|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najgorsze, najgłupsze i najbanalniejsze złote myśli, powiedzenia i przysłowia
Cytat:
Cytat:
"Co ja pacze?!" Prosto z fb koleżanki: "Kochaj czynem, a nie słowem... Tylko łzy nadają miłości wartości, barwę czerwieni" "Ojciec - nie musi być biologiczny, musi być kochający" "Pozory mylą, a ludzie ku.wa zawodzą" "Przyjaciele są jak cycki. Jedni są mali, inni są wieksi... Jedni są prawdziwi, inni są fałszywi..."
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najgorsze, najgłupsze i najbanalniejsze złote myśli, powiedzenia i przysłowia
Cytat:
W zasadzie powinno to brzmieć ''Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki". Przynajmniej mnie tak uczono lata świetlne temu ![]() W temacie - mnóstwo powiedzeń o miłości w kontekście, że nie mamy na wpływu ma to z kim jesteśmy, i jesteśmy bezwolnie płynącym drewnem w nurcie życia, tudzież tępą owcą, pasioną na zielonych pastwiskach w sensie - Los mi go zesłał, miłość jest ślepa, miłość nie wybiera. A . I bóg tak chciał ![]() Cierpienie uszlachetnia
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2013-01-22 o 07:35 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
"Wszystko będzie dobrze" - idiotyczna złota rada, której ludzie udzielają innym, gdy nie bardzo wiedzą, co innego można powiedzieć.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny wątek
|
|
|
#36 | |||||
|
zawsze mam racje
|
Już wolę to niż "czas leczy rany" Taaa...
![]() Ja też. Chociaż można znaleźć głębię w cytatach tego drugiego i nie do końca zrozumieć cytaty z tej pierwszej książki. Np ten „W śród ludzi czuć się można również samotnym” jakoś mnie nie przekonuje, zbyt banalny. A lubię ten: ,,Po☠zos☠ta☠jesz na zaw☠sze od☠po☠wie☠dzial☠ny za to, co oswoiłeś." Cytat:
![]() Cytat:
,,Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne"" w znaczeniu- jest zupełnie inaczej niż byśmy chcieli, ale to przecież dla mnie problem. Dla mnie to akurat mocno pesymistyczny cytat, idealny do listu pożegalnego :P Cytat:
Na fotce.pl to było popularne swego czasu, oczywiście dodane w paincie do zdjęć. Krążyły tu i ówdzie linki do przykładów. Cytat:
![]() Cytat:
Miałam kupić listek gumy do żucia (zakładając że się tak da jeszcze) a wzięłam całą paczkę j**** biedę --- "O miłości wiemy niewiele. Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbuj zdefiniować kształt gruszki. " A co jak umiem zdefiniować? ![]() "Jest taka miłość, która nie umiera, choć zakochani od siebie odejdą. " Cytat pewnie używany po tym jak skończy się znajomość po roku pisania na gg i dwóch spotkaniach:P "Pe☠wien in☠diański chłopiec za☠pytał kiedyś dziadka: - Co sądzisz o sytuacji na świecie? Dziadek odpowiedział: - Czuję się tak, jakby w moim sercu toczyły walkę dwa wilki. Jeden jest pełen złości i nienawiści. Dru☠giego przepełnia miłość, przebaczenie i pokój. - Który zwycięży? - chciał wiedzieć chłopiec. - Ten, które☠go kar☠mię - od☠rzekł na to dziadek. " A co jak jeden wilk zje drugiego? są kanibale to i może wilk może zjeść wilka:P
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-22 o 08:51 |
|||||
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mi migało przed oczyma:
Kocham Cię. Kropka, znak mniejszości, trzy, średnik, gwiazdka, pomidor* * dopisek własny
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Skopiowałam skądś.. ''Prawdziwa kobieta ma przynajmniej jedna parę czerwonych szpilek, ekstrawagancką szminkę i faceta, dla którego zawsze będzie nieosiągalna" Czerwonych szpilek nie mam wcale, no czerwona szminka mnie ratuje. Czy to wystarcza, by być PRAWDZIWĄ kobietą??![]() Co za banał ![]()
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie
![]() Za to ja cytaty z Malego Ksiecia i Kubusia Puchatka uwielbiam, co nie znaczy że je umieszczam gdziekolwiek.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek rewelacyjny
Z głębokich opisów na fotce pamiętam jeszcze : "Cierpię na nieuleczalną chorobę - zaj***stość"
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
tak dla jasności, wkleję tylko początek tego, co wzbudza takie emocje
![]() Julian Tuwim Ewa Zaczęło się to dawno, dawno, Najdawniej jak pamięć sięga, Tam, skąd bierze początek Rodzaju ludzkiego księga. Pod modrym niebem, w cudnym ogrodzie, Pod słynnym drzewem, w przewiewnym chłodzie, Pierwszą wiosną, w pierwszym maju, Zresztą każdy o tym wie: Kiedy Adam mieszkał w raju Bardzo często nudził się, Spać tam było we zwyczaju, Więc spoczywał w błogim śnie... Dalszy ciąg każdy sam sobie dośpiewa. Słowem: EWA. I zaraz potem zerwała owoc z drzewa, co nęcił wonią i blaskiem świecił. Ach, przypadła doń pożądliwymi usty: Patrz Genezis, rozdział trzeci, ustęp szósty: Widząc tedy niewiasta, iż dobre drzewo ku jedzeniu, a iż było wdzięczne ust wejrzeniu a pożądliwe drzewo, dla nabycia umiejętności wzięła z owocu jego i jadła, i dała też mężowi swemu, który z nią był i on też jadł. Od grzechu zaczął się jej świat, A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał, Jest więc odtąd na wieki i grzeszna, i święta, Zdradliwa i wierna, i dobra i zła, I rozkosz i rozpacz, i uśmiech i łza, I gołąb i żmija, i piołun i miód, I anioł i demon, i upiór i cud, I szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna, Początek i koniec - kobieta, acha! |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta powinna być damą w salonie, kucharką w kuchni i dziwką w sypialni Powiedzonko, które mnie do białej gorączki zawsze doprowadzało. A nadal często się je słyszy. Potforze- wygrzebałam ten wiersz i chyba.... ja nie czaję poezji. Zwłaszcza te fragmenty mnie rozwaliły: Luli, moj syneczku, luli, luli, Matka cie do piersi tuli, tuli, Chocbys nawet caly swiat przemierzyl, Chocbys nawet bezmiar szczescia przezyl, Nikt ci nie zaspiewa czulej: luli, Luli, moj syneczku, luli, luli. Hallo? To ty, Stasiu? Bede mogla... Tak. Idzie. Ja tez. Co? Nie, nie! Nigdy przed polnoca nie wraca. Co? Ach, ty swintuszku. No, dobrze, dobrze. Ze co? Sumienie? No, jeszcze troche dokucza. Ja go doprawdy bardzo kochalam. Zdawalo mi sie, ze to moja pierwsza i ostatnia milosc. Zdawalo mi sie, ze gdyby nie on, nie swiecilyby gwiazdy na niebie... Ale od czasu jak ciebie zobaczylam, cicho... Musze przerwac rozmowe. Wiec o siodmej. Caluje... Sorry, wymiękam w obliczu tej poezyji. Ale nie ukrywam, ze wielkim miłośnikiem wierszy to akurat w ogóle nie jestem i nigdy nie byłam.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-01-22 o 09:49 |
|
|
|
|
|
#44 | |||
|
astro-loszka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() Ponadto teksty typu: Jestem jaka jestem. Nie znasz? Nie oceniaj!Znasz? Szanuj! Mów wprost - nie za plecami. Plotki? Tylko z zazdrości. Lubisz? OK, ale szczerze. Ufasz? Ciszę się, myślę że warto! Masz gdzieś? Nie martw się, ja też!
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwykle wszystkie dziewoje wybierają ten jeden dwuwiersz, ale przynajmniej osoby czytające wątek będą miały spojrzenie na większy kawałek, a jak zechcą, sięgną po resztę
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Muszę się przyznać, że jestem Młotem, bo dopiero ten wątek mi uświadomił o co chodzi z tym wchodzeniem dwa razy do tej samej rzeki
Wizaż szkołą życia
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Że prawdziwa kobieta zamiast wydać na coś nudnego kupuje parę czerwonych szpilek i szminkę, dzięki czemu dostaje +20 do wszystkiego. A z tym facetem to ja obstawiam, że nie chodzi o ewentualnego partnera, tylko o jakiegoś tam faceta, który się nią interesuje, ale nigdy nie da mu się zdobyć. Bo przecież musi taki być, inaczej źle "Daj kobiecie szpilki,a zdobędzie w nich świat" To także głębokie. Cytat:
![]() Pewnie komuś chodziło to, że w kuchni mamy skupić się na gotowaniu, a nie filozoficznych rozważaniach; a swoją niegrzeczną stronę ukrywać i pokazywać tylko przed mężem. Goście z przyjęcia nie muszą wiedzieć o nas wszystkiego, dla nich jesteśmy milutka panną rozmawiającą o poezji. Normalnie złota porada tego tysiąclecia, taaaak to głębokie. Jeszcze brzmi to jak - służ ładnie swemu Panu i Włady
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-22 o 10:53 |
||
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
,,Kończ waść, wstydu oszczędź" użyte w złym kontekście
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
To co w innych pomieszczeniach zbiorczo -> idealną sprzątaczką
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kobietasukcesu;3878 5897]
"Daj kobiecie szpilki,a zdobędzie w nich świat" To także głębokie.[QUOTE] No. Jak ''Szpilki na Giewoncie"
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie szalonych gimnazjalistek i zdjęć wstawianych na fotkę/naszą-klasę i podpisów...
zawsze mnie bawiło -> "ksero to dla mnie zero, wali mnie twoja krytyka, która mnie nie dotyka" so deep <3 z tych najbardziej przeze mnie 'hejtowanych' "Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości." "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." "Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja." "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyc do samego końca". oł je!
on the left side, there's nothing right and on the right side, there's nothing left." Edytowane przez Pampalini Czas edycji: 2013-01-22 o 11:46 |
|
|
|
|
#56 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak widzę w podpisach Carpe Diem to mam ochotę uciec. Chyba żadna złota myśl nie działa mi na nerwy tak, jak ta.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

"Co ja pacze?!" 

W zasadzie powinno to brzmieć ''Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki". Przynajmniej mnie tak uczono lata świetlne temu 
w sensie - Los mi go zesłał, miłość jest ślepa, miłość nie wybiera.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wizaż szkołą życia