|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ZaCzYnAmY OdChUdZaNiE- Ku PiĘkNeJ FiGuRzE
ja też musze zacząć sie mieżyć hym.. tylko muszę kupić centymetr!!! Idę do dentysty w piątek ale sie boje
od dziecka sie boje stomatologa ale muszę jakoś przetrfać ![]() ![]() ![]() dziś jest mój pierwszy dzień diety i zjadłam tak 10 dwie kromki razowca z wędliną i do tego zieloną herbatą, o 13 pierś z kurczaka z surówka, o 16 swarożek z kefirem i ze szczypiorkiem i o 19 jedna grahamkę z polędwicą co byście zmieniły?? czego mam unikać??
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Wiesz...masz trochę racji z tym tytułem...w dwóch innych wątkach się udzielam i raczej na 3 bym nie weszła, ale zobaczyłam jakieś dziwaczne wygibasy i myślę sobie...o kurcze...jakaś smarkula, pewnie 13 lat i odchudzać się chce...jeszcze w anoreksję wpadnie czy coś...muszę to zobaczyć! Wchodzę...a tu całkiem fajna i sympatyczna osóbka, wcale nie dużo młodsza ode mnie. Wcale nie chce się głodzić tylko zdrowo schudnąć. i wcale nie pisze cały czas pokemonami :P Otwarta na rady, pozytywnie nastawiona. A gdyby nie to pismo to nawet nie zwróciłabym uwagi na ten wątek .Myślę, że tak naprawdę nie musisz planować dokładnie menu na następny dzień czy co do godziny pilnować posiłków, ważne co Tobie pomaga . Ja raczej nie myślę co jutro będę jadła, ale jeśli chodzi o godziny to wręcz mam w telefonie przypomnienia poustawiane jeśli chodzi o godziny posiłków (też jem 5), bo dopóki "diety" nie zaczęłam jadłam 2 posiłki na zasadzie: kiedy jestem głodna i 5 było mi bardzo ciężko zmieścić w ciągu dnia zwłaszcza że o nich zapominałam.Ekspert ze mnie żaden, sama się "uczę", ale wydaje mi się że zaczynasz mądrze i trzymam za Ciebie kciuki ![]() Do tego kurczaczka i surówki nic więcej nie było? Hmm...i nie miało być 5 posiłków a nie 4?
When dream and day unite... Edytowane przez StalowyElfik Czas edycji: 2013-02-20 o 20:12 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Chciałabym się do was dołączyc. Mam 22 lata, 169 cm wzrostu i 60 kg wagi. Ogolnie rok temu szybko schudłam z 65 kg do 55 kg, ale niestety po powrocie w wakacje do starych nawyków sporo wróciło. Kiedy miałam wagę 56-55 kg czułam się najlepiej ze swoim ciałem i chciałabym do tego wrócic, więc 5 kg przede mną. Przede wszystkim mam postanowienie, by nie jeść potraw smażonych na tłuszczu, ziemniaków i chleba (i tak ich nie lubie za bardzo) oraz słodyczy, które niestety są moją zmorą i najtrudniej mi ich nie jeść. Rówinież ograniczyć alkohol. Mam aparat ortodontyczny, więc chciałabym też zaprzestać jedzenia wszelkich orzechów i bananów suszonych, gdyż tragicznie wpływają na moje zameczki Odpadają od twardych posiłków ![]() By the way- studiuję stomatologię ![]() Szukam ogólnie wsparcia w odchudzaniu i osob, z ktorymi bede mogla dzielic swoje wzloty i upadki. (mam nadzieje ze upadkow jak najmniej )Powodzonka! |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za miłe słowo co do mojego wymyslnego stylu pisania
![]() ![]() Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień to nie było pięć posiłków bo wstałam bardzo późno i musiałam szybko sie ogarnąc i lecieć do pracy, a ten kurczak był z surówką i szklanką kefiru, ponieważ do tej pory nie wiem czy jeść ziemniaki czy nie hm... ale mam nadzieje ze sprostam temu i bede wstawać troche wcześniej niz dziś i będę jadła te 5 posiłków. |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym jeszcze dodać coś od siebie.
Mój problem jest następujący. Jem i nie czuje, kiedy jestem najedzona. Przykladowo, moglabym zjesc pol jogurtu i tez by mi to wystarczylo (poczulabym np. po godzinie ze jestem najedzona), ale jem cały bo podczas jedzenia wydaje mi się ciągle, że jestem glodna. Nie wiem czy tez macie podobnie Wiem, ze to dziwne...Macie jakiś sposob na to zeby nie myslec o jedzeniu? ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ja jak nie jem chleba i ziemniaków to czuję się jakoś lżej
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
pawianus1234 - powiem ci że masz dobrze że nie lubisz ziemniaków bo ja je uwielbiam i dlatego nie wiem czy mogę je jeść czy nie???
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Lubie w postaci frytek
ale to juz podwojne złooo. spróbuj policzyc sobie jaka wartosc enetgetyczna maja twoje posilki mniej wiecej w ciagu dnia i wtedy bedziesz wiedziec, czy mozesz sobie pozwolic i na ile. jest taki fajny program: Moj komputerowy dietetyk, czy jakos tak mysle ze korzystanie z niego ulatwia komponowanie diety do sciagniecia z neta
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
http://szybkidownload.pl/download/38...-2.0.3.64.aspx
nie wiem czy to pelna wersja :/ wydaje mi sie ze tak |
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Witam mam 17 lat w tym roku moj wzrost to 171 cm a waga 70 moim marzeniem jest schudnac juz od tamtego roku próbowałam ale nie miałam motywacji biegalam plywałam cwiczylam (a6w) schudłam do 65 kg ale pozniej z czasem znowu przybrałam stwierdzilam ze jesli założę jakieś konto na forum moze w końcu ktos mnie zmotywuje . Chce zaczac chudnac od wczoraj powoli zaczelam sie odzwyczajac od białych bułeczek ze słodyczami nie mam problemu bardziej z tymi bułkami słodkimi ... drożdżówki itp . To jest straszne , nawet jesli nie jestem glodna a widze bułke potrafie zjesc nawet 3 : o !
bardzo prosze o jakies porady : > najbardziej chciałabym schudnać do 55 kg do wakacji ale czy to jest mozliwe ? |
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2013-02-20 o 20:53 |
||
|
|
|
|
#43 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też nie berdzo wiedziałam jak zacząć ale dziewczyny dały mi dobre rady i wskazówki przeczytaj soebie od początku nasz wątek a dowiesz sie ciekawych żeczy. ściągnij sobie dietetyka pomoże ci układać zdrowe posiłki http://szybkidownload.pl/download/38...-2.0.3.64.aspx a masz jakis plan na ćwiczenia?? Bo bez tego ani rusz!!! ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
jak mus to mus heh ![]()
|
||
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za komputerowego dietetyka : * . a co do ćwiczen biegam co 2 dzien po jednej godzince , robie 80 brzuszkow i przysiady oraz robie ćwiczenia na posladki 3 razy w tygodniu : > . Czy mozesz coś jeszcze polecić ? . Nie wiem czy nie za mało tyhc ćwiczen
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś na siłowni nie byłam, więc na kolację miałam : grillowaną pierś z kuraka, 200g brokuły i 100 g warzyw na patelnie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- wzdęć ? Ja nic takiego u siebie nie zaobserwowałam
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
sama jestem początkujaca w tym temacie ale ja mam orbitreka do ćwiczeń i ćwicze 30 minut dziennie i co tydzień mam zamiar dodawać sobie 5 minut jeśli sądzisz że ćwiczysz za mało to też możęsz sobie dodawać czas, ja musze ponieważ mam plan schudnąć 23kg ponieważ waże 78kg no juz nawet niech będzie to 60 kg to też będę zadowolona
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
pisze na szybko
jak nie masz cm krawieckiego to zmierz sie nitka a potem linijka-fajny sposob, na kolacje nie jadlabym hleba-ale to ja...jadlas dzis fajnie ziemniaki zastepuje pieczonymi ziemniakami lub frytkami z piekarnika_pyszne sa i bez tluszczu nie boj sie dentysty ja wczoraj robilam cytologie-to dopiero masakra ale trzeba dbac o siebie ide spac bo pol dnia szylam -ucze sie i uszylam dzis fajna spodnice i jestem tym wykonczona pa
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
chętnie się do Was dołączę, bo trzeba zrzucić zbędne ciałko mam 19 lat i 165cm wzrostu. W styczniu ważyłam 67kg, średnio trzymała diety, raczej bez ćwiczeń, tylko nie jadłam tłuszczy i starałam się nie przeginać ze słodyczami i w tamtym tygodniu ważyłam 64kg. Teraz wzięłam się za dietkę w sensie zmiany odżywiania - mam ferie, więc to ja gotuję. W parowarze przyrządzam ryby z warzywami albo kurczaka codziennie ćwiczę na orbitreku 30 min + brzuszki i ćwiczenia rozciągająco-wzmacniające ważenie już w piątek - jestem baaaardzo ciekawa efektów
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pilnuj żeby śniadanie było największym posiłkiem dnia i o odpowiednim składzie. Ja osobiście i widzę że sporo dziewczyn też pilnuje zeby skład posiłków się zmieniał wg schematu: Sniadanie: wegle + białko + tluszcze IISniadanie wegle + białko + tłuszcze Obiad: mniej wiecej po równo i wegli i bialka i tluszczy Podwieczorek: białko + wegle + tluszcze (ja ćwiczę godzinę po podwieczorku wiec wtedy wyrzucam z niego białko i daję wiecej wegli - energia i łatwe trawienie, a wyrzucone białko daję do posiłku po treningu czyli u mnie do kolacji) Kolacja: biało + tłuszcze + troszkę wegli Ile masz białka miec w diecie, tluszczy i wegli musisz sobie policzyc bo jest to zalezne od twojej wagi. 30 min orbitreka to mało. 15 min to rozgrzewka, potem żeby utrzymac spalanie powinnac utrzymywac około 65% swojego tetna maksymalnego (zalezne od twojego wieku i wagi) przez przynajmniej 30-40 minut. 3-4x w tygodniu. Pozostałe dni bym wykorzystała na ćwiczenia rozciągające. Oczywiście poprzedzone rozgrzewką. Zeby nie było... specem nie jestem. Od 2 miesięcy przestawiam się na "zdrową dietę" i cały czas się uczę tylko że w innym wątku. I cwiczę 5-6x w tyg. Jesli ktoś zauważy w mojej wypowiedzi jakiś błąd - uprzejmie proszę mnie poprawić
For Your Lashes Profesjonalne przedłużanie i zagęszczanie rzęs - Kraków http://foryourlashes.blogspot.com/ motocyklistka od 21.06.2012 - Kawasaki ER5 Edytowane przez Nikita28 Czas edycji: 2013-02-21 o 08:21 |
||
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
aza3994- witaj, twój plan wygląda na solidny na pewno dasz radę powodzenia
![]() Nikita28- dzięki za rady ![]() tylko mam jeszcze jedno pytanie, czyli powinnam zrobić sobie 15 min rozgrzewki i dopiero zacząć ćwiczenia na orbitreku??---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- hmm.... miałam dzisiaj wstać wcześniej żeby zmieścić się w ciągu dnia z pięcioma posiłkami a tu proszę otwieram oczy i jest po 10 ![]() ![]() No cóż mam nadzieje ze od przyszłego tygodnia to się zmieni teraz tak mam bo pracuje 8 dzień na popołudnie więc jak wracam o 22 z pracy to idę spać dopiero koło 1-2 i takie są efekty że śpię długo ![]() , dopiero skonczylam sniadanko i zaraz biore sie za cwiczenia
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Ładnie się rozwija Twój wątek,porady w większości dobre.Trochę masz źle ,że z powodu pracy dwuzmianowej jesz nieregularnie.
Tak jak już ktoś Ci radził staraj się większe ,konkretniejsze posiłki jeść o wcześniejszych godzinach dnia. Kartofelki skoro lubisz to jedz,ugotowane są dobrym źródłem potasu,oczywiście nie przesadzaj z ilością. Zamiast chleba,grahamek lepiej jeść kasze,ciemny ryż. Do pracy zamiast kanapek można robić sałatki warzywno-kurczakowe z wmieszanym do środka makaronem pełnoziarnistym czy ciemnym ryżem albo ugotowaną kaszą jaglaną. To oszczędza też czas,jak zrobisz więcej to przechowując w lodowce masz na 2-gi dzień gotowe danie. Może Ci będzie smakowała kasza gryczana z kefirem czy jogurtem naturalnym jako 1 posiłek? Tłuszczu nie powinno się unikać.Do surówek warto dodawać oleje roślinne różne:słonecznikowy,z pestek winogron i inne na zmianę. I lepiej sobie samemu zmiksować zwykły serek twarogowy czy jogurt z owocami osobno kupionymi niż jeść te gotowe jogurty czy serki owocowe bo mają zbyt dużo dodatków,konserwantów,cuk ru,sztucznych barwników. Proces odchudzania jest ciężki ale dasz radę.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
jestem pewna, że wszystkie damy radę
co do późniejszego wstawania... ostatnio z powodu ferii też wstaje mi się dopiero koło 9-10, więc później niż zazwyczaj, co też opóźnia śniadanko, ale patrząc z drugiej strony, gdy wstaje sie później to później też idzie się spać. Nie można dać się zwariować - zasady "nie jeść po godz 18" są chyba dla ludzi chodzących spać koło 21- 22 wydaje mi się, że jeżeli chodzimy spać koło północy albo później to ostatni posiłek powinien być 2-3h przed snem, więc spokojnie 20-21 jeszcze jeden posiłek można zmieścić, ale warto, żeby wtedy nie było w nim za dużo węgli, przede wszystkim białko oczywiście nie jestem ekspertem, więc jeśli źle kombinuję to mnie poprawcie
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam o tym kilka postów temu
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
bede tu zagladac chyba czesciej niz myslalam hehe![]() nikita wszystko piszesz dobrze-ale ja nie przelkne nieslodzonej herbaty-zwlaszcza zielonej slodze 1 lyzeczke...no i nie pije jej na wieczor bo potem sikam w nocy-a nie cierpie wstawac na siusiu![]() paula nie przejmuj sie tymze 4 a nie 5 posilkow jesz...nie badzmy takie idealne jak sie uda to fajni, jak nie to sie nic nie stanie...wazne zeby wytrwac w samym odchudzaniu co do jogurtow to te ze sklepu maja strasznie duzo cukrow...tez jestem za ty zeby sobie samemu mixowac-tylko ostroznie z rodzynkami-sa mega kaloryczne a 15 minut rozgrzewki po to zeby sobie nie uszkodzic nic i nie naderwac...chociaz ja cwicze bez rozgrzewki i jakos zyje moje minimum to pol godziny...jak mam energii na wiecej to wiecej cwicze jak nie to tylko pol godziny wymecze cwicze od grudnia reguralnie-mam silniejsze nogi, celulit sie zmniejszyl..o to chodzi...no i nawet 15 minut cwiczen jest lepsze niz 15 minut siedzenia na kanapie cwiczenia to tylko pomoc w diecie...to dzieki diecie sie chudnie...
Edytowane przez agafisia Czas edycji: 2013-02-21 o 12:13 |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też myślałam, że nie dam rady pić niesłodzonej. Ale mam patent, że biorę kęsa posiłku i popijam od razu herbatą Jaką masz tą herbatkę ? Najlepsza jest liściasta. Ja kupiłam w realu big active z maliną i bławatkiem. O taką http://www.smacznaherbata.pl/big-act...lina-lisc-100g
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2013-02-21 o 12:33 |
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
moze nie wszystkie-bo moczopedna dalej jest
a pije ja nie tylko do posilkow-caly czas zielona pije...nauczylam sie...a rozne rozniste mam...lisciaste, z ananasem, pigwa, jasminem, cytryna, grejfrutem.... czerwona tez slodze, a dziala-do kibelka sie lata nie pije kawy - nie nauczylam sie- wiec uwielbiam cherbatę... a nieslodzonej nie tkne...juz wystarczy ze sobie odmawiam 10000 innych rzeczy
Edytowane przez agafisia Czas edycji: 2013-02-21 o 12:35 |
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

od dziecka sie boje stomatologa ale muszę jakoś przetrfać
10 dwie kromki razowca z wędliną i do tego zieloną herbatą, o 13 pierś z kurczaka z surówka, o 16 swarożek z kefirem i ze szczypiorkiem i o 19 jedna grahamkę z polędwicą co byście zmieniły?? czego mam unikać??

.
. Ja raczej nie myślę co jutro będę jadła, ale jeśli chodzi o godziny to wręcz mam w telefonie przypomnienia poustawiane jeśli chodzi o godziny posiłków
(też jem 5), bo dopóki "diety" nie zaczęłam jadłam 2 posiłki na zasadzie: kiedy jestem głodna i 5 było mi bardzo ciężko zmieścić w ciągu dnia zwłaszcza że o nich zapominałam.

Jaką masz tą herbatkę ? Najlepsza jest liściasta. Ja kupiłam w realu big active z maliną i bławatkiem. O taką