![]() |
#31 | |
Japońska rzepa
|
Dot.: Makijaż ślubny - okulary
Cytat:
![]() 2.Każdemu odpowiadają inne,warto przetestować miesiąc przed ślubem.Ja polecam te : http://www.twojesoczewki.com/213-mon...-soczewki.html Ale inni uważają,że lepsze są johnson'y. Mi np.nie odpowiadają jednodniowe,a w większości ludzie je uwielbiają. Mi się zsuwają z oka. 3.Nie czuć ich w ogóle.Chyba,że jest jakaś wada,to wtedy owszem.Moze przez pierwszy dzień będziesz czuć lekki dyskomfort ale bardziej z nieprzyzwyczajenia niż "czucia" ![]() 4.Kosztują różnie. Od 5 zł za 5 sztuk jednodniowych do 70 zł za kolorowe bajeranckie typu wampir ![]() Mam nadzieję,że pomogłam i osobiście trzymam kciuki,żebyś się zdecydowała ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Za ładnie wyglądasz bez okularów by je zakładać w tym najważniejszym dniu! Pomyśl o soczewkach! To nie jest droga sprawa, a co najważniejsze dobrze dobrane są wygodne.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam
![]() Więcej zdjęć kryje się pod powyższym linkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Żeby dobrać soczewki konieczna jest wizyta u okulisty który zmierzy ci jaką średnicę masz (bo soczewki mają różne średnice), jaką moc (jest inna niż okularów bo są bliżej oka). Dlatego też warto wybrać się do okulisty albo skorzystać z usług dobierania soczewek w salonie. Ja byłam kiedyś w fielmannie - tam miałam za 30 zł dobór soczewek, naukę zakładania i parę soczewek próbnych na tydzień. Potem na kontrolę za tydzień miałam przyjść i pani pytała czy mi dobrane pasują itp i zapisywała na bileciku jakie mam te soczewki i mogłam u nich zamówić ale nie było takiej konieczności. Jak to jest teraz nie mam pojęcia ale warto się zorientować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Jejku dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że tak. Spróbuj z soczewkami
![]() Ja też jestem krótkowidzem, ale okulary noszę tylko do komputera/do telewizji/do czytania/na wykładach. Tak na ulicy nie noszę, zdjęć w okularach nie mam prawie w ogóle. Na imprezy też nigdy nie biorę. Po domu noszę takie delikatne ramki, a na uczelnię takie wyraziste. No ale moje oczy są przyzwyczajone do takiego gorszego widzenia, więc myślę, że mogłabym w ogóle olać soczewki i okulary w dzień ślubu, ale postanowiłam jednak zainwestować w soczewki. Chcę dobrzeć widzieć wszystko w TEN dzień ![]() Spróbuj, ja już kiedyś soczewki nosiłam i nie jest źle, szybko nauczysz się zakładać. Ja inwestuję w jednodniowe. A i popieram dziewczyny - bardzo ładnie Ci bez okularów i wcale nie "dziwnie" ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-02-12 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Poza tym w makijażu to też tak trochę inaczej bo oko nie jest takie "gołe". W ogóle wyglądasz bardzo ładnie a jeszcze jak zrobisz makijaż który wyeksponuje oczy i podkreśli je to w ogóle będzie pięknie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-02-13 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
jak już tak przy okularach... ale tym razem słonecznych
![]() bo rezygnując z normalnych okularów i zakładając soczewki możemy sobie pozwolić na małe szaleństwo z okularami słonecznymi serduszkami jak tutaj co myślicie o pomyśle? ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Autorko i jak tam robiłaś już jakieś próby z soczewkami lub makijażem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
popieram wypowiedzi że zdecydowanie lepiej Ci bez okularów, masz piękne oczy i faktycznie szkoda je zasłaniać okularami, ale jeśli zdecydujesz się że jednak będziesz je mieć, to naprawdę warto udać się na próbny makijaż. Jako wizażystka wiem że trzeba dopracować każdy detal przy tego typu dodatku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Oj teraz mam tyle spraw na głowie , że nie mogę się wybrać do tego okulisty . Myślę nad soczewkami i nawet pytałam o opinie rodziny i znajomych i większość stwierdziła żebym została przy okularach . Wiem też , że w okularach czuję się świetnie i nie przeszkadzają mi , dlatego bardzo możliwe , że zostanę im wierna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
mam już wizje makijażu , wydaje mi się że powinien być wyrazisty żeby było go widać
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja nie widzę twoich propozycji ![]() Edytowane przez ElkaMakeUp Czas edycji: 2013-04-15 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Nie wiem dlaczego nie ma fotek
![]() ![]()
„Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku.” [A. De Saint – Exupery] 23.12.2012r - zaręczyny ![]() 31.08.2013r - ślub ![]() Edytowane przez 8malina8 Czas edycji: 2013-04-12 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
eh , czytam wszystkie odpowiedzi od początku i ciągle nie wiem co zrobić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do przyciemnienia koloru musiałabyś kupić soczewki kolorowe ale są o wiele droższe od normalnych. Poza tym dobrze zrobiony i w odpowiednich kolorach makijaż może ci podbić kolor tęczówki tak więc zamiast dumać wybierz się po soczewki i sobie przetestuj. Wtedy będziesz wiedzieć na pewno co wolisz ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-04-13 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedyne co bym dodała,to że soczewki kolorowe wcale nie muszą byc drogie. Wiem,że się powtarzam z nazwą salonu,mam nadzieję,że nikt nie weźmie tego za reklamę,ale wystarczy pójść wcześniej do okulisty,żeby ci dobrał moce i o ile nie bedziesz musiała miec soczewek na zamówienie to zamówić przez internet (z odbiorem w salonie,albo pocztą) soczewki. http://www.twojesoczewki.com/soczewk...-soczewki.html tu masz przykład kolorowych soczewek,ja uzywałam ich przez 2 lata, każdy kolor przerobiłam.Na moich brązowych niebieskie wydają sie nieco sztuczne i bardzo intensywne,na twoich mogą wyglądać ładnie ![]() ![]() A co do zakładania - ja jako 14 latka nauczyłam sie w tydzień do perfekcji,także serio nie jest to jakieś trudne ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lolusl jednak przebitka cenowa jest ponieważ tak jak podałaś ten przykład masz soczewki na miesiąc za 40zł a zwykłe niekolorowe masz za ok 60zł na 3 miesiące. Tak więc no są droższe nie ukrywajmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-04-14 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny jesteście naprawdę kochane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A i pierwsza propozycja też mi się bardziej podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja też jestem panną młodą- okularnicą. Wczoraj byłam na próbnym makijażu. Załączam zdjęcia oczu w załącznikach. Dałam parę, bo są robione w różnym świetle i w każdym makijaż ten wygląda trochę inaczej. Mam szkła mocno powiększające (6,5 dioptrii na jednym, 7 na drugim). Co sądzicie, czy taki makijaż dobrze wygląda do okularów? Ja na co dzień maluję się bardzo delikatnie, z racji problemów technicznych: z założonymi okularami jest się ciężko malować, bo trzeba wyginać ręce itd, a jak ściągnę okulary to po prostu się nie widzę. Dlatego też nie umiem się przyzwyczaić do swojego widoku w takim trochę mocniejszym makijażu. Nie wydaje Wam się, że wyglądam trochę groteskowo? Mojej świadkowej i rodzicom się podobałam, ale nie było "wooooow" na mój widok. Proszę o szczere opinie. W razie czego, na właściwym makijażu ślubnym poproszę o jakieś ewentualne zmiany, dlatego wszelkie sugestie są dla mnie cenne. Mam nadzieję, że komuś się jednak spodobam i może kogoś te zdjęcia zainspirują. Na oczach mam w kącikach cień rozjaśniający, który przechodzi w delikatnie połyskujący na złoto brąz. Wzdłuż powieki jest kreska zrobiona eye linerem kończąca się "kocim" zakrzywieniem na końcu powieki. Na każdym łuku rzęs mam doklejone po pięć sztucznych kępek i rzęsy są zakręcone, bo mam je dość długie i sięgają mi szkieł w okularach. Wydaje mi się, że efekt jest trochę popsuty stanem moich okularów. Noszę je już pięć lat, więc są dość zjechane, szkła porysowane i chyba nawet brudne, więc brzydko odbijają światło. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-18 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Wiadomo, bez oprawek ładniej. Ale soczewki nie wchodzą w grę...W czerwonym kolorze jest mi ładniej bo jestem bladziochem. Chociaż np fioletu też nie wykluczam w poszukiwaniach. Pójdę w sobotę pooglądać oprawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Ale ja nie mogę nie mieć okularów, wrzuciłam zdjęcia z prośbą o ocenę, czy mogę mieć taki makijaż do okularów, a nie po to, żeby się dowiedzieć, że mam je ściągnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.