właśnie odchowalnia i ja mam już problemy pociążowe. Dzisiaj w nocy ok 3, obudził mnie straszny ból prawej piersi, jakby ktoś igłę wsadzał. Była trochę nabrzmiałą więc wybudziłam małego i przystawiłam go żeby mi trochę wyssał. Jak zaczął ssać to myślałam że zemdleję z tego bólu, possał ok 40 min (ja zaciskałąm zęby, chociaż tż obudził się z tych moich jęków), było trochę lepiej. Wzięłam apap i poszłam spać ale za 2 godz znowu pobudka, sytuacja ta sama, więc znowu przystawiłam małego. Z rana zadzwoniłam do położnej to powiedziała że mam zastój
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie na posterunki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mad85 Czas edycji: 2013-01-07 o 15:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
Magdaef
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |||||
Zakorzenienie
|
a czym
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ja nie Cytat:
jeszcze nie byłam na takim długim spacerku, boję się, że mały się rozpłacze jak będę daleko od domu:/
![]() |
#55 | |||||
Zakorzenienie
|
czekajcie a doczekacie sie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm;p w sumie to moj M mowi ze mam brzuszek jak w 5 miesiacu;] wiec duzej roznicy nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Siedze na wątku i siedze i nadrobi,ć nie mogę.... ehhh tż ten tydzień ma na drugą zmiane i to masakra jest .. ;/ młoda sie ciągle budzi i marudzi.. nawet siku nie miałam jak wyjsć.. teraz dopiero coś zjadłam od rana
![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja silna byłam cały czas ale teraz już nie daje rady. Kiedyś moja sila musiała sie skończyć.. nie daje sobie rady z dzieckiem. Zawsze myślałam że będę dobrą matką ale jednak tak nie jest. Z przemeczenia zapominam gotować obiad czy zrobic pranie (pranie w rękach bo jeszcze pralki nie mam)... nie mam apetytu, cały czas płacze, zimno mi i co chwilę słabo. Wczoraj moja mama zrobiła kazanie mateuszowi że ma mnie wspierać, przytulić itp no to przytulić raz wczoraj. I nic więcej. Wie że sobie nie radzę, kuba przy mnie płacze a chce tego uniknąć przez ta przepukline więc troche go unikam, a mąż mnie wręcz zmusza do wszystkiego. Też chciałabym przytulić sie do syna ale on cały czas płacze... jak już tak strasznie wrzeszczy to łapie sie na tym że go nienawidzę
![]() Do tego praca.. w pracy odpoczywam, przebywam z ludmi, ale wracam do domu i znowu to samo... zresztą w pracy też nie jest super bo ostatnio w kasie brakowało mi 300zl na szczęście okazało sie że źle policzylam i kasa sie znalazła. Deprecha dopadła mnie gdzieś 2 tygodnie po porodzie, teraz jest prawie 7 tygodni i jest tylko gorzej, nic sie nie poprawia ![]() Dziewczyny nie pozwólcie na to żeby sie doprowadzić do takiego stanu jak ja. Nikomu tego nie życzę. Jak będziecie zalamane to szukajcie wsparcia. Ją chciałam być silna, widać jak to sie skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ja zaszczepiłam pierwszą dawką, a potem nabrałam wątpliwości.. teraz nie wiem czy da się przerwać czy nie. Naczytałam się tak jak Sola, i też mi się szczepić na cokolwiek odechciało.. Boję się tych szczepień jak nie wiem co mimo, że po żadnym ze szczepień nic mojemu dziecku nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.