|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pro ana...
to prawda, lekarze potrafią być wręcz nieludzcy, np moja endokrynolog manipulowała mamą wymyślając nazwy chorób, żebym tylko jak najszybciej przytyła; zleciła badanie USG ginekologiczne i na skierowaniu napisała diagnoza anorexia . gdy szanowny pan dr ujrzał diagnozę, zaczal się na mnie wyzywac, mowic ze sama sie w to wpakowalam i teraz musi tracic czas na moje badania. co wiecej, nie mialam 18lat, wiec musialam przyjsc z opiekunem - mama nie miala czasu, przyszedł ze mną "tatuś - a dr w ramach zemsty nie zgodzil sie na moja prosbe, by ojciec wyszedl z gabinetu podczas wykonywania badania ginekologicznego.
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
To przerazajace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To wręcz nieetyczne i obrzydliwe zachowanie lekarza:/
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
A gdzie etyka lekarska ja się pytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
chyba nie potrzeba tak wiele empatii by zachować się profesjonalnie... zwłaszcza, że mama była kilka dni wcześniej i pytała, czy ojciec musi być obecny przy badaniu (powiedzieli, że nie, bo nie znali diagnozy
![]() tata byl tak mily, ze stanal przy drzwiach, ale przyzylam jedno z najwiekszych upokorzen swojego życia... teraz jak o tym mysle, na pewno zachowalabym sie inaczej, a nie siedziala potulnie ze łzami w oczach i nie protestowala, gdy lekarz mnie gnoił:/, ale zwazajac na moj stan fizyczny i psychiczny w tym czasie, cóż, nie dałąm rady inaczej, bo rzeczywiscie przyjelam cala wine na siebie. ps. sprostuje ze nie bylo to badanie dopochwowe, ale "po brzuchu" (bardzo, baaaaaaaaaardzo na dole po brzuchu... ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Może powinnaś.Wydaje mi się,że masz obsesję na tym punkcie.Sam twój podpis o tym świadczy. biodra: 94cm pas: 80cm udo: 54cm talia: 71cm uda się ? musi ...... Obsesja!!!
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2009-02-25 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
też uważam, że tacy ludzie nie powinni pracować :/
ginekolog to był facet? ja zawsze chodze do kobiet, chociaż one też potrafią być wredne. ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co u Ciebie tak w ogole? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Izuś - dobrze, choć dalej nie jestem na P (a powinnam) - wiem, ochrzan mi się należy i to solidny. Poza tym zdałam sesję poprawkową (5 egzaminów) - 5, dwie czwórki, dwie trójki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jem za mało, albo jem za dużo. nienawidzę za to siebie, że nie potrafię w niczym wytrwać. szukam wsparcia gdzie się da. raz chcę być chuda, raz szczupła (płaski brzuch itp.) są dni, że robię to dobrze, są dni, że robię to źle. jestem chyba w jakimś matrixie. współczuję sama sobie.. iza_wiosenna, współczuję.. jak można się z czegoś wyleczyć, skoro nikt nie chce ci pomóc. nie chce ci pomóc ktoś, kto jak najbardziej powinien.. boże, rzeczywistość mnie przeraża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnas zaczas sie leczyc, chyba ze podoba Ci się takie życie. co do mnie, najbardziej powinien pomoc mi psycholog - i pomaga ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
czy mogłabyś mi wysłać na prywatną wiadomość jego
namiary ? bo mówisz, że powinnam się leczyć, ale dietetyk czy psycholog ? czy jedno i drugie ? a poza tym ile kosztuje takie leczenie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
trucizna ja mam to samo, lecze sie u psychologa i psychiatry, ale mysle, ze dietetyk tez bylby wskazany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
6 lat z wizażem:)
|
hej, chciałam napisac ponieważ również mnie to dotyczy
co do reakcji innych - śmiech. naprawdę.. to tak jakbym powiedziała, o hej - wiesz co ? mam (hm..) zaburzenia odżywiania . - tak? hahaha nie mówiłam o tym nikomu, rodzice domyślili się, znaleźli 'ślady' a ja choc chciałam z tego wyjsc byłam wściekła. ojciec zaczął straszyc mnie 'psychiatrykiem' matka zaczęła poważne rozmowy a ja udawałam że mnie to nie obchodzi bo jestem jak najbardziej zdrową chorą psychicznie nastolatką, tak jest pięknie! i tak walczę sobie do dziś sama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek, bardzo bym was prosiła o podanie namiarów na jakieś psychologa, ośrodek, nie wiem, numeru, adresu..
firstdayofherlife: znam ten ból ![]() tak bardzo chciałbym nie mieć zaburzeń odżywiania.. dlaczego jak już zjem coś słodkiego, zjadam 1kg cukierków ?.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
z Krakowa, tak samo jak ty
![]() przepraszam, że tak późno. dzięki za adres forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Pro ana to nie choroba jak wiekszośc myśli ;/
_________________________ ___________ edytowane przez moderatora Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-12-14 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-12-14 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Olara umieszczanie w wątku adresów stron pro ana grozi BANEM.
dziś skończy się na punktach karnych.
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Czytam to wszystko i mam łzy w oczach... właściwie to już się popłakałam. Sama nie wiem czemu. Może dlatego, że chciałabym z tego wyjść, a z drugiej strony wciąż chciałabym być chuda, bo czuje jak po każdym kęsie (a muszę jeść...) zaczyna mi rosnąc brzuch...
Tak bardzo chciałabym cofnąć czas i móc się odchudzać, pisać zeszyty o pro -anie, wiedząc, że nikt tego nie przeczyta; czytać książki o ed, gazety o odchudzaniu... Nic nie jest takie jak kiedyś - matka pilnuje, do psychologa juz nie chodze, bo nie pomaga - byłam raz, ale po tej wizycie miaałam tylko jeszcze wiekszą silną wolę by moc sie odchudzic i schudlam 2,5 kg (ktore wrocily wraz z powrotem do zdrowia - mialam grypę)... Mam dość, bo sama juz nie wiem co robić. Boje sie każdego kroku, pójścia do kuchni, słowa jedzenie, rozmow na temat mojej 'choroby' (rzekomo; matka uwaza ze mam anoreksje i wszyscy pozostali z najblizszej rodziny; ja uwazam jedynie ze mam anoreksje psychiczna bo jakos zbytnio chuda nie jestem - 46 kg przy 156 cm to nie jest malo, pozatym mam wystajacy brzuch i okropne uda, i na prawde), tych CHORYCH słodyczy, które matka mi ciagle wciska, tego, ze nie moge sie napic oczyszczajacej herbaty, ktorej smak i zapach mnie uzaleznil ( jest pyszna ), mam dosc tego, ze czasem jedzac mam ochote jesc tak bez wyrzutow sumienia, jak kiedyś, a czasem nie chce jesc nic przez cały dzień. Wszystko mi sie miesza, i plata jedno z drugim - nie wiem, gdzie szukac pomocy, nie chce jechac do psychologa, prosic o wizyte - ONI BEDA MNIE CHCIELI UTUCZYC, a ja nie chce tyc, wrecz przeciwnie: chce z tego wyjsc, ale tak, by jeszcze pozbyc sie wystajacego brzucha i tluszczu na udach... watpie, ze ktokolwiek mnie zrozumie, ale cóż. Napisałam to, bo nie wiem co robić. Nie wiem, jak mam sobie radzić. Strasznie zmieniłam się przez pro-anę, właściwie wychodze tylko do szkoly, siedze w domu, sama, dre sie na każdego, mam napady zlosci/placzu, odizolowalam sie od ludzi... chcialabym zyc normalnie, jak kiedys... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
masz rację Redheart takie są wlasnie "przyjaciele" kolezanki znajomi rodzina...
dlatego mi np pomaga kiedy nikt nie zwraca uwagi na to czy coś jem, czy nie jem, bo wtedy nie mam komu udowodnic ze potrafie to kontrolować... wole pozostawać sama... chociaz samotności nie znosze ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Hej. Kiedyś się odchudzałam, liczyła się dla mnie tylko pro-ana, prowadziłam bloga, głodowałam, chudłam itd. Teraz gdy tego nie robię, nie mogę się opanować bez jedzenia ... W ciąż tyje i nie mogę przestać utrzymać wagi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam odswieżyć wątek...
W pro-anie siedze do niecałego miesiąca. Wcześniej odchudzałam się normalnie-jadłam zdrowe rzeczy, unikałam slodyczy, biegałam. Taka normalna, zdrowa dieta, żeby pozbyć się nadwagi. I nie wiedzieć czemu, uznałam, że to za malo. Jakoś z googli trafiłam na ta cała pro-anę...przeklinam ten dzień... ![]() Co jest w tym najgorsze? Że wiem że robie sobie krzywdę, a cały czas to robię. Jestem psychiczna, zamknełam się w sobie. Mam dosyć. Jak mam sobie pomóc? ![]()
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam zaburzeń odżywiania. Ale Utożsamiam się z Wami, jestem CHORĄ PSYCHICZNIE KRETYNKĄ ![]() I powiem Wam od siebie kretyńskie zdanie- idźcie do lekarza, walczcie o siebie! Samemu naprawdę jest trudno ![]() Trzymajcie się ciepło ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
To wkrada się w życie. Nawet nie wiesz kiedy.
![]() ![]() Heh. Szkoda że tak późno się ogarnełam. ;/ Błagam, niech ONA mnie zostawi, da mi spokój...
Studentka psychologii. Jak szaleć, to szaleć ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Paula_95 Czas edycji: 2011-12-13 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.