|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy warto dojeżdżać?
Cytat:
Powiem wam jedno, jeśli nie dojezdżaliście nigdzie na codzień autobusem godzinę lub więcej to nie zrozumiecie tego, że można się do tego przyzwyczaić i wyrobić swój indywidualny rytm życia. Znajomi, którzy mieszkają w tym samym mieście co szkoła dalej nie mogą zrozumieć, że nam (kilka osób z miejscowości w podobnej odległości) chce się tyle w autobusie siedzieć. Jak dla mnie kwestia przyzwczajenia. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie były mi do tego potrzebne spacery po lekcjach - to zaczęło się później, gdy już się znaliśmy. Poza tym napisałam Ci, ze przecież nie musisz po szkole od razu wsiadać w autobus i gnać do domu. Wypad na godzinę na kawę, czy spacer naprawdę nie zajmuje aż tyle czasu, tym bardziej, ze nikt nie będzie latał na spacerki dzień w dzień.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja przez 3 lata dojezdzalam 1,5h lub 1h w jedną stronę do liceum. u mnie w miescie są trzy licea, ale nie są jakies bardzo dobre. i nie załuję!
w prawdzie kontakty z moimi znajomymi bardzo sie rozluzniły, a w weekendy nawet nie chcialo mi sie isc na jakas impreze bo marzylam tylko o tym zeby to sobie troche odespac i odpocząc, ale mimo, że studiuję juz od kilku lat to znajomości z liceum przetrwały. może pod względem towarzyskim to były 3 najgorsze lata mojego zycia i nie chciałabym tego powtórzyć, to wiem, że u mnie w miescie w liceum pewnie byłabym najlepszą uczennica w klasie i bym osiadła na laurach. w liceum do ktorego dojezdzalam byłam raczej w tej gorszej połowie uczniow i to motywuje do nauki. dzieki tym trzem latom "drogi przez meke" dostałam na na super studia. na moje studia trudno sie dostac, ale pozniej trudno tez z nich wyleciec, dzieki czemu mozna bardziej sie poswiecic zyciu towarzyskiemu i poznac znajomych na cale zycie :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Dziewczyna ma wybór, więc pyta. Jakby nie miała wyboru to by dojeżdżała, ale nie każdy musi się męczyć dla zasady, "bo inni nie mają wyjścia" i "bo ich nikt nie pyta". Autorka zadała sensowne pytanie, nie wiem czy miałaś kiedykolwiek chorobę lokomocyjną ale ja owszem i wiem jaki to koszmar, poza tym 2h dziennie na dojazd to dużo, nie oszukujmy się. Szczególnie w zimie męczy to koszmarnie. Nie wyobrażam sobie nie wziąć tego pod uwagę, a potem płakać, że się po powrocie do domu już nie ma siły nawet kiwnąć palcem.

Nie były mi do tego potrzebne spacery po lekcjach - to zaczęło się później, gdy już się znaliśmy. Poza tym napisałam Ci, ze przecież nie musisz po szkole od razu wsiadać w autobus i gnać do domu. Wypad na godzinę na kawę, czy spacer naprawdę nie zajmuje aż tyle czasu, tym bardziej, ze nikt nie będzie latał na spacerki dzień w dzień.