Kremowanie włosów - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 16:44   #31
chwast
Zakorzenienie

Czesc, jak kremujecie te włosy? Na suche i później zmywacie? Chcialabym zacząć bo kiedyś przez przypadek miałam wazeline na końcówce włosów i bardzo je odzywila, tzn ten kawałek

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 18:28   #32
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Kremowanie włosów

Jeśli Ci wygodnie na suche to możesz, ja osobiście najpierw je psikam wodą, łatwiej mi krem rozprowadzać na wilgotnych

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:31   #33
MisiaMO
Raczkowanie

Ja daje zawsze na suche. Ale fakt że te gęstsze ciężej rozprowadzić. Evelin jest z natury taka lejąca i wodnista więc tą łatwiej

Zapuszczam - 28cm

"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu. Czas i tak upłynie"
0 (słownie: ZERO) słodyczy do 3 marca!
bo w łeb
MisiaMO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:45   #34
plastikowabiedronko
Zadomowienie

Dziewczyny, ile czasu trzymacie to na włosach?

język norweski
język rosyjski
język czeski
język angielski
język francuski

plastikowabiedronko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 21:00   #35
XminorXlosX
Zakorzenienie

Zależy co jeśli ma glicerynę, to ok. 0,5-2h, bo mnie inaczej lekko puszy

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 05:12   #36
Sawa87
Raczkowanie

GG do Sawa87

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Czesc, jak kremujecie te włosy? Na suche i później zmywacie? Chcialabym zacząć bo kiedyś przez przypadek miałam wazeline na końcówce włosów i bardzo je odzywila, tzn ten kawałek

Sent from my SK17i using Tapatalk
ja zawsze na suche w połączeniu z olejkiem bądź witaminą A+E i pod czepek na noc
CP 2 opakowanie
6.02.13 Mega krzem
Sawa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 12:52   #37
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ostatnio na rossmannowskich półkach widziałam nowość: Isanę z granatem i figą (siostra Isany kakaowej i oliwkowej). Czy może któraś się już skusiła i może coś o niej powiedzieć? Jak się sprawdza? Mam tu oczywiście na myśli użytkowanie na włosy Czy któraś z Was będzie tak uprzejma przeanalizować skład? (ja się na tym do końca nie znam, aczkolwiek wydaje mi się, ze jest on ok) Wklejam go poniżej:

aqua, glycerin, glyceryl stearate se, ethylhexyl stearate, xanthan gum, cetearyl alcohol, butyrospermum parkii butter, butylene glycol, punica granatum fruit extract, ficus carica (fig) fruit extract, panthenol, cocos nucifera oil, phenoxyethanol, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, parfum, sodium cetearyl sulfate, sodium benzoate, hexyl cinnamal, linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone
Hej, ja używam właśnie tego kremu z granatem i figą. Rzeczywiście, konsystencję ma nieco rzadszą, ale mi to w niczym nie przeszkadza. A efekty są zadowalające. Włosy są odżywione, miękkie i ładnie się układają.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 11:33   #38
wiedzma86
Rozeznanie

Dziewczyny, mam za sobą pierwszy raz oczywiście moim partnerem była isanka kakaowa. Moje włosy wyglądają BOSKO! Dodałam trochę oleju ze słodkich migdałów i naprawdę jestem zadowolona! Są takie lśniące,mięsiste i pachnące!

wiedzma86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 09:15   #39
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiedzma86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam za sobą pierwszy raz oczywiście moim partnerem była isanka kakaowa. Moje włosy wyglądają BOSKO! Dodałam trochę oleju ze słodkich migdałów i naprawdę jestem zadowolona! Są takie lśniące,mięsiste i pachnące!
Też mam ten olejek, muszę wypróbować Ja często mieszam również isanę kakaową z olejkiem kokosowym. W efekcie włosy supermiękkie, lśniące i przepięknie pachnące!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:12   #40
Redhaired Witch
Nindżopesz

Czy są jakieś kremy nadające się na włosy a podobne składowo do wycofanego BeBeauty z Biedronki? Bez gliceryny?
Próbowałam kakaowej Isany - wyprost i fruwające kłaki (podejrzewam glicerynę bo tak na mnie działa). Próbowałam Anidę z czymś tam pszczelim i olejem macadamia - to samo. Kremów do rąk Isany aż szkoda mi kupować bo też są z gliceryną na drugim miejscu.
Dodawałam oleju i nie pomogło.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 17:31   #41
Seirina
Przyczajenie

Hej, dziewczyny. Zaczęłam kremować włosy, używając czystego masła kakaowego. Problem polega na tym, że w temperaturze pokojowej jest ono w stanie stałym (małe pastylki). Oczywiście, przed nałożeniem na włosy podgrzewam, ale po jakimś czasie ulega ono krystalizacji i włosy są sztywne jak po zastosowaniu żelu lub gumy do włosów. Po zmyciu są ok, ale nie zauważyłam różnicy ani odżywienia. Czy może to być wina tego, że masło się krystalizuje na włosach? Może powinnam zmieszać je z jakimś olejem? Jeśli tak, to z jakim? (Posiadam olej Amla Hair Oil firmy Dabur. Na próbę wymieszałam trochę tego oleju z rozpuszczonym masłem kakaowym w słoiczku, ale po kilku godzinach masło wykrystalizowało

Edytowane przez Seirina
Czas edycji: 2013-04-10 o 17:36
Seirina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 21:56   #42
SceneQueene
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że masło to nie najlepszy materiał do kremowania.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 00:34   #43
Seirina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że masło to nie najlepszy materiał do kremowania.
A dlaczego?
Stary 2013-04-12, 15:14   #44
KatarzynaAnnaRoza
Raczkowanie

Dołączam!
Ja kremuję isaną kakaową jak większość z Was i efekt jest bardzo zadawalający zarówno na właosach jak i na skórze. Już dawno nic mnie tak nie nawilżyło

Szczęśliwa mama i żona

Wymianka kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791095
KatarzynaAnnaRoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 16:12   #45
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość
Dołączam!
Ja kremuję isaną kakaową jak większość z Was i efekt jest bardzo zadawalający zarówno na właosach jak i na skórze. Już dawno nic mnie tak nie nawilżyło
Fakt, Isana kakaowa jest dobra na wszystko, ciężko by było bez niej żyć....

Stary 2013-04-12, 16:50   #46
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seirina Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny. Zaczęłam kremować włosy, używając czystego masła kakaowego. Problem polega na tym, że w temperaturze pokojowej jest ono w stanie stałym (małe pastylki). Oczywiście, przed nałożeniem na włosy podgrzewam, ale po jakimś czasie ulega ono krystalizacji i włosy są sztywne jak po zastosowaniu żelu lub gumy do włosów. Po zmyciu są ok, ale nie zauważyłam różnicy ani odżywienia. Czy może to być wina tego, że masło się krystalizuje na włosach? Może powinnam zmieszać je z jakimś olejem? Jeśli tak, to z jakim? (Posiadam olej Amla Hair Oil firmy Dabur. Na próbę wymieszałam trochę tego oleju z rozpuszczonym masłem kakaowym w słoiczku, ale po kilku godzinach masło wykrystalizowało
Jeśli używasz czystego masła, to to jest olejowanie po prostu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 21:04   #47
hjota
Raczkowanie

hej dziewczyny!
Mam pytanie, w Polsce kremowalam raz wlosy kremem kakowym z isany i byl swietny! olejuje tez ale po kremie wydaje mi sie ze sa takie bardziej odzywione

niestety teraz nie mam do tego kremu dostepu, za to mam cala torbe balsamow z bath & body works nie znam sie na skladach i chcialabym sie dowiedziec czy moge je nakladac na wlosy

Skład: Water (Aqua, Eau), Glycerin, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Fragrance (Perfum), Dimethicone, Ceteareth-20, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondisia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Neopenthyl Glycol Diheptanoate, Carbomer, Isododecane, Tetrasodium EDTA, Disodium EDTA, Butylene Glycol,Sodium Hydroxide, BHT, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Propylparaben, Linalool,Limonene, Hexyl cinnamal, Geraniol, Coumarin, Citral

wieszkosc maja praktycznie taki sam sklad
dziekuje za pomoc!
hjota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 21:52   #48
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hjota Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Mam pytanie, w Polsce kremowalam raz wlosy kremem kakowym z isany i byl swietny! olejuje tez ale po kremie wydaje mi sie ze sa takie bardziej odzywione

niestety teraz nie mam do tego kremu dostepu, za to mam cala torbe balsamow z bath & body works nie znam sie na skladach i chcialabym sie dowiedziec czy moge je nakladac na wlosy

Skład: Water (Aqua, Eau), Glycerin, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Fragrance (Perfum), Dimethicone, Ceteareth-20, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondisia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Neopenthyl Glycol Diheptanoate, Carbomer, Isododecane, Tetrasodium EDTA, Disodium EDTA, Butylene Glycol,Sodium Hydroxide, BHT, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Propylparaben, Linalool,Limonene, Hexyl cinnamal, Geraniol, Coumarin, Citral

wieszkosc maja praktycznie taki sam sklad
dziekuje za pomoc!
Jak dla mnie nie ma większego sensu, krem ma na początku parafinę (bądź jakąś pochodną, nie znam się tak dobrze), no i wszystko, co w tym kremie jest dobre, jest za zapachem. Poza tym ma Dimethicone - potrzeba łagodnego (np dla dzieci) szamponu do zmycia go, ale to już zależy, jak się zapatrujesz na silikony.
Nie patrzyłam za bardzo na dalszą część składu, też się zresztą za dobrze nie znam, ale nie kładłabym i tak.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 12:13   #49
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Seirina Pokaż wiadomość
Z tego co wiem do rozpuszczania maseł polecany jest olej ze słodkich migdałów. Próbowałam takiej mieszanki na włosy, zarówno z masłem kakaowym jak i shea. Moim zdaniem lepiej sprawują się oleje (bynajmniej na moich), a masełka wolę zużyć do ciała
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-05, 16:15   #50
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ja właśnie siedzę z mieszanką kremów i balsamów Miałam mało Nivei, więc dodałam trochę balsamu Oillan, którego nie mogę zużyć. A tak, na żywioł, zobaczymy, co z tego będzie.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 08:46   #51
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Ja właśnie siedzę z mieszanką kremów i balsamów Miałam mało Nivei, więc dodałam trochę balsamu Oillan, którego nie mogę zużyć. A tak, na żywioł, zobaczymy, co z tego będzie.
Daj znać jakie efekty

Stary 2013-05-07, 11:21   #52
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Daj znać jakie efekty
Szczerze? Średnie. Nie wiem, czy to wina mieszanki,czy tego, że za długo trzymałam, ale wlosy stały się takie jakby drutowate i totalnie nie do ułożenia.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:40   #53
balerka
Raczkowanie

a co myślicie o balsamie z Eveline kwiat lotosu i kofeina? Nada się?
leży pół roku, może wreszcie by się przydał...

skład: Aqua/Water, Mineral Oil, Glycine Soja Oil, Glycerin, Propylene Glycol, Hyaluronic Acid, Octyldodecanol, Dimethicone, Butylene Glycol / Water / Nelumbo Nucifera Leaf Extract, Caffeine, Isopropyl Myristate, Centella Asiatica, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Panthenol, Dicaprylyl Carbonate, Betaine, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol / Methylparaben / Butylparaben / Ethylparaben / Isobutylparaben / Propylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Lyral, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Limonene.
balerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 09:24   #54
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balerka Pokaż wiadomość
a co myślicie o balsamie z Eveline kwiat lotosu i kofeina? Nada się?
leży pół roku, może wreszcie by się przydał...

skład: Aqua/Water, Mineral Oil, Glycine Soja Oil, Glycerin, Propylene Glycol, Hyaluronic Acid, Octyldodecanol, Dimethicone, Butylene Glycol / Water / Nelumbo Nucifera Leaf Extract, Caffeine, Isopropyl Myristate, Centella Asiatica, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Panthenol, Dicaprylyl Carbonate, Betaine, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol / Methylparaben / Butylparaben / Ethylparaben / Isobutylparaben / Propylparaben, DMDM Hydantoin, Fragrance, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Lyral, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Limonene.
Ma parafinę i silikon. Poza tym olej sojowy i kwas hialuronowy. Może być ciężki.
Stary 2013-06-01, 15:17   #55
BlackMarimo
Przyczajenie

GG do BlackMarimo Send a message via Skype™ to BlackMarimo

Skład: Aqua, paraffinum liquidum/mineral oil, glycerin, cyclopentasiloxane, elaeis guineensis/palm oil, petrolatum, butyrospermum parkii/shea butter, cetearyl alcohol, aluminum starch octenylsuccinate, acer saccharinum/sugar maple extract, allantoin, coco-glucoside, ammonium polyacrylodimethyl taurate, xanthan gum, disodium EDTA, imidazolidinyl, BHT, parfum/fragrance

To jest skład Garniera formuła kanadyjska z syropem z klonu. Nada się na włosy?
Stary 2013-06-01, 21:45   #56
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackMarimo Pokaż wiadomość
Skład: Aqua, paraffinum liquidum/mineral oil, glycerin, cyclopentasiloxane, elaeis guineensis/palm oil, petrolatum, butyrospermum parkii/shea butter, cetearyl alcohol, aluminum starch octenylsuccinate, acer saccharinum/sugar maple extract, allantoin, coco-glucoside, ammonium polyacrylodimethyl taurate, xanthan gum, disodium EDTA, imidazolidinyl, BHT, parfum/fragrance

To jest skład Garniera formuła kanadyjska z syropem z klonu. Nada się na włosy?
2 razy parafina, oleje: palmowy i shea. Wymaga detergentu typu SLES do zmycia.
Stary 2013-06-02, 06:53   #57
201605090940
Konto usunięte

a moje po kremie niby są nawilżone, ale jakieś "tępe" nie podobają mi się
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 12:08   #58
susuanne
Wtajemniczenie

a używała któraś jakiegoś kremu z Ziaja? chociażby na końcówki?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 16:36   #59
SceneQueene
Zakorzenienie

Jakoś to kremowanie dalej do mnie nie przemawia.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 11:38   #60
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Jakoś to kremowanie dalej do mnie nie przemawia.
Do mnie też nie, bo po co? Olejki np. są lepsze, naturalne, a kremy zawsze mają coś w składzie
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości