|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szantaż czy wybór?-Pomóżcie ocenić..
Na samym początku naszego spotykania się moja mama była nastawiona negatywnie. Uświadamiała mnie. Wiedział o tym i nie przychodził do mnie. Lecz tak było tylko na początku. Potem nawet było tak, że w żartach On coś napisał do niej a ona do niego. Zapraszała go nawet. Kilka razy. Ale nie przyszedł. Dopiero po baaardzo długim czasie.. i nikt go nie zjadł ;P Wszyscy byli pozytywnie nastawieni. Ale i tak nie chce przychodzić. Nie raz mówiłam, że jest mi przykro z tego powodu. Powiedział, że u niego jest więcej miejsca, więcej prywatności. Powiedziałam, że to nie znaczy, że ma do mnie nie przychodzić.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Druga opcja: jego zamiary są poważne, ale w sensie "zamieszkajmy razem, ja będę o wszystkim decydował, a z rodziną ograniczysz kontakt". Nie dziwię się ani Twojej mamie, ani babci - doświadczone (pewnie i życiem) kobiety, które widzą, że facet nie jest w porządku. A on tylko potwierdza swoim zachowaniem się ich obawy. |
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Może nie na nowych osiedlach z ogromną rotacją ludzi. Ale w dzielnicach domów- jak najbardziej. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Z tym, że lepiej się zaręczać jak się zamieszka razem i lepiej pozna to się zgodzę. Chociaż oczywiście nie rozumiem sposobów w jakie naciska
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Jesteśmy ze sobą 14 miesięcy. Doris1981 słusznie zauważyła, że moja mama i babcia się boją (mama jest po rozwodzie). Jestem pewna, że by się nie martwiły gdyby przychodził często, rozmawiał itd. Mama mówi nawet, że kiedyś to jeszcze gdzieś mnie zabrał np. do kina a teraz nie.. i ma rację. Ostatnio zagadywałam to on, że są inne wydatki. Rozumiem to ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić, nawet powinno się. I to on powinien sam zaproponować.
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Nie chcę żebyście pomyślały, że jest draniem, że nie ma dobrych cech. Oczywiście, że ma. Tylko pisze to co mnie boli. I zastanawiam się czy można to zmienić, rozwiązać te problemy.. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co w ogóle robicie widując się (tak często)? Wychodzicie razem gdziekolwiek, są randki, jest coś ciekawego? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Nie powiedziałam mu tego. Kiedyś, z pół roku temu jak zaczął ten temat to powiedziałam, że nie byłabym gotowa na zamieszkanie razem. On był zły. Twierdził, że to zabrzmiało tak jakbym w ogóle nie myślała o przyszłości z nim. Tłumaczyłam, że nie o to chodzi tylko o zamieszkanie przed ślubem. Takim, żeby się "wypróbować". Potem ucichło. Teraz nie rozmawialiśmy o tym tak szczerze. Ostatnio nigdzie nie wychodzimy. Byliśmy kilka tygodni temu w Centrum handlowym i wybieraliśmy podłogę do pokoju, który odnawia. To raczej świadczy o tym, że myśli o mnie poważnie, pytał co mi się podoba. Jak się widujemy to siedzimy w domu, czasami wyjdziemy na spacer lub przejedziemy się tak po prostu samochodem. Ale ogólnie siedzimy przed telewizorem, oglądamy coś w internecie, przytulamy się, ja coś pomogę np. posprzątam, pozmywam.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
tez sie z Wami zgadzam, Dziewczyny
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Dołaczam się do wypowiedzi doris. Świetnie podsumowała twoją sytuację, autorko.
Ale ty tego nie widzisz, niestety... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.