![]() |
#31 | |
zawsze mam racje
|
Dot.: FACEBOOK - czy warto?
Cytat:
![]() ![]() To ja jestem pod poziomem morza razem w osobami, które znam. Powiem ludziom chyba, że na nic ich dorobek wszelaki jak nie mają 500 znajomych na fb ![]() A poza tym- tak, za bardzo rozkminiasz.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie no bez przesady z tym wyznacznikiem statusu społecznego xD Jak już było wspomniane wszystkie informacje możesz ukryć, a zdjęć nie musisz wstawiać w ogóle.
Dla mnie fb jest pomocny, bo mogę się skontaktować z ludźmi, którzy studiują w innych miastach, jestem zapisana do grupy , która wspólnie uczy się do matury z biologii i chemii, więc ja jestem zadowolona, ale na pewno pożera on trochę czasu :P
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
po 7dniach zawieszenia konta i nie wchodzenia na nie konto zostaje usunięte
![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-02-06 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka ostatnio usuwała, więc wcale nie mit po 7 dniach już jej skasowało
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
bo to takie bieda-PR. pewnie do prowadzenia fanpejdża, gdzie ów PRowiec będzie wrzucał info na fanpejdża, udostepniał na swojej tablicy albo spamował na tablicach innych i w wiadomosciach prywatnych, wysyłał zaproszenia na wydarzenie itp dlatego im wiecej tym lepiej :P
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Gang Iren
|
Ooo,
![]() ![]() Ciesz sie autorze watku,ze masz takie problemy ![]() Ja ci poradze nie zakladac fejsa,bo uzaleznia i dopiero bedziesz miec problem ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wstyd? Dla mnie osobiście nie, ale ludzie są różni, wyznają różne wartości i mają różne priorytety w życiu... Mam niecałą setkę znajomych, ale nie są to jakieś przypadkowe osoby, które raz w życiu widziałam, dlatego nie czuję się z tym faktem nieswojo. Zdjęcia profilowego nie posiadam, bo to przecież nie przymus. Facebooka używam przede wszystkim do kontaktu z klasą - facebookowa grupa zastępuje nam mail klasowy i jest baaardzo pomocna w wielu sprawach. W innym przypadku raczej bym tam konta nie miała ;P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Ja założyłam fb tylko po to, aby kontaktówać się z osobami z technikum, teraz z ludźmi z roku i w sumie do tego goużywam. Może i mam sporo znajomych, ale nie zapraszam kogo popadnie. Jak nie chcesz mieć to nie miej, po co Ci? A ilość znajomych nie odzwierciedla jakim jesteś człowiekiem
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;39121759]Ja założyłam fb tylko po to, aby kontaktówać się z osobami z technikum, teraz z ludźmi z roku i w sumie do tego goużywam. Może i mam sporo znajomych, ale nie zapraszam kogo popadnie. Jak nie chcesz mieć to nie miej, po co Ci? A ilość znajomych nie odzwierciedla jakim jesteś człowiekiem
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Nieprawda. Mój kolega nie zyje od 2 lat a jego konto nadal istnieje i wyświetla mi się co on lubi ![]() bo ktoś musi je zawiesić i na nie nie wchodzić a jak ktoś wchodzi i wciska, że coś lubi to chyba normalne, że się będzie wyświetlało, nie wmówisz mi, że FB sam z siebie uaktualnia co lubi dany użytkownik. Moja koleżanka usunęła i piszę jak to było w jej przypadku, nie ma konta w ogóle, nie wyświetla się nigdzie i nie pojawia mi się nic związanego z nią na FB ona też już nie może wejść na FB musi założyć nowe konto. Więc jaka nieprawda ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze można zmienic w ustawieniach i nikt nie widzi, ile masz znajomych i kogo.
Po drugie fb założyłam gł. z powodu uczelni i wymiany zagranicznej- wszystkie wiadomości dotyczace zmiany planu zajęć, wyjazdów, spotkan były na fb. Do tego fb jest na telefonach czesto dostępny za free- lepiej jest napisac na fb wiadomosc niż płacic za sms. Szczególnie jeśli są to znajomi zza granicy. Ponadto zawsze można zrobić zdjęcie i wysłać z telefonu czy nawet jakaś krótką wiadomość głosową (do 1 minuty). Na studiach czy w szkole często można dowiedzieć kiedy jest zaliczenie, czy było coś zadane, co należy przeczytac. Ok, można to zrobić np. na gg ale na fb możesz rozmawiać jako grupa, dodać załącznik itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie mam duzej ilosci znajomych, tylko tych bliskich z ktorymi ciagle mam kontakt, bo po grom mi osoba, ktora widze tylko w szkole a nawet nie wiem jak ma na imie, zawsze odrzucam takie zaproszenia. Dodatkowo mozesz wszystko ukryc, fb dla mnie to najszybszy kontakt ze znajomymi jak nie mam nic na koncie czy cos w tym rodzaju. Te lale robiace sweet fotki z raski sa straszne, albo chlopcy, ktory robia zdjecia w lustrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
btw. Skąd wiesz, że będziesz miał 108 znajomych, skoro nie masz konta? Liczyłeś sobie ilość osób, które znasz?
![]() dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwazam,ze szkoda czasu zakladac konto na fejsie. Oczywiscie zalezy,bo z niektorymi nie mozna na zywo pogadac,bo sa z innego kraju to faktycznie jak jest duzo takich osob to warto. Ale tak bo wszyscy maja to uwazam,ze nie:P Ale nie ma znaczenia ilu masz znajomych,no ludzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja jak już mówiłam warto
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Ja fejsbuka używam do obcowania z ludźmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.