siostra chcę usunąć ciążę!!!!!!!!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 15:19   #31
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: siostra chcę usunąć ciążę!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kinganowak Pokaż wiadomość
Mam tak spokojnie patrzeć jak moja siostra dokonuje aborcji...........
To przecież nieludzkie tak podchodzić do tego jak by się wyrzucało papierek do kosza.
To powiedz siostrze, że po porodzie przejmujesz od niej sądownie prawa rodzicielskie i stajesz się prawnym opiekunem dziecka. Z całym majdanem - wychowaniem, wstawaniem w nocy, ciężarem finansowym, bez jej pomocy. Skoro wiesz od niej lepiej co to jest macierzyństwo, to weź od niej dziecko i bądź dla niego matką. Wtedy może nie usunie, wszyscy będziecie szczęśliwi.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 15:21   #32
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
To przecież nieludzkie tak podchodzić do tego jak by się wyrzucało papierek do kosza.
Jak masz takie parcie na ratowanie ludzkiego życia, to może weź się spakuj i do Syrii pojedź kogoś uratować, albo w inne miejsce, gdzie codziennie giną ludzie, w tym dzieci? I to prawdziwe, nie te potencjalne. A nie siedzisz tu sobie spokojnie, podczas gdy tam się komuś krzywda dzieje.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 15:22   #33
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

to niech usuwa. Jej życie jej decyzja
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 15:23   #34
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
To powiedz siostrze, że po porodzie przejmujesz od niej sądownie prawa rodzicielskie i stajesz się prawnym opiekunem dziecka. Z całym majdanem - wychowaniem, wstawaniem w nocy, ciężarem finansowym, bez jej pomocy. Skoro wiesz od niej lepiej co to jest macierzyństwo, to weź od niej dziecko i bądź dla niego matką. Wtedy może nie usunie, wszyscy będziecie szczęśliwi.
Pod warunkiem, że siostra chciałaby przechodzić przez udrękę ciąży i porodu.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 15:26   #35
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że siostra chciałaby przechodzić przez udrękę ciąży i porodu.
Ano, nie wiadomo. Ale przy wychowywaniu i utrzymywaniu dziecka przez ponad 20 lat ciąża to nie taki długi czas. Dlatego gorąco doradzam autorce podsunięcie siostrze takiego rozwiązania.
Stary 2013-03-09, 15:43   #36
andune
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, ale Ty co, w myślach czytać potrafisz, że wiesz jak Twoja siostra tę sprawę przeżywa???
No wybacz, ale nie zawsze pokazuje się na zewnątrz, to co jest w środku. Nawet otwarte osoby mogą coś tak skrzętnie ukryć, że nawet się nie domyślisz, że cokolwiek mają do ukrycia. A w dodatku w sytuacji, że rodzice nie wiedzą, nie dziwię się że siostra zachowuje pozory.
Stary 2013-03-09, 15:45   #37
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz czy jej nie jest teraz ciężko? Jeśli chcesz pomóc, to okaż siostrze wsparcie i zrozumienie, to dla niej na pewno nie jest łatwa sytuacja i wolałaby się w niej nie znaleźć.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 15:50   #38
mariamarysienka
Zakorzenienie

Słuchaj, siostra na pewno nie powiedziała Ci tego, żebyś odwalała takie akcje z odciąganiem jej od aborcji, tylko dlatego że pewnie potrzebuje wsparcia. Gdyby wiedziała, że będziesz rozkminiać nad zabijaniem dziecka, to zachowałaby to w tajemnicy.
Wiem, że sytuacja nie jest łatwa. Ja sama jestem przeciwniczką aborcji, ale uważam że każdy ma prawo robić, co uważa za słuszne i nie zamierzam nikogo przekonywać, że jest mordercą i każda z kilkunastu komórek, które siedzą w macicy mają prawo żyć. Uszanuj decyzję siostry i wesprzyj ją.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 17:52   #39
kinganowak
BAN stały

Piszecie żebym się nie wtrącała bo to nie moja sprawa ale to jest przecież moja siostra. A jeśli jej się cos stanie przecież to podziemie aborcyjne i co ona wtedy zrobi. Jak lekarz coś spartoli to będzie się bał jak się to wyda a siostra może mieć problemy prawne. To prosto tak powiedzieć, że to nie moja sprawa jednak trochę moja bo ja jestem z nią emocjonalnie związana.
kinganowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 17:58   #40
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Problemy prawne może mieć jedynie lekarz który sie podjął wykonania aborcji. To jest twoja siostra ale to jest jej życie, a ty się zajmij swoim.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:01   #41
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie żebym się nie wtrącała bo to nie moja sprawa ale to jest przecież moja siostra. A jeśli jej się cos stanie przecież to podziemie aborcyjne i co ona wtedy zrobi. Jak lekarz coś spartoli to będzie się bał jak się to wyda a siostra może mieć problemy prawne. To prosto tak powiedzieć, że to nie moja sprawa jednak trochę moja bo ja jestem z nią emocjonalnie związana.
To powiedz gdzie i jak moze zrobic to lrgalnie. Bedzie bezpieczniej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 18:02   #42
201604181004
Konto usunięte

Jezu drogi nie chciałabym mieć takiej siostry.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:03   #43
kinganowak
BAN stały

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3967439 4]Problemy prawne może mieć jedynie lekarz który sie podjął wykonania aborcji. To jest twoja siostra ale to jest jej życie, a ty się zajmij swoim.[/QUOTE]

kobiecie, która przerywa ciążę grozi kara nawet więzienia z tego co się orientuję dlatego boję się o nią przecież to jest moja siostra a nie obca osoba.
Stary 2013-03-09, 18:04   #44
201604181004
Konto usunięte

To źle się dziecko moje orientujesz.
Stary 2013-03-09, 18:05   #45
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Jak dla mnie Troll. Podrzuca coraz nowe argumenty, jak poprzednie nie spotkają się ze zrozumieniem wizażanek.
Zaczęło się, od "największego błędu w życiu", potem nagle "ja się staram a ona usuwa", a teraz konsekwencje prawne.
No i brak komentarza, co do tego, żeby autorka adoptowała dziecko siostry.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:08   #46
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ano, na odpowiedź na to czekam.
Stary 2013-03-09, 18:21   #47
kinganowak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Jak dla mnie Troll. Podrzuca coraz nowe argumenty, jak poprzednie nie spotkają się ze zrozumieniem wizażanek.
Zaczęło się, od "największego błędu w życiu", potem nagle "ja się staram a ona usuwa", a teraz konsekwencje prawne.
to nie jest takie proste jak wam sie wydaje u nas w domu mamy ciężki okres rodzice się rozwodzą i to wszystko powoduje, że strasznie się o nią martwię a jak by się coś jej stało to bym sobie nie wybaczyła. Nie wiem nie znam się na prawie ale byłam przekonana, że kobieta też ponosi jakieś konsekwencje prawne takiego zabiegu. Straszne mamy teraz zawirowania w życiu. Nie chciałam tego pisać ale skoro myslicie, że to troll to bardzo mi przykro bo ja się strasznie martwię. Owszem sama mam problemy ze zdrowiem i lekarz ginekolog powiedział mi żebym się zaczęła przyzwyczajać do myśli, że nie będę mieć dziecka i wiem co to znaczy to straszny ból i nie chcę aby ona żałowała, że usunie dziecko. Bo ja przechodzę strasznie to że nie mogę zajść w ciążę. Tak to wszystko wygląda. Jestem załamana tym wszystkim.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
to nie jest takie proste jak wam sie wydaje u nas w domu mamy ciężki okres rodzice się rozwodzą i to wszystko powoduje, że strasznie się o nią martwię a jak by się coś jej stało to bym sobie nie wybaczyła. Nie wiem nie znam się na prawie ale byłam przekonana, że kobieta też ponosi jakieś konsekwencje prawne takiego zabiegu. Straszne mamy teraz zawirowania w życiu. Nie chciałam tego pisać ale skoro myslicie, że to troll to bardzo mi przykro bo ja się strasznie martwię. Owszem sama mam problemy ze zdrowiem i lekarz ginekolog powiedział mi żebym się zaczęła przyzwyczajać do myśli, że nie będę mieć dziecka i wiem co to znaczy to straszny ból i nie chcę aby ona żałowała, że usunie dziecko. Bo ja przechodzę strasznie to że nie mogę zajść w ciążę. Tak to wszystko wygląda. Jestem załamana tym wszystkim.
jeszcze stwierdziła, że jak rodzice się rozwodzą to to co ona zrobi to już mało co ich interesuje. Dlatego myślę, że ona by inaczej postąpiła jak w domu było ok z rodzicami.....
Stary 2013-03-09, 18:25   #48
Konto usunięte

Cytat:
kobiecie, która przerywa ciążę grozi kara nawet więzienia z tego co się orientuję dlatego boję się o nią przecież to jest moja siostra a nie obca osoba.
Masz bardzo błędne źródła informacji, kobiecie nie grożą żadne konsekwencje z tego tytułu jedynie osoba/osoby które pomagają w dokonaniu aborcji mogą mieć problemy.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Jeny dziewczyno jakby baba miała wąsy to by dziadkiem była
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:27   #49
kinganowak
BAN stały

Przecież ja bym się zajęła wychowaniem tego dziecka ale ona nie chce urodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 18:28   #50
201604181004
Konto usunięte

Dziwisz się? Młoda kobieta która nie planuje dziecka ma je oddać siostrze która dostaje szału bo nie może mieć własnego a ta wpadła i go nie chce.
Bardzo zdrowa sytuacja rodzina z rozwodem rodziców w tle :facepalm:
Stary 2013-03-09, 18:36   #51
eyo
Zakorzenienie

Jej sprawa. Nic nie poradzisz - jak się zdecydowała to koniec kropka. Kajdankami jej do grzejnika nie przypniesz i do donoszenia ciąży nie zmusisz.

Cytat:
Jej absolutnie nic prawnie nie grozi w związku z aborcją. Jedynie lekarzowi w razie czego.

Cytat:
Żadna kara nie grozi w tym kraju kobiecie która decyduje się na aborcje.

Cytat:
To może niech ci to dziecko przeszczepią...

Radzę się pogodzić z tym, że nic z tym nie zrobisz bez względu. Nie zmusisz kogoś do bycia w ciąży, do porodu, do macierzyństwa...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:40   #52
Konto usunięte

Cytat:
Ej ale do ciebie dociera, że skoro nie chce to jej nie zmusisz mało ci jeszcze postronnych opini?
Jeżeli tak bardzo chcesz dziecka to nic nie stoi na przeszkodzie żeby zacząć się starać o adopcje.

Próbujesz swoje pragnienia osiągnąć kosztem siostry czy mi się wydaje
Stary 2013-03-09, 18:40   #53
madebyvirginia
Raczkowanie

Cytat:

jeszcze stwierdziła, że jak rodzice się rozwodzą to to co ona zrobi to już mało co ich interesuje. Dlatego myślę, że ona by inaczej postąpiła jak w domu było ok z rodzicami.....
A wcześniej powiedzialaś, że zabroniła ci mówić rodzicom, więc skoro ich to mało interesuje,to dlaczego ci zabronila?
Przykro mi, ale mi też zalatuje trollem.

Poza tym, to je wybor, jej decyzja. Nie masz prawa w nią ingerować. Powinnaś jej okazać wsparcie, nawet eśli nie popierasz jej decyzji.
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 18:46   #54
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Jak masz takie parcie na ratowanie ludzkiego życia, to może weź się spakuj i do Syrii pojedź kogoś uratować, albo w inne miejsce, gdzie codziennie giną ludzie, w tym dzieci? I to prawdziwe, nie te potencjalne. A nie siedzisz tu sobie spokojnie, podczas gdy tam się komuś krzywda dzieje.
Nie trzeba wyjeżdzać na drugi koniec swiata zeby pomagać Można blizej.

Autorko, nie podejmiesz decyzji za siostrę, ale jeśli tego nie popierasz możesz spróbować wytłumaczyć jej dlaczego mówisz "nie".
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 18:55   #55
kinganowak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madebyvirginia Pokaż wiadomość
A wcześniej powiedzialaś, że zabroniła ci mówić rodzicom, więc skoro ich to mało interesuje,to dlaczego ci zabronila?
Przykro mi, ale mi też zalatuje trollem.

Poza tym, to je wybor, jej decyzja. Nie masz prawa w nią ingerować. Powinnaś jej okazać wsparcie, nawet eśli nie popierasz jej decyzji.
Sytuacja przy rozwodzie jest nieciekawa co przekłada się na atmosferę w domu. I dlatego siostra nie chce im tego mówić. Jak to powiedziała, że rodzice mają dużo swoich problemów i ona nie chce im dorzucać swojego. Ja wiem, że jej nie zmuszę ale po prostu chciałam się wygadac komuś i posłuchać opinii innych. Jest mi ciężko bo widzę co się dzieje w domu z rodzicami i co przeżywa moja siostra. A ona to wszytsko przeżywa. Ciężko mi z tymi problemami.
Stary 2013-03-09, 19:19   #56
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jezu drogi nie chciałabym mieć takiej siostry.
Miałam to samo napisać.

W ogóle do autorki nie dociera, że siostra nie chce mieć dziecka. Z uporem maniaka próbuje przekonać, że to będzie błąd- jak dla kogo.
To, ze Ty nie możesz zajść w ciąże nie znaczy, żebyś całą frustracje przelewała na siostrę, która jak widać jest pewna swojej decyzji

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 20:32   #57
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Skoro tak bardzo chcesz mieć dzieci, a nie możesz, to biegnij do najbliższego domu dziecka i adoptuj. Co to za różnica, skoro ani "siostrzane" dziecko nie twoje, ani takie z domu dziecka. Moja propozycja: zacznij pomagać ISTNIEJĄCYM dzieciom, a nie czemuś, co nawet nie żyje... Bo nie powiecie, że coś, co nie ma serca, żyje (w sensie w organizmie), bo jeśli tak, to moja nerki albo wątroba też żyją.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 20:48   #58
marion83
Raczkowanie

Cytat:
Moja 20 letnia siostra chcę usunąć ciążę. Co robić? jak ją powstrzymać od tego? przecież będzie tego żałować. Już nie mam siły jej przekonywać aby tego nie robiła.

Niewykluczone, że Twoja siostra będzie tego żałować, ale poza rozmową chyba nie dasz rady nic zrobić... Być może uda Ci się ją przekonać do zmiany decyzji? Domyślam się, że jest Ci trudno, bo ciężko jest stać biernie, gdy bliska osoba chce popełnić być może najgorszy błąd w swoim życiu. Siostra mojego byłego chłopaka też chciała usunąć ciążę, a teraz nie wyobraża sobie świata bez swojego synka. Trzymam kciuki, żeby Twoja siostra podjęła słuszną i przemyślaną decyzję!
marion83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:41   #59
Chatul
ma zielone pojęcie

Kinganowak, ja bym na Twoim miejscu próbowała porozmawiać z siostrą. To, że Twoja siostra podjęła decyzję o aborcji i powiedziała Ci o niej w tajemnicy wcale nie znaczy, że masz obowiązek schować do kieszeni swoje własne zdanie na temat aborcji i akceptować każdą decyzję, którą podejmie Twoja siostra.
Spróbuj pogadać z siostrą i w ogóle dowiedzieć się dlaczego chce dokonać aborcji. Nie chce mieć dziecka w ogóle? Nie ma teraz na to pieniędzy? Ma problemy ze zdrowiem i może mieć problem z ciążą i porodem? Powodów może być naprawdę wiele. Spróbuj się dowiedzieć o co chodzi i poradzić siostrze jakieś alternatywne rozwiązanie. Może siostra z niego skorzysta. A może nie skorzysta. Myślę, że spróbować warto, zwłaszcza, że czujesz taką potrzebę.

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Żyj i pozwól zyć innym.
Ten argument spokojnie mógłby być argumentem przeciwko aborcji.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Skoro tak bardzo chcesz mieć dzieci, a nie możesz, to biegnij do najbliższego domu dziecka i adoptuj. Co to za różnica, skoro ani "siostrzane" dziecko nie twoje, ani takie z domu dziecka. Moja propozycja: zacznij pomagać ISTNIEJĄCYM dzieciom, a nie czemuś, co nawet nie żyje... Bo nie powiecie, że coś, co nie ma serca, żyje (w sensie w organizmie), bo jeśli tak, to moja nerki albo wątroba też żyją.
Jest jednak różnica między narządem (nerka, wątroba i inne ) a organizmem.

A serce zaczyna bić wtedy, gdy zarodek ma koło 20 dni, więc skoro siostra autorki wątku wie już o ciąży, to jest spora szansa, że zarodek ma już więcej niż 20 dni
Stary 2013-03-09, 22:48   #60
Mileva_
Zakorzenienie

Smrodek prowokacyjno - dydaktyczny na kilometr, pewnie mało ci tych dyskusji o aborcji które się tu rozgrywały

Ale zakładając, że jest w tym trochę prawdy, to co cię to obchodzi? To twoja siostra i jej życie i jej ciąża. Nie wtrącaj się po prostu. Gdybym będąc w niechcianej ciąży musiała wysłuchiwać prolajfowej siostrzyczki, chyba bym jej jakąś krzywdę zrobiła. A może jesteś w stanie ponieść za nią wszystkie konsekwencje łącznie z donoszeniem i porodem? Jak dla mnie dopiero wtedy osoby trzecie mogłyby mieć prawo głosu
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości