|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dr Curyło - konsultacja a przyjęcie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
nie ma czegoś takiego, jak boję się utyć i chcę się leczyć. albo tyjesz i zdrowiejesz, albo oszukujesz i wmawiasz sobie nie wiadomo co. ja jak nie chciałam wyzdrowieć, to nie chciałam przytyć i przed szpitalem i lekarzami broniłam się rękami i nogami. nagle coś pękło, stwierdziłam, że tak nie może być i wzięłam się w garść. i żaden szpital na razie mi nie grozi. nie będę oszukiwać, że jak staję na wagę i widzę trochę więcej siebie, to jest mi łatwo. ale zaciskam pięści i mówię, że chcę przytyć i wyzdrowieć. bo chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ja pewnie tyje bo juz nie umiem sie ograniczyć, ale... boję sie stanąć na wadzę (że drastycznie przytyłam)...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Gdzies chyba wyczytalam ze masz BMI ok 15. To jest znaczna niedowaga i pasowaloby zebys przytyla chociaz z 5 kg bo wyjdzie ci to tylko na dobre. Przeciez nie musisz od razu tuczyc sie do 100kg, mozesz wciaz wygladac szczuplo i ladnie nawet jesli zaczniesz jesc normalnie i przede wszystkim musisz przestac sie obzerac/rzygac/glodowac i bog wie co jeszcze. Ciekawa jestem w jakim stanie sa twoje wlosy zeby i paznokcie, pewnie wygladaja fatalnie. Zarowno otylosc jak i skrajna chudosc wygladaja paskudnie i niezdrowo i niech ci sie nie wydaje ze tak super wygladasz z tym swoim wychudzeniem bo tak nie jest. Boisz sie tak nieistotnej rzeczy jak przytyc a nie boisz sie zniszczyc swojego zycia - bo konsekwencje zdrowotne sa powazne i za pare lat to wszystko zacznie wychodzic na jaw. Juz nie wspominajac ze najlepsze lata swojego zycia marnujesz na uzeranie sie z anoreksja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
nie umiem sie nei obzerac.. jem 3 razy dziennie
i ciagle chce mi sie tych tluszczy (z orzechow, oleju lnainego i s. wiejskich lekkich)... dzis na obiad np. duzo warzyw, 500g wiejskiego lekkeigo, 250chudego twarogu topionego (domowej roboty). a na kolacje mialy byc tylko warzywa ale nie wyszlo: ok. 500g (moze mniej) pomidorow, 2 duze baklazany z piekarnika, troche cukini, i 150g. wiejskiego lekkiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
cholera, czy jakiś moderator mógłby wykopać z tego forum te biedne dziecko??!!
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
PS: serek wiejski lekki faktycznie, od groma ma tłuszczu. Edytowane przez cynamonka9 Czas edycji: 2013-01-31 o 06:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Wiecie co to znaczy "nie karmić trolla" ? To kolokwialne określenie doskonale odzwierciedla co się dzieje, jak odpowiadacie jaj na jej niekończące pytania o ser biały i orzechy, którymi się żywi, na których pracuje i wegetuje.
Temat jak dla mnie do zamknięcia, nie wiem po co w ogóle istnieje-jest od metra innych tematów o leczeniu w Krakowie w ogóle a autorka jak to bywało wcześniej - leczyć się chce, potem ma wątpliwości i na końcu się rozmyśla bo [wstaw jakiś powód]. Daj Boże, żeby ostatni punkt tym razem się nie zrealizował, bo przy drugim już jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wyrażenie "karmić trolla" okropnie mnie rozbawiło
![]() oczywiście wiem co to znaczy, ale w kontekście całego wątku jest po prostu mistrzostwem ![]() masz rację Ilta, ignorowanie to jedyne co w tym przypadku można zrobić. pozdrawiam wszystkie cuda natury ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
przepraszam ja po prostu przechodzę jakieś załamanie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
ale jak się czasem na to patrzy, to nie da się nie odpowiedzieć.
skoro masz załamanie, to nie sądzę, że forum Ci pomoże. po raz ostatni wypowiadam się w twoim temacie: DO LEKARZA! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
12 ide do nerwicowca... a ja wczoraj znów się obzarlam i to tuz przed snem... matko spalcie mnie na stosie bo nie wytrzymam sama ze soba..
a lekarza chyba (jak nigdy) bede prosiła o prochy jakieś... zawsze się ich bałam że od nich utyje.. ale kur. i tak utyje od tego obzarstwa wiec niech mi da jakies pochy moze bede to lepiej znosiła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
do kogo?
nerwicowiec = neurotyk
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
nie ma takiej specjalizacji jak nerwicowiec
nerwicę stwierdza psycholog, a potem kieruje odpowiednio do psychiatry/neurologa
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
no nie wiem.. wiem że to jest psychiatra... ale z kompulsów to on mnie nie wyleczy... z napadów z obzarstwa.. chce tylko jakies tabletki na uspokojenie bo sama nie daje rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
chciałabym już wiosnę, a Wy?
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
cudowna zmiana tematu
![]() ja też już nie mogę się doczekać wiosny! szczególnie dziś kiedy jest tak bagnowato, grząsko i ciapowato :/
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
a u mnie już nawet słoneczko zaświeciło, szkoda, że teraz wszystkie butelki po piwie i psie kupy widać ;/
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo dlugo walczylam z ta częścią mnie, która za zadne skarby swiata nie chciala rozpocząc leczenia. Jak wreszcie wygralam z nią i zdobylam sie na odwage rozmowy z doktorem C, to zostalam przez niego tak potraktowana ze z marszu odechcialo mi sie wszystkiego.
Ja nie wiem jak czlowiek tak nieczuly, tak wyzbyty empatii moze zajmować się takimi rzeczami. Nie wiem. Ok, nie wykluczam, ze mogl miec 'zly dzien' i dlatego byl tak obrzydliwie nieprzyjemny. Ale.. eh. Nie wiem. Samo wspomnienie rozmowy z nim sprawia ze mi sie chce beczec;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo dlugo walczylam z ta częścią mnie, która za zadne skarby swiata nie chciala rozpocząc leczenia. Jak wreszcie wygralam z nią i zdobylam sie na odwage rozmowy z doktorem C, to zostalam przez niego tak potraktowana ze z marszu odechcialo mi sie wszystkiego.
Ja nie wiem jak czlowiek tak nieczuly, tak wyzbyty empatii moze zajmować się takimi rzeczami. Nie wiem. Ok, nie wykluczam, ze mogl miec 'zly dzien' i dlatego byl tak obrzydliwie nieprzyjemny. Ale.. eh. Nie wiem. Samo wspomnienie rozmowy z nim sprawia ze mi sie chce beczec;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez EmilkaStarr Czas edycji: 2014-04-18 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.