|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sport dla matki - zajęcia fizyczne dla kobiet mocno zajętych
Ja chody 2 razy w tygodniu na aerobik, czasem uda sie jeszcze wyrwać na zumbę. Pasują mi te zajęcia,bo są wieczorem, jak już szarańcza śpi
U mnie jest ten plus, że na te zajecia dziewczyny chodzą ubrane normalnie, spora część młodych mam wiec też prosto od dzieci jakieś dresy wciagną na tyłek tylko NIe ma rewii mody. No, i aerobik jest za darmo. Z tym, ze ja na takich zajeciach czuję sie najlepiej - nie umiem/lubię ćwiczyć sama, dlatego siłownia mnie nudzi - w sumie szkoda, bo nową ładną otworzyli obok... Mam w domu X-boxa i wii, ale jakos tak nie umiem sie w domu zmobilizować, zresztą młoda śpi po 20 min a jak nie śpi to raczkuje pod nogami ![]() Chciałabym chodzić na basen, bo lubię pływać - ale to juz wyprawa do Wrocławia, czasowo nie dam rady Aerobik, zumba i siłownia są 5 min od domu.Nie mogę doczekać się wiosny - wtedy to rower, spacery, wycieczki... (chociaż jak na codzień pcham przez śnieg wózek a za sobą targam sanki z synek to też niezły wysiłek fizyczny )
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zumbie lalun nie widzialam jedynie ten trefny aerobik ale moze zle trafilam;-) |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje ze step nudniejszy... ![]() Ja staram sie zmieniac zajęcia aero, właśnie zeby nudno nie było... Cytat:
Cytat:
A mnie właśnie zajęcia w grupie motywują bardziej, w domu to tylko w ciaży z płytą ćwiczyłam. Ale z uwagi teraz na ograniczenia czasowe warto mieć w zanadrzu różne opcje... Jak mi się nie uda wyskoczyć na zajęcia to wyginam sie na dywanie tudzież wskakuję na rower stacjonarny... Zawsze wtedy potrzebuję 20-30 min - fitnessu z dojściem na zajęcia w tym czasie nie zaliczę... Latem jest łatwiej bo konkretne wycieczki rowerowe robimy ![]() Cytat:
Tylko 5 razy w tygodniu to nam by się znudziło - młodemu na pewno, a i nawet mi chyba A poza tym gdzie tu inne rzeczy?Cytat:
Cytat:
teraz po prostu znam te ćwiczenia Mnie za to wnerwia jak tzw "początkujące" osoby ładują sie na sam przód, zasłaniając prowadzącą i mylą - czy tez rozwalają cały układ![]() Ja też jak Scio trafiam na różne ćwiczące. I jest w grupie tez PAni starsza od mojej mamy, ale ja ją od lat pamiętam-świetna jest ![]() Cytat:
Bardzo fajny wątek Kropko mam nadzieje że podziała motywujaco. Ja dziś mam plan oblukać te stronki co dziewczyny podały
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-01-25 o 12:56 |
|||||||
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co? ja to bym się teraz ucieszyła z możliwości zwyczajnego spaceru
Ale już we wtorek lecę na patronaż, będzie spacer |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, Tobie gratuluję!
Za pierwszym razem było naturalnie prawda? Miej cierpliwość, bedzie lepiej.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Nie, zaczęło się sn, skończyło cc i teraz powtórka z rozrywki
ale mimo trudności - zdecydowanie milej ten poród wspominam i mam naprawdę pozytywne wrażenia ![]() Dzięki |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sa inne rzeczy np do tego dochodzi corki gimnastyka w srode i polska szkola plus religia w sobote. I od lutego jej tance wracaja w czwartki. Ale czas znajdujemy bo zdrowie najwazniejsze i inne rzeczy sie kompletnei nie beda liczyly jak tego nie bedzie. Zawsze chodzimy w sobote i w niedziele i spedzamy tam do 3 godzin. Bo mamy wiecej czasu takze siedzimi dluzej na basenie z dziecmi. PLus w tyg tak jak np wczoraj po pracy i po szkole, obiad i zadanie z corka i wyszlismy z domu o 6, wrucilismy o 830, dzieci kolecje i spac. Prysznice bierzemy juz tam. Dzisaj tez idziemy. W tym tyg bylismy chyba w kazdy dzien Z tym ze np w srode sami poznym wieczorem jak dzieci juz spaly. NIe ma nic lepszego jak w ta pogoda pocwiczyc a pozniej wygrzac sie w jacuzzi i saunie. Teraz wieczory dlugie takze czas jest. W domu nie ma sensu siedziec.
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2013-01-25 o 13:38 |
||
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38849398]Wiecie co? ja to bym się teraz ucieszyła z możliwości zwyczajnego spaceru
Ale już we wtorek lecę na patronaż, będzie spacer Biedna |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38849521]Nie, zaczęło się sn, skończyło cc i teraz powtórka z rozrywki
ale mimo trudności - zdecydowanie milej ten poród wspominam i mam naprawdę pozytywne wrażenia ![]() Dzięki Niedługo już wiosna ![]() Cytat:
Mi bardziej o to chodziło że już na sama myśl, ze codziennie po pracy przez 5 dni jedziemy w to samo miejsce robi mi sie tak jakos obowiazkowo... a wolałabym to w kategorii przyjemnosci rozpatrywać, ale podziwiam. A kiedy sprzątacie, robicie zakupy i takie tam dziwne, przyziemne sprawy? No i ja sport lubie, ćwiczyć lubię, ale w domu pobyć co któryś dzień tez lubie, al e to kwestia wyboru, wiadomo że wszystkiego się nie da zrobić w 24 h niestety...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reszta.....wiec w tyg gotuje tesciowa jest z synkiem takze twierdzi ze sie jej nudzi, jak chce to ok. Zawsze sie gotuje na dwa dni zeby co dzien nie gotowac. Dzis np na obiad bedzie pizza bo juz dlugo nie bylo. Duze sprzatanie robimy w soboty rano z TZ, jak nie ma tesciowej to robi to sprzataczke raz na 2/3 tyg ![]() , a na co dzien to oczywiscie kuchnia i jak juz cos to odkurzanie ale to zajmuje pol godiznki maks. Zakupy robie podrodze do domu z pracy. Fakt doba ma tylko 24 godziny z tym ze nasza zaczyna sie o 5 i konczy 10/11 w nocy. I takie rzeczy jak TV przaktycznie nie istnieja w naszym domu.
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2013-01-25 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt siłownia uzależnia. Ja śmigam 3xtydz. Jak bym mogła latałabym codziennie. I też chciałabym zaszczepić w Agacie miłość do sportu (a i zeby na w-f nie miała problemów), więc jak skończy 5 lat to ją na pewno na jakieś karate czy zapasy zapisze, albo taniec. Będziemy probować i zostaniemy przy tymco jej najbardziej pasuje.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mloda ma 2 razy w tygodniu rytmike w zlobku i uwielbia ja, jesli cwicze przy niej, to staje obok i probuje powtarzac ruchy
przezabawnie to wyglada. A na wiosne, jak skonczy 2 latka, to pojdziemy na proble na lekcje salsy dla mam z dizecmi i zobaczymy, czy jej sie spodoba, mam nadzieje, ze tak
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszystkie zajęcia właśnie 5+
|
|
|
|
|
#46 |
|
Gang Iren
|
Ciagle mam plan zaczac cwiczenie i ciagle to odkladam
Brak mi motywacji. Dobrze,ze niedlugo wiosna,to chociaz wiecej spacerow bedzie. Tez bym chciala troche miesni zyskac,szczegolnie na brzuchu...
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
u nas salsa jest 2+
w innym miejscu jest zumba, ale to juz 3+
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zaparłam i ćwiczę z hula-hop, na twisterze próbuję ( dziwne to...) i czekam na steper ( kurier wiezie). Nie mam z kim dziecka zostawic, żeby wyjsć ćwiczyć z kimś ( niech to będzie argumentem
),więc macham jak młode zaśnie. Pół godziny wieczorem. Wiem, szału nie ma. Ale i tak jestem z siebie dumna
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
marta - ee,jak cie podziwiam. W ogóle podziwiam dziewczyny które mobilizują się do ćwiczenia w domu, naprawdę szacun. Ja nie umiem, jak córka nie śpi to nie mam jak, bo jest pod nogami (i nie chce mi sie
) a jak śpi to na szybko jakieś ogarniecie chałupy, podszykowanie obiadu - i juz po spaniu... Chociaż może to i wymówka, bo moja znajoma ćwiczy codziennie godzinę -dziecko do łózeczka i heja.Może ten wątek nas wszystkie zmobilizuje
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Ja od wieku nastoletniego co tydzień jeździłam konno. Nie ważne czy upał, czy śnieg. Wszystkie mięśnie ruszone, kondycja rewelacyjna.
Niestety po urodzeniu drugiej córy, trochę sie skomplikowało i musiałam przerwać. Ale w tym roku mam zamiar wrócić w siodło, starszą córke też już skutecznie zaraziłam . Teraz czekamy na wiosnę. Podziwiam, że Wam się chce w domu ćwiczyć
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Primavera oj wymowka, ją pracuje na etacie i ciwcze w domu, gdy córka zasnie, szczególnie, że teraz z hanlami trenuje i balabym się, że młoda podejdzie mi znienacka i cos jej się stanie. Teraz akurat robię krótkie treningi, ale zdarzało się, że dziennie cwiczylam np półtora godziny. Tak naprawdę najczęściej to jest kwestia chcenia lub niechcenia, a nie braku czasu
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała wyjść z domu z dzieckiem chociaż na sanki, aktualnie czekam aż dziecko nr 2 raczy się urodzić i trochę żyję w stresie aby nie zaczęło w nieodpowiednim momencie. Najdalej to zasuwam ze śmieciami albo po chleb
![]() Ale po pierwszej ciąży pływałam sobie 2x w tygodniu i chyba teraz też spróbuję się jakoś zorganizować. Ja nie lubię się pocić, więc dla mnie jakieś aerobiki czy inne takie są niezbyt dobre
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
ja ubolewam nad brakiem czasu na pływanie:/ // mimo, że mam bardzo blisko 3 baseny i właściwie zero przeszkód to zimową porą zajmuje za dużo czasu:/
a nienawidzę cwiczeń w domu, z płyt, czy z internetu nuda, ale staram się ciwczyc i tak... dziewczyny, niedługo lato ! bieganie, bieganie za dzieckiem i inne tego typu sporty
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie jakoś bieganie za dzieckiem nie działało, wręcz pryztylam latem
Mój organizm potrzebuje bardziej intensywnego wysiłku niż podbiegniecie kilku kroków, za jakiś czas znowu podbiegniecie kilku kroków, nawet się spocic człowiek nie zdążY
|
|
#55 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiedz mi jako trenująca w domu - jak Ci się udaje oderwać na 1,5 h w domu? Mi zawsze coś/ktoś przeszkodzi - np cos nastwię do gotowania, z 3 razy ktos zadzwoni, mąż nagle ma 1000 pilnych spraw... A jak wychodzę na fitness, to mnie NIE MA, zostawiam komórkę w szatni i wtedy te 50 czy 60 minut ćwiczę... ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Półtora godziny czy godzinę nie bylo łatwo, szczególnie,z e wtedy corka ząbkowała i często sie budziła, a wtedy musiałam przerywać trening. . Dlatego szukałam czegoś krótszego i równie intensywnego-znalazlam Zuzke, gdzie przeciętny trening dziennie trwa kilkanaście do 20 minut, ale p skończonych ćwiczeniach pot ze mnie spływa ciurkiem.
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38839920]Mi teaz cholernie brakuje zwykłych spacerów - 11 dzień po cc a ja się tak zastana czuję, że szok :/ gdyby ciut cieplej było i nie sypało jakąs kaszą z nieba, to bym Młodszą zapakowała w wózek i dawaj już, a tak co?[/QUOTE]cienie macierzyństwa zimą
![]() Cytat:
też bym tak chciała ale ani kasy ani czasu![]() Cytat:
kończyło się na tym, że cała grupa robiła układ a ja step touch ad.2. oj, nie nie Jedyny taniec, który przypadł mi do gustu to ta Chorwata Renata Sopek. Tak, fajna jedyny rodzaj tańca, który polubiłam
|
||
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maszyny to sa chyba wszystkie jakie sobie wymarzysz, zajec grupowych to z 50 na tydzien przeroznych, sciana do wspinania, boks, siatkowka, koszykowka,basen to stronka z fotkami http://clubs.lifetimefitness.com/Bloomingdale/11216/ jak juz wspominalam wczoraj gralismy z TZ w squasza a pozniej koszykowka z dziecmi, i na chwile na basen bo dzieci starsznie chcialy |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracja. Ale u nas nie tylko mazyny s strefa kardio, do tego zajęcia zumba, tbc, aerobic, stepy, sztangi, pilates, yoga, karate, boks...
co dziennie co innego. |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w domu przy otwartym oknie ćwiczę. ![]() Padłabym gdybym np codziennie chodziła na siłownię, nie wiem jak wypasioną, bo ja najlepiej się czuję w lesie i przebywanie codziennie w zamkniętych pomieszczeniach to nie dla mła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

U mnie jest ten plus, że na te zajecia dziewczyny chodzą ubrane normalnie, spora część młodych mam wiec też prosto od dzieci jakieś dresy wciagną na tyłek tylko
Aerobik, zumba i siłownia są 5 min od domu.

muzyka świetna moim zdaniem
Tylko 5 razy w tygodniu to nam by się znudziło - młodemu na pewno, a i nawet mi chyba

Haters Gonna Hate 

) a jak śpi to na szybko jakieś ogarniecie chałupy, podszykowanie obiadu - i juz po spaniu... Chociaż może to i wymówka, bo moja znajoma ćwiczy codziennie godzinę -dziecko do łózeczka i heja.

kończyło się na tym, że cała grupa robiła układ a ja step touch