![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pregoreksja
Cytat:
No niby nie da się zgubić w dwa dni chociaż , jakby nie patrzeć poród i dzień po to jest niewyobrażalny wysiłek dla organizmu... Teraz jestem w kolejnej ciąży , więc mogę poczynić dokładniejszych obserwacji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Cytat:
ale wagowo bilans wyszedł identycznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Już abstrahując od samych kg nabranych w ciązy lub nie, istotnieszy jest skład diety przyszłej mamy. Znam kilka dziewczyn które po "szczupłej" ciąży - "no żeby się nie zapuścić", mają poważne problemy z zębami - a co za tym idzie, pewnie nabawiły się też osteoporozy, tylko to im wyjdzie za kilka lat, przy jakimś złamaniu. Ale przecież zółty ser jest tuczący....
![]() Mało która sobie zdaje sprawę, że dziecko zachowuje się jak nowotwór - zabiera to, co najlepsze, jak komuś składników zabraknie to matce, nie dziecku. Podobnie jest z karmieniem piersią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja przytyłam sporo i nadal mam te kilogramy mimo sporej aktywności,ale mam to naprawdę głęboko gdzieś, bo dziecko było i jest dla mnie najważniejsze,a nie to czy mój zadek jest aktualnie mniejszy czy większy.Zawsze mnie dziwiło,że kobiety aż tak się tym przejmują, nie wiem, może to wynika z niskiej samooceny?...
Nie rozumiem kobiet, które będąc w ciąży głodzą się-jak dla mnie to czyta głupota,niedojrzałość i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie doszukiwałam się ile co u mnie ważyło, fakt, że synek był duży, ale poza tym ja nie ukrywam, że w ciąży miałam o wiele większy apetyt, niż zwykle. Z tym, że starałam się odżywiać racjonalnie, ale porządnego obiadu czy kolacji nie potrafiłam sobie odmówić. Tak że parę kg ponad tą książkową normę na pewno było, niezależnie od masy dziecka, łożyska itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Huba
![]() ![]() ![]() Przepraszam, rozśmieszyło mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]() Bo to tak jest, maly "pasozyt". Też spotkałam się z pytaniem "jak mogę tak mówić!". Ale dziecko zabiera z organizmu matki wszystko co najcenniejsze, nie tylko witaminy, związki mineralne ale wszsytko co się da ![]() A ja i tak jadłam co chciałam i ile chciałam, jak zawsze. Przykładałam jedynie wiekszą uwagę do jakości spozywanego jedzenia i tego, aby było wartościowe nie tylko dla mnie. Należę do tych, które miały nadzieję, że zostanie mi trochę kg po ciąży a tu niespodzianka, 3 miesiące po porodzie miałam ich mniej niz przed ciążą.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.