|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ewa Chodakowska vs Jillian Michael
Cytat:
||
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Wypowiem się i ja...
Czy kros oglądał program, w którym Ewa " wypowiadała" się o stretchingu??? Jeśli nie, to radzę znaleźć i zobaczyć... Obawiam się, że wszystko to, co dzieje się wokół tej osoby to gra pozorów... Zalajkowałam jej stronę na FB.. Mam dośc czytania o endorfinach, o zarażaniu szczęściem, pytań - A Ty co takiego dzisiaj zrobiłaś??? Kiedyś miałam nawet ochotę odpisać, co robiłam dzisiaj.. Chyba by ją z lekka zatkało... a może usunęłaby post??? Kobieta , która całe dnie spędza na ćwiczeniach, pozowaniu do pseudo- motywacyjnych zdjęć, gdzie się pręży i napręża, wygina i wypina, sama siebie chce dowartościować i pokazać, że my nigdy nie będziemy takie. Chwali się się swoim prywatnym życiem, nowymi ciuchami, setkami par adidasów, dresów... Nie widziałam ani jej certyfikatu, nie wiem kim jest i nie wiem jakie ma kwalifikacje... Celebrytka za to pełną gębą... Po pierwsze, dziewczyna jest żylasta i nieapetyczna...niestety, taka jest prawda. Jest figura nie ma nic wspólnego z pięknem kobiecego, wysportowanego ciała... jest łykowata i chuda... nawet nie ma porównania z Jillian... gdzie profesjonalizm, konsekwencja w tym co mówi i robi jest w punkt. Żaden szanujący się trener nie podpisze się i nie zatwierdzi tego, co robi Ewa. To miło, że dziewczyny chcą ćwiczyć ale naprawdę powinny robić to z głową, zaczynać od takiego stopnia, na który pozwala im ich wydolność na ten moment, inaczej można zrobić sobie wielką, wielką krzywdę. Osoby, które w życiu nie ćwiczyły zabierają się za wyczerpujące treningi, nie dostosowane do żadnych kryteriów . Czy to jest normalne? |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
"Osoby, które w życiu nie ćwiczyły zabierają się za wyczerpujące treningi, nie dostosowane do żadnych kryteriów . Czy to jest normalne?"
To samo można zarzucić Jillian. Widziałaś jakiś odcinek programu "The biggest looser"? Moim zdaniem jest straszny, od tytułu poczynając, na tym, jak się traktuje uczestników kończąc. A pomiędzy jest dokładnie to, co napisałaś, czyli zmuszanie ludzi otyłych, którzy nigdy nie ćwiczyli, do wyczerpujących treningów nie dostosowanych do żadnych kryteriów. Swoją drogą - programy Ewy są klasyfikowane pod względem stopnia trudności (jest info na płycie). Moim zdaniem całkiem adekwatnie. Chyba kierujesz się po prostu osobistą antypatią. Ja tam nie ćwiczę po to, żeby mieć w prowadzącej treningi swoją idolkę i guru, więc to, jaka Ewa jest prywatnie i co robi na swoim profilu na fb/w telewizji śniadaniowej, nie bardzo mi przeszkadza w wykonywaniu jej naprawdę fajnych programów treningowych. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam kilka razy programy Jillian i nie uważam, żeby Jill traktowała uczestników w sposób strazny. Daje mega kopa, wylewa kubeł wody na głowę, pokazując jak są słabi i że jak dalej tak będzie to po prostu umrą. Nie pierdzieli o uwalnianych endorfinkach. Poza tym uczestnicy przechodzą badania lekarskie,zresztą ile ona tam jest tydzień? a program trwa 30 minut.
Jestem właśnie po 30 days shred i Jill dokładnie tłumaczy każde ćwiczenie, jak robić jak nie robić, pokazuje dwie różne wersje, ma towarzyski pokazujące dwie wersje. Wiadomo, że osobiste antypatie tez dużo robią, ale moim zdaniem Ewa kreuje się na taką "przyjaciółeczkę" a Jill odbieram jako trenera. A propo ciężkich treningów, widziałyście na tvn style "Projekt Osmin" czy jakoś tak... |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne, bo ja znalazłam na necie błędy Ch.
Było wytłumaczone co źle robi, a jak powinno się robić. Więc wierzę (bo widziałam), ze Ch. źle pokazuje, nie tłumaczy. Uwielbiam jak Jillian mówi "wiem, że jest ciężko, wiem, że dasz radę..." Ona wie co czujemy
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego moim zdaniem treningi Ewy to dobra alternatywa dla wielu osób i dobrze, że mamy wybór.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
jasne ze dobrze miec wybor ale akurat wyzej wspomnianym ludziom z TBL kubel zimnej wody przyda sie i to bardzo. Ci ludzie zyja latami w otylosci i jedyne co robia to gromadza glupie wymowki dla ktorych nie moga a raczej nie chca schudnac
geny, za daleko na silownie, nie daje rady, diety nie dzialaja, nie mam motywacji, cwiczenia sa nie dla mnie, akceptuje siebie gruba / grubego... jak slysze cos takiego to mam wrazenie ze takim ludziom tylko sierzant Jillian moze pomoc na ten nadmiar bulszitu. Zwlaszcza, ze akurat kto jak kto ale ona dobrze wie jak to jest zrzucac wage i walczyc samemu ze soba. I nie tylko wydziera sie na ludzi ale i rozmawia z nimi, o ich problemach, slabosciach, a w jednej serii zorganizowala spotkanie swojej grupie ze swoja matka - terapeutka. JM to nie jest wydzierajaca sie chamka bez uczuc
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Linka nie mogę znaleźć.
Ewa mówiła, że stretching jest nie dość, że niepotrzebny to jeszcze szkodliwy )) W programie śniadaniowym![]() Nie mówimy dziewczyny o programach typu Osmin... tak zawsze jest na miejscu lekarz ))Niestety, po drugiej stronie monitora, gdzie stoi zdesperowana kobieta - nie ma nikogo , kto w razie" W" pomoże... Na forach sportowych swego czasu aż grzmiało, profesjonalni trenerzy byli oburzeni niewiedzą i sposobem pracy Ewy. Prawda, ona kreuje się na mentorkę, na przyjaciółkę, tu się zwierzy, tu zaprezentuje w uściskach z Puzlem. A na FB dziewczyny sikają po nogach " NASZA KOCHANA WARIATKA, NASZA CUDOWNA, NASZA ENDORFINKA, EWUNIU, EWCIU, EWUŚ".. Dalekie jest to od sportowego, twardego profesjonalizmu. Tak samo jak t" trenerów" Zumby po 2 dniach szkolenia nazywają tancerzami, tak samo dziś każdy może być.... każdym....
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Co do profesjonalizmu Jilian to występowanie w takich "prawdziwych" programach moim zdaniem pogrąża ją ( i kazdego) jako trenera, jakich certyfikatów by nie miała: http://www.youtube.com/watch?v=1wiS4hWEVwo. Pewnie niedługo bedzie taki program w pl i pewnie z chodakowską
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo osmiela sie pomoc ludziom i wziac za to kase? i pokazac to publicznie w telewizji? im wiecej osob zobaczy jakim problemem jest otylosc i jak z tym walczyc tym lepiej moim zdaniem. pograzaloby ja jakby robila cos nieprofesjonalnego, zle pokazywala cwiczenia, wypowiadala sie bez sensu o diecie itp. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Bo występuje w czymś co ma tyle wspólnego z prawdą co "Ukryta prawda", Jak widzę te wyreżyserowane krzyki, łzy, bohatera, który ma zawsze jakiś skryty problem, to
Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2013-02-11 o 22:36 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ja w sumie lubię cwiczenia zarówno z Ewą jak i z Jillian. Kazde są w innym stylu i temperamenty obu pań też są zgoła odmienne. Nie muszę wybierać, ćwiczę raz shreda, raz skalpel albo jedno po drugim.
Nie oglądałam ani "The biggest looser" z Jillian ani programów śniadaniowych z udziałem Ewy, także nie mogę się o nich wypowiadać. Wszystko co wiem o obu paniach opiera się na ich treningach, które wyżej wymieniłam.
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W ogóle ci Amerykanie uwielbiają popadać w skrajności. Albo tuczą się do granic możliwości, albo traktują fitness jak religię - koniecznie z wrzaskami i wojskowym drylem. {quote]A na FB dziewczyny sikają po nogach " NASZA KOCHANA WARIATKA, NASZA CUDOWNA, NASZA ENDORFINKA, EWUNIU, EWCIU, EWUŚ"..[/quote] Hm, czyli przeszkadza ci, że ktoś wyraża pozytywne emocje o trenerce? Ale chyba nie jest to wada samych treningów? Edytowane przez phial87 Czas edycji: 2013-02-12 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#48 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;38911829]Niech daruje sobie takie kretynskie stwierdzenia jak -
Jillian jest trenerką, Ewa nie-wiadomo-kim.... bo sam się ośmiesza [/QUOTE]Zgadzam się z Tobą całkowicie ![]() Cytat:
Po za tym jeżeli dla Ciebie JEDYNYM ważnym wyznacznikiem czy trener jest dobry są certyfikaty to naprawdę współczuje... Nie raz certyfikaty możesz kupić nawet przez neta... Cytat:
Cytat:
Jednak mięśnie mówią same za siebie... A Ewa ma o wiele lepiej/bardziej umięśnione ciało od Jillian (pozostawiając już tu kwestię samego profesjonalizmu) Cytat:
Nie słyszałam też żeby jakaś dziewczyna/kobieta kiedykolwiek miała jakąś poważną kontuzję od tych ćwiczeń... A ton wypowiedzi właśnie na to wskazuję, że Ewy ćwiczenia mogą zrobić krzywdę... Generalnie ćwiczyłam z Ewą teraz robię shreda i jak ćwiczyłam z Ewą to nigdy nie bolały mnie kolana... Teraz przy shredzie (mimo że wykonuję ćwiczenia wg wskazówek Jillian) bolą mnie oba po każdych ćwiczeniach (robię level II jak co )Ale to tylko moje zdanie i odczucia... Cytat:
Przepraszam, ale moim zdanie po drugiej stronie siedzi bardzo zakompleksiona dziewczyna... Przykro mi za Ciebie po prostu. Cytat:
Sorry dziewczyny, że się tak z moim zdaniem wgramoliłam to do dyskusji ![]() Ja uwielbiam i kocham Ewkę i tego nie kryję, ponieważ właśnie dzięki niej się wzięłam za siebie, zaczęłam ćwiczyć i zdrowo się odżywiać Jillian bardzo lubię, ćwiczę z nią teraz shreda ale po wracam do Ewki zdecydowanie. Rzeczywiście Jillian jest widać o wiele bardziej doświadczona, ale po pierwsze przy Ewie męczę się bardziej, po prostu czuję że ćwiczę. Po drugie Ewka jest wspaniałą, pozytywnie nastawioną do życia osobą, która nie tylko pokazuję jak ćwiczyć ale MOTYWUJE przed i po treningach a to jest bardzo ważne... Po trzecie oddaję się innym bardziej niż Jillian... Jillian to już typowa komercha - programy i DVD jak już ktoś napisał wcześniej...Moim zdaniem, Ewa się rozwija z każdym treningiem i jeszcze pod względem profesjonalizmu i doświadczenia prześcignie Jillian. Ja tam i tak uwielbiam obie |
||||||
|
|
|
|
#49 | ||||||||
|
Rzabbocop
|
Cytat:
I nie, nie jest JEDYNYM, ale widząc nawet nie mierne umiejętności tej pani chciałabym zobaczyć kto i w jakim zakresie dopuścił ją do praktykowania tego typu działalności. Certyfikat można kupić ale odpowiednia instytucja będzie miała miała tego kto ukończył takie szkolenia czy kursy w rejestrach i to można sprawdzić Cytat:
Ja tu zawiści nie widzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba nawet Doda ma mniejsze parcie na szło ![]() Cytat:
Do Jillian ma jeszcze lata świetlne i życia jej nie starczy, żeby ją dogonić. Może się zreflektuje i zacznie się doszkalać, bo to co robi jest żenujące jak do tej pory. |
||||||||
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Kala, cudownie mnie cytowałaś, dziękuję
![]() Widzę, że stawiasz teorię, kto siedzi po drugiej stronie ![]() Zakompleksiona? Nieeeeeeeeee. Choć wolałabym mniejszy nos i więcej pieniędzy. A poza tym - 168/56, brunetka, mama, żona , wielki fan sportu i salsy, ukończone studia, drugie - psychodietetyka w trakcie. Realistka z pozytywnym nastawieniem do świata. A Ty widzę wazelina jakaś, nie??? Tylko się nie pogniewaj od razu, dasz radę? Wszystko co napisałam w sprawie Ewy jest faktem a wyrażać swoje zdanie mam pełne prawo. Także wyrażać się o czymś, co uznaję za jedną, wielką obłudę i oszustwo. A ćwiczyć powinien każdy. KAŻDY. Edytowane przez betsy80 Czas edycji: 2013-02-12 o 14:13 |
|
|
|
|
#51 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam tylko fakt, bo piszesz że tyyyyyle szukałaś i NIC nie znalazłaś, a ktoś potrafił znaleźć bez problemu. NIE OCENIAM WARTOŚCI MERYTORYCZNEJ TEGO KURSU CZY CERTYFIKATU! I bogu dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wg mnie ma o wiele lepsze ciało niż Jillian Cytat:
Również nie śledzę Twoich postów namiętnie... ![]() A podobno Jillian tak ładnie tłumaczy Robię dokładnie tak jak pokazuje i tłumaczy Może za intensywnie jedynie... ![]() Cytat:
Rzeczywiście Ewka jest "inna", pozytywna i słodka do bólu ale nic w tym złego przecież. Nie rozumiem ludzi, którym nie podoba się bycie kimś za bardzo pozytywnym i miłym... ![]() Cytat:
Edytowane przez kala2505 Czas edycji: 2013-02-12 o 14:01 |
||||||
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze.
Kala, czy ćwiczyłaś kiedyś z profesjonalnym, dobrym, merytorycznym i zawodowym w praktyce trenerem personalnym? Bo mam wrażenie, że Twoje HURRA wynika z faktu, że o sporcie nie wiesz nic poza tym, co Ci powiedziała Endorfinka... I tak idziesz za nią w ten nurt. I wybacz ale jakaś nauka u " greckiego guru ", którego nikt na piękne oczy nie widzial to jezu.... za mało. Czy wiesz, jakie kwalifikacje mają trenerzy personalni w dobrych klubach sportowych? Bez porównania . Tylko oni skupiają się na pracy, doszkalaniu i fachowości... A nie na kolejnych sesjach do kolorowych magazynów. I śmieją się z Ewy, słowo daję
Edytowane przez betsy80 Czas edycji: 2013-02-12 o 14:11 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Kaala dla Ciebie to jest pięknie wyrzeźbione ciało? Ręce i nogi jak patyczki...
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Proszę
I znów to zrobię No to rzeczywiście suuuuper Nie wiem co to ma tu do rzeczy...Cytat:
Widzę że w czułe miejsce uderzyłam... Cytat:
Przede wszystkim nie chciałam nikogo urazić tylko wyrazić swoje zdanie, mogę mieć mniej lub więcej racji ale nie oceniajmy nikogo bo jest za miły i za pozytywny... Może Waszym zdaniem Ewa to robi pod publikę, moim zdaniem nie. |
||
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Zaatakowałaś mnie personalnie.
A ja wyraziłam swoje zdanie na temat marketigu i umiejętności Ewy Chodakowskiej, która jest dla mnie w tej chwili wysokobudżetową firmą. I osobą publiczną. Ja jestem osobą prywatną. Nie masz o mnie bladego pojęcia. A snujesz wywody wyssane z palca. Czy to jest normalne? |
|
|
|
|
#56 |
|
Rzabbocop
|
Niech sobie będzie miła i pozytywna ale niech się wykaże przy tym choć odrobiną profesjonalizmu.
Niestety w tej chwili ogólne wrażenie jest takie, że to jest przykrywka dla jej braku umiejętności i wiedzy z zakresu tego co nieudolnie usiłuje robić. Natomiast trzeba przyznać, że marketing ma świetny
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Po nogach widać że Chodkowska biega
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby któraś z trenerek bądź jakiś trener pisał do mnie maile czy smsy, jakieś posty na portalach okraszone wiankiem infantylnych serduszek, z deklaracją miłości po grobową deskę oraz, że jestem przyjaciółką, że można mi się zwierzyć i że za wierność będę nagradzana...
Tylko drzwi by za mną trzasnęły. Z małej, naiwnej dziewczynki już dawno wyrosłam. A czułe spijanie z dziubków pozostawiam dla relacji z ukochanym. Cenię profesjonalizm w każdej dziedzinie. I normalne relacje z ludźmi, bez fałszu, autokreacji i kiedy można to na luzie. A praca z ciałem człowieka wymaga pokory, bezwzględnych umiejętności, przewidywania i twardych zasad. Edytowane przez betsy80 Czas edycji: 2013-02-12 o 14:34 |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
AMEN! |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka wygląda jak zagłodzona, głowę ma b dużą w stosunku do reszty ciała, ręce i nogi jak patyki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

geny, za daleko na silownie, nie daje rady, diety nie dzialaja, nie mam motywacji, cwiczenia sa nie dla mnie, akceptuje siebie gruba / grubego...
bo osmiela sie pomoc ludziom i wziac za to kase? i pokazac to publicznie w telewizji?