|
|
#31 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Mandat ZTM
Cytat:
![]() Dla wciąż nieprzekonanych... Nie sądze by ktoś o zdrowych zmysłach chciał płacić w miedziakach - silą logiki musi mieć kwotę w monetach o większych nominałach bo automaty nie przyjmują miedziaków ![]() (wciąż mówię o tej niezwykłej sytuacji gdy krakowski motorniczy/kierowca sprzedaje bilet, bo jak widać potrzeba do ogarnięcia ogromnej wyobraźni) Więcej - w większości pojazdów sa kamery, a w tych z automatami praktycznie zawsze. W tym momencie kontroler nie ma się o co kłócić bo nie zarobi na mandacie, którego Ty nie będziesz musiała płacić - zepsuta maszyna + nagranie na którym widać jak po nieudanej probie z automatem idziesz do kierującego pojazdem. A nawet jak wystawi mandat to stracisz nie ponad dwie stówki a 10zł opłaty manipulacyjnej.
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kikunga, jaki jest powód odwołania się od decyzji? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinnym mieście nie ma biletomatów, kiosków też jest niewiele. Są takie miejsca, gdzie w pobliżu przystanku nie ma sklepu, w którym da się kupić bilet autobusowy. I jakieś 90% ludzi nie posiadających biletów miesięcznych, kupuje bilety jednorazowe u kierowcy (mimo, że są minimalnie droższe, ale no nie ma wyjścia) i jakoś to się kręci i nic nikomu się nie dzieje.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A te biletomaty też często nawalają. Najbardziej mnie jednak wkurza niemożność dokonania płatności banknotami, chociażby o nominale 10 zł (to też domena tylko niektórych biletomatów w niektórych miastach), ew. brak możliwości płatności kartą. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kupowania biletów u kierowcy to dla mnie masakra, jeżdżę i wracam z pracy kombusem i tam kazdy kupuje matko ile to trwa, wiara się bije kto pierwszy wejdzie eh
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
W odwołaniach(moim i ukochanego) napisałam o zgubieniu biletów,zorientowaniu się po tym jak wsiedliśmy,plus,że automat w tramwaju obsługiwał jedynie karty płatnicze a nie mogliśmy tak kupić,dodałam,że pierwszy raz tak było i coś o trudnej sytuacji finansowej
![]() Zapłacił oba mandaty w ciągu tygodnia i jak pozytywnie rozpatrzą to facet w okienku mówił,że zwrócą. Miał ktoś podobnie? Jak w Warszawie rozpatrują?
|
|
#38 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
U mnie jeździ taki autobus P4, on jest chyba dotowany przez ościenną gminę, ale leci przez Płock, no i tam też jest możliwość zakupu tylko biletu jednorazowego. Też są kolejki, ale chyba taka jego specyfika
|
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak się uda to się razem spijemy haha
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą chyba nie tylko tam.Btw. ja też kolekcjonuję bilety. Mam już dużą kolekcję, choć nie prowadzę klaserów i takich bajerów, to mam sporej wielkości szkatułę z biletami miejskimi z wielu polskich miast i z zagranicznych, w których byłam
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Taa wiem tylko,problem w ciągu 7 dni znaleźć kogoś z biletem(a nawet dwoma z tej godziny) z niedzielnego przedpołudnia
uratowaliśmy tym wiele osób w tramwaju ta panika w oczach kiedy nagle wstali,zamknęli kasowniki i "bilety do kontroli"No ciekawa jestem jak się to rozwiąże,mój ukochany zdecydował,że mam nic nie mówić rodzicom a On zapłaci.
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio pisałam odwołanie bo biegłam do tramwaju, weszłam jako ostatnia no i kasowniki już były zamknięte, nie miałam jak odbić a ci mi odpisali, że ja niby zajęłam miejsce siedzące więc chyba nawet nie myślałam o odbiciu go. Nic takiego nie miało miejsca, no ale ok
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- 300 zł w tyłek, będę im płacić na chama po 10 zł rocznie
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
A ja kiedyś zapłaciłam w Krakowie, bo ... a w sumie nawet nie wiem, dlaczego. Spieszyłam się na pociąg, jechałam z bodajże Galerii Kazimierz - to było blisko, kilka przystanków. Biletomatu nie było, bo był w pierwszym wagonie. A mi się nie chciało z torbą podróżną zapychać do pierwszego wagonu. I tak mi się udało, że akurat trafiły się kontrole
Ale mandat był dosyć łaskawy, chyba jakieś 150 zł
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra bo to On płacił za oboje.
|
|
|
#46 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Teraz w Krakowie są już wyższe kary - http://mpk.krakow.pl/pl/bilety2/opla...atkowe-i-inne/
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Biletomaty
W Krakowie jak nie masz dokładnie tyle ile trzeba, to możesz nie kupić. Bo jak masz kupić bilet za 2,80 zł, a w biletomacie akurat nie ma 10 gr i 20 gr, to koniec, nie wyda, a jak nie wyda, to i nie sprzeda. I sobie radośnie jedziesz bez biletu.Dla mnie najlepszą rzeczą pod słońcem są aplikacje na telefon, w których się kupuje bilety. Nie muszę już się przepychać do automatu, nie muszę się przepychać do kasownika, nie muszę myśleć o tym, czy mam odliczoną kwotę wychodząc z domu. Wsiadam do którego chcę wagonu, od razu mogę usiąść, dwa kliki na komórce i od razu mam bilet skasowany. I jeszcze się nie muszę stresować, że mi gdzieś odleci i gdzie go schowałam, bo komórkę jednak trudniej w tramwaju zgubić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

i cenny czas ucieka.

U mnie jeździ taki autobus P4, on jest chyba dotowany przez ościenną gminę, ale leci przez Płock, no i tam też jest możliwość zakupu tylko biletu jednorazowego. Też są kolejki, ale chyba taka jego specyfika
Zresztą chyba nie tylko tam.

W Krakowie jak nie masz dokładnie tyle ile trzeba, to możesz nie kupić. Bo jak masz kupić bilet za 2,80 zł, a w biletomacie akurat nie ma 10 gr i 20 gr, to koniec, nie wyda, a jak nie wyda, to i nie sprzeda. I sobie radośnie jedziesz bez biletu.