Rozstanie z facetem, część XXVI - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 00:49   #31
Tindomerel_
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVI

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Lecę w sobotę
Jejciu zazdroszczę! Znajdziesz chociaż 5 min,żeby nam tu zdać relację z romantycznego wyjazdu)?
Cytat:
Napisane przez nafisa Pokaż wiadomość
Tindomerel - nie znam przypadku, gdzie po rozstaniu nie okazałoby się, prędzej czy później, że jednak los dobrze wiedział co robi Z biegiem czasu zawsze okazywało się, że spotykamy kogoś, z kim jesteśmy jeszcze szczęśliwsi mogę spytać, ile masz lat?
"AŻ" 22.
Cytat:
Tobie oczywiście życzę pomyślniejszego rozwiązania, ale uwierz w to, że wszystko naprawdę się ułoży i to z facetem, który będzie wart Twojej miłości
Ja się martwię teraz,że własnie ja nie umiem kochać i ja nie jestem dość dobra..żeby ze mną być ani żeby o mnie powalczyć.
Stary 2013-01-22, 09:15   #32
Malla
Nie depcze krokusów

O, nowy wątek, czas zamknąć stare historie
Cytat:
Napisane przez Vandaris Pokaż wiadomość
Ale mnie eks dzisiaj wkurzył
Dzwoni do mnie często i próbuje przekonać mnie do powrotu. Ja konsekwentnie mu odmawiam, ale nigdy go nie ignoruję, nie traktuję opryskliwie czy niekulturalnie, cierpliwie odpowiadam na wszystkie jego pytania. Przed chwilą ja do niego zadzwoniłam po raz pierwszy od rozstania, bo mam problem z komputerem, a on świetnie się na tym zna. I co? Zbył mnie w przeciągu minuty, bo akurat jest u kolegów i się uczą. Nie dał mi nawet mi nawet dojść do słowa i powiedzieć, po co dzwonię.
Zrobiło mi się przykro. To chyba znak, że jeszcze tak całkiem o nim nie zapomniałam...
Teraz widzisz, jak szczere jest jego uczucie...
Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam tylko dodać, ze w trakcie kryzysu kiedy to chciałam napisać do eksa to Malla, a raczej jej posty mi pomagały. Jest jedną z niewielu wizażanek, które tak rozsądnie i zdrowo podchodzą do rozstań.
Dziękuję, miło mi
Stary 2013-01-22, 10:17   #33
behemotkot
Rozeznanie

Jestem i ja i oczywiście pisałam w starym
Nic, zaraz przeniosę post ze starego tutaj

Cytat:
Napisane przez Onnaa88
Nie znam pierwszy raz na oczy go widziałam,miał kaptur na głowie.Od tylu mnie zaszedl,wywalił i położył sie na mnie ja zamknelam oczy i walilam go na oślep,pózniej na bok sie przewrocilam i uciekalam na czworaka a on ciągnął mnie za włosy,zdarzyłam krzyczeć z całych sił i wstalam u uciekalam w tych obcasach ile sił w nogach,kostki sobie powykrecalam.Całe podarte rajstopy miałam usiadlam na przystanku.Był tam akurat bardzo młody chłopak,przysiadl sie i pytał co mi sie stało,ja powiedziałam,ze ktoś mnie zaatakował.Uciekł mu autobus,ale chciał mnie odprowadzić do bramy,ja nie chciałam bo sie juz bałam,on dał mi swój dowód i powiedział żebym sie nie bała,zaufalam mu ... Odprowadzil mnie ja szybko weszlam do domu ale rodzica o tym nie powiedziałam.Mam teraz wielkiego siniaka na pól uda na nodze bo mnie ten koleś kopnął.Dzisiaj jak wychodzilam do pracy to każdy szmer na klatce mnie przerazal,i ciagle odwracalam sie za siebie.Mam zamiar kupić sobie gaz i nie ruszać sie nigdzie bez tego gazu z domu.Mam takie przeblyski,ze wszystkiego nie pamientam,tak szybko sie to działo,wiem ze na mnie leżał,obmacywal,bił ..
Sama nie pamientam kiedy on ze mnie szedł ani jego twarzy i tyllko ten charakterystyczny granatowy kaptur.Zero ludzi na ulicy wtedy nikt nie był w stanie mi pomoc ...
Tak sie bałam,przed samym domem takie coś mi sie przydarzyło,tyle razy wracalam z pracy czy to z imprez sama a tu teraz takie coś ...
Jestem przerażona i mam traume do teraz.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Dlatego dziewczyny zbajcie o swoje bezpieczeństwo.To co zdarzyło mi sie wczoraj moze zdarzyć sie każdej z nas.O takich rzeczach sie nie myśli.Dopiero jak sie coś takiego przeżyje,to wtedy dba sie o siebie bardziej.

Straszne, że tacy niewyżyci debile chodzą po ulicach !
Kup sobie gaz -koniecznie. Drogi nie jest, taki policyjny kosztuje w granicach 30 zł. Wiem, bo sama sobie kupiłam (były mnie namówił,żeby kupić) jakieś pół roku temu. Nosze w torebce-codziennie. I chociaż nie zdarzyła mi się sytuacja, w której musiałam go użyć - to polecam wszystkim. Gaz sprawdza się tez na psy, które nieraz mają do nas awersję.
Trzymaj się kochana i kup koniecznie gaz.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88
Mam znajomego w policji i pisałam mu o tym,żeby częściej jeździł tu w moje okolice.Bardzo sie przejął tym co sie stało,i powiedział ze sprawdzi czy coś wiadomo o takich przypadkach na temat tego typka co mnie zaatakował.Ale tez bardzo mnie prosił żebym przyszła osobiście na komisariat i zgłosiła ta sprawę.

Całe szczęście, że masz znajomego w policji. Idź koniecznie i to zgłoś.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nonaka91
Ja z eksem mieszkam, to jest dopiero sytuacja! Jestem na etapie godzenia się z tym, że on mnie już nie chce, od 21 dni nie dał mi ani jednego sygnału, że mu zależy na mnie uczuciowo - koleżeńsko tak, ale nic więcej.

Też mieszkałam z exem miesiąc po rozstaniu. Miesiąc zleciał bardzo szybko, po czym oboje się wyprowadziliśmy. Teraz mija 2 miesiące jak ze sobą nie mieszkamy i 3 jak ze sobą nie jesteśmy, ale spotykamy się koleżeńsko, mamy dobry kontakt.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

[QUOTE=kokkoszanel;3878271 9]Blue monday nieomylny, zgadzam się. Ex kazał mi czekać, aż sobie wszystko przmyśli, mija 4 tygodnie od rozstania, Ja czekam z nadzieją, a dzisiaj powiedział naszej przyjaciółce, że nie ma zamiaru się do mnie odezwać, mówił jakieś rzeczy o których ona nie chce mi powiedzieć, bo widzi, że i tak jestem wrakiem, plus dodała, że mówiąc to wszystko on się UŚMIECHA i jest z siebie wyraźnie dumny. Czy ja przepraszam bardzo byłam ślepa przez 3 lata? Co mam teraz zrobić?[/QUOTE]

Lepiej zrobisz jak nie będziesz na niego czekała.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Ostatnio nuta Pink chodzi za mną krok w krok

https://www.youtube.com/watch?v=yTCDVfMz15M
jedni wołają ją szczęście niepojęte
inni pani na K."

Początki bloga
http://okiembehemotkota.blogspot.com

Moje amatorskie fotki:
http://kasita.flog.pl/
behemotkot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:35   #34
kokkoszanel
Raczkowanie

Nie czekam.. Chce zrozumieć jego zachowanie, bo boli mnie, ze znajomym mowi o mnie w taki sposob, a mi nie potrafi oowiedziec co myśli.. A sam mi powiedzial, ze sie odezwie.
kokkoszanel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:16   #35
Tindomerel_
Zadomowienie

Calutką noc śnił mi się eks. Ehh. http://www.youtube.com/watch?v=7H8DhuENCYk

Malla sprowadź mnie na ziemię i pociągnij za warkoczyk.

Zablokowałam eksa na fb. Jestem żałosna, prawda?

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-01-22 o 11:23
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 11:33   #36
Malla
Nie depcze krokusów

Tindo - rób tak, aby Tobie było dobrze, a nie konwenansom.
Stary 2013-01-22, 11:40   #37
nonaka91
Raczkowanie

Dziś łapie mnie dół już od rana Powinnam się uczyć a ja obijam się aż brzydko... Ciągle myślę tylko o tym, że mu nie zależy
Stary 2013-01-22, 12:08   #38
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Kolejny dzien przynosi nam nowe szanse!
Stary 2013-01-22, 13:29   #39
pogubiona88
Zadomowienie

Ja drugą noc przespałam bez środków na spanie. Co prawda kilka godzin starałam się usnąć, ale to pierwsze dwie noce od 3 miesięcy!!!

Z ex mam kontakt... Koleżeński... Gadamy o bzdetach... Ale mam. Nie wiem, nie chcę do niego wrócić... Ale czuje się lepiej z tym kontaktem.

Wiem, głupia jestem...
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:23   #40
nafisa
Raczkowanie

Ha, a myślałam, że tylko ja taka żałosna jestem... Utrzymujemy kontakt, ale chyba nie chcę do niego wracać.

Tęsknię za nim jako przyjacielem i czy dalej nie umiem się pogodzić z rozstaniem?
nafisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:52   #41
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Ha, a myślałam, że tylko ja taka żałosna jestem... Utrzymujemy kontakt, ale chyba nie chcę do niego wracać.

Tęsknię za nim jako przyjacielem i czy dalej nie umiem się pogodzić z rozstaniem?
Czyli chyba dobrze się rozumiemy...
Mi wszyscy mówią że powinnam urwać kontakt, że szybciej pójdę do przodu. Pewnie to prawda... Tylko że ja nie umiem tego zerwać. Ja wiem, że się nie zejdziemy. On jest CUDOWNYM człowiekiem, ale z odmienną wizją życia. Więc jakby teraz przyszedł i chciał wrócić to bym powiedziała NIE. Racjonalnie wiem że to nie ma sensu. Ale NIKT mnie tak nie rozumie jak on. I jedyne co mnie powstrzymuje przed kontaktem to to że i tak kiedyś trzeba będzie go zerwać - jak kogoś poznamy. Ale gdyby nie ten fakt to w ogóle bym się nie zastanawiala....
Stary 2013-01-22, 15:01   #42
nafisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
Czyli chyba dobrze się rozumiemy...
Mi wszyscy mówią że powinnam urwać kontakt, że szybciej pójdę do przodu. Pewnie to prawda... Tylko że ja nie umiem tego zerwać. Ja wiem, że się nie zejdziemy. On jest CUDOWNYM człowiekiem, ale z odmienną wizją życia. Więc jakby teraz przyszedł i chciał wrócić to bym powiedziała NIE. Racjonalnie wiem że to nie ma sensu. Ale NIKT mnie tak nie rozumie jak on. I jedyne co mnie powstrzymuje przed kontaktem to to że i tak kiedyś trzeba będzie go zerwać - jak kogoś poznamy. Ale gdyby nie ten fakt to w ogóle bym się nie zastanawiala....
jestem w identycznej sytuacji Nie chcę z nim być, za dużo się stało i też mamy odmienną wizję naszego życia w przyszłości. Ale nieśmiało przyznam, że gdyby chciał do mnie wrócić, to czułabym się taaaaka wspaniała (ten kobiecy egoizm, co poradzisz ). Jednak, gdybym miała na to jakiś wpływ, to wolałabym takiej sytuacji uniknąć, bo to zbyt bolesne dla obu stron.

Ale no właśnie, to naprawdę fajny facet Tylko nie wiem, czy w ten sposób nie sprawiam, że kiedyś nie będę mogła związać się z kimś innym... Bolesna jest też świadomość, że on ma taki charakter, że baardzo szybko znajdzie sobie nową I ja, mimo, że przyjaciółka, pójdę w odstawkę, a wtedy będzie jeszcze gorzej niż po samym rozstaniu
nafisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:25   #43
Vandaris
Rozeznanie

Mój eks to kretyn, skończony kretyn. Zadzwonił dzisiaj do mnie, normalnie rozmawialiśmy, raptem on wszedł mi w pół słowa, skwitował, że nie mam nic ciekawego do powiedzenia i rzucił słuchawką Z kim jak byłam tyle czasu?!
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:32   #44
Tindomerel_
Zadomowienie

Egzamin mi nie poszedł do tego cały dzień mam wgłowie eksa zaraz będę płakać nie dam rady no jeszcze gadaliśmy wczoraj i dzisiaj napisałam mu smsa mam nadzieję,że mi odpowie na pytanie. Ja tego nie zniosę;(;(
Stary 2013-01-22, 16:39   #45
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Mój eks to kretyn, skończony kretyn. Zadzwonił dzisiaj do mnie, normalnie rozmawialiśmy, raptem on wszedł mi w pół słowa, skwitował, że nie mam nic ciekawego do powiedzenia i rzucił słuchawką Z kim jak byłam tyle czasu?!
Zadzwonił poinformować, że nie ma nic do powiedzenia? No, cóż Lepiej późno niż wcale uświadomić sobie, że jest kretynem.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:47   #46
cala-w-trawie
Raczkowanie

GG do cala-w-trawie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Egzamin mi nie poszedł do tego cały dzień mam wgłowie eksa zaraz będę płakać nie dam rady no jeszcze gadaliśmy wczoraj i dzisiaj napisałam mu smsa mam nadzieję,że mi odpowie na pytanie. Ja tego nie zniosę;(;(
mi też dzis kolokwium nie poszło..ehh..tak mi paskudnie pytania nie saidły..a tu znów trzeba do nauki siadać... żeby już było po wszystkim

cala-w-trawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:50   #47
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Przynajmniej masz już nauczkę, żeby następnym razem w ogóle nie odbierać.
Jest masochistą, że dzwoni, mimo, że twierdzi, że nie macie o czym gadać?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 16:51   #48
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Zadzwonił poinformować, że nie ma nic do powiedzenia? No, cóż Lepiej późno niż wcale uświadomić sobie, że jest kretynem.
Akurat ja mówiłam a on mi przerwał i stwierdził, że nie mam nic ciekawego do powiedzenia, czyli go zanudzam. I rzucił słuchawką. To ciekawe, po co w ogóle do mnie dzwonił...
Stary 2013-01-22, 16:53   #49
cala-w-trawie
Raczkowanie

GG do cala-w-trawie

Vandaris - nie odbierać telefonu ! po co ci to? tylko sie denerwujesz

cala-w-trawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:00   #50
Vandaris
Rozeznanie

Do tej pory rozmawialiśmy w miarę normalnie, ale dzisiaj to już mnie zmiażdżył swoją beznadziejnością. Dobrze, że go zostawiłam
Stary 2013-01-22, 17:02   #51
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat ja mówiłam a on mi przerwał i stwierdził, że nie mam nic ciekawego do powiedzenia, czyli go zanudzam. I rzucił słuchawką. To ciekawe, po co w ogóle do mnie dzwonił...
To następnym razem nie odbieraj bo widać, że tylko nadszarpujesz nerwy. Mnóstwo jest takich facetów co to nie chcą być np z dziewczyną, ale ciągle wydzwaniają, piszą tak jakby chcieli, żeby czasem ona sobie nie ułożyła życia be nich

Z moim eks było podobnie. Przez jakiś czas sam nie wiedział czy chce ze mną być, ale codziennie wypisywał. A jak wychodziłam na imprezę to napastował mnie smsami i jeszcze potrafił strzelach fochy, że w ogóle śmiałam wyjść z domu

Stary 2013-01-22, 17:04   #52
Tindomerel_
Zadomowienie

No i ryczę ja sobie z tym nie poradzę im dalej tym mi gorzej
Stary 2013-01-22, 17:05   #53
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
No i ryczę ja sobie z tym nie poradzę im dalej tym mi gorzej
Myślałaś może o psychologu ?
Nie piszę tego złośliwie, ale czasem jak gorszy nastrój się przeciąga w nieskończoność to może wypadałoby udać się do jakiegoś specjalisty.

Stary 2013-01-22, 17:59   #54
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Myślałaś może o psychologu ?
Nie piszę tego złośliwie, ale czasem jak gorszy nastrój się przeciąga w nieskończoność to może wypadałoby udać się do jakiegoś specjalisty.
Nie wiem, nie mam na tyle kasy,żeby sobie płacić za wizyty a nie znam żadnego dobrego psychologa, który jest bezpłatny...
Z jednej strony może i to byłby dobry pomysł z drugiej to myślę sobie,że to tylko będzie oznaczało jak bardzo żałosna i słaba jestem,że sobie z niczym nie umiem sama poradzić...
Stary 2013-01-22, 18:12   #55
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
jestem w identycznej sytuacji Nie chcę z nim być, za dużo się stało i też mamy odmienną wizję naszego życia w przyszłości. Ale nieśmiało przyznam, że gdyby chciał do mnie wrócić, to czułabym się taaaaka wspaniała (ten kobiecy egoizm, co poradzisz ). Jednak, gdybym miała na to jakiś wpływ, to wolałabym takiej sytuacji uniknąć, bo to zbyt bolesne dla obu stron.

Ale no właśnie, to naprawdę fajny facet Tylko nie wiem, czy w ten sposób nie sprawiam, że kiedyś nie będę mogła związać się z kimś innym... Bolesna jest też świadomość, że on ma taki charakter, że baardzo szybko znajdzie sobie nową I ja, mimo, że przyjaciółka, pójdę w odstawkę, a wtedy będzie jeszcze gorzej niż po samym rozstaniu

Jezu...Jakbym siebie czytała. Nie chodzi właśnie o potrzebę BYCIA Z NIM w związku, a samego kontaktu, prawda? I to że odcięcie kontaktu jak kogoś znajdzie bedzie bardziej boleć niż rozstanie...
Stary 2013-01-22, 19:01   #56
Cdz
Zakorzenienie

a ja głupia ciągle zaglądam do starego wątku i dziwię się, że niewiele się dzieje!

niech mnie ktoś przytuli...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:08   #57
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
a ja głupia ciągle zaglądam do starego wątku i dziwię się, że niewiele się dzieje!

niech mnie ktoś przytuli...
Co masz na myśli?
Mnie też nie ma kto przytulić
Stary 2013-01-22, 19:12   #58
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Co masz na myśli?
Mnie też nie ma kto przytulić
zapomniałam, że jest już nowy!
ciągle nie wierzę w to wszystko... mam wrażenie, że to jakiś zły sen...
apropos snu... strasznie źle sypiam od początku stycznia. Nie ma nocy, żebym przespała bez budzenia się- właściwie bez zerwania się. Jestem tak zestresowana i całą sytaucją z eksem i pracą, że codziennie biorę leki na uspokojenie...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:31   #59
Tindomerel_
Zadomowienie

A ja dzisiaj cały dzień myślę o tym, co we mnie jest takiego beznadziejnego,że on nie chciał o nas powalczyć.
Stary 2013-01-22, 19:43   #60
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
To dobrze, zniechęca Cię do siebie, aż w końcu zobojętniejesz całkiem.
Cytat:
A ja dzisiaj cały dzień myślę o tym, co we mnie jest takiego beznadziejnego,że on nie chciał o nas powalczyć.
Najbardziej beznadziejny w Was był on
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości