FLORMAR kosmetyki,czy ktoś zna, używa? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 09:04   #31
lemka
Zakorzenienie

Dot.: FLORMAR kosmetyki,czy ktoś zna, używa?

A ja chciałabym terracottę, tylko nie wiem dokładnie jaką. Te Golden Rose nie podobają mi się, są zbyt sypkie i brokatowe i obawa przed podobieństwem mnie powstrzymuje.
Stary 2011-01-12, 09:39   #32
Trzesyl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anonyme Pokaż wiadomość
Mi też się spodobały te duo, ale to jakaś stara kolekcja, już niedostępna w katalogu
To jest chyba nowy produkt, bo dostałam od koleżanki aktualny katalog z 2011 r. i te róże o których mówicie tam są
Prawdopodobnie na stronie internetowej jest jeszcze stary katalog...
Trzesyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 13:39   #33
-mała-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monik@_monik@ Pokaż wiadomość
Czekam aż się pojawią w Katowicach Mam ochotę na podwójne róże (te z filmiku digitalgirl13), ale nie widziałam ich nigdzie w internecie.

ja właśnie też zaciekawiłam się tymi różami podwójnymi, które pokazywała digitalgirl13 i znalazłam je w sklepie internetowym, którego link podawała wcześniej anonyme i zamówiłam. Teraz czekam na przesyłkę

http://sklep.slicznotka.com.pl/Roz_P...sh_on-405.html
-mała- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 15:39   #34
ptysia_25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez -mała- Pokaż wiadomość
ja właśnie też zaciekawiłam się tymi różami podwójnymi, które pokazywała digitalgirl13 i znalazłam je w sklepie internetowym, którego link podawała wcześniej anonyme i zamówiłam. Teraz czekam na przesyłkę

napisz prosze opinię o tych podwójnych różach, bo bardzo chce zamówić i niewiem który wybrać.Mam nadzieje że otrzymasz je lada dzień. Z góry dziękuję
ptysia_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 15:55   #35
anonyme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez -mała- Pokaż wiadomość

Ja to jednak jestem mocna Sama podałam ten link, a płaczę, że niedostępne
Daj znać jak się sprawują
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 08:04   #36
smileofangel
Zakorzenienie

joł to ja digital hehe juz chcialam pisac ze na YT mi dziewczyny napisaly ze jest ten roz na slicznotce ale go nie widac bo jest w kolekcji z 'pojedynczymi', co do wypiekanej terracoty z flormaru to ma sie ona calkiem inaczej niz Golden Rose - ta druga jest miekka zeby nie powiedziec mialka, i 'dyskotekowa' - flormar bardzo przypomina mi Essence kolekcja Cramylicious, jest dosc twarda daje wykonczenie 'tafli' listra przynajmniej ta co ja mam bo moze inne maja jakis glitter w sobie ale raczej tylko po wierzchu)

aaa i zapraszam do mojej recenzji na YT

Edytowane przez smileofangel
Czas edycji: 2011-01-13 o 08:05
smileofangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 09:08   #37
-mała-
Raczkowanie

jak dostane to dam Wam znać jak się sprawuje ten róż
Stary 2011-01-13, 09:50   #38
ptysia_25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
joł to ja digital hehe juz chcialam pisac ze na YT mi dziewczyny napisaly ze jest ten roz na slicznotce ale go nie widac bo jest w kolekcji z 'pojedynczymi', co do wypiekanej terracoty z flormaru to ma sie ona calkiem inaczej niz Golden Rose - ta druga jest miekka zeby nie powiedziec mialka, i 'dyskotekowa' - flormar bardzo przypomina mi Essence kolekcja Cramylicious, jest dosc twarda daje wykonczenie 'tafli' listra przynajmniej ta co ja mam bo moze inne maja jakis glitter w sobie ale raczej tylko po wierzchu)

aaa i zapraszam do mojej recenzji na YT
napisz prosze czy ta terracota nadaje sie do codziennego makijażu czy raczej na wieczorne wyjścia. Wczoraj zamówiłam ten brzoskwiniowy róż z brązerem, cienie o których mówiłaś na YT poczwórne, bodajże p45, no i ten podkład kryjący, o który kiedyś pytałam Cie na YT jako marytka1. Ostatecznie napisałam do Ślicznotki i przemiła Pani wyjasniła mi że odcienie zaczynające się od 101 są w ciepłej tonacji i i ten odcień 101 nadaje sie do jasnej karnacji. Natomiast odcienie od 105 są przeznaczone dla bardzo jasnych karnacji i są w tonacji chłodnej. Acha co do tego podwójnego różu napisz proszę czy go używasz, bo na filmikach w głównej mierze używasz brązera, czy ten róż jest też godny polecenia czy tylko brązer do konturowania. Pozdrawiam.
Przepraszam, że tak z całkiem innej beczki, ale chciałam zapyać jeszcze o srebrny pierscionek z kokardą, który masz na jednym z filmików, czy to jest może pierścionek z Mohito i czy polecałabyś jego zakup, bo zastanawiam się nad czymś takim.

Edytowane przez ptysia_25
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:18
Stary 2011-01-13, 14:07   #39
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptysia_25 Pokaż wiadomość
napisz prosze czy ta terracota nadaje sie do codziennego makijażu czy raczej na wieczorne wyjścia. Wczoraj zamówiłam ten brzoskwiniowy róż z brązerem, cienie o których mówiłaś na YT poczwórne, bodajże p45, no i ten podkład kryjący, o który kiedyś pytałam Cie na YT jako marytka1. Ostatecznie napisałam do Ślicznotki i przemiła Pani wyjasniła mi że odcienie zaczynające się od 101 są w ciepłej tonacji i i ten odcień 101 nadaje sie do jasnej karnacji. Natomiast odcienie od 105 są przeznaczone dla bardzo jasnych karnacji i są w tonacji chłodnej. Acha co do tego podwójnego różu napisz proszę czy go używasz, bo na filmikach w głównej mierze używasz brązera, czy ten róż jest też godny polecenia czy tylko brązer do konturowania. Pozdrawiam.
Przepraszam, że tak z całkiem innej beczki, ale chciałam zapyać jeszcze o srebrny pierscionek z kokardą, który masz na jednym z filmików, czy to jest może pierścionek z Mohito i czy polecałabyś jego zakup, bo zastanawiam się nad czymś takim.
pierscionek - HM

terracota jak najbardziej codziennie jesli lubisz troche rozswietlenia

duet tez na codzien jest super ja nie uzywam czesto rozy bo jakos mi sie nie widzi... w sensie ja sobie sie nie podobam a same kosmetyki sa swietne
Stary 2011-01-13, 14:24   #40
ptysia_25
Przyczajenie

Cytat:
pierscionek - HM

duet tez na codzien jest super ja nie uzywam czesto rozy bo jakos mi sie nie widzi... w sensie ja sobie sie nie podobam a same kosmetyki sa swietne
Bardzo dziękuje, w takim razie terracota będzie następna w kolejce
Stary 2011-01-14, 13:58   #41
ptysia_25
Przyczajenie

smileofangel a może makijaż w stylu jenifer lopez, który kiedyś prezentowałaś na wizażu mogłabyś nam pokazać krok po kroku na YT?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:24   #42
Elvii
Zadomowienie

właśnie oglądałam Twój filmik :P
i jestem pod wrażeniem bo firma jest naprawdę bardzo fajna (patrząc po stronie itd.)
a gdzie dokladnie w galerii?? na dole gdzieś? bo jakbym wpadła tam to bym musiała się uwijać bo Tż nie wytrzyma tego na dłuższą mete

aaaa..
możesz mi jeszcze powiedzieć czy babeczki które tam sprzedają są w miare ogarnięte i pomogą mi dobrać coś do mojej karnacji??

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/

Edytowane przez Elvii
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:29
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 10:16   #43
monik@_monik@
Zadomowienie

Czy ten bronzer z duo P116 daje efekt cegły na policzkach ? Bo kusi mnie jedynie róż, bronzer ma dziwny kolor.

-mała-, zamawiałaś jakieś pomadki ?

Będę sobie jutro zamawiała róż i cienie, jakby jakaś Wizażanka z DG, Katowic, lub okolic też coś chciała to chętnie zamówię i podzielę się kosztem przesyłki i umówię się na podzielenie łupów Niby 8 zł to nie pieniądze, ale dołożyłoby się jeszcze 2 złote i jest pomadka ;-)

Swatch pomadki True Color #05.
3 swatche pomadek.
Pomadka Supershine #511

Edytowane przez monik@_monik@
Czas edycji: 2011-01-16 o 12:23
monik@_monik@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 13:34   #44
-mała-
Raczkowanie

Cytat:

-mała-, zamawiałaś jakieś pomadki ?

nie, pomadek nie zmawiałam. Zamówiłam tylko ten podwójny róż i podkład w sztyfcie (chciałam go jako korektor stosować i nosić w torebce, do punktowych poprawek w ciągu dnia). Ale dalej czekam na listonosza
Stary 2011-01-19, 07:32   #45
ptysia_25
Przyczajenie

dostałam swoją przesyłkę z Flormaru i rzeczywiście na punkcie tych kosmetyków można oszaleć. Podkład rewelacja, świetne krycie, śliczny zapach, eleganckie opakowanie; cienie mają świetną pigmentację, pięknie się ze sobą komponują, utrzymują się przez cały dzień; różo - brązer p115 też ujął mnie w całej okazałości, twarz pięknie wykonturował, policzki subtelnie ożywił i wszystko zrobiło bardzo fajny makijaż.
Smileofangel kolejna prośba do Ciebie, abyś podzieliła się informacją o nowych zdobyczach z flormaru, bo nie mając do nich dostępu trudno na odległość dokonywać wyborów, a te produkty które nam pokazałaś na YT i omówiłaś okazały się strzałem w dziesiątkę( chodzi mi w szczególności o poczwórne cienie, które są tanie a fajne, bo trudno wyczuć ze zdjęć czy kolory odpowiadają rzeczywistości, tych pojedynczych też jest bez liku, lakiery, no cokolwiek byś kupiła gdyby nie było problemu to proszę podziel się z nami, zawsze to będzie jakaś pomoc choćby w zobrazowaniu konsystencji czy pigmentacji kosmetyku). Bardzo dziękuje za okazanie światu tych wspaniałości.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 11:25   #46
monik@_monik@
Zadomowienie

Dołączam się do prośby ptysi_25
Właśnie kuszą mnie pomadki i pojedyncze satynowe cienie (szczególnie zielenie), ale kupowanie koloru na podstawie zdjęć z katalogu to ruletka

ptysia_25, mogę liczyć na jakieś swatche ? Albo chociaż porównanie kolorów do jakiś innych marek.
Stary 2011-01-19, 21:18   #47
lemka
Zakorzenienie

Jak tam zamówienia? Chwalcie się. Ja planuję zamówienie, ale nie wiem, czy z 1 produktem mi się opłaca, więc poczekam na jeszcze jakieś opinie.
Stary 2011-01-20, 06:34   #48
smileofangel
Zakorzenienie

co do makijazu JLO nie obiecuje ale moze...

P116 tez kupilam tylko dla rozze tego , nie uzywalam jeszcze tego brazera ale wyprobuje go dla Ciebie wieczorem i dam znac

ok, jak cos kupie noewego to dam znac na YT

Elvii stoisko jest na dole, jak sie idzie na czesc 'jedzeniowa', co do Pan ze stoiska... no to to sa sprzedawczynie a nie wizazystki/makijazustki/ zapalence mojego pokroju wiec sama ocen - jednym taka pomoc wystaczy ja bym je zabila jednym pytaniem <lol> wiem okropna jestem
Stary 2011-01-21, 21:04   #49
lemka
Zakorzenienie

Swatche cieni mono, lakierów, róży: http://shopperita.blogspot.com/search/label/Flormar.

Tutaj można pooglądać terracottę nr 23: http://www.modacilgini.com/post/1727...akyaj-urunleri. Zastanawiam się, czy ona nie będzie dla mnie za ciemna.

Nie uważacie, że miejsce tego wątku jest na podforum Wizaż? Tam więcej osób mogłoby wątek zauważyć. Pisałam już w tej sprawie do 3 moderatorów, niestety jak na razie odpowiedziała 1 osoba, która rezygnuje z moderowania. Jak wiecie do kogo napisać w tej sprawie to piszcie, bo ja już chyba odpuszczam.

Edytowane przez lemka
Czas edycji: 2011-01-21 o 21:13 Powód: dopisek
lemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 23:38   #50
monik@_monik@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Nie uważacie, że miejsce tego wątku jest na podforum Wizaż? Tam więcej osób mogłoby wątek zauważyć. Pisałam już w tej sprawie do 3 moderatorów, niestety jak na razie odpowiedziała 1 osoba, która rezygnuje z moderowania. Jak wiecie do kogo napisać w tej sprawie to piszcie, bo ja już chyba odpuszczam.
Oczywiście, że na Wizaż - nawet nie zauważyłam, że jesteśmy na Plotkowym bo wylądowałam tu przez wujka G. Myślę, że to kwestia czasu kiedy Moderatorzy się tym zajmą

Zawsze mogłabyś mieszać kolorki tuż przed nałożeniem, np. rozjaśniać nieco ten brąz, jeśli byłby za ciemny jako bronzer.
Kuszą te cienie mono Nieźle napigmentowane.
Stary 2011-01-22, 10:50   #51
lemka
Zakorzenienie

Mnie cienie mono też kuszą, tylko ciężko coś wybrać z tych ich zdjęć. Mogliby chociaż dodać opisy swoich produktów, skoro nie są w stanie dodać dobrych zdjęć. A i jeszcze matowe cienie terracotty wyglądają fajnie, tylko trochę drogie, żeby na ślepo je brać.
Stary 2011-01-22, 13:16   #52
monik@_monik@
Zadomowienie

Mam właśnie dylemat czy czekać na więcej zdjęć, czy zamawiać teraz, w ciemno, ale chyba w ramach zdanego egzaminu zrobię sobie dobrze Jakie kolorki mono cię kuszą ? Mnie te zielenie #12, #24 I #14 ze zdjęcia z bloga.
Stary 2011-01-22, 14:31   #53
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f
Konto usunięte

Cytat:
pierscionek - HM

Tak myślałam, że to Ty jak podczytywałam ten wątek Przez Twoją recenzje na YT się czaję na te kosmetyki i czaję w takim sklepie u mnie i nie wiem czy kupić Dzisiaj też je "macałam"
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 18:40   #54
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam właśnie dylemat czy czekać na więcej zdjęć, czy zamawiać teraz, w ciemno, ale chyba w ramach zdanego egzaminu zrobię sobie dobrze Jakie kolorki mono cię kuszą ? Mnie te zielenie #12, #24 I #14 ze zdjęcia z bloga.
Ja używam tylko cieni w brązach, więc wybór mam bardziej ograniczony. 14 mi się podoba i terracotta cień 08 wydaje się być bardzo uniwersalna, bo to chyba kolor waniliowy.
Stary 2011-01-23, 08:03   #55
magda2109
Zakorzenienie

Dziewczynki, jak już się któraś wybierze na to Psie Pole to dajcie znać, jak szeroki asortyment Flormaru tam mają I czy w ogóle już tam Flormar jest...

Przez smileofangel zachorowałam na te kosmetyki
Stary 2011-01-24, 15:27   #56
lemka
Zakorzenienie

Ja mieszkam na drugim końcu Wrocławia niestety i raczej tam nie zajrzę...

Swatche cieni: http://blog.biobeauty.ro/tag/flormar/.

Edytowane przez lemka
Czas edycji: 2011-01-24 o 15:30
lemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 19:46   #57
monik@_monik@
Zadomowienie

Swatche cieni Quattro za 11,90 zł
Swatche cieni Quattro za 12,90 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006.jpg (179,1 KB, 79 załadowań)

Czas edycji: 2011-01-24 o 19:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 20:04   #58
lemka
Zakorzenienie

Tylko nie ma numerków, więc w ciemno trzeba brać. Jakbyś chciała na spółkę zamówić, to ja jestem chętna, bo w sumie chcę tylko róż już teraz, a nad resztą będę myśleć.
Stary 2011-01-24, 20:31   #59
monik@_monik@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Tylko nie ma numerków, więc w ciemno trzeba brać. Jakbyś chciała na spółkę zamówić, to ja jestem chętna, bo w sumie chcę tylko róż już teraz, a nad resztą będę myśleć.
Myślę, że można ewentualnie napisać do autorki bloga i poprosić o numerki
Co masz na myśli pisząc o zamówieniu na spółkę ?

Napisałam prośbę o podanie numerków

Dostałam odpowiedź; niestety swatche były zrobione w sklepie i dziewczyna nie posiada numerków

Czas edycji: 2011-01-24 o 21:08
Stary 2011-01-24, 23:00   #60
SugaMama1988
Zadomowienie

GG do SugaMama1988

Cześć dziewczyny! Trafiłam tutaj jak pewnie większość z was przez filmik pięknej wizażanki digtalgirl zauroczył mnie ten podwójny róż i zastanawiam się właśnie gdzie można stacjonaranie pomacać kosmetyki bo chętnie bym coś kupiła, poza tym urzekła mnie ta podwójna terracota z Flormaru

SugaMama1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości