|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znaczenie imion
Cytat:
U chłopaków królował Mateusz..Kiedyś mówiłam TŻtowi, że nienawidzę tego imienia i mnie odrzuca na sam jego dźwięk. Potem zapytałam jakie miał na bierzmowaniu. Zgadnijcie dlaczego nie chciał odpowiedzieć Do mnie opis idealnie pasuje
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo podoba mi się imię Łucja, stanowczo bardziej niż Lucy
Moje imię oznacza "słynąca z waleczności", coś takiego - i chciałabym, żeby to była prawda
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
w znaczenie imienia wierzę, i uważam, że jeśli chce się dziecku nadać jakieś imię powinno się chociaż troszkę poczytać na ten temat. Nie tylko samo znaczenie, ale również dopasowanie do znaku zodiaku.
Moja córa nosi takowe imię, ponieważ podoba mi się jego energia, znam kilka fajnych babeczek, które zostały obdarzone tym imieniem. W związku z moimi spostrzeżeniami dałam mojej córci tak też na imię. Jazda zaczęła się, gdy moja córa zaczęła mówić, i kazała się nazywać różnymi imionami, byleby nie Ania. Zaczęłam szukać, i dokopałam się do jednego ze źródeł, które mówi, że imię to nie pasuje do pani baran, ponieważ owa osoba nie będzie lubiła tego imienia. Kłóci się energia samego imienia Anna, z energią temperamentnego barana. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wychodzi na to że Twój mąż ma imię po zającu.
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja wierzę w znaczenie imion, zarówno moje jak mojego TŻ (skrajnie róże:P), rodziców i brata sprawdziło się od A do Z, znajomi również mają wiele wspólnego z opisem swoich imion. Nawet wiem już jak będzie miał na imię mój syn, mam nadzieję, że u niego znaczenie również się sprawdzi
Edytowane przez Melkorka Czas edycji: 2013-02-18 o 23:51 |
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Moje znaczy (w sensie pochodzenia) "Bóg mą przysięgą"
A czemu akurat takie, to nie mam pojęcia, bo ani ja ani moja rodzina zbytnio religijna nie jest ![]() Chyba z kaprysu po prostu je dostałam ![]() Z punktu astrologii bardziej jest mi bliższy opis imienia niżby to wynikało z etymologii, więc może coś w tym jest? (nie znam nikogo w moim otoczeniu o tym imieniu, więc ciężko mi porównać zbieżność charakterów) Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2013-02-19 o 01:54 |
|
|
|
|
#37 |
|
Miss Pudernica
|
Pomijając fakt, że miałam być Piotrusiem
to cieszę się, że imię wybrał mi dziadek, bo rodzinne typy to Urszulka (tata do tej pory żałuję, że nie udało mu się przeforsowaćMuszę powiedzieć, że opis mojego imienia do mnie pasuje. Nie wierzę w jakieś specjalne przeznaczenie, ale zauważyłam że niektóre osoby o tych samych imionach mają podobne cechy - miałam 3 koleżanki Sylwie i z żadną nie mogłam się dogadać, mimo początkowej wielkiej zażyłości. Niestety mój pogląd trochę obalił TŻ, bo uważałam że Adam to zwykle nieporadny chłopiec, chociaż jak czasami na niego patrzę... Znajomi śmieją się, że mimo wszystkich przeciwności jesteśmy sobie przeznaczeni, a ja wodzę go na pokuszenie jak moja biblijna imienniczka
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
moje imie wzielo sie z piosenki do ktorej rodzice tanczyli na swoim weselu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

U chłopaków królował Mateusz..