Makijaż ślubny - okulary - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 07:56   #31
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Makijaż ślubny - okulary

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Wow dzięki za tyle komplementów , aż się zaczerwieniłam może jednak zastanowię się nad tymi soczewkami , skoro tak chwalicie moje oczyska ale boje się , że nie będę umiała ich zakładać i w ogóle jak to jest , czuje się je podczas noszenia? a jakie wybrać i ile mogą kosztować? jak będę to wiedzieć to zacznę rozważać dziękuję za wszystkie opinie i wypowiedzi
1. Zakładanie -nauczyłam się w 5 min jako 12 latka wiec nie może być trudne
2.Każdemu odpowiadają inne,warto przetestować miesiąc przed ślubem.Ja polecam te :
http://www.twojesoczewki.com/213-mon...-soczewki.html
Ale inni uważają,że lepsze są johnson'y. Mi np.nie odpowiadają jednodniowe,a w większości ludzie je uwielbiają. Mi się zsuwają z oka.
3.Nie czuć ich w ogóle.Chyba,że jest jakaś wada,to wtedy owszem.Moze przez pierwszy dzień będziesz czuć lekki dyskomfort ale bardziej z nieprzyzwyczajenia niż "czucia"
4.Kosztują różnie. Od 5 zł za 5 sztuk jednodniowych do 70 zł za kolorowe bajeranckie typu wampir Ale tak ogólnie ok 20 zł za sztukę miesięczne,a ok .11 zł za 5 x 2 jednodniowe.
Mam nadzieję,że pomogłam i osobiście trzymam kciuki,żebyś się zdecydowała
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 09:48   #32
clara099
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucam zdjęcia moich oczu z brwiami (troszkę je przyciemniłam bo jeszcze są widoczne prześwity skóry). Niestety nie są najlepszej jakości , gdyż robione teraz na szybko telefonem.
Aha i wiem , że nie równe brwi mi wyszły. Na ty zdjęciu dopiero zobaczyłam
Za ładnie wyglądasz bez okularów by je zakładać w tym najważniejszym dniu! Pomyśl o soczewkach! To nie jest droga sprawa, a co najważniejsze dobrze dobrane są wygodne.
Stary 2013-02-08, 12:50   #33
carolinascotties
Zakorzenienie

Znalazłam Zdjęcia pochodzą z profilu FB Bodyych - polskiego projektanta i producenta opraw - https://www.facebook.com/Bodyych/photos_stream?ref=ts

Więcej zdjęć kryje się pod powyższym linkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bod.jpg (39,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (28,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bodyy.jpg (61,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bodyyc.jpg (66,3 KB, 29 załadowań)

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 21:04   #34
anannke
Zakorzenienie

Żeby dobrać soczewki konieczna jest wizyta u okulisty który zmierzy ci jaką średnicę masz (bo soczewki mają różne średnice), jaką moc (jest inna niż okularów bo są bliżej oka). Dlatego też warto wybrać się do okulisty albo skorzystać z usług dobierania soczewek w salonie. Ja byłam kiedyś w fielmannie - tam miałam za 30 zł dobór soczewek, naukę zakładania i parę soczewek próbnych na tydzień. Potem na kontrolę za tydzień miałam przyjść i pani pytała czy mi dobrane pasują itp i zapisywała na bileciku jakie mam te soczewki i mogłam u nich zamówić ale nie było takiej konieczności. Jak to jest teraz nie mam pojęcia ale warto się zorientować.
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 14:38   #35
8malina8
Raczkowanie

Jejku dzięki dziewczyny mimo , że z poczatku sie upierałam to teraz poważnie rozważam te soczewki zachęcacie i kusicie
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 19:38   #36
monikkad
Wtajemniczenie

Pewnie, że tak. Spróbuj z soczewkami
Ja też jestem krótkowidzem, ale okulary noszę tylko do komputera/do telewizji/do czytania/na wykładach. Tak na ulicy nie noszę, zdjęć w okularach nie mam prawie w ogóle. Na imprezy też nigdy nie biorę. Po domu noszę takie delikatne ramki, a na uczelnię takie wyraziste. No ale moje oczy są przyzwyczajone do takiego gorszego widzenia, więc myślę, że mogłabym w ogóle olać soczewki i okulary w dzień ślubu, ale postanowiłam jednak zainwestować w soczewki. Chcę dobrzeć widzieć wszystko w TEN dzień

Spróbuj, ja już kiedyś soczewki nosiłam i nie jest źle, szybko nauczysz się zakładać. Ja inwestuję w jednodniowe.
A i popieram dziewczyny - bardzo ładnie Ci bez okularów i wcale nie "dziwnie"

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-12 o 19:39
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 13:26   #37
anannke
Zakorzenienie

Poza tym w makijażu to też tak trochę inaczej bo oko nie jest takie "gołe". W ogóle wyglądasz bardzo ładnie a jeszcze jak zrobisz makijaż który wyeksponuje oczy i podkreśli je to w ogóle będzie pięknie. Tak jak mówią dziewczyny najlepiej wypróbować zobaczysz jak się czujesz w soczewkach możesz popróbować różne makijaże w domu jak się prezentują jak ci się to widzi i wtedy ocenisz czy wolisz tak czy z okularami Tym bardziej że koszt takiego eksperymentu nie jest jakiś ogromny Pokaż nam się jak coś zdecydujesz

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-02-13 o 13:28

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 09:38   #38
clara099
Raczkowanie

jak już tak przy okularach... ale tym razem słonecznych
bo rezygnując z normalnych okularów i zakładając soczewki możemy sobie pozwolić na małe szaleństwo z okularami słonecznymi serduszkami jak tutaj
co myślicie o pomyśle?
Stary 2013-04-04, 10:22   #39
anannke
Zakorzenienie

Autorko i jak tam robiłaś już jakieś próby z soczewkami lub makijażem?
Stary 2013-04-04, 13:12   #40
ElkaMakeUp
BAN stały

popieram wypowiedzi że zdecydowanie lepiej Ci bez okularów, masz piękne oczy i faktycznie szkoda je zasłaniać okularami, ale jeśli zdecydujesz się że jednak będziesz je mieć, to naprawdę warto udać się na próbny makijaż. Jako wizażystka wiem że trzeba dopracować każdy detal przy tego typu dodatku
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 19:00   #41
8malina8
Raczkowanie

Oj teraz mam tyle spraw na głowie , że nie mogę się wybrać do tego okulisty . Myślę nad soczewkami i nawet pytałam o opinie rodziny i znajomych i większość stwierdziła żebym została przy okularach . Wiem też , że w okularach czuję się świetnie i nie przeszkadzają mi , dlatego bardzo możliwe , że zostanę im wierna jednak myslałam nad zmianą okularów na ten dzień na nowe oprawki na próbny makijaż się umówię napewno bo już rozmawiałam wstępnie z panią pozdrawiam wszystkie dziewczyny
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 23:31   #42
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Oj teraz mam tyle spraw na głowie , że nie mogę się wybrać do tego okulisty . Myślę nad soczewkami i nawet pytałam o opinie rodziny i znajomych i większość stwierdziła żebym została przy okularach . Wiem też , że w okularach czuję się świetnie i nie przeszkadzają mi , dlatego bardzo możliwe , że zostanę im wierna jednak myslałam nad zmianą okularów na ten dzień na nowe oprawki na próbny makijaż się umówię napewno bo już rozmawiałam wstępnie z panią pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Hmm myślę że powinnaś po prostu pomierzyć sama. Bo opinia - wiesz dużo daje przyzwyczajenie Ale zmiana oprawek jest bardzo fajnym pomysłem i dobrze że się umawiasz na makijaż mam nadzieję że wkleisz potem próby
Stary 2013-04-08, 14:06   #43
8malina8
Raczkowanie

mam już wizje makijażu , wydaje mi się że powinien być wyrazisty żeby było go widać wrzucam przykładowe fotki , które znalazłam w necie. Tylko teraz zastanawiam się jakie oprawki do kolorowego makijażu? chyba takie kolorowe nie będą pasować. białe odpadają na wstępie . Chyba lepsze będą takie delikatne , tym bardziej , że jestem drobną osobą i zawsze nosiłam delikatne ale moje są bordowe i chyba by się gryzły z makijażem.ale czekam na Wasze opinie jeszcze
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-04-11, 14:11   #44
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
mam już wizje makijażu , wydaje mi się że powinien być wyrazisty żeby było go widać wrzucam przykładowe fotki , które znalazłam w necie. Tylko teraz zastanawiam się jakie oprawki do kolorowego makijażu? chyba takie kolorowe nie będą pasować. białe odpadają na wstępie . Chyba lepsze będą takie delikatne , tym bardziej , że jestem drobną osobą i zawsze nosiłam delikatne ale moje są bordowe i chyba by się gryzły z makijażem.ale czekam na Wasze opinie jeszcze
Ciężko jest tak wirtualnie doradzać bo jednemu pasują duże oprawki innemu nie. Skoro ty wolisz delikatne to takich szukaj, może postaw na czerń- to klasyka więc będzie pasować. Możesz też do swoich bordowych okularów zrobić makijaż w podobnej kolorystyce i tez będzie pasować

ja nie widzę twoich propozycji

Edytowane przez ElkaMakeUp
Czas edycji: 2013-04-15 o 11:30
Stary 2013-04-12, 12:47   #45
8malina8
Raczkowanie

Nie wiem dlaczego nie ma fotek już wrzucam ponownie.Powiem że bardziej skłaniam się ku pierwszej propozycji , jest bardziej sexy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maikjaż mój.jpg (21,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makijaż ślubny.jpg (22,6 KB, 19 załadowań)
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub

Edytowane przez 8malina8
Czas edycji: 2013-04-12 o 12:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:29   #46
8malina8
Raczkowanie

eh , czytam wszystkie odpowiedzi od początku i ciągle nie wiem co zrobić czuje się trochę rozdarta między okularami a soczewkami. Postanowiłam , że spróbuje soczewki , czy będę umiała założyć i jak będę się w nich czuła. Na zdjęciach które dodałam słabo widać ale mam jasno niebieskie oczy i chciałabym je przyciemnić. Są soczewki , które przyciemniają? napewno taniej to by mnie wyniosło niż nowa para oprawek kurczę ciekawe ile razy mi się jeszcze odmieni
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-04-13, 10:09   #47
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
eh , czytam wszystkie odpowiedzi od początku i ciągle nie wiem co zrobić czuje się trochę rozdarta między okularami a soczewkami. Postanowiłam , że spróbuje soczewki , czy będę umiała założyć i jak będę się w nich czuła. Na zdjęciach które dodałam słabo widać ale mam jasno niebieskie oczy i chciałabym je przyciemnić. Są soczewki , które przyciemniają? napewno taniej to by mnie wyniosło niż nowa para oprawek kurczę ciekawe ile razy mi się jeszcze odmieni
Powiem ci z własnego doświadczenia. Dobrze dobrane soczewki są niewyczuwalne i czujesz się tak jakbyś była bez okularów to jeśli idzie o samopoczucie Z tego co wrzuciłaś masz śliczne oczy i jestem przekonana że wybór soczewek pod tym względem będzie bardzo trafiony. Rodzina jest przyzwyczajona do ciebie w okularach i dlatego może dla nich dziwnie wyglądasz bez ale wiem że jakbyś poszła do ślubu bez okularów to powiedzieliby ci że wyglądasz rewelacyjnie i była to bardzo dobra decyzja. Widziałam kilka zdjęć panien młodych w okularach i nie wiem - wątpię żeby to był jakiś utarty schemat jednak uważam że bez okularów wygląda się lepiej. Pisałam ci że teraz przy dobieraniu soczewek oferują też naukę zakładania więc z tym nie powinnaś mieć kłopotów. A poza względami czy ładniej czy nie uważam że są praktyczniejsze soczewki, można przytulić się czy pocałować partnera w każdej "pozycji" nie dostanie z oprawek, nie będziesz ich poprawiać, wiadomo że będziesz się dużo ruszać, nie wiem jak ze zdjęciami ale fotograf może mieć trudniej zrobić fajne ujęcie.. Poza tym ja na twoim miejscu miałabym ochotę na jakąś odmianę właśnie żeby nie było jak zwykle I soczewki by w tym pomogły
A co do przyciemnienia koloru musiałabyś kupić soczewki kolorowe ale są o wiele droższe od normalnych. Poza tym dobrze zrobiony i w odpowiednich kolorach makijaż może ci podbić kolor tęczówki tak więc zamiast dumać wybierz się po soczewki i sobie przetestuj. Wtedy będziesz wiedzieć na pewno co wolisz

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-04-13 o 10:11
Stary 2013-04-13, 10:49   #48
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Jak już mówiłam -uważam,że masz piekne oczy i soczewki wydobędą z nich wszystko co najlepsze Okulary tylko je zasłonią a jak sama zauważyłaś - troche też szkoda kasy na oprawki,które są drogie.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Powiem ci z własnego doświadczenia. Dobrze dobrane soczewki są niewyczuwalne i czujesz się tak jakbyś była bez okularów to jeśli idzie o samopoczucie Z tego co wrzuciłaś masz śliczne oczy i jestem przekonana że wybór soczewek pod tym względem będzie bardzo trafiony. Rodzina jest przyzwyczajona do ciebie w okularach i dlatego może dla nich dziwnie wyglądasz bez ale wiem że jakbyś poszła do ślubu bez okularów to powiedzieliby ci że wyglądasz rewelacyjnie i była to bardzo dobra decyzja. Widziałam kilka zdjęć panien młodych w okularach i nie wiem - wątpię żeby to był jakiś utarty schemat jednak uważam że bez okularów wygląda się lepiej. Pisałam ci że teraz przy dobieraniu soczewek oferują też naukę zakładania więc z tym nie powinnaś mieć kłopotów. A poza względami czy ładniej czy nie uważam że są praktyczniejsze soczewki, można przytulić się czy pocałować partnera w każdej "pozycji" nie dostanie z oprawek, nie będziesz ich poprawiać, wiadomo że będziesz się dużo ruszać, nie wiem jak ze zdjęciami ale fotograf może mieć trudniej zrobić fajne ujęcie.. Poza tym ja na twoim miejscu miałabym ochotę na jakąś odmianę właśnie żeby nie było jak zwykle I soczewki by w tym pomogły
A co do przyciemnienia koloru musiałabyś kupić soczewki kolorowe ale są o wiele droższe od normalnych. Poza tym dobrze zrobiony i w odpowiednich kolorach makijaż może ci podbić kolor tęczówki tak więc zamiast dumać wybierz się po soczewki i sobie przetestuj. Wtedy będziesz wiedzieć na pewno co wolisz
Zgadzam się w całości z tą wypowiedzią!:ehe m:
Jedyne co bym dodała,to że soczewki kolorowe wcale nie muszą byc drogie. Wiem,że się powtarzam z nazwą salonu,mam nadzieję,że nikt nie weźmie tego za reklamę,ale wystarczy pójść wcześniej do okulisty,żeby ci dobrał moce i o ile nie bedziesz musiała miec soczewek na zamówienie to zamówić przez internet (z odbiorem w salonie,albo pocztą) soczewki.
http://www.twojesoczewki.com/soczewk...-soczewki.html tu masz przykład kolorowych soczewek,ja uzywałam ich przez 2 lata, każdy kolor przerobiłam.Na moich brązowych niebieskie wydają sie nieco sztuczne i bardzo intensywne,na twoich mogą wyglądać ładnie tak czy siak radze spróbować przed ślubem,żeby wybrac odpowiednie. Jakbys miała jakieś pytania dot. soczewek to priv

A co do zakładania - ja jako 14 latka nauczyłam sie w tydzień do perfekcji,także serio nie jest to jakieś trudne
It never fails.
Stary 2013-04-14, 09:36   #49
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jedyne co bym dodała,to że soczewki kolorowe wcale nie muszą byc drogie. Wiem,że się powtarzam z nazwą salonu,mam nadzieję,że nikt nie weźmie tego za reklamę,ale wystarczy pójść wcześniej do okulisty,żeby ci dobrał moce i o ile nie bedziesz musiała miec soczewek na zamówienie to zamówić przez internet (z odbiorem w salonie,albo pocztą) soczewki.
http://www.twojesoczewki.com/soczewk...-soczewki.html tu masz przykład kolorowych soczewek,ja uzywałam ich przez 2 lata, każdy kolor przerobiłam.Na moich brązowych niebieskie wydają sie nieco sztuczne i bardzo intensywne,na twoich mogą wyglądać ładnie tak czy siak radze spróbować przed ślubem,żeby wybrac odpowiednie. Jakbys miała jakieś pytania dot. soczewek to priv

A co do zakładania - ja jako 14 latka nauczyłam sie w tydzień do perfekcji,także serio nie jest to jakieś trudne

lolusl
jednak przebitka cenowa jest ponieważ tak jak podałaś ten przykład masz soczewki na miesiąc za 40zł a zwykłe niekolorowe masz za ok 60zł na 3 miesiące. Tak więc no są droższe nie ukrywajmy nie mówię że to astronomiczne ceny ale jednak są
Stary 2013-04-14, 09:42   #50
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

lolusl
jednak przebitka cenowa jest ponieważ tak jak podałaś ten przykład masz soczewki na miesiąc za 40zł a zwykłe niekolorowe masz za ok 60zł na 3 miesiące. Tak więc no są droższe nie ukrywajmy nie mówię że to astronomiczne ceny ale jednak są
No niekoniecznie,bo ja w salonie normalnie płacę 18 zł za jedną soczewkę na 1 msc Jak kupujesz na tej stronie to tak to wygląda bo są promocje,a w salonie z kartą klienta zwykle są 5-6 zł droższe od zwykłych Poza tym no nie przesadzajmy - 40 zł na miesiac,wydane raz na ślub,to mniej niż 300 zł za oprawki + 200 za nowe szkła w najlepszym przypadku
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-04-14 o 09:44
Stary 2013-04-14, 16:32   #51
8malina8
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny jesteście naprawdę kochanegdzieś niedługo moja mama wybierze się na wizyte do okulisty to sie zabiore z nią i spróbuje te oprawki. Gdyby nie wy nawet nie pomyślałabym ,że soczewki mogą być "dla mnie" Myślę , że jak nauczę się zakładać to pewnie przy nich zostanę
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
Stary 2013-04-15, 11:35   #52
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Nie wiem dlaczego nie ma fotek już wrzucam ponownie.Powiem że bardziej skłaniam się ku pierwszej propozycji , jest bardziej sexy
odważnie i to się chwali ale pamiętaj że nie każdemu pasuje każdy makijaż więc zrób koniecznie próbny, żeby się nie okazało że to nie bez okularów dziwnie wyglądasz tylko w makijażu....
A i pierwsza propozycja też mi się bardziej podoba
Stary 2013-04-18, 09:19   #53
nutik
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Ja też jestem panną młodą- okularnicą. Wczoraj byłam na próbnym makijażu. Załączam zdjęcia oczu w załącznikach. Dałam parę, bo są robione w różnym świetle i w każdym makijaż ten wygląda trochę inaczej. Mam szkła mocno powiększające (6,5 dioptrii na jednym, 7 na drugim).
Co sądzicie, czy taki makijaż dobrze wygląda do okularów? Ja na co dzień maluję się bardzo delikatnie, z racji problemów technicznych: z założonymi okularami jest się ciężko malować, bo trzeba wyginać ręce itd, a jak ściągnę okulary to po prostu się nie widzę. Dlatego też nie umiem się przyzwyczaić do swojego widoku w takim trochę mocniejszym makijażu. Nie wydaje Wam się, że wyglądam trochę groteskowo? Mojej świadkowej i rodzicom się podobałam, ale nie było "wooooow" na mój widok. Proszę o szczere opinie. W razie czego, na właściwym makijażu ślubnym poproszę o jakieś ewentualne zmiany, dlatego wszelkie sugestie są dla mnie cenne. Mam nadzieję, że komuś się jednak spodobam i może kogoś te zdjęcia zainspirują.

Na oczach mam w kącikach cień rozjaśniający, który przechodzi w delikatnie połyskujący na złoto brąz. Wzdłuż powieki jest kreska zrobiona eye linerem kończąca się "kocim" zakrzywieniem na końcu powieki. Na każdym łuku rzęs mam doklejone po pięć sztucznych kępek i rzęsy są zakręcone, bo mam je dość długie i sięgają mi szkieł w okularach.

Wydaje mi się, że efekt jest trochę popsuty stanem moich okularów. Noszę je już pięć lat, więc są dość zjechane, szkła porysowane i chyba nawet brudne, więc brzydko odbijają światło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (37,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu2.jpg (39,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu3.jpg (55,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu4.jpg (38,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu5.jpg (25,9 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2013-04-18 o 09:27
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 13:28   #54
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też jestem panną młodą- okularnicą. Wczoraj byłam na próbnym makijażu. Załączam zdjęcia oczu w załącznikach. Dałam parę, bo są robione w różnym świetle i w każdym makijaż ten wygląda trochę inaczej. Mam szkła mocno powiększające (6,5 dioptrii na jednym, 7 na drugim).
Co sądzicie, czy taki makijaż dobrze wygląda do okularów? Ja na co dzień maluję się bardzo delikatnie, z racji problemów technicznych: z założonymi okularami jest się ciężko malować, bo trzeba wyginać ręce itd, a jak ściągnę okulary to po prostu się nie widzę. Dlatego też nie umiem się przyzwyczaić do swojego widoku w takim trochę mocniejszym makijażu. Nie wydaje Wam się, że wyglądam trochę groteskowo? Mojej świadkowej i rodzicom się podobałam, ale nie było "wooooow" na mój widok. Proszę o szczere opinie. W razie czego, na właściwym makijażu ślubnym poproszę o jakieś ewentualne zmiany, dlatego wszelkie sugestie są dla mnie cenne. Mam nadzieję, że komuś się jednak spodobam i może kogoś te zdjęcia zainspirują.

Na oczach mam w kącikach cień rozjaśniający, który przechodzi w delikatnie połyskujący na złoto brąz. Wzdłuż powieki jest kreska zrobiona eye linerem kończąca się "kocim" zakrzywieniem na końcu powieki. Na każdym łuku rzęs mam doklejone po pięć sztucznych kępek i rzęsy są zakręcone, bo mam je dość długie i sięgają mi szkieł w okularach.

Wydaje mi się, że efekt jest trochę popsuty stanem moich okularów. Noszę je już pięć lat, więc są dość zjechane, szkła porysowane i chyba nawet brudne, więc brzydko odbijają światło.
A na ślub masz zamiar zmienić oprawki lub się ich pozbyć na rzecz soczewek?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
Stary 2013-04-18, 15:39   #55
nutik
Rozeznanie

Cytat:
A na ślub masz zamiar zmienić oprawki lub się ich pozbyć na rzecz soczewek?
Mam zamiar zmienić oprawki. Nie wiem jeszcze na jakie, ale na pewno będę szukać podobnych.
Stary 2013-04-18, 19:10   #56
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zamiar zmienić oprawki. Nie wiem jeszcze na jakie, ale na pewno będę szukać podobnych.
Będę nudna ale dla mnie bez okularów zdecydowanie piękniej Co do oprawek to może jakieś jasne lepiej? Albo srebrne oprawki? Albo takie mało rzucające się w oczy dyskretne. Bo takie zdecydowane kolory owszem są ładne ale przyciągają też dużą uwagę.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
Stary 2013-04-18, 22:49   #57
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Będę nudna ale dla mnie bez okularów zdecydowanie piękniej Co do oprawek to może jakieś jasne lepiej? Albo srebrne oprawki? Albo takie mało rzucające się w oczy dyskretne. Bo takie zdecydowane kolory owszem są ładne ale przyciągają też dużą uwagę.
Wiadomo, bez oprawek ładniej. Ale soczewki nie wchodzą w grę...W czerwonym kolorze jest mi ładniej bo jestem bladziochem. Chociaż np fioletu też nie wykluczam w poszukiwaniach. Pójdę w sobotę pooglądać oprawki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 09:16   #58
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Hej dziewczyny

Jak dla mnie też o wiele lepiej bez okularów. No i wyregulowałabym brwi,wtedy od razu spojrzenie będzie bardziej wyraziste
It never fails.
Stary 2013-04-19, 12:27   #59
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jak dla mnie też o wiele lepiej bez okularów. No i wyregulowałabym brwi,wtedy od razu spojrzenie będzie bardziej wyraziste
Ale ja nie mogę nie mieć okularów, wrzuciłam zdjęcia z prośbą o ocenę, czy mogę mieć taki makijaż do okularów, a nie po to, żeby się dowiedzieć, że mam je ściągnąć...
Stary 2013-04-19, 12:35   #60
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ale ja nie mogę nie mieć okularów, wrzuciłam zdjęcia z prośbą o ocenę, czy mogę mieć taki makijaż do okularów, a nie po to, żeby się dowiedzieć, że mam je ściągnąć...
Wiec jak dla mnie to te oprawki sa jakies takie "druciane" i nie pasuja do ślubnego looku. I odpowiedziałam - przydałaby sie regulacja brwi,bo z takimi krzaczastymi to kazdy makijaż ginie.
It never fails.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości