Co ostatnio upolowałyście? :D - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-22, 12:25   #31
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Smile Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Cytat:
Napisane przez Madlaine
koko
masz sie u mnie zjawić z pustą fiolką, to chętnie przepsikam
Tak jest! Trzeba się jakoś dogadać, musowo.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-22, 12:31   #32
hybris
Zadomowienie

Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Cytat:
Napisane przez koko
Smokuś, nie bij. Ja już ocząpląsu dostaję od tego wszystkiego, zapomniałam o tym najzwyczajniej, ze Oriental Summer też bym chciała niuchnąć.
Koko, poniewaz dopiero dziś ruszę swój ciężki zad na pocztę i wyślę Ci obiecanego smoka, to mogę Ci odrobinkę Oriental Summer przepsikać - mam jedną odpachnioną fioleczkę
niech będzie, że się władzy na moim nowym ulubionym forum podlizuję
Stary 2005-08-22, 12:35   #33
bunny-pie
Zakorzenienie

Jak psikalam karteczke Pink Diamondem, to nie zwracalam uwagi czy to EdP czy EdT. Na stronie Douglasa (wlasnie w tej perfumerii wykrylam Diamonda) istnieje on tylko jako EdT, wiec to niezle trwaly EdT!
Dla mnie Pink D. pachnie strasznie podobnie do Stella Stelli McCartney, moze sie róznia jedna nutka. Wachalam razem z mama i ciotka i obie mówia ze bardzo podobne zapachy, prawie identyczne.

Pozdrawiam, Tinker
Stary 2005-08-22, 12:37   #34
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Wink Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Chryste Panie, ja się zaczynam bać o swoje życie! Zbyt dużo szczęścia mnie spotyka ostatnio, musi być jakaś pułapka w tym.
Hybris, jeśli nie robi Ci to kłopotu, to będzie mi niezwykle miło. Ale na tym koniec, niech już nikt pod żadnym pozorem nie będzie dla mnie miły i uczynny, bo będę musiała iść na kolanach na Jasną Górę, żeby to wszystko odrobić.

Mad- i tak się do Ciebie zgłoszę, chociaż bym już miała wszystkie zapachy świata obwąchane.
Stary 2005-08-22, 12:40   #35
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Dla mnie Pink D. pachnie strasznie podobnie do Stella Stelli McCartney, moze sie róznia jedna nutka. Wachalam razem z mama i ciotka i obie mówia ze bardzo podobne zapachy, prawie identyczne.

Pozdrawiam, Tinker
A moim zdaniem on jest identyczny (i identycznie się rozwija) ale nie jak Stella, tylko jak jej zeszłoroczna, wakacyjna edycja - Stella Sheer. Z tym, że porównanie wypada zdecydowanie na korzyść Stelli.
Stary 2005-08-22, 12:48   #36
bunny-pie
Zakorzenienie

A to moze stella sheer, nie wiem, w takiej ciemno czerwonej/fioletowej butelce, tez wlasnie spryskalam karteczke i w prawej rece mialam jeden a w lewej drugi zapach, i byly podobne, ale ladniejszy jest Pink D. mocniejszy No i ten od Stelli juz nie czuc a Diamonda mam przed soba, lezy tak caly tydzien na biurku i pachnie i pachnie ....

Tinker
Stary 2005-08-22, 12:54   #37
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
A to moze stella sheer, nie wiem, w takiej ciemno czerwonej/fioletowej butelce, tez wlasnie spryskalam karteczke i w prawej rece mialam jeden a w lewej drugi zapach, i byly podobne, ale ladniejszy jest Pink D. mocniejszy No i ten od Stelli juz nie czuc a Diamonda mam przed soba, lezy tak caly tydzien na biurku i pachnie i pachnie ....

Tinker
Wszystkie Stelle mają podobne buteleczki - no, może ta tegoroczna sezonówka się wyróżnia, bo ma na flakonie o klasycznym kształcie różany motyw. Stella Sheer zeszłoroczna ma flakon również fioletowo-różowy, ale z mrożonoego szkła, Stekka klasyczna ma przezroczysty, w tych samych kolorach. Popatrz, a ja robiłam testy na skórze i zdecydowanie wygrała Stella (stąd irytacja, że Wish wtórny). No ale de gustibus ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-22, 13:00   #38
bunny-pie
Zakorzenienie

Noo stella tez ladna, ale ze wzgledu na to ze ona zas strasznie podona nie tylko do Wish ale i do L´Or de Torrente (mialam 2 lata temu), zdecydowalam sie ze Wish ladniejszy no jest tyciu inny i o wiele mocniejszy.
A i uwazaj, bo po stelli mialam mocno zólta karteczke tam gdzie psiknelem wiec ciuchy tez pofarbuje
Qrcze, te 3 perfumy sa strasznie podobne. Zapomnialam o Torrente, musze sie jeszcze zastanowic
Stary 2005-08-23, 11:08   #39
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Upolowałam wycofywany zapach Dolce&Gabbana Feminine na Allegro, ale niestety okazł się dla mnie zbyt intensywny Od mojego TŻ dostałam dezodorant perfumowany DKNY Woman - CUDEŃKO!!!
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-23, 11:38   #40
Benita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Noo stella tez ladna, ale ze wzgledu na to ze ona zas strasznie podona nie tylko do Wish ale i do L´Or de Torrente (mialam 2 lata temu), zdecydowalam sie ze Wish ladniejszy no jest tyciu inny i o wiele mocniejszy.
A i uwazaj, bo po stelli mialam mocno zólta karteczke tam gdzie psiknelem wiec ciuchy tez pofarbuje
Qrcze, te 3 perfumy sa strasznie podobne. Zapomnialam o Torrente, musze sie jeszcze zastanowic
Ja nie widze zadnego podobienstwa Torrenta,Stelli itd Owszem Chopard i Stella w srodkowych nutkach sa ociupinke podobne. Z tymze Stella ma delikatna cukrowo-slodka roze/cos jak konfitura z rozy/ a Chopard jest bardziej waniliowo-chemiczny. No ale wiadomo kazdy ma inne Ph skory i byc moze inne nutki wychodza "na prowadzenie"
Benita5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-23, 11:43   #41
Benita5
Raczkowanie

Z moich ostatnich zdobyczy nacieszyc sie nie moge kremem do ciala Intuition Lauderki-bogatym i cudnie pachnacym. Z kremow zakupilam w YR na promocji Pyjama Creme jakos uzupelnienie serii Ode eau reve i jest to bardzo udany nabytek..akurat na jesienne wieczory O tych kilku nowych flakonikach nawet nie wspominam... ale cieszy mnie bardzo zdobyczny Birmane Van Cleef&Arples,na ktorego chorowalam od dawien dawna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-23, 13:16   #42
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Benita5
Z moich ostatnich zdobyczy nacieszyc sie nie moge kremem do ciala Intuition Lauderki-bogatym i cudnie pachnacym. Z kremow zakupilam w YR na promocji Pyjama Creme jakos uzupelnienie serii Ode eau reve i jest to bardzo udany nabytek..akurat na jesienne wieczory O tych kilku nowych flakonikach nawet nie wspominam... ale cieszy mnie bardzo zdobyczny Birmane Van Cleef&Arples,na ktorego chorowalam od dawien dawna
Ten Birmane to piękny i oszałamiający zapach - bardzo mi do Ciebie pasuje, słowo ja tam bym się nie ośmieliła nosić nijak do mnie nie pasuje

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-23, 13:35   #43
Benita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Ten Birmane to piękny i oszałamiający zapach - bardzo mi do Ciebie pasuje, słowo ja tam bym się nie ośmieliła nosić nijak do mnie nie pasuje

Czesc Smoczus
hehe Ty bys sie nie osmielila Maestra ?? Za to ja moge ciegiem pdziwiac Flowerbomba bo mimo moich ciagotek kwatowych na mnie tak pieknie nie brzmi jak na Tobie Offtopicowo powiem ze pilnie potrzebuje konsultacji pryzmowej bo obawiam sie latarni a kto sie zna lepiej niz Ty...
Stary 2005-08-24, 06:42   #44
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benita5
Ja nie widze zadnego podobienstwa Torrenta,Stelli itd Owszem Chopard i Stella w srodkowych nutkach sa ociupinke podobne. Z tymze Stella ma delikatna cukrowo-slodka roze/cos jak konfitura z rozy/ a Chopard jest bardziej waniliowo-chemiczny. No ale wiadomo kazdy ma inne Ph skory i byc moze inne nutki wychodza "na prowadzenie"
Benitko, ale my pisałysmy nie o zwykłym Wishu, tylko o nowym Pink Diamond i o Stelli Sheer
Stary 2005-08-24, 08:00   #45
Melvina
Rozeznanie

Wczoraj miniaturkę Que Vivy, baaardzo się ciszę
Melvina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 10:25   #46
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Thumbs up Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Cytat:
Napisane przez koko
Mi się udało upolować kilka dni temu miniaturkę Kenzo Jungle le Tigre.Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu.
A teraz poluję na Belle de Minuit Niny Ricci.Nie spocznę póki nie upoluję.
Udało się! Belle de Minuit upolowane.Tra la la la. Tyyyle szczęścia.
Stary 2005-08-24, 10:27   #47
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko

to się teraz przyznaj jeszcze gdzie ?
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 10:36   #48
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Ha, napisałam na forum gazety w wątku "poszukiwny, poszukiwana", że kupię każdą ilość za każde pieniądze , odezwała się Martiene, że u niej w Poznaniu są, no i mam. Właśnie odebrałam przesyłkę.Jestem w siódmym niebie.Cała flacha 50 ml pierniczkowego cuda moja.
Jak masz ochotę, to przepsikam fiolkę.
Stary 2005-08-24, 10:40   #49
Madlaine
Zakorzenienie

No jasne, że chcę, grzechem by było nie skorzystać z okazji

Ja dzisiaj dostałam 6 nowych fiolek z wymianki, zapachów, którychś jakoś nie składało mi sie nigdy powąchać

a żeby było lepiej, tylko jeden mi podpasował

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 10:44   #50
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko
Zazdroszę...

E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 10:46   #51
geonia
Zadomowienie

Zauważyłam, że w Poznaniu jest dużo okazów o których piszecie, niestety jak Was czytam to dochodzę do wniosku, że jestem kompletnym laikiem w kwestii zapachów. Mam swoje ulubione, ale raczej znane wszystkim , jak np. DOLCE VITA DIORA.

Intryguja mnie nazwy, które podajecie. Jestem ciekawa tych zapachów, niestety nie kojarze ich w żaden sposób .A chętnie też bym upolowała coś mało znanego i oklepanego
geonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 10:48   #52
Madlaine
Zakorzenienie

Geoniu, jestes z Poznania, to strzez się teraz, będziesz nam zapachy kupowac

A co byś chciała poznać z wymienionych ? może akurat da się jakąś próbeczkę skombinować
Stary 2005-08-24, 10:49   #53
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez Madlaine
No jasne, że chcę, grzechem by było nie skorzystać z okazji

Ja dzisiaj dostałam 6 nowych fiolek z wymianki, zapachów, którychś jakoś nie składało mi sie nigdy powąchać

a żeby było lepiej, tylko jeden mi podpasował
Ja też dzisiaj oprócz Belle de Minuit dostałam fiolki z Le Baiser du Dragon i Oriental Summer od drogiej Hybris . Smok mnie z lekka przeraził na razie, a Oriental Summer prawie w ogóle nie czuję! Wrrr.Ale ładne jest, robi wrażenie.
A czym napełnione fiolki dostałaś ?

Ps.To w razie czego przytargam do Ciebie ze sobą mój nowy nabytek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 10:52   #54
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez geonia
Zauważyłam, że w Poznaniu jest dużo okazów o których piszecie, niestety jak Was czytam to dochodzę do wniosku, że jestem kompletnym laikiem w kwestii zapachów. Mam swoje ulubione, ale raczej znane wszystkim , jak np. DOLCE VITA DIORA.

Intryguja mnie nazwy, które podajecie. Jestem ciekawa tych zapachów, niestety nie kojarze ich w żaden sposób .A chętnie też bym upolowała coś mało znanego i oklepanego
No, o tym samym dzisiaj myślałam, że dużo tam macie ciekawych rzeczy w tym Poznaniu , ja upolowałam Belle de Minuit, Madlaine upolowała Escadę Collection (dobrze myślę ? ).Same perełki. Boję się myśleć, co Wy tam jeszcze macie.
Stary 2005-08-24, 10:58   #55
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko

Desnuda
Charles Jourdan The Parfum
Youth Dew
Apparition
Eclat D'Arpege
Yoshji Yamamoto Yoshji Yamamoto
Stary 2005-08-24, 10:58   #56
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko
Ja też dzisiaj oprócz Belle de Minuit dostałam fiolki z Le Baiser du Dragon i Oriental Summer od drogiej Hybris . Smok mnie z lekka przeraził na razie, a Oriental Summer prawie w ogóle nie czuję! Wrrr.Ale ładne jest, robi wrażenie.

I drażnisz ta Nina, i drażnisz o Smoku nawet nie wspomnę
Buuuuu ja też bym chciała!

Koko, wiesz, gdyby Ci się znudził...
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 11:00   #57
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko
No, o tym samym dzisiaj myślałam, że dużo tam macie ciekawych rzeczy w tym Poznaniu , ja upolowałam Belle de Minuit, Madlaine upolowała Escadę Collection (dobrze myślę ? ).Same perełki. Boję się myśleć, co Wy tam jeszcze macie.

a zgadza się, zgadza, Collection aż z Poznania do mnie przyjechała

ja mam na oku jeszcze jedna perełkę, tylko musze męża przekonać, że żyć bez tego zapachu nie mogę tylko jak to zrobić ?
Stary 2005-08-24, 11:02   #58
Madlaine
Zakorzenienie

Oriental nie czujesz nie chce mi się wierzyć, to zapach niezwykle intensywny, do tego taki przecudowny
Stary 2005-08-24, 11:07   #59
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Oriental nie czujesz nie chce mi się wierzyć, to zapach niezwykle intensywny, do tego taki przecudowny
No na serio- skropiłam nadgarstek , wącham wącham i gdzieś tam w tle coś czuję, ale muszę się domyślać dosłownie, jak to pachnie. Coś mi na mózg padło najwyraźniej.Może dzisiaj jakiś dzień "nie tego" po prostu.
Stary 2005-08-24, 11:09   #60
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez E
I drażnisz ta Nina, i drażnisz o Smoku nawet nie wspomnę
Buuuuu ja też bym chciała!

Koko, wiesz, gdyby Ci się znudził...
Jasne, pamiętam o Tobie. Smoka jeszcze potestuję, a jeśli nic z tego nie wyniknie, to powędruje do Ciebie.Razem z fiolką "przepsikanej" Niny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości