![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Witam się i ja
![]() Maleństwo moje grzeczne, miejmy nadzieję, że nieprzespane nocki mamy za sobą, bo od jakiegoś czasu duuużooo lepiej śpi. Miałam dzisiaj dzień sprzątania, pokupowałam wszystkie możliwe środki czystości i jak perfekcyjna pani domu szorowałam każdy zakątek mieszkania włączając oczywiście test białej rękawiczki :P Wszystko lśni, a ja odpoczywam, jutro obiad u teściów....... Tż dzisiaj szkolił szkraba z tym "papa" i aż się wzruszyłam, jak siedziała bidula w łóżeczku i waliła rączką o szczebelki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bólu głowy współczuję Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() No to 18 marca będziemy się łączyć w bólu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- biedulka ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
aaaa dzisiaj ostatecznie poszło o to, że próbuje zbyt wiele obowiązków na mnie zrzucić. Bo on przecież "wielce zmęczony pracą". Tiaaaa, a ja to siedzę w domu, nic nie robię, odpoczywam i pachnę...
No i jeszcze kilka rzeczy by się znalazło
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojej ![]() dzięki dziewczyny ![]() Jeszcze tylko spotkanie z laktatorem ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja mojego też ścignęłam dzisiaj, żeby nie było zbyt kolorowo. Od poniedziałku zaczyna gotować obiady. Fajnie jest zjeść ciepły dobry obiad po pracy, tylko, że ja też chodzę do pracy i jakoś obiad na mnie NIGDY nie czeka. Więc się zbuntowałam i czekam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Hej. U nas nie za ciekawie. Fabi kaszle i nie wiem czy to choroba czy wina jest zbyt duża ilość śliny... Przez to nie śpi, bo co usnie to go kaszel budzi...
Mieliśmy też akcje reanimacje, Mały się zachłysnal i zaczął robić się siny... Masakra... No i miał dziś dzień mamusi. Tylko u mnie chciał być, jak tz goabrał to było mama mama, a jak go brałam to aż mnie całował z radości ![]() I jadł dziś jogurt. Tz jadł i mały tak się darł, że mu trochę daliśmy... A teraz czas spać. Bo padam... |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Sol - współczuję. ![]() U nas po południu była prawie cała krawędź, a teraz nie pozwala tego obejrzeć. Przy masowaniu wyczuwam całość. Mała przez większość dnia marudzi i czasami łapie się za uszy - mam nadzieję, że to ma związek z ząbkowaniem, a nie chorobą. Oczywiście nie śpi. O północy woli marudzić i gadać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-16 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |||
Wtajemniczenie
|
No to pozamiatane. Mały się obudził 40 minut temu z takim rykiem jak nigdy. Nie moglam go uspokoić. I do tego mial tyle ropy w oczach, że prawie ich nie mógł otworzyć bo mu się rzęsy posklejały. Musiałam to umyć co wywołało dodatkową falę histerii.
Zjadł jakieś 30-40 ml mleka i absolutnie nie chce więcej. Pluje dalej niż widzi. Ale herbatkę pije chętnie. Teraz mąż próbuje go uśpić ale coś mi mówi, że to łatwe nie będzie. Dziewczyny, to co młode robi nocą to jak z opisu kolejnego skoku. Do tego nałożył się katar i zęby. Padam Cytat:
Cytat:
Cytat:
I trzymam ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Przed chwilą zasnął. Ja wypiję herbatę, umyję zęby i też lulu. A tak w ogóle to moje maleństwo kończy dziś 6 miesięcy ![]() ![]() Allebazi, najlepszego dla Wojtusia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny
chybammamy problem ![]() Mała zasnla kolo 21 pospala godzine po czym obudzila sie ze straszny płaczem, płakała dlugo Nie moglam jej uspokoic nie chciala na rekach nie chciala lezec nie chciala smoka nic. darła sie jak niewiem. Goraczki nie miala tzn niemialam jak zmierzyc ale nie byla wcale ciepla nawet nie wygladala zeby miala a mierzylam jej jakos o 20.30 to nie miala. Dałam jej syropek ibum po jakims czasie sie uspokoiła. Dałam jej tez mleka troszke zjadla ale chlodne musialo byc i odlozylam do lozka i sie polozylam juz byla taka normlaniejsza. I nagle zaczela postekiwac dostala drgawek ![]() ![]() martwie sie bo cala noc nie spalam balam sie ze te drgawki bedzie miala a ona spala dziwnie spokojnie jak nie te dziecko(ostatnio spokojnie nie sypia) na jedzenie nie obudzila sie wiec jej dalam na spiocha o 7 a ona jedzac miala takie 2 jakby drgawki i jak wydoiła 210 ml to wziela ja na rece do odbicia a ona spała i nadal spi! ![]() nie wiem co myslec. Wasze dzieci tez takie drgawki czasem maja bo ja wczesniej nie zaobserwowałam... łeb mi peka całą noc niemoglam glowy ulozc tak mnie bolała ![]() "spokojnie leżące ciało(nie całe) szarpane jest nagle jakimś wstrząsem, który np. "potrafi" przesunąć rękę. wygląda to tak jakby napięty system nerwowy "puszczał i rozluźniał" takie okreslenie w necie znalazłam i zgadza sie wiec nie wiem czy to drgawki?
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-02-17 o 07:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- sto lat dla Kubusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Ale koszmarna noc. Było kilka pobudek ale dwie szczególnie dały się we znaki. Pierwsza to w okolicach północy ale jeszcze nie spałam więc jakoś dałam radę. Później kilka razy się przebudzał ale wystarczyło podać smoczka i zasypiał. No i finał był o 4.20 ![]() A jakby tego było mało to boli mnie każda część ciała z osobna i wszystkie razem. To taki ból na przeziębienie. Do tego gardło mnie też boli jak cholera. Kurde, starzeję się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
witam się po SPOKOJNEJ nocy
![]() ![]() Cytat:
![]() Kubuś ![]() ![]() Allebazi najlepszego dla Wojtusia ![]() Sol współczuje ![]() Prince nie mam pojęcie, nie spotkałam się z czymś takim najlepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem Mamcia Ty może też się skonsultuj z lekarzem, coś Małej ewidentnie jest ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-17 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 2 godziny jedziemy do rodziców na obiad , mała śpi , a ja się relaksuję przy wizażu ![]() Nadia nie pije już mleka w nocy od kilku dni ...jak marudzi herbatkę (jak podawałam mleko wypijała ok 100ml teraz dostaje herbatę i jest ok ) moje dziecko nie lubi kaszek zje kilka łyżeczek i zmyka buzię , abym jej nie włożyła przypadkiem łyżeczki z kaszkę, ech .Namiętnie też gaworzy mama baba i do tego potrafi głośno krzyknąć , a mi uszy pękają ![]() Ciastek nie wiem co Ci doradzić bo nie miałam takiej sytuacji , ale tak jak victoria pisze obserwuj jak taki stan będzie się utrzymywał i mała będzie otępiała to jedź do lekarza i koniecznie zmierz jej temperaturę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Hej. TŻ na spacerze z Fabisiem, a ja mam chwilkę dla siebie (i kompa
![]() Aga widziałam komentarz. Miseczka jest u nas w obrocie... Aktualnie sprawdzam przyssawkę, ale ona nijak nie trzyma się blatu i miseczka lata ![]() W ogóle MAM od marca zmienia ceny asortymentu. Dostałam nowy cennik... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Marysi, Kubusia, Wojtusia i Majki ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- I zapomniałam się pochwalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dzisiaj pierwsza pobudka po 7, ale Luśkę nakarmiłam, położyłam z nami i pospaliśmy do 9.30 ![]() Już drugą noc z rzędu Luśka budzi się na mleczko tylko po 22 i potem śpi już do rana. Mam nadzieję, że jej tak zostanie ![]() Cytat:
![]() ja bym obstawiała zęby ![]() Cytat:
Ciastuś ja Ci nic nie poradzę. Porozmawiaj o tym z pediatrą, a najlepiej by było, jakbyś dostała skierowanie do neurologa. Może to nic poważnego, ale lepiej sprawdzić ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
I jak ceny, wyższe będą? i super, że możesz nabiał jeść ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niektóre wyższe, a niektóre niższe. Przykładowo miseczka z przyssawką będzie kosztować 27,77 zł, zestaw szczoteczek Learn To Brush 33,53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Killer ma tylko 4 rundy, więc chyba zobiłaś turbo ![]() ![]() Cytat:
![]() Może głupie pytanie ale co znaczy "skuczeć"? nie spotkałam się z takim określeniem ![]() Cytat:
![]() U nas niestety tak nie jest,po kłótni zamyka się w sobie i jest jeszcze gorzej. Cytat:
![]() Czyli mówi mama już świadomie ![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję... I wszystkiego najlepszego dla małego marudy ![]() Dla Wojtusia również wszystkiego naj naj ![]() Prince- nie mam pojęcia co to było, u nas nigdy nie było drgawek, może w poniedziałek idź z nią do lekarza ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
zobacze czy to sie powtorzy
![]()
#51 |
Zadomowienie
|
Mamy zęba lewą dolną jedynkę. Odkrytą przypadkiem. mała dziś mi przygryzła paca i lekko poczułam coś twardego ja zaglądam jej do buźki a tam niespodzianka ząbek. ciekawe od kiedy go ma. nie chwaliła się. a ja ostatnio nie zaglądałam jej do buźki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() strasznie współczuję, my mieliśmy takie nocki na początku przez 3 miesiące, zresztą dni też Co do gardła u mnie to samo teraz mam mega katar zaraziłyśmy się pewno od naszych pociech Cytat:
dziękujemy ![]() Tort postawimy później bo jedziemy na obiad do prababci Wojtusia. Z okazji pół roczku oczywiście ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Witam sie niedzielnie
![]() Wczoraj mieliśmy gości i do 3 w nocy graliśmy w tabu, śmiechu było co nie miara ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow ![]() Sol współczuje przeżyć ![]() Ciastek nigdy sie z czymś takim nie spotkałam. Może porozmawiaj z lekarzem? Wiktoria mam nadzieje ze K już lepiej sie czuje* ![]() Zdrowka dla wszystkich chorych mam i dzieciaczkow ![]()
#54 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
u nas nocka znośnie, mała budziła się parę razy, ale jak tylko do niej poszłam to momentalnie zasypiała. Ogólnie spałyśmy do 8:30. Zauważyłam dziś, że Gosia próbuje sama siadać, podciąga się do pozycji półsiedzącej i opada z sił - albo do tyłu, albo przekręca się na bok a potem na brzuszek. Jednak jak ma się czego chwycić to siada bez problemu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Kubusia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja też krzyczy, mąż ją nagrał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- zaraz sie normalnie poz**** tak mnie łeb boli ![]() ![]()
#57 |
Zadomowienie
|
Działa Wam allegro?
Bo u mnie przestało działać zmianie szaty graficznej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: już działa ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-17 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.