![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja pasja psuje mi zwi±zek
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Pani Mizantrop
Wiadomo¶ci: 59 407
|
Cytat:
Byæ mo¿e po rozmowie na pocz±tku bêdzie lepiej, a potem znowu coraz gorzej. Bêdziesz z nim przeprowadza³a powa¿ne rozmowy co tydzieñ? Mia³am kiedy¶ kole¿ankê bêd±c± w zwi±zku z facetem tak bardzo zazdrosnym, a do tego niepewnym swoich uczuæ. Co tydzieñ musia³a mu t³umaczyæ, ¿e ona go kocha i ¿e on j± te¿ kocha, p³aka³a za ka¿dym razem, a on po paru dniach dalej swoje. W koñcu wykrêci³ jej bardzo brzydki numer i tak to siê zakoñczy³o. Je¶li Twój ch³opak ju¿ teraz (a domy¶lam siê, ¿e tak samo jak Ty jest jeszcze bardzo m³ody) przejawia takie zachowania, to wybacz, ale moim zdaniem jest mo¿liwe, ¿e jeszcze nie dorós³ do zdrowego partnerskiego zwi±zku. We¼ pod uwagê to, ¿e byæ mo¿e bêdziesz musia³a to zakoñczyæ, bo on bêdzie od Ciebie wymaga³ coraz wiêcej, bêdzie zazdrosny o nowych znajomych jak pójdziesz na studia. Na pewno tak wed³ug Ciebie zachowuje siê "ten jedyny"? ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Cytat:
![]() na nieopanowanie polecam spisac na kartce krotkie podpunkty : co chcesz powiedziec i o czym porozmawiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 557
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak widzisz ze zaczyna mu odpalac to nie uspokajasz go- mowisz, jestesmy dorosli i tak rozmawiamy. nie dajesz sie prowokowac. nie uspokajac. ignorujesz wybuchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
wañka wstañka
Wiadomo¶ci: 12 467
|
Dla mnie to by³by pierwszy sygna³ alarmowy.
Nie chcia³abym by facet dramatyzowal tak straszliwie z powodu tego czym siê interesujê lub ze wzgledu na mój zawód. To jest pocz±tek zwi±zku. Co bêdzie dalej?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Pani Mizantrop
|
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem jest w tym, ¿e ja wiem, ¿e to ¼le wró¿y. Ale nie umiem po prostu od niego odej¶æ, mo¿e i to pocz±tek zwi±zku ale tak go kocham, ¿e to dla mnie jest niewyobra¿alne... Dodam, ¿e z ¿adnym innym ch³opakiem tak nie mia³am. Czasem ma te wybuchy, ale poza tym jest wspania³y, lepiej dorad¼cie mi co mam zrobiæ aby go przy sobie zatrzymaæ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Tak, powa¿nie. Nie znacie go i nie wiecie jaki jest. Poza tym, ¿e siê mnie czepia o te zdjêcia, to jest naprawdê wyj±tkowy! Spróbujcie mnie zrozumieæ... Mo¿e dla Ciebie to tak hop siup zakoñczyæ zwi±zek, ale dla mnie nie.
Edytowane przez maddie1221 Czas edycji: 2013-02-08 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Poza tym je¶li jest siê w zwi±zku z "tym jedynym" to nie trzeba siê martwiæ o to, jak go przy sobie zatrzymaæ i jak go uspokoiæ, bo nie daj Bo¿e znowu zrobi awanturê o jak±¶ pierdo³ê. Tak, dla mnie to jest takie hop siup, bo nie zamierzam NIGDY trwaæ w zwi±zku, gdzie nie jestem pewna partnera, albo sprawia on, ¿e siê stresujê i denerwujê z jego powodu. Tak nie wygl±da zdrowy zwi±zek.
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. Edytowane przez kasztanka3 Czas edycji: 2013-02-08 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pani Mizantrop
|
Postaw sprawê jasno, powiedz mu, ¿e nie jeste¶ jego w³asno¶ci± i masz swoje ¿ycie, swoj± pasjê, lubisz pozowaæ do zdjêæ i on nie ma prawa Ci tego zabraniaæ ani siê w¶ciekaæ. Powiedz mu, ¿e to tak, jakby np by³ muzykiem i gra³ w jakich¶ klubach a Ty z zazdro¶ci by¶ mu tego zabrania³a i w¶cieka³a siê, ¿e dziewczyny przychodz± na jego koncerty i na niego patrz±, spytaj jakby siê wtedy czu³.
Je¶li odwróci kota ogonem i powie, ¿e on to co innego albo ca³kowicie Ciê oleje i dalej bêdzie siê zachowywa³ jak furiat, to przykro mi, ale raczej nie jest materia³em na partnera. Je¶liby mu na Tobie zale¿a³o jak na kobiecie, istocie warto¶ciowej, to umia³by uszanowaæ Twoje zdanie i Twoje pasje. Je¶li tego nie potrafi, to nie chce mieæ partnerki, tylko zabaweczkê na w³asno¶æ, a to nie mo¿e siê dobrze skoñczyæ. Rozumiem, ¿e Ci zale¿y, ¿e siê zaanga¿owa³a¶ i ¿e ciê¿ko by³oby Ci to zakoñczyæ. Od k³ótni o takie pierdo³y i zazdro¶ci do agresji i przemocy psychicznej i fizycznej jest jednak niedaleka droga, we¼ to pod uwagê.
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony okazuje siê byæ w³adczym zazdro¶nikiem, ale z drugiej... mo¿e po prostu uwa¿a Twoje hobby za zbyt"odwa¿ne", a w g³owie nakre¶li³ sobie obraz skromnej po³ówki i te komentarze godz± w jego idealne wyobra¿enia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uwa¿am, ¿e szczera rozmowa z nim za³atwi ca³± sytuacjê, bo nie mogê tak ci±gle siê z nim k³óciæ o t± pierdo³ê, ponadto stres ¼le dzia³a na moj± chorobê. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Liczê na to! I dziêkujê ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Pani Mizantrop
|
Nie zapominaj, ¿e tamten by³ w zwi±zku z t± biedn± dziewczyn± ju¿ d³ugo, chyba 3 lata, u Was to dopiero kie³kuje i nie wiadomo, co bêdzie za kolejne 5 miesiêcy, czy rok.
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 549
|
Znale¼æ sobie jakie¶ sensowne i porz±dne hobby, typu sport wyczynowy, nauka 3 jêzyków obcych, czytanie du¿ej ilo¶ci ksi±¿ek, a nie jakie¶ g³upie robienie sobie fotek. Ty bêdziesz m±drzejsza, a facet siê uspokoi.
Edit: Ty naprawdê przychodzisz ze szko³y do domu, wl±czasz samozwyzwalacz i robisz miny i siê wyginasz do samowyzwalacza, po czym wrzucasz to na fejsia? I to nazywasz pasj±? Pewnych rzeczy nigdy nie pokumam.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2013-02-08 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
wañka wstañka
Wiadomo¶ci: 12 467
|
Cytat:
![]() Zw³aszcza, ze jak ch³opak bêdzie robi³ ciagle problemy to bêdzie wiadomo co to za typ.
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eee, nie? po pierwsze bêdê robi³a to co mi siê podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 165
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.