implanty silikonowe - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-09, 09:13   #31
eko
Przyczajenie

Dot.: implanty silikonowe

doktorze,mam pytanie,
jestem pół roku po operacji powiększenia piersi,metodą pod mięsień,implanty 315 anatomiczne,jedna pierś jest od dawna bez zarzutu,natomiast druga jest ciagle odrętwiała,implant mnie lekko uwiera,jego brzeg jest wyczuwalny i nad piersią,i pod nią,przy pochylaniu mam wrażenie,że on się nie ''trzyma''bo opada razem z piersią i wtedy czuje rozpieranie i uwieranie.Nie jest to ból,ale dyskomfort.To samo odczuwam przy leżeniu na boku,na tym z tą piersią,muszę dobrą chwilę się''układać''.Mój lekarz gdy byłam na kontroli po 3 miesiącach,powiedział,że to się ułoży...
Kiedy jest ten magiczny czas,że już nic więcej się nie ułoży?I co pan o tym myśli?Z góry dziękuję za odpowiedz.
eko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-13, 09:16   #32
eko
Przyczajenie

podbijam pytanie
eko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 07:25   #33
honey53
Przyczajenie

cześć eko mam wielką proźbę mozła bys mi powidziec gdzie robiłas sobie operacje i podzielic się opnia na temam tego miejsca tez zamiezam poddac sie zabiegowi i zbieram informacje

ps.Jeżeli któraś z was miła by cheć podzielić sie ze mną swoimi odczuciami po operacij będę wdzięczna
Pozdrawiam was wszystkie
honey53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 13:39   #34
emma1
Przyczajenie

Hej Honey, Zajrzyj na : http://www.beautywpolsce.com/forum/. Znajdziesz tam wiele ciekawych wątków

Pozdrawiam
emma1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 14:20   #35
honey53
Przyczajenie

Cześć emmo wiekie dzieki za link do stronki naprawdede naprawde swietna
pozdrawim
honey53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 14:27   #36
emma1
Przyczajenie

proszę!!! pozdrawiam
emma1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 17:21   #37
kasia214
Raczkowanie

GG do kasia214

Ile w Polsce kosztuje powiekszenie piersi?
kasia214 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-11, 16:32   #38
marta.p
Przyczajenie

Exclamation Dot.: implanty silikonowe

Ja jestem juz w desperacji. Widzialam wiele operacji powiekszenia biustu i zadna nie jest w stanie mnie zniechecic!!!
Chcę powiekszyc sobie biust najmniejszymi dostępnymi implantami.
Mam kilka pytan ale kazda z nas je ma zwlaszcza przed operacja.
Mój mąż jest przeciwny ale wie jak mi zalezy i powiedzial ze moze za jakis czas.
Tu nie chodzi o pieniadze bo dysponuję taka gotówką. Chcę poszukac najlepszej kliniki.
marta.p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 16:34   #39
marta.p
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia214
Ile w Polsce kosztuje powiekszenie piersi?
w Polsce powiększenie piersi kosztuje ok 6000 zł + cena implantów od 2300-8700zł
marta.p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-01, 18:24   #40
vichy
Raczkowanie

Witam.Ja 3 lata temu powiekszylam piersi.Wszystko odbylo sie na wariackich papierach....Doslownie.Cz esc zalatwilam telefonicznie,potem szybkie badania w klinice i zabieg.Nie bede wymieniac nazwiska pani,ktora zabieg robila,ale potraktowano mnie podle.Efekt jest super,nie powiem.Ale przygotowania do zabiegu,opieka po i moment placenia byly straszne!!!!Potraktowano mnie jak kolejny kawal miesa do przerobki.O implantach nie wiem prawie nic,zadnej gwarancji.Mam tylko dwie naklejki...prawa,lewa i nazwa firmy produkujacej implant...Jesli chodzi o cene,to pani doktor wyssala sobie ja z palca....W ostatniej chwili nagle cena okazala sie wyzsza niz planowalismy.A ja juz bylam cala wymalowana pisakami,w ubranku operacyjnym...wlasciwie nie widzialam odwrotu.Psychicznie bylam juz wykonczona.Ale udalo sie,swoje wycierpialam.Teraz tylko czekac na moment ewentualnej wymiany....brrrrrrr.Cieka we co powie pani doktor jak znow sie u niej pojawie...???
Pozdrawiam
vichy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 08:55   #41
Megan75
Przyczajenie

Ja jestem 1,5 roku po operacji piersi i niby moje implanty maja dożywoynią gwarancje sa firmy McGhan nawet widziałam tą gwarancje pytałam o to lekarza wiec powiedział ze nie ma potrzeby ich wymiany nawet po 15 latach ,czesto sa wymieniane przez kobiety z innych powodów np że skóra wiotczeje po 15 latach i wtedy jak sie wyjmie implant i włozy wiekszy to jakby lifting dekoltu zrobic bo skóra sie napina i wygładza,ale sama niewiem jak to bedzie u mnie moze dla swietego spokoju wymienie za kilka lat
Megan75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-16, 14:22   #42
ASSHANTI
Przyczajenie

GG do ASSHANTI

kurde...powiedzcie mi co mam zrobic?? moich piersi wogóle nie ma!! jestem kompletna decha u grani załamania...poradzcie mi...prosze.
ASSHANTI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 08:57   #43
Hanna Mak
Przyczajenie

Dokładnie tak naprawde implanty mają dożywotnią gwarancję, ja też mam od jakiegoś czasu implanty anatomiczne PIP i one tez maja gwarancję, więc super. Aczkolwiek słyszałam że powinno się je chociażby dla bezpieczeństaw co 10 - 15 lat wymieniać ???? Czy to prawda?
Hanna Mak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 09:03   #44
Hanna Mak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ASSHANTI Pokaż wiadomość
kurde...powiedzcie mi co mam zrobic?? moich piersi wogóle nie ma!! jestem kompletna decha u grani załamania...poradzcie mi...prosze.

Najlepiej idź na konsultacje do kliniki która wybierzesz (napisz z jakiego jesteś maista to Ci podpowiemy jeżeli bedziemy z tego samego) napewno rozmowa z chirurgiem, profesionalista pomoze Ci w wyborze.
Mi bardzo pomogło też to że zobaczyłam efekt końcowy na własne oczy u kolezanki, odrazu po tym zaczęłam działać w kierunku operacji. Teraz jestem posiadaczką pięknego i seksownego biustu i jestem zadowolona. Powiększyłam o jeden rozmiar i jak miałabym Ci doradzać to najlepiej anatomiczne, raczej nie okragłe bo one sa mało naturalne, ja mam anatomiczne, teksturowane firmy PIP i mają fajny naturalny kształt (to opinia mojego faceta - więc profesionalna )
Buziaki i Powodzonka
Stary 2008-07-31, 09:05   #45
Hanna Mak
Przyczajenie

http://www.drmed.pl/005DrMed.Galeria.aPiersi.htm

i jeszce taki mały link który znalazłam w necie, na pierwszym zdjeciu jest właśnie dziewczyna która kompletnie nie ma biustu i jest równiez efkt po operacji, dla mnie bomba
Stary 2008-07-31, 09:42   #46
pink32
Przyczajenie

Haniu, witaj w klubie a również mam implanty silikonowe PIP i równie zadowolonego Faceta
Obydwoje jesteśmy zadowoleni, bo są świetne, nie to co kiedyś...
a link do strony który podałaś jest niezły (zobaczcie sobie operacje brzucha, operacja powiększenia piersi to pikuś)

Jak któraś z Was jeszcze się waha a jest z Warszawy to mogę doradzić co do lekarza i td.
Pytajcie
Buziaki Dziewczynki
pink32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 12:59   #47
blondbimbo
Przyczajenie

mam kolezanke duzo starsza..ona ma silikony 30 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! i sa super, ale biust urosl,dzieci sie urodzily i nadal biust jest piekny
blondbimbo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 11:26   #48
ania1919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vichy Pokaż wiadomość
Witam.Ja 3 lata temu powiekszylam piersi.Wszystko odbylo sie na wariackich papierach....Doslownie.Cz esc zalatwilam telefonicznie,potem szybkie badania w klinice i zabieg.Nie bede wymieniac nazwiska pani,ktora zabieg robila,ale potraktowano mnie podle.Efekt jest super,nie powiem.Ale przygotowania do zabiegu,opieka po i moment placenia byly straszne!!!!Potraktowano mnie jak kolejny kawal miesa do przerobki.O implantach nie wiem prawie nic,zadnej gwarancji.Mam tylko dwie naklejki...prawa,lewa i nazwa firmy produkujacej implant...Jesli chodzi o cene,to pani doktor wyssala sobie ja z palca....W ostatniej chwili nagle cena okazala sie wyzsza niz planowalismy.A ja juz bylam cala wymalowana pisakami,w ubranku operacyjnym...wlasciwie nie widzialam odwrotu.Psychicznie bylam juz wykonczona.Ale udalo sie,swoje wycierpialam.Teraz tylko czekac na moment ewentualnej wymiany....brrrrrrr.Cieka we co powie pani doktor jak znow sie u niej pojawie...???
Pozdrawiam
Witam,mam pytanko czy inplanty silikonowe trzeba wymieniac jesli tak to co jaki czas nalezy to robic?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pink32 Pokaż wiadomość

Haniu, witaj w klubie a również mam implanty silikonowe PIP i równie zadowolonego Faceta
Obydwoje jesteśmy zadowoleni, bo są świetne, nie to co kiedyś...
a link do strony który podałaś jest niezły (zobaczcie sobie operacje brzucha, operacja powiększenia piersi to pikuś)

Jak któraś z Was jeszcze się waha a jest z Warszawy to mogę doradzić co do lekarza i td.
Pytajcie
Buziaki Dziewczynki
Ja tez zamierzam zrobic sobie operacje co do lekarza to jeszcze nie wiem ktory i wogole jaki jest dobry operacje mam zamiar przeprowadzic w Poznaniu lub w Szczecinie w Poznaniu poradzili mi zebym udala sie do dokrora Skupina lub Gromadzinskiego nie wiem sama moze znasz kogos godnego polecenia?
ania1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 08:26   #49
schilka
Przyczajenie

Witam drogie Panie

Jestem studentką 3 roku kosmetologii i pisze pracę dyplomową- badawczą o psychologicznych aspektach, motywacjach chirurgii plastycznej i medycyny estetycznej.
Ponieważ trudno jest znaleźć 200 osób w klinice i kilku gabinetach w ciągu 2 tygodni, dlatego zwracam sie z GORĄCĄ PROŚBĄ o pomoc właśnie tu.
Napewno liczyłabym na szczere odpowiedzi aby badanie ankietowe było jak najbardziej wiarygodne. proszę o kontakt gg: 1260187 e-mail: schilus@poczta.onet.pl . (W pracy pomaga mi klinika dr Sankowskiego, ale niestety nie są w stanie zapewnić mi takiej liczby osób w tak krótkim czasie, a wiadomo kontaktu bezpośredniego do osób po zabiegach dać mi nie mogą)

DO ANKIETY ZAPRASZAM PANIE PO OPERACJACH PLASTYCZNYCH, (KOREKCJACH, MODYFIKACJACH itd) ORAZ PANIE PO ZABIEGACH MEDYCYNY ESTETYCZNEJ (MEZOTERAPIA, LASER, FLP, ILP)

DZIĘKUJE!!!
schilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 19:37   #50
bambi123
Przyczajenie

podtrzymuje pytanie i kieruje do Pana Doktora
CO ILE LAT TRZEBA WYMIENIAC IMPLANTY SILIKONNOWE?
zakladajac ze nic sie z nimi niedzieje , torebka sie nieobkurcza itd...po prostu wszytko jest super z piersiami i mija po prostu sobie 10 lat.
a jesli trzeba dokonac takiej wymiany tylko dlatego ze implant sie zestarzal to dlaczego nie zostalam o tym poinformowana na konsultacji i przed operacja????ze decydujac sie na powiekszenie piersi bede musiala w zyciu przebyc ta operacje jeszcze kilka razy

dodam ze jestem zadowolona z moich piersi ale fakt przebycia tego koszmaru po operacji jeszcze kilka razy w zyciu mnie po prostu przeraza

bardzo prosze o odp
serdecznie pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

zapomnialam dodac ze mam implaty firmy mentor, pod miesien
bambi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 21:09   #51
bambi123
Przyczajenie

no i brak niestey odp ze strony pana doktora a szkoda
Stary 2010-10-19, 09:18   #52
malablondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi123 Pokaż wiadomość
podtrzymuje pytanie i kieruje do Pana Doktora
CO ILE LAT TRZEBA WYMIENIAC IMPLANTY SILIKONNOWE?
zakladajac ze nic sie z nimi niedzieje , torebka sie nieobkurcza itd...po prostu wszytko jest super z piersiami i mija po prostu sobie 10 lat.
a jesli trzeba dokonac takiej wymiany tylko dlatego ze implant sie zestarzal to dlaczego nie zostalam o tym poinformowana na konsultacji i przed operacja????ze decydujac sie na powiekszenie piersi bede musiala w zyciu przebyc ta operacje jeszcze kilka razy

dodam ze jestem zadowolona z moich piersi ale fakt przebycia tego koszmaru po operacji jeszcze kilka razy w zyciu mnie po prostu przeraza

bardzo prosze o odp
serdecznie pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

zapomnialam dodac ze mam implaty firmy mentor, pod miesien

Podobno można nosić dłużej niż 10 lat,ale nie wiem czy to do końca prawda.Mam wkładki takie jak Twoje,noszę je już 8 lat,za dwa wypadałoby wymienić.Myślę że na początku przyszłego roku zdecyduję się na ponowną operację i rozmiar większy z wkładkami anatomicznymi zamiast okrągłych.Tak wygląda naturalniej.W moim przypadku po prostu nie do końca byłam zadowolona z rozmiaru,dlatego chęć zmiany.
Znajoma miała 2-gą operację i mówiła że jest to mniej bolesne,podczas pierwszego zabiegu przeprowadzane są wszystkie cięcia wewnętrzne,i "przypalanie",jak to nazwał lekarz.

Edytowane przez malablondi
Czas edycji: 2010-10-20 o 22:00
malablondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:27   #53
kejtigda
Wtajemniczenie

W dzisiejszych czasach implantów NIE TRZEBA wymieniać, robi się to albo w razie wypadku, albo ze względów estetycznych bo np chcemy większe, skóra jest mniej jędrna, są brzydsze po karmieniu itp.
Stary 2010-10-26, 20:14   #54
bambi123
Przyczajenie

czesc dziewczyny
no i wlasnie dlatego skierowalam do pana doktora pytanie poniewaz czytam te wszystkie fora i niestety zdania sa podzielone jedna polowa twierdzi ze nietrzeba wymienaic a druga ze trzeba niewiem na jakim forum to bylo musze przeleciec stare wpisy i wypowiedzi bo tam wlasnie jakis doktor sie wypowiadal ze trzeba wymienic ale nazwiska niepamietam niesety -postaram sie odnalesc i zacytowac.
z drugiej jednak strony przed operacja ani na konsultacji moj lekarz niewspominiaal ani slowem o wymienie jedynie tylko w sytuacji jak wyrzej zostala opisana ze wzgledow estetycznych itd...ale nic nie bylo wspomiane o wymianie ze wzgledu starosci implantu-dlatego juz od tego wszytkiego mam metlik w glowie, no mam nadzieje ze pan doktor zawita tu niedlugo i rozwiej nasze watpliwosci.
moze jestescie w pposiadaniu przypadkiem maila do dr skupina bo ja na ten adres co jest niby jego oficjalny nic niechcepojsc, poczta zwraca mi moj list ze taki adres nieistnieje ze jakis blad
fakt przebycia ponownej operacji mnie przeraza no i ta cena a wiadomo ze co 10 lat to juz duzo drozej bedzie, a czas leci jak z bata dopiero co sie operowalam a tu juz za 3 lata bedzie 10 lat-nawet juz dokladnie niepamietam w ktorym roku to bylo hehe skleroza z wiekiem sie zrobila,ale jakos tak bedzie.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

do malablondi
tak sobie pomyslalam ze jedziemy na jednym wozku hhehe operowalysmy sie w tych samym czasie wiec chcialabym z toba porozmawiac odnosnie piersi wiadomo porownac wiedze doswiadczenia i takie tam ....ja u siebie zauwazylam kilka zmian odnosnie moich piersi i ciekawa jestem czy u innych tez tak jest fajnie by bylo pogadac ale juz na prywatnie
serdecznie pozdrawiam

i w ogole piszcie jak dowiecie sie cos ciekawego
o ja np trafilam na najnowsza metode powiekszania piersi nie wiem na ile jest ona nawa ale za moich czasow operacji w polsce o tym nieslyszalam, powiekszaja piersi wstrzykujac kwas hialuronowy- jest naturalny bo wystepuje w ludzkiej skorze. wyobrazcie sobie piekne persi bez ciecia ran szwow i twardych implantow itd...-dla mnie rewelacjia szkoda tylko ze po2 latach ten plyn zanika bo organizm po prostu go wchlania ale jak kogos stac robic sobie co 2 lata to super.
http://www.hair-clinic.poznan.pl/?ac...sub=534#czytaj
ciekawa jestem czy mozna cofnac efekt operacji powiekszenia piersi poprzez implant i powiekszyc je ponownie za pomoca tych wlasnie zastrzykow. chodzi mi o to ze ja mam implant pod miesien czyli miesnie klatki piersiowej sa w jakis tam spsob oderwane i tam jest implant ciekawe czy mozna je ulozyc jakos przyszyc no niewiem tam gdzie byly poprzednio tak zeby sie zrosly i zeby to niebylo wyczuwalne itd...wiadomo ciecia pod piersiami-blizny zostano do konca zycia ale sama piers w dotyku jak byla przed operacja, ciekawe czy ktos podjal sie juz takiego zadania???usunac implanty i zastosowac kwas
Stary 2011-04-29, 17:40   #55
malablondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi123 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
no i wlasnie dlatego skierowalam do pana doktora pytanie poniewaz czytam te wszystkie fora i niestety zdania sa podzielone jedna polowa twierdzi ze nietrzeba wymienaic a druga ze trzeba niewiem na jakim forum to bylo musze przeleciec stare wpisy i wypowiedzi bo tam wlasnie jakis doktor sie wypowiadal ze trzeba wymienic ale nazwiska niepamietam niesety -postaram sie odnalesc i zacytowac.
z drugiej jednak strony przed operacja ani na konsultacji moj lekarz niewspominiaal ani slowem o wymienie jedynie tylko w sytuacji jak wyrzej zostala opisana ze wzgledow estetycznych itd...ale nic nie bylo wspomiane o wymianie ze wzgledu starosci implantu-dlatego juz od tego wszytkiego mam metlik w glowie, no mam nadzieje ze pan doktor zawita tu niedlugo i rozwiej nasze watpliwosci.
moze jestescie w pposiadaniu przypadkiem maila do dr skupina bo ja na ten adres co jest niby jego oficjalny nic niechcepojsc, poczta zwraca mi moj list ze taki adres nieistnieje ze jakis blad
fakt przebycia ponownej operacji mnie przeraza no i ta cena a wiadomo ze co 10 lat to juz duzo drozej bedzie, a czas leci jak z bata dopiero co sie operowalam a tu juz za 3 lata bedzie 10 lat-nawet juz dokladnie niepamietam w ktorym roku to bylo hehe skleroza z wiekiem sie zrobila,ale jakos tak bedzie.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

do malablondi
tak sobie pomyslalam ze jedziemy na jednym wozku hhehe operowalysmy sie w tych samym czasie wiec chcialabym z toba porozmawiac odnosnie piersi wiadomo porownac wiedze doswiadczenia i takie tam ....ja u siebie zauwazylam kilka zmian odnosnie moich piersi i ciekawa jestem czy u innych tez tak jest fajnie by bylo pogadac ale juz na prywatnie
serdecznie pozdrawiam

i w ogole piszcie jak dowiecie sie cos ciekawego
o ja np trafilam na najnowsza metode powiekszania piersi nie wiem na ile jest ona nawa ale za moich czasow operacji w polsce o tym nieslyszalam, powiekszaja piersi wstrzykujac kwas hialuronowy- jest naturalny bo wystepuje w ludzkiej skorze. wyobrazcie sobie piekne persi bez ciecia ran szwow i twardych implantow itd...-dla mnie rewelacjia szkoda tylko ze po2 latach ten plyn zanika bo organizm po prostu go wchlania ale jak kogos stac robic sobie co 2 lata to super.
http://www.hair-clinic.poznan.pl/?ac...sub=534#czytaj
ciekawa jestem czy mozna cofnac efekt operacji powiekszenia piersi poprzez implant i powiekszyc je ponownie za pomoca tych wlasnie zastrzykow. chodzi mi o to ze ja mam implant pod miesien czyli miesnie klatki piersiowej sa w jakis tam spsob oderwane i tam jest implant ciekawe czy mozna je ulozyc jakos przyszyc no niewiem tam gdzie byly poprzednio tak zeby sie zrosly i zeby to niebylo wyczuwalne itd...wiadomo ciecia pod piersiami-blizny zostano do konca zycia ale sama piers w dotyku jak byla przed operacja, ciekawe czy ktos podjal sie juz takiego zadania???usunac implanty i zastosowac kwas

Jestem już prawie dwa tygodnie po wymianie implantów na większe.Wygląda na to iż wymiana wkładek po dłuższym czasie jest faktem.
Lekarz,który mnie operował,powiedział,że dobrze,że je wymieniłam bo nie były w najlepszym stanie,poza tym jakośc implantów jest zdecydowanie lepsza(mam Eurosilicony).
Dodam,iż upłynęło już prawie osiem lat od pierwszego zabiegu.
Tak czy inaczej nareszcie mam takie piersi jakich chciałam,duże i ładne

18.04.2011 Dr Niemkiewicz 375 i 400 HP

Edytowane przez malablondi
Czas edycji: 2011-04-29 o 17:54
malablondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości