![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż? decyzja ,przekonanie.
Fajne,chociaz pewnie ja bym wybrala cos skromniejszego
![]() A moze zrob sobie henna i odnawiaj?sama sie przekonasz czy chcesz mieć go na stałe ![]() Wtedy teoretycznie problem z rodzicami by sie rozwiazal ,przynajmniej do czasu az nie postanowisz co dalej. A jak jestes zdecydowana no to coz,pozostaje wziac to na bary i powiedziec. Na poczatku pewnie bedzie zła ale sie przyzwyczai ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Wg mnie min. formatu A4, żeby nie było zbyt zlane. Im większy wzór, tym więcej szczegółów, linii, które są na ogonach etc. można wytatuować.
Cytat:
Dla mnie foliowanie (karku) to było najgorsze (no, na równi ze swędzeniem ;p). Te pierwsze dni pielęgnacji są najgorsze, co 2-3 godz. mycie, kremowanie, foliowanie. Ja zrobiłam w zimę, a mieszkam w kamienicy więc w łazience chłodno, a ja musiałam się rozbierać ze swetra, bluzki i stanika, żeby nie zamoczyć. A potem przy ubieraniu uważać, żeby folii nie odkleić. Masakra. BTW Bardzo ładnie rysujesz ![]()
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko uważaj Albisia bo tatuaże silnie uzależniają. Za chwilę możesz mieć ochotę na kolejny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Moi rodzice wiedzą, że mam zamiar zrobić sobie rękawki, pewnie na udach też coś wydziaram, może nad biustem. Mam ponad 20 lat i wiem, że w pełni akceptują moje wybory. Jestem już świadomym, dorosłym człowiekiem i mogę decydować o swoim ciele sama. Jednak długo myślę nad tatuażami, bo nie chcę potem żałować, że podjęłam jakąś decyzje zbyt szybko. Uważam, że każdą dziarkę lepiej solidnie przemyśleć, nie ma co się spieszyć.. To w końcu ma być na całe życie. Jeden projekt rysował mi znajomy, bo sama nie mam za grosz talentu, jednak udało mu się odwzorować moją wizję i niebawem idę do gościa, który robi, on jeszcze to dopracuje i będę się umawiać na sesję. Aczkolwiek mój tatuaż jest zupełnie inny, bo Twój typowo kobiecy, subtelny; ale wiadomo - każdy powinien mieć (jeśli oczywiście chce) na ciele to co mu się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Właśnie
![]() ![]() Teraz pozostaje wybranie studia , co jest dosyć ciężką rzeczą bo nie chcę żeby skosił ktoś ze mnie 3 razy więcej tylko dlatego ,że jest znany. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
super! zazdroszczę
![]() Ja nie mieszkam w domu rodzinnym, a fakt zrobienia sobie tatuażu ukryłam ![]() ![]() ja robiłam na stopie, mam jeszcze na karku i muszę przyznać, ze BOLAŁO BARDZO- ten na stopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
kończyny są bardzo ukrwione więc nie ma co się dziwić ,że bolało.
Mnie facet namawiał na żebra- ale to za bardzo bolesne miejsce jak na pierwszy raz ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Żebra - to musi być niesamowicie bolesne. Na dekolcie mam dość sporą dziarę i nie było aż tak źle - myślałam że będzie gorzej. Myślisz, że jak nacieszysz się pierwszym, to drugi będzie za parę lat?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli jest to motyw,który nie tylko ma coś znaczyć,ale chcesz go pokazywać to uważam,że jest zbyt nalany.zwyczajnie na małej powierzchni będzie wyglądała jak plama . może przemyśl to i zrób mniej zaawansowany wzór. kolejna kwestia to rodzice. powiem tak.jestem buntowniczką i każdą z mianę w moim ciele nie konsultowałam z rodzicami,a stawiałam ich przed faktem dokonanym.już jako 15-to latka trzykrotnie przekłuwałam sobie ucho(drugą dziurkę),aż pewnego dnia mając 16 lat powiedziałam mamie tak-możesz mnie bić,możesz krzyczeć i dawać kary ,ale już nie wyjme kolczyka z ucha. efekt? nic nie opowiedziała i kolczyk pozostał. co do tatuażu to było wesoło.zrobiłam sobie tatu mając lat 25+ ![]() ![]() także niczego nie bądź pewna. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() wiedziałam.przemyśl tylko ,czy taki wzór,bo decyzji nie cofniesz ![]() moja psiapsióła zrobiła sobie C-B tatu,a dodatkiem czerwnieni i z daleka wygląda jakby miała tam ranę.jest bardzo niezadowolona z efektu koncowego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, że z mamą poszło gładko. A wzór naprawdę super, podoba mi się bardzo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
no wzór bedzie raczej na tyle duży ,że będzie widać co gdzie i jak, podejrzewam też ,że część linii odpadnie i będzie to po prostu cieniowanie.
a z mamą poszło gładko więc nie mam co sie martwić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takze absolutnie sie nie stresuj ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze mowiac to dla mnie regulacja brwi jest bardziej bolesna... bolało momentami, ale naprawdę, w niewielkim stopniu.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ból był znośny.mam na łopatce,jednak nie dałabym sobie zrobić nic więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
więszy niż dłoń, i raczej zdecyduję się na dwie ryby.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
duża dłoń z palcami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Powiem ci, że jeśli chodzi o samego tatuażystę to nie warto oszczędzać. Ci, którzy mają renomę, zaplecze, a przede wszystkim talent są warci każdej złotówki. Płacąc za tatuaż u takiego artysty masz pewność, że będzie to prawdziwe dzieło sztuki wykonane z zachowaniem sterylności i higieny. Dla przykładu: http://www.victorportugal.com/ Nieprawdopodobnie drogi tatuażysta ale chyba widać za co płacisz nieprawdaż?
![]()
#49 |
Raczkowanie
|
Nie zamierzam oszczędzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Ja mialam podobny problem z mama, tatuazu do tej pory mi nie wybaczyla
![]() ![]() Podoba mi sie Twoj rysunek, szczegolnie ze ma glebsze znaczenie a nie jest tylko ladna ozdoba, ktora za kilka lat sie znudzi ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam akurat szczęście mieć bardzo wyluzowaną rodzicielkę. Zresztą moja mama sama jest wydziarana jak pisanka, a że niedaleko pada jabłko od jabłoni.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
No rodzicielka tylko się śmieje ze mnie.
jestem z Warszawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja bym tatuażu mieć nie chciała, ewentualnie taki mały, gdzieś na dole pleców. Ale muszę napisać, że twój wzór bardzo mi się podoba
![]()
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Albisia fajny wzór, nie mój typ, ale na pewno będzie się pięknie prezentował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
polecam (można obejrzeć jej profil i prace na facebooku) horny pony tattoo
![]()
#60 |
Zadomowienie
|
Ja powiedziałam jej tydzień przed jak już byłam umówiona. Nigdy nie była przeciwniczką tatuaży, więc nie miałam awantury. ALE mój tato do dziś nie wie, że go mam
![]() a wzór fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.