![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub tuż tuż!
Cytat:
![]() Słaby ten plan od dietetyczki. W każdym posiłku powinnaś uwzględnić źródło białka (jajka, mięso, ryby, twaróg, nie jogurcik), tłuszczu (orzechy, migdały, oliwa z oliwek, masło) i węgli (żytnie pieczywo, kasze, brązowy ryż, razowy makaron) - te ostatnie możesz pominąć w ostatnim posiłku. Chudnie się od prawidłowego jedzenia, a nie od niejedzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobiłam dietetyczne zakupy a dziś lecę po nowy dres na siłownię. Powoli więc zmieniam swoje przyzwyczajenia.
Mam tylko jedne pytanie co z serem żółtym, lub rybą w panierce. Czy od czasu do czasu można zjeść te produkty i mimo to chudnąć.
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ser żółty ma dużo wapnia, więc powinno się go jeść ale w małych ilościach. Dodawaj do kanapek po plasterku i będzie ok ![]() A rybkę lepiej upiecz w alufolii albo na parze. Jednak jak raz w tygodniu zjesz taką w panierce, nie powinno zaszkodzić diecie. Ale weź pod uwagę jaka to panierka, najlepiej jakby była zrobiona z otrębów, płatków owsianych, sezamu i siemienia lnianego. Ja taką robię, pycha ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co myślicie o takim posiłku jak musli z mlekiem lub jogurtem naturalnym z otrębami, rodzynkami , bananem i winogronem?
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Dziewczyny a co myślicie o takim posiłku jak muli z mlekiem lub jogurtem naturalnym z rodzynkami bananem i winogronem?
![]() |
#35 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ps. pij przed kazdym posiłkiem 1-2 szklanki wody mineralnej niegazowanej, a dodatkowo ostre żarełko przyspiesza troche rozleniwiony metabolizm ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Caroline203 jak Ci idzie?
Chętnie bym Ci pokibicowała i pogadała o przygotowaniach ślubnych, ale widzę że nie bardzo się wątek klei ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Hej Hej!
Chętnie się przyłączę. W walentynki powiedziałam "tak" i szczerze mówiąc na tym stanęło.. Nie kiwnęliśmy palcem nawet w sprawie wyboru daty, ba nie wiemy nawet czy chcemy konkordatowy, czy cywilny i kościelny osobno.. Wiem natomiast że muszę schudnąć, co najmniej 10 kilo. Dietę zaczynałam od 7 stycznia z pułapu 72,5 kilo prze wzroście 1,55 w kapeluszu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
jekaterina23 cześć
![]() Ja na razie jeszcze czekam na zaręczyny, ale ślub jest planowany na 2014 rok ![]() Muszę zrzucić sporo, chociaż 25 kg, bo ważę około 88 kg ![]() Wzrost 168 cm. Mam sporo czasu, ale to lepiej. Moja dieta to mniej jeść - więcej się ruszać. Jem 3-4 zdrowe posiłki, ograniczam słodycze, słone przekąski i staram się ćwiczyć, głównie kardio.
My ![]() Edytowane przez Yellow Me Czas edycji: 2013-03-25 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałam pilnować btw, ale za nic w świecie nie potrafię układać prawidłowych (jak to mówią na sfd) misek. Wiecznie źle, źle, źle i się poddałam. Ogólnie wyszło, że jadłam mniej niż 1000kcal dziennie ![]() Help me ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ila, bardzo fajna data na ślub, też mi się marzy koniec sierpnia ![]() ![]() YellowMe, moja dieta polega na tym samym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z wodą nie mam takiego problemu, bo się przyzwyczaiłam (do niegazowanej), a do tego piję dużo herbaty: czarnej, zielonej. Te miski to chodzi o dzienny jadłospis? Byłam kiedyś na diecie 1000 kalorii 4 miesiące, wyniki były i to duże ale potem jojo ![]() jekaterina23 ja dążę do ok. 65 kg ![]()
My ![]() Edytowane przez Yellow Me Czas edycji: 2013-03-25 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
YellowMe, ja właśnie popijam zielona herbatkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
A mój mnie nawet wspiera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony uwielbia jeździć na rowerze, więc ja jeżdżę z nim - to taka jego forma wsparcia. Czekamy właśnie aż sobie ta zima ![]() Ja właśnie po ćwiczeniach - trochę siłowych, 20 minut stepera (początki ![]() ![]() Wizaż jest spoko, tyle tu grup wsparcia dla chudnących ![]() ila87 jeśli masz problem z za małą ilością kalorii dziennie to może dorzuć mięska? albo dużo warzyw? Jak tam przygotowania do ślubu? Masz już upatrzoną suknię? Ja chcę koniecznię wyćwiczyć flakowate ramiona bo te wszystkie suknie z dekoltami w serek... mi żadna nie pasuje przez te flaki ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Hej!
Jak tam Wam idzie? Kupiłam pokrzywę. Podobno wspomaga odchudzanie i działa moczopędnie, a ja ostatnio mam problem z zatrzymywaniem wody w organizmie ![]() YellowMe na ramiona dobrze działają zwykłe wymachy z ciężarkami (jak nie masz, 1,5 litrowe butelki wody mineralnej też dadzą radę) sprawdziłam na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam hantelki już od kilku lat i już ich kiedyś z dobrym skutkiem używałam, mam też zestaw ćwiczeń i kilka filmików z takimi ćwiczeniami, także działam ![]() U mnie dziś w porządku, ćwiczenia już były, może jeszcze wieczorem zrobię ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
O kurcze to mnie zmartwiłaś tą pokrzywą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dotychczas jadłam wtedy, kiedy byłam mocno głodna ciesząc się, że jak zjem mało, to schudnę, a tu ![]() ![]() Zastanawiam się, czy jedząc dużo, pożywnie i regularnie najpierw się tyje, a później zrzuca (po rozkręceniu metabol.), czy jak? Ślub za 5 m-cy, a kilogramów do stracenia multum. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Co do przygotowań to raz idą pełną parą, za chwilę przestój. Ale najważniejsze już jest pozałatwiane, w tym suknia oczywiście ![]() Moją zmorą są uda i częściowo brzuch. Do ramion się jeszcze nie doczepiłam ![]()
C6H5-NH-C2H5 I&M ![]() ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2013-03-28 o 21:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie tragedia to BRZUCH.. A raczej pasibrzuch ![]() ![]() co do Twojego pytania, to wszystko rozchodzi się o bilans kalorii.. Jak jesz dużo, pożywnie, regularnie 5 posiłków dziennie, ale kalorycznie, tłusto itp, to owszem metabolizm Ci przyspieszy, ale co z tego jak dostarczasz za dużo energii, której Twój organizm nie spożytkuje, a odłoży się ona w postaci tłuszczyku. Proponuję obliczyć swoje dziennie zapotrzebowanie kaloryczne i odjąć z tego ok 20% Wyjdzie Ci ile powinnaś jeść, żeby zdrowo schudnąć. I nie załamuj się, bo czasu masz jeszcze dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Mi wczoraj doktorka zaproponowała żeby nie jeść w ogóle pszenicy, że wtedy szybciej schudnę. Spróbuję bo już nie wiem co źle robię. Ćwiczenia też oczywiście wdrażam.
ila87 pokażesz jaką masz upatrzoną (już załatwioną) suknię? ![]()
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że to ściema. A już największym przeciwnikiem diety gryp krwi jest mój TŻ, bo mu wyszło, że nie może jeść mięsa- a on jest zdeklarowanym mięsożercą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Yellow Me niestety nie mam zdjęć katalogowych. a jedynie z przymiarki. Nie mogę ich jednak wrzucić ze względu na przeszpiegi TŻta ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
No, na bogato
![]() No to do roboty! 5 miesięcy to naprawdę dużo czasu, na samej diecie byś spokojnie schudła do 48, a dołączając ćwiczenia to już na pewno- i dodatkowo ujędrnisz ciałko w sam raz na noc poślubną ![]() Jak Wam idzie dieta, przy tylu świątecznych pokusach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czas się zabrać na serio!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.