![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część V
Ok dziewczyny ze sniadaniami bede sie starac. Na jutro mam 2 ciemnego z zurawina i reszte salatki z kolacji
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Maxi a nie masz moze @?? Bo ja mialam taki okre czasu ze przy @ nie mialam co w kochnii byc bo nic nie nadawalo sie do jedzenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Martuszka: tak, ja mogę wszystko od początku do końca zrobić, z excelem za pan brat jestem :3
skoro mamy nową część wątku to przyznam się wam po cichutku, że planuję coś od lutego robić, tylko niech no ogarnę egzamin z mikrobiologii, to mi tylko genetyka drobnoustrojów zostanie na głowie. dlatego na razie rąbek rąbka uchyliłam, resztę żeby nie zapeszyć potrzymam aż zacznę ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
witam w kolejnej części
![]() ![]() Sylwia, tyłek ruszę pewnie dopiero w czwartek ![]() Anulciak, pewnie, że wracaj, ale weź sobie do serca to co Ci mówimy, bo to jest tylko i wyłącznie dla Twojego dobra - każdej z nas jest ciężko, ale walczymy jak się da ![]() Maxi, widzę, że też lubisz suszone owoce ![]() micha: 1. owies (z dedykacją dla Aguś ![]() 2. 2 kanapki z jajkami (2 szt.), surówka z czerwonej kapusty 3. pomarańcza 4. dorsz, fasolka szparagowa 5. 2 kanapki z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem 1131 kcal, btw 60/34/141 + tabliczka czekolady ![]() ![]() a jeszcze cała noc przede mną... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które były/są na utrzymaniu - myślicie, że 200g węgli byłoby ok? chodzi mi o to, czy mogę do każdego posiłku coś węglowodanowego wrzucić? kaszę/chleb/owoca? i proszę o baty za tą czekoladę ![]() ![]()
#34 |
Wtajemniczenie
|
Żyrafko tak, 200g węgli jest ok na utrzymaniu.
Całą tabliczkę na raz? Mi by było niedobrze... Ty już byś dawno była chuda, gdyby nie te słodycze ![]()
#35 |
Zadomowienie
|
Żyrafko masz rację. Polubiłam suszone owoce ale w sumie jadam je głównie dlatego, że mam problem z wypróżnianiem
![]() ![]() Anulciak nie mam @ i nawet nie wiem kiedy dostanę bo skończyły mi się tabletki i w tym miesiącu nie biorą duphastonu na wywołanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Martuszka, nie na raz, na szczęście w 3 ratach
![]() ![]() dzięki za odpowiedź ![]() W ogóle to muszę Was poprosić o pomoc ![]() ![]()
#37 | |
Zadomowienie
|
Mój omlecik z kolacji, a raczej połowa ;p Posmakowało mojemu bratu i musiałam drugą porcję robić
![]() ![]() Ze szczypiorkiem, szynką, kukurydzą. Wszystko oczywiście smażone bez tłuszczu ![]() Dzisiaj 4 dzień bez słodyczy ![]() anulciak - Nie tylko czytaj, ale też udzielaj się! ![]() la girafe - Dobry chociaż ten czwartek! :p A za czekoladę to ![]() Cytat:
![]()
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2013-01-27 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Żyrafko a to dla ciebie za tą czekoladkę.
![]() Zawsze możesz liczyć na naszą pomoc kochana Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-27 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() Sylwia, mam podobne podejście do ilości czekolady - nie znam pojęcia "za dużo czekolady" i "niedobrze mi od czekolady" ![]() ![]()
#40 |
Zakorzenienie
|
żyrafko hihih
![]() wrzucę swoje jadło, spodziewam się batów, ale uprzedzam, że dobrze mi ze świadomością, że dzisiaj nie było idealnie ![]() I - kromka ciemnego chleba, 80g makreli w pomidorach, sok pomarańczowy - ni ma warzyw, zapomniałam ![]() II - sałatka z grilowanym cyckiem, kukurydzą, mieszanką sałat, fasolą czerwoną konserwową, pół papryki i 2 łyżki dressingu III - 3 mandarynki IV - kawałek mojej szarlotki - uważam, że jest w miarę dietetyczna, na całą tartę dałam szklankę cukru, miała 12 kawałków ![]() ![]() V - danio light waniliowy i ze 2 wafle ryżowe do tego 2 kieliszki wina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Aguś już wiemy dlaczego tak ci wesoło
![]() ![]() Myślę że menu nie jest najgorsze. Kawałek szarlotki w twoim przypadku nie jest zbrodnią, przecież to tylko jabłuszka i parę innych dodatków ![]() ![]() Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-27 o 20:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
hehe maxi wesoła to ja zawsze jestem
![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
wiem wiem że jesteś wesolutka, ale % też dają humorek
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Idę do łóżka! Dobranoc! Kolorowych snów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Żyrafko a czy Ty przypadkiem rano nie pisałas, że nie masz nic słodkiego w domu? Czyżbyś specjalnie poszła do sklepu?
![]() ![]() Raz w życiu zjadłam całą tabliczkę czekolady na raz... nigdy więcej. Mdłości miałam przez tydzień a krew gęstą jak miód. Szczurku aż się doczekać nie mogę co to będzie do tego lutego. Najpierw mikroby później dieta ![]() ![]() Idę się masować bańką chińską. Latem chcę się wbić w krótkie spodenki ale na razie moje nogi przypominają parówy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, czy mogę dołączyć? Przeczytałam wstęp i czuję się przygotowana
![]() ![]() Trochę o mnie - jestem 26 letnią mężatką, obroniłam się w grudniu, właśnie szukam pracy ![]() Ważę mam 160 cm, ważę 61 kg. Nie potrafię schudnąć. Schudłam już mocno 2 razy - do ok. 53 kg ale kilogramy wróciły. Teraz od listopada próbuję się odchudzać i schudłam tylko 2 kg. Jak widać w podpisie uprawiam sport, byłam na zajęciach fitness, chodzę na basen, narty, ćwiczę w domu. Co jest może być przeszkodą w moim odchudzaniu to to, że robię obiady dla siebie i męża, nie mam sił robić dwóch, więc siłą rzeczy są to czasem rzeczy typu kotlet schabowy albo makaron. Ale wtedy jem pół kotleta i dużo surówki, więc chyba i tak powinno być ok? Może nie po prostu wrzucę Wam co dziś jadłam: 1. późne śniadanie: pasta z 1,5 jajka + ćwierć łyżeczki majonezu + łyżka jogurtu naturalnego, na 1 kawałku macy razowej z masłem (bardzo sycąca) + kilka liści sałaty + kawa z mlekiem + sok z marchwi świeżo wyciśnięty 2. przekąska (podczas jazdy na nartach) - banan + herbata z cytryną 3. obiad - makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi + sałata z octem balsamicznym + sok z marchwi świeżo wyciśnięty 4. kolacja - serek wiejski 150 g z czosnkiem i połową jajka, pół łyżeczki ziaren sezamu, 2 paluszki chlebowe, 2 śliwki suszone, kawa z mlekiem i co chciałabym zjeść jutro: 1. (ekhem, mam pustą lodówkę więc ze śniadaniem ciężko ![]() 2. 3 duże łyżki jogurtu truskawkowego + 3 łyżki płatków owsianych 3. pieczona pierś z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami, 2 ziemniaki, kilka liści sałaty+pomidor po obiedzie czarne espresso 4. serek wiejski + łyżeczka słonecznika + 3 rzodkiewki + 3 gałązki brokułów + 2 paluszki chlebowe (chyba nie jestem w stanie bez żadnego pieczywa zjeść twarogu. muszę?), biała kawa co do porcji obiadu - ciężko mi ocenić w gramach ale nauczyłam się (niedawno) jeść tak, żebym nie wstawała od stołu najedzona, ale z lekkim niedosytem. Generalnie ja jem 40% a mój mąż 60% całości obiadu, jeśli to coś Wam mówi ;-) Jak widzicie jestem uzależniona od kawy ![]() Moją słabością jest też czekolada. Staram się zmienić mleczną na gorzką, bo mlecznej mogę wrąbać tabliczkę na raz, a z gorzką zatrzymam się na jednym rządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez SlodkoOstra Czas edycji: 2013-01-27 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
słodkoOstra witaj
![]() przeczytałam Twój post i chciałam napisać swój komentarz w dwóch kwestiach- makaron nie jest zły, jeśli jest pełnoziarnisty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#47 |
Wtajemniczenie
|
antunka: oke, twoje błogosławieństwo już mam
![]() słodkoostra: jakie seriale oglądasz? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() zjadlam pozne sniadanie- wiadomo- niedziela Snaidanie: 11:00 ok. 400 kcal 3 kromki orkisza rukola na 2 kanapki kielki rodkiewki 2 plasterki szynki z indyka 1/4 ogorka lyzczenka dzemu truskawokow- rabarbarowego lyzeczka serka wiejskiego II sniadanie: 270 kcal grejpfrut, mandarynka, banan Obiad- 15 30 400kcal pieczona piers z kurczaka jedna- 2 duszone kalarepki 2 ziemniaki Kolacja- ekhm ![]() z 10 frytek z maca i pol cheesburgera- frytki 100 kcal, cheesburger- 150 kcal! od jutra nie ma mowy ze skubne cokolwiek niezdrowego! o nie calosciowo- około 1300 suzzi, co do tycia- po prostu sie boje i wole chociaz dla zdrowia- schudnac |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
sylwoha: no już mogłaś więcej tego ogóra wcisnąć..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
TAKĄĄĄĄ CHCĘĘ
![]() ![]() muszę jechać do miasta szukaćć |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
haha ale ogorek byl na kanapce, wiecej nie dalo sie chociaz chyba jadlam wiecej, plus papryka czerwona zaraz bede robila brzuszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Melduję się. Żyję. Wrócę. Możliwe, że już jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kawa bez cukru, ale z mlekiem 3% (oprócz tej jednej czarnej po obiedzie, wtedy z łyżeczką cukru). Generalnie z zasady nie lubię rzeczy typu "light" i nigdy nie kupuję, tak samo jest z mlekiem - przecież 2% to rozwodnione 3%, więc równie dobrze mogę dolać więcej wody do kawy i dać mniej mleka.... Cytat:
![]() ![]() Ile makaronu hmm - ze 4 gniazdka Tagiatelle chyba. Od czekolady staram się powstrzymać, teraz mam maksymalne ssanie ale się nie poddam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zajrzę na ile-waży.pl, dzięki.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Witajcie jem sniadanie lce na dyzur i UWAGA waga do tabelki87.9
![]() ![]() Wczoraj sprzatalam kalendarz z tamtego roku i mam wage zapisana z 1 marca 106.6....masakra nawet nie zakodowalam tak wielkich cyfr.... |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja tylko na szybko podać wagę - 63,3 kg (poszalałam w weekend, ach te piwo
![]()
#56 |
Konto usunięte
|
Zapomniałam się zważyć
![]() Może to i lepiej zważywszy na okoliczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Slodkoostra, jakbyś piła 0% to byś piła wodę, kupuj 1.5% (np to z Biedronki, to normalna Mlekovita w innej butelce)
![]() ![]() ![]() ![]() Soldus: ![]() anulciak: pięknie, obyś wytrzymała w jedzeniu śniadań ![]() 78,9 tu ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2013-01-28 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Waga do tabelki 87 kg Jestem troszkę rozczarowana bo chciałam już zobaczyć 6 na drugim miejscu a tu dalej to 7 uparcie się pokazuje. I to jest spadek tylko o 0,8 kg. Trochę mało, chciałam gubić min 1 kg tygodniowo a już drugi tydzień pod rząd spadek jest niższy niż zakładałam. No ale trudno, najważniejsze że co tydzień jest mnie mniej ![]() Anulciak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() Moja ocena twojego wczorajszego menu 1. Staraj się nie używać majonezu, i po co pod pastę dajesz masło? Całkowicie zrezygnuj z masła, margaryny. Jak już musisz smarować chleb czy macę to posmaruj serkiem (tylko nie topionym) 2. ok 3. Jak jesz makaron to tylko pełnoziarnisty i to w niewielkich ilościach, całkowicie zrezygnuj z tłustych serów (żółtych, pleśniowych), orzechy niestety też są bardzo kaloryczne i tłuste więc uważaj z ilością. Moim zdaniem za dużo tłuszczu miałaś w obiedzie bo ser i orzechy są tłuste. No i mało warzyw 4. Kolacja w sumie może być. Jest sporo białka, tylko znowu brak warzyw. A co za paluszki chlebowe? Z jakiej mąki są robione? Ile mają kcal? Słodkoostra powinnaś jeść zdecydowanie więcej warzyw i będzie ok ![]() Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-28 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Zjadlam,zjadlam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Antunka, no niestety ojciec zawiódł i kupił
![]() Slodkoostra, policz kcal i btw przykładowego jadłospisu i podawaj co ćwiczysz danego dnia, będzie więcej wiadomo ![]() ![]() a czekoalada... ehh ![]() ![]() no i poddaję się, czuję jakbym rozładowała wagon węgla, nie mam siły ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.