|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Od poniedziałku (04.03) zaczynamy i piękne ciała mamy :)
Cytat:
Tak to rzeczywiście byłoby nieciekawie
|
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dzis ok - zawsze jak pracuje to sie ladnie trzymam, najgorzej jest w weekendy. Dzis zjadlam: Sniadanie: Owsianka na mleku + jogurt z otrebami granulowanymi Lunch: Salata z serem owczym, pomidorami, paprykaa ogorkiem kukurydza i innymi warzywami znalezionymi w lodowce + jablkoPodwieczorek: Serek wiejski + jogurt z kakao. Dzis robie sobie dzien bez miesa. W planie jest jeszcze bialkowa kolacja i warzywa. Tak wiec poki co jestem na ok 1000kcal i bilans B/T/W: 73/32/101 czyli wegli na dzis starczy, czas na bialka
|
||
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś niestety dosyć kiepsko... dużo pieczywa dziś zjadłam, ciemne i białe niestety. Miałam też dziś iść na siłownię ale karta jeszcze nie jest aktywna ;/ może poćwiczę z piłką? A Wy jak tam?
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
U mnie znowu to samo ! Nie umiem chyba sie odchudzac. Cały dzien było dobrze aż do wieczora
(
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)Chyba przesadzacie, przecież napisałam, że jadłam jeszcze dwie sałatki, dziewczyny no co wy. Z reszta z moją masą ciała mam mniejsze zapotrzebowanie na niektóre substancje. Przynajmniej tak mi powiedziała lekarka 'Własnie zakończyłam dzień kawałkiem chlebka orkiszowego i kawałkiem suchego drobiowego kabanosa + sok z buraka, marchwii i jabłka ![]() Czy któraś z Was ćwiczy na rowerze eliptycznym? Jak ćwiczycie? Jaka prędkość i ile czasu? Ja mam dziwny licznik bo jak dojde do 11 km/h to już strasznie szybko, bo chce rowerek rozwalić , a na forach czytałam że po 25 km/h jeżdżą... Przez pół godziny na rowerku według licznika przebywam 2,5km i spalam ok. 200 kcal
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Boje sie ze nie
nie umiem wytrzymać nawet dnia na diecie.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj dietetycznie zadnych nowości, ale ja sie nie nastawialam ze z dniem dzisiejszym będę sie zdrowo odżywiać .. najpierw zacznę ćwiczyć, potem dla pogłębienia efektu będę sama chciała zastosować dietę
![]() Więc dzisiaj 1,5 h na basenie i całkiem sporo pływałam ![]() Jutro mam trening więc sądzę że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Raczkowanie
|
A może problem tkwi w tym, że za mało jadłaś przez cały dzień? Możesz opisać jak wyglądał Twój jadłospis? Moja rada jest taka: ułóż jak najsmaczniejszy i najciekawszy jadłospis na jutro. No i przy tym zdrowy. Najadłaś się teraz na wieczór, tak? A czego? Słodkie, słone? Czego Ci najbardziej brakuje? Poszukamy zdrowych zamienników i włączymy do dziennego jadłospisu. Ja jak czuję, że mnie nachodzi zwątpienie i mam ochotę przetrzepać lodówkę to idę na spacer
Pomaga!Cytat:
![]() Cytat:
Czyli było niezdrowo? ![]() Ja właśnie wróciłam z ćwiczeń. Ale mnie uda i tyłek bolą Na kolację była kanapeczka z wędliną z piersi kurczaka + reszta sałatki z obiadu. Pycha! Zaraz sobie chyba jeszcze herbaty zielonej zaparzę
|
||
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Racja ze za mało jadłam, po podliczeniu wyszło mi ok 500 kcal ale bez tej późniejszej obżerki..
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko, tak jak sobie zaplanowałam
ale czuję się znakomicie i mam mnóstwo motywacji, oby nie chwilowej
chcę usiąść i słuchać, być blisko. Chcę do ciebie, nic więcej, to dużo i mało i wszystko. Edytowane przez alekziz Czas edycji: 2013-03-04 o 22:50 |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Postanowiłam dołączyć do Was dziewczyny w swojej diecie. Pewnego czasu strasznie się zaniedbałam, i w końcu najwyższy czas coś z tym zrobić, żeby w lato wyglądać jak człowiek! ![]() Mam 170 cm wzrostu i ważę 78 kg. Mój cel to 65. 6 miesięcy temu rzuciłam palenie więc z dietą też musi się udać !Wprowadzam i dietę, ćwiczenia i mam nadzieję, że wspólnymi siłami i samozaparciem damy rade !Pozdrawiam Was słonecznie w ten piękny dzionek |
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, ze to achodzące lato wszystkich motywuje. Ja w zeszłym roku odważyłam się wyjść na plażę (sporo schudłam) ale to jeszcze nie było to. W tym roku chcę się czuć jeszcze lepiej! Zwłaszcza, że na bank pojedziemy nad morze ![]() Rano byłam biegać Później śniadanko kanapka z 2 plasterkami chudej wędliny plus ogórek, pomidor i czerwona cebula w jogurcie. Jakoś koło 12 przewiduję II śn. Chyba jogurt ze startym jabłkiem, orzechami i pestkami dyni i słonecznika. Na obiad coś z fileta chyba zrobię. No i jak dobrze pójdzie to wieczorem fitness. No u na bank spacer! Piękna pogoda. Tylko muszę TŻ oderwać od pracy
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Raczkowanie
|
u mnie wczoraj było bardzo średnio ;/
zawsze początki diety to walka ze soba, jedna bitwe przegrałam, ale wojna nadal trwa!! ![]() pojadłam wczoraj czekolady, ale mimo, że mialam sobie ważenie odpuścić, to sie nie udało i 1,5 kg z weekendu zostało strawione. obżarstwo nie popłaca. więc waga poczatkowa odchudzania to 84,5 ![]() dziś: -2 grzanki z ciemnego pieczywa z sałatą, pomidorem, oliwkami i kurczakiem i do tego kawka z mleczkiem nie mam pomysłu na zdrowe jedzenie, ale wiem, że muszę jeść więcej żeby mnie znowu wieczorem głód nie chwycił. jedyne co mi się wczoraj udało to wysprzatać całe mieszkanie i jeść co 3-4 godziny ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, mi wczoraj tez bardzo kiepsko poszlo, mam za malo czasu... Wczoraj zrobiłam pierwszy dzien z p90x, zjadlam 2 jajka smazone na oliwie z oliwek + 2 kromki chleba razowego z maslem. Pozniej 2 filety z indyka sote + salatka ze smietana ogorkami, pomidorami i salata. Nastepnie truskawki ze smietana - pare lezeczek. No i wieczorem poleglam u tesciowej - 1 cukierek tiki taki, pare zelkow i kabanos oraz 2 kawy macciato. Dzis kolejny dzien z p90x i zrobilam pierwsze pol godziny ze wzgledu na to ze nie wystarczylo mi czasu. i znowu 2 jajka tj. wczoraj pierwsze danie. A co do p90x polecam - jeszcze nigdy sie tak nie zmeczylam i spocilam przy cwiczeniach
czuje sie po nich padnieta, zakwasy sa, ale czuje sie inaczej, lepiej. W przeciwienstwie do Chodakowskiej, po pierwszym cwiczeniu poddalam sie, nie chcialo sie, bylo za slodko i tak .... nudno. Przy p90x chce juz nastepny dzien, nastepne cwiczenia ![]() niestety nie mam czasu za duzo aby pisac na forum... obecnie siedze na zajeciach i sobie pozwolilam wejsc
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj wzięłam pod uwage Wasze uwagi
Śniadanie: jogurt + dwie kromi wasa z twarozkiem i ogórkiem + paczuszka mini herbatników W szkole kanapka z chelbem orkiszowym i chudą wędliną, jabłko W domu: kapuśniak, dwie kromki wasy z dżemem malinowym babci, batonik muesli i monte (odczywiście to nie wszytko na raz ![]() Na kolacje mam zamiar zjeść gotowane jajko i wypic niesłodzoną herbatę ![]() Wieczorem orbiterek ! Kurcze myślcie, że do świąt zrzucę te 2-3kg? Macie może jakieś uwagi czy coś? Bardzo mi zależy... Po części jest to związane ze sfera uczuciową. Wiecie wiosna te sprawy <3 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny i jak tam postępy? czytałam co pisałyście o jedzeniu..wiec jeśli chcecie to przedstawiam Wam plan mjego żywienia.
Od 2 miesiecy chodze 5 razy w tyg na silownie po 2 godziny. Trener-dietetyk powiedzial mi, że jedynym sposobem na zrzucenie kilogramów jest jedzenie (podsmazanym na kapce oleju cebulke,pieczarki,papryke (co lubicie z warzyw) do tego dajemy pokrojony filet z kurczaka lub indyk (białko, dużo białka) i do tego kasza lub ryz. Takich posilkow powinno sie jesc 5,ale ja na sniadanie i kolacje jem platki a jak dopada glod to grejfrut lub jakies bialko np twarog. Zero pieczywa,ziemniaków,cukru ,piegorów,mąki,zup i przede wszystkimm wszystkiego co jest FIT bo to jedna bomba jest tylko reklama duża. Jakbyscie chciały dowiedziec sie czegoś wiecej pytajcie ![]() Uwierzcie sie działa, 2 tyg 6 kg zniknelo ![]() Pozdrówka ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 Pisałam Ci stronę z wzorami i wyjaśnieniami. Następnie, skoro jesteś na diecie to należy odjąć od tego 20% Gdzieś miałam stronie tez o zapotrzebowaniu na białka wegle i tłuszcze (poszukać i jak znajdę to wkleje, ale ogólnie wyszło mi ok 100g wegli (staram sie setki nie przekraczać, ale czasem zdarzy sie 110), 110-140g białka. Jak obiad mam bardziej weglowodanowy (ryż/makaron) to do kolacji wegli juz nie zjadam. Przez to staram sie planować cały dzien juz rano. Śniadanie zawsze jem weglowodanowe (płatki z mlekiem/jogurtem). Jadlospisow nie mam jakoś strasznie urozmaiconych - nie lubię gotować i nawet nie mam na to czasu, więc staram sie zrobić cos z tego co mam w lodówce. Zanim zaczęłam notowac to co jem, to zjadalam za duzo wegli w ciagu dnia (nawet 300g, bo jadłam duzo owoców i platkow do jogurtow myśląc ze to było "dietetyczne"). Teraz waga leci duzo szybciej ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Oto strona dzięki której możesz wszystko wyliczyć : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=342994 Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Witam moje drogie! Jak Wam idzie? Ja musze przyznac, że dzisiaj poszalałam z batonami muesli... Zjadałam aż 3! Ale to nic po prostu dłużej pobiegam na rowerku i na kolacje zjem same warzywa
Staram się nie dobić do 1000 kcal, stosuje diete podobnie do diety mojej siostry ona schudła 4 kg w ciągu miesiąca bez jojo ! U Was też tak cieplutko? Ja dzisiaj wracając ze szkoły zdjęłam nawet kurtke! A tak przy okazji macie jakieś sposoby na przeciwdziałanie puchnącym łydką? Mam zaledwie 18 lat, ale gdy wracam ze szkoły mam dwa razy grubsze łydki, które rano np. są bardzo zgrabne... |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Ja też się dołącze
Zaczelam od poniedziałku. Staram się jeść wszystko ale z umiarem... i pic więcej wody Normalnie to codziennie jadłam o róznych porach..i było w tym mega dużo słodkosci ![]() Wzrost 169cm,ważyłam 60kg, aktualnie 58kg... a chce mieć z 54 PONIEDZIAŁEK ŚNIADANIE: jajecznica z 2 jajek 160 kcal 1 skibka 70 kcal II ŚNIADANIE: 2 małe jabłka 100 kcal OBIAD: połowa mniej niż zwykle (ziemniaki, kotlet,surówka) PODWIECZOREK: baton musli 105 kcal KOLACJA: dwie skibki 140 kcl serek trójkącik 77 kcal pomidor 30 kcal ------------- WTOREK ŚNIADANIE: 3/4 szklanki mleka i chrupiące musli bananowo-czekoladowe II ŚNIADANIE: 2 kromki pieczywa chrupkiego 40kcal 2 łyżeczki dżemu niskosłodzonego 50kcal OBIAD: połowa mniej niż zwykle (spagetti) PODWIECZOREK banan 110kcal KOLACJA dwie skibki 140kcal serek trójkącik 77kcal pomidor 30kcal a chlebek jadam tylko ciemny ![]() + codziennie jazda konna Pozdrawiam
Edytowane przez xczekoladka Czas edycji: 2013-03-06 o 17:14 |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam Was, że potraficie tak rozplanować sobie posiłki żeby wszystko było dietetyczne, ja niestety jem to jest najbardziej dostępne w domu lub pracy a na przygotowywanie posiłków na parze czy innych bardziej wymagających nie mam czasu ;// ale jedynie mnie pociesza fakt że znowu na siłownię zaczęłam chodzić i na rowerze wczoraj jeździłam więc oby tak dalej
Piszcie więcej o swoich zmianach w posiłkach, może i mnie to jakoś zmotywuje
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Czy mogę się dołączyć?
Ja odchudzam się już w ciągu miesiąca spadło 6.5 kgMam na dzień dzisiejszy 172 cm wzrostu Waga 72.5 kg Cel 58 kg ![]() No i mam 26 lat ![]() Sol_niczka widze że w tym samym roku i dniu brałyśmy ślub Ja też 10.09.2011 Co do Mojej diety to: nie jem : pieczywa ,makaronów,mąki,ryżu,kasz y,ziemniaków,słodyczy,sma żonego,oraz Coli,Pepsi i Energetyków --przez te świństwo w ciągu 3 miesięcy przytyłam ok 15 kg ( i wszystko po ślubie).Dodam że nie rodziłam .po prostu się rozleniwiłam . 2 lATA temu ważyłam 55 kg. Dlatego pragnę z całego serca wrócić do tej wagi albo 58 kg też mnie uszczęśliwi ![]() Ćwiczę -ok.godziny rowerek ,skoki na skakance ok 1200,brzuszki 500-600,ręce ok 30 minut Basen 2 razy w tyg Siłownia 3 razy w tyg (dopiero od poniedziałku) Mam nadzieję że mnie przygarniecie ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Byłam na diecie np 2 tyg albo 3 dni i co..potem jadłam głupoty..i same wyrzuty sumienia.. I wiesz co pomogło? Motywacja że niebawem będzie wiosna i ze będę ładnie wyglądała że już dość.. To wszytsko siedzi w Nas i nikt Nam nie pomoże tylko my same /sami musimy się wziąść w garść i powiedzieć sobie JESTEM SILNA Uda mi się ![]() I wiesz minął miesiąc od tego MOJEGO Postanowienia ![]() Schudłam 6 ,5 kg jestem mega szczęśliwa i wiesz Walcze dalej![]() Trzymam kciuki za Ciebie -bo najtrudniejsze jest zacząć Uwierz w Siebie
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Niestety moje tygodnie są takie zabiegane, że nie mam czasu na to aby wejść, dzisiaj cały dzień na uczelni. Kupiłam dziś ciężarki na nadgarstki, bo nie mogłam dostać normalnych :| oraz FAT BURNER z firmy Wellness line - jest z zielona herbata, gorzka pomarańcza, L-karnityną i kofeiną. Zobaczymy co przyniosą te tabletki pomyślałam, że przy ćwiczeniach coś wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej się przyda ![]() Właśnie skończyłam p90x (3 dzień), ramiona oj nigdy ich tak nie czułam, brzuch aż pali ![]() Mam nadzieję, że nie będę mieć dużo zakwasów na rączkach, bo stety ale jutro mam klientkę, a pracuję głównie dłońmi i rękami, że potrzebuje żeby były sprawne ![]() Idę się kąpać i do łózia ![]() A właśnie kobietki proszę powiedzcie mi, bo się zastanawiam antycellulit przed czy po ćwiczeniach, powinno się na wymytą skórę, a ja kąpię się po ćwiczeniach zawsze ![]() może któraś się przyłączy do p90x? wciągnęło mnie ![]() nigdy bym nie pomyślała że o godzinie 21 będę lecieć do sklepu po ciężarki, a o 22 będę ćwiczyć ![]() do tego mój kochany TŻ mobilizuje mnie bardzo, pomaga, wspiera i wyciska ze mnie ostatnie poty leżę ze zmęczenia, a on: Jeszcze jeden! Dasz radę wierzę w Ciebie!!!!
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Schudłam 0,5 kg!
A jest dopiero czwartek, czyli przez 4 dni 0,5 kg A myślałam, że to bedzie trudniejsze! Odzywczaiłam się od słodyczy, jedząc zdrowiej nie mam na nie ochoty Dzisiaj przekroczyłam niestety 1000 kcal, ale na szczęscie zaledwie o 100 kcal, a więc nie jest źle! Zjadłam dzisiaj (bez podziału na posiłki wymienię): 5 chlebków wasa, 2 kromki orkiszowego, banana, jajecznice z jednego jajka, mały kartonik mleka czekoladoweg 1,5%, surową marchewkę, 2 paczuszki herbatników .. niestety... Nie jest najgorzej według mnie Najważniejsze dla mnie, że skończyłam z drożdżówkami, pączkami, rogalami z czekoladą i sodzonymi napojami, odrzuciłam także białe pieczywo!
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu cisza
![]() Jak wam idzie? Ja zaczęłam dzień od zdrowego śniadania <3 kromki żytniego chleba z polędwicą sopocką pomidorem i papryką>
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja od weekendu wraz z pomoca mamy się odchudam Nie powiem, że bardzo fajnie jak ktoś mnie pilnuje!Dzisiaj na śniadanie jogurt, 30g płatków fitness i kostka gorzkje czekolady, zielona herbata, potem zjadałam jabłko, a na obiad zjem sobie mięso gotowane z gotowaną marchewką, musztardą i kromką chleba orkiszowego ![]() Wczoraj od 22 do 23 ćwiczyła na orbiterku i według licznika spaliłam 280kcal! Dla mnie dzień bez orbiterka to dzień zmarnowany, a wy jak ćwiczycie?? Czy któraś z Was mamoże hula hop? ja właśnie zamówiłam, bo jestem strasznie szeroka w talii :/ jak na mój wzrost i wage Macie może jakieś plany co zrobicie jak osiągniecie swoją upragnioną wagę? Ja schudłam już 0,5 kg i jak schudnę jeszcze 2kg to farbuje sobie włosy na pudrowy róż! O taki: http://25.media.tumblr.com/81b4561f9...2s56o1_500.jpg
Edytowane przez JuliettaKO Czas edycji: 2013-03-10 o 11:58 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

Tak to rzeczywiście byłoby nieciekawie 

(

Na kolację była kanapeczka z wędliną z piersi kurczaka + reszta sałatki z obiadu. Pycha! Zaraz sobie chyba jeszcze herbaty zielonej zaparzę 
!

.. niestety... Nie jest najgorzej według mnie